Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-08-20

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Οι τίτλοι των κυριότερων ειδήσεων του δελτίου μας από την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα:
  • Αγνοούνται μέχρι στιγμής οι δύο χειριστές του μοιραίου Φάντομ F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Ανδρου, στη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκηση. Προφανώς δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.
  • Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ. Μεγάλη αποτυχία, καθώς ένας στους τέσσερις υποψήφιους πέρασε τη βάση.
  • Στη Βουλή κατατίθεται σύντομα το νομοσχέδιο με το οποίο θεσμοθετείται το Εθνικό Κτηματολόγιο.
  • Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την Παλλαϊκή Αμυνα. Ως πολεμική αναγνωρίσθηκε η περίοδος από 20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 1974.
  • Τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκιδική με θύματα δύο μεσήλικα ζευγάρια ιταλών τουριστών.
  • Τη συγχώνευση της Κτηματικής και απορρόφηση από την Εθνική, αποφάσισαν οι μέτοχοι της Τράπεζας.
  • Δεν θα διεκδικήσει τελικά τη νομαρχία Χαλκιδικής, ο διαγραφείς βουλευτής της ΝΔ, Βαρσάμης Γιοβανούδας.
  • Ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής με λεία 2 εκατ. δραχμές.
  • Συμπληρωματική κατάθεση της Μόνικας Λιουίνσκι ενώπιον των ενόρκων για τη σχέση της με τον Μπιλ Κλίντον.
  • Εκκληση στους Ρώσους να μην πάρουν τις καταθέσεις τους, απηύθυνε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.
  • Ρέει πάλι το αίμα στην Αλγερία. Εκρηξη βόμβας σκοτώνει 13 άτομα.
  • Πτώση 0,96% στο Χρηματιστήριο


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η τύχη των δύο πιλότων που επέβαιναν στο μοιραίο Φάντομ F-4 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε λίγο μετά τις 1. 30 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του πεδίου βολής, βορείως της Ανδρου. Το διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί μαζί με άλλα τρία, ομοίου τύπου, από την 117 πτέρυγα μάχης στην Ανδραβίδα, για να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική άσκηση "Ιέραξ", , μαζί με άλλα δύο Μιράζ 2000, που είχαν απογειωθεί από την Τανάγρα. Η άσκηση προέβλεπε αναχαιτίσεις μεταξύ αεροσκαφών ανομοίου τύπου σε διάφορα ύψη. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα C-130, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, μία πυραυλάκατος, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και σκάφη του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό των δύο χειριστών. Οι δύο αγνοούμενοι είναι ο σμηναγός Πέτρος Πολυχρονάκης, 32 ετών από τη Θεσσαλονίκη και ο υποσμηναγός Γιώργος Παπαθανασίου 25 ετών από το Αγρίνιο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δύο άτυχοι πιλότοι δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης. Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα στην Πολεμική Αεροπορία τις τελευταίες δέκα ημέρες, καθώς την προηγούμενη Πέμπτη κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Μεσσηνίας ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος, τύπου Α7 Κορσέρ, παρασέρνοντας στο θάνατο το χειριστή του.

Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ποσοστό αποτυχίας στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών όπως προκύπτει από τους πίνακες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα με τα ονόματα των επιτυχόντων. Συγκεκριμένα από τους 28. 106 υποψήφιους του διαγωνισμού πέτυχαν να ξεπεράσουν τη βάση, 14 με άριστα το 20, οι 7. 056, δηλαδή ποσοστό 25,1%. Τη μεγαλύτερη αποτυχία σημείωσαν οι Φυσικοί, από τους οποίους μόνο 8 κατάφεραν να περάσουν τη βάση σε σύνολο 1. 643 υποψηφίων, καθώς και εκείνοι της Πληροφορικής των ΤΕΙ, από τους 10 υποψήφιους δεν πέρασε ούτε ένας τη βάση. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη επιτυχία σημείωσαν οι υποψήφιοι Νηπιαγωγοί με ποσοστό 49,07%, καθώς και εκείνοι της Αγγλικής Φιλολογίας με ποσοστό 46,77%. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος ΑΣΕΠ, Μιχαήλ Παπαδάκις, οι επιτυχόντες καθηγητές, που έχουν υπηρετήσει ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, με διδακτική πείρα τουλάχιστον 2 ετών, θα πρέπει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες να υποβάλουν δήλωση με τα σχετικά δικαιολογητικά στους προϊσταμένους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να συνυπολογισθεί στο βαθμό έλαβαν, ποσοστό 10% για κάθε έτος προϋπηρεσίας τους. Για τη φετεινή σχολική χρονιά θα διορισθούν στασ Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας 8. 000 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων το 20% προέρχεται από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και το 80% από την επετηρίδα. Τέλος, ο κ. Παπαδάκις άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διενέργειας συμπληρωματικού διαγωνισμού.

Στη Βουλή κατατίθεται σύντομα το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει το θεσμικό και διαδικαστικό πλαίσιο του Εθνικού Κτηματολογίου. Παράλληλα μέχρι το Σεπτέμβριο, θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι δασικοί χάρτες που συντάσσονται σε όλες τις υπό κτηματογράφηση περιοχές, σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος. Ο υπουργός κ. Λαλιώτης τόνισε την ιδιαίτερη δέσμευση που υπάρχει από την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο αποτελεί πρώτης προτεραιότητας έργο για την Κοινότητα, η οποία θα εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια από το πακέτο Σαντέρ. Τέλος, το ΥΠΕΧΩΔΕ σχεδιάζει τη συγκρότηση σώματος επιθεωρητών του περιβάλλοντος, που θα έχει σαν στόχο τον εντοπισμό των παραβατών της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την επιβολή αυστηρών προστίμων. Το σώμα αυτό θα προβεί σε ελέγχους 12. 500 έργων και επιχειρήσεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τυχόν παραβάσεις.

Με ορισμένες τροποποιήσεις που επέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ακης Τσοχατζόπουλος, ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παλλαϊκή Αμυνα. Μεταξύ άλλων, θα δίδεται άδεια μετά αποδοχών σε άνδρες και γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους και όσους έχουν εξαρτημένη εργασία για το χρόνο που διαρκεί η εκπαίδευση τους στην Παλλαϊκή Αμυνα, ενώ θα καταβάλλεται χρηματικό βοήθημα στους ελεύθερους επαγγελματίες, το ύψος του οποίου θα καθορισθεί με υπουργική απόφαση. Ο κ. Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε οτι το φθινόπωρο θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή που θα προβλέπει μεταξύ άλλων, τη δημιουγία νέων στρατοπέδων, αλλά και την αξιοποίηση άλλων που δεν χρησιμοποιούνται. Σήμερα ψηφίστηκε και η τροπολογία που αναγνωρίζει ως πολεμική την περίοδο από 20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 1974 και αποκαθιστά ηθικά και οικονομικά, όσους από τις Ενοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στα γεγονότα της Κύπρου.

Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερις ιταλοί τουρίστες, δύο μεσήλικα ζευγάρια, όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε σταθμευμένο φορτηγό-μπετονιέρα. Το δυστύχημα συνέβη στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδιανιών- Σιθωνίας, στη Χαλκιδική. Σημειώνεται ότι ο οδηγός του φορτηγού, Δημήτρης Μαλαμίδης 36 χρόνων, είχε σταθμεύσει στο δρόμο για να βοηθήσει τον φίλο του, Μικόλαο Βάιο 30 χρόνων, το αυτοκίνητο του οποίου είχε ανατραπεί, χωρίς όμως να έχει τοποθετήσει το ενδεικτικό τρίγωνο. Και οι δύο συνελήφθησαν και ανακρίνονται.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμπληρωματική κατάθεση στο διευρυμένο σώμα των ενόρκων του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, δίνει από το απόγευμα η Μόνικα Λιουίνσκι για τη σχέση της με τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Στο μεταξύ, όπως μετέδωσαν τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, ο Κλίντον έδωσε δείγμα γενετικού υλικού για εξέταση του Ντι Εν Εϊ, προκειμένου να συγκριθεί με τον περιβόητο λεκέ στο φόρεμα της Λιουίνσκι, χωρίς, ωστόσο, να έχει διευκρινιστεί πότε έγινε αυτό. Στο μεταξύ, στην τελευταία δημοσκόπηση των "Τάιμς της Νέας Υόρκης" οι μισοί ερωτηθέντες πιστεύουν ότι ο Κλίντον θα πρέπει να παραιτηθεί από το αξιωμά του, εφόσον είπε ψέματα στην καταθεσή του την περασμένη Δευτέρα.

Εκκληση στους Ρώσους να μην προχωρήσουν σε αναλήψεις των καταθεσεών τους από τις τράπεζες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, προσφέροντας 100% κρατική εγγύηση για τις καταθέσεις τους, απηύθυνε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας. Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό Σεργκέι Κιριγένκο για να εξετάσει τις εξελίξεις ως προς τη νομισματική κρίση που μαστίζει τη χώρα και να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό του 1999.

Ακόμα δεκατρείς άνθρωποι προστέθηκαν στον ατέλειωτο κατάλογο των θυμάτων της τυφλής βίας που ταλανίζει την Αλγερία, όταν σε πόλη 80 χιλιόμετρα από το Αλγέρι σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας, που πιθανώς ήταν έργο των φανατικών μουσουλμάνων. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν και 39 άτομα, από τα οποία τα επτά είναι σε σοβαρή κατάσταση. Χθες, τραυματίστηκαν ακόμα τρία άτομα σε άλλη έκρηξη βόμβας σε αγορά του Αλγερίου.

Εκκληση στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Πασκάλ Μίλο, να ξεχάσουν τις διαφορές τους και να υιοθετήσουν κοινή θέση και σαφείς επιλογές για το μέλλον της σερβικής αυτής επαρχίας. Ο Μίλο είπε ότι η εικόνα που παρουσιάζουν οι Αλβανοί αυτονομιστές οδηγεί σε μείωση της αξιοπιστίας έναντι της διεθνούς κοινότητας.

Ενα γνωστό από παλιά σκάνδαλο του σουηδικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ήλθε και πάλι στην επικαιρότητα, καθώς πρώην στέλεχος και υπουργός των σοσιαλδημοκρατών παραδέχθηκε ότι το κόμμα του φακέλωνε επί 20 και πλέον χρόνια τους κομμουνιστές. Πολιτικοί παρατηρητές πιστεύουν ότι το σκάνδαλο ήλθε στην επικαιρότητα για να επηρεαστούν οι μετεκλογικές συνεργασίες των κομμάτων στη Σουηδία. Ετσι, ένα μήνα πριν τις εκλογές, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Στεν Αντερσον, σε άρθρο του υποστήριξε ότι το φακέλωμα των κομμουνιστών γίνονταν γιατί αφ'ενός ήταν κίνδυνος για τη σουηδική δημοκρατία και αφ'ετέρου ότι ήταν απαίτηση των ΗΠΑ.

Το Ιράκ απέρριψε σήμερα την έκκληση του επικεφαλής της ομάδας των επιθεωρητών του ΟΗΕ, Ρίτσαρντ Μπάτλερ για την επανάληψη της συνεργασίας της Βαγδάτης με την ομάδα του, που διεκόπη στις 5 Αυγούστου. Ο αντιπρόεδρος της ιρακινής κυβέρνησης Ταρέκ Αζίζ σε ανακοινωσή του αναφέρει ότι η χώρα του δεν εμπιστεύεται πλέον τον Μπάτλερ.

Ομόφωνα το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά αποφάσισε σήμερα ότι το Κεμπέκ δεν έχει το δικαίωμα να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία του από τον υπόλοιπο Καναδά. Στην απόφαση αναφέρεται ότι η καναδική κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να διαπραγματευθεί με το Κεμπέκ, εάν η κυρίως γαλλόφωνη επαρχία ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτησίας σε δημοψήφισμα.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη συγχώνευση της Κτηματικής Τράπεζας με απορρόφηση από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Κτηματικής Τράπεζας. Η νέα Εθνική Τράπεζα που θα προκύψει από τη συγχώνευση, θα έχει αξία ενεργητικού 12,5 τρισεκατομμυρίων δραχμών. Από την ερχόμενη Δευτέρα, οι εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο επικεντρώνονται στην κατάθεση των προσφορών, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, για την εξαγορά του 51% των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας, που κατέχει μέχρι σήμερα η μητρική της Εμπορική Τράπεζα.

Διακόσια σαράντα οχτώ κιλά κοκαϊνης ανακάλυψαν Λιμενικοί του Αλιβερίου, που ήταν επιμελώς κρυμμένα ανάμεσα στις σωληνώσεις του μηχανοστασίου του κυπριακού πλοίου ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ ΟΦ ΡΟΔΟΣ. Η ποσότητα των ναρκωτικών, από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί, πιθανότατα προορίζονταν για τη χώρα μας.

Αμετακίνητος στις θέσεις του, δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ό, τι αφορά την επίμαχη διάταξη που εισηγείται και που αφορά τη δίωξη όσων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναμεταδίδουν υβριστικά ή συκοφαντικά μηνύματα ακροατών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοσταθμό "Πλάνετ", ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνησε ότι σύμφωνα με τη διάταξη που έχει ετοιμάσει, η εξύβριση εναντίον πολίτη ή πολιτικού θα είναι αυτεπάγγελτη, η δε συκοφαντική δυσφήμιση θα γίνεται κατόπιν καταγγελίας του θιγόμενου και συνακόλουθης προκαταρκτικής εξέτασης του εισαγγελέα. Οπως ήταν φυσικό, οι αντιδράσεις συνεχίσθηκαν και σήμερα. Συνταγματικώς ανεπίτρεπτη και πολιτικώς απαράδεκτη, χαρακτήρισε την επίμαχη διάταξη ο τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Νέας Δημοκρατιας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ το ΔΗΚΚΙ κάνει λόγο για το πραγματικό αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων είχε το μεσημέρι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η μείωση των λιανικών τιμών των τροφίμων, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. Την επόμενη Δευτέρα, ο κ. Χρυσοχοϊδης, αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους των εμπόρων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, με στόχο να μειωθούν γύρω στο 10% οι τιμές των ανταλλακτικών και των λιπαντικών.

Την απόφαση του να μην διεκδικήσει τη Νομαρχία Χαλκιδικής, ανακοίνωσε σήμερα στην Ποτίδαια ο πρόσφατα διαγραφείς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαρσάμης Γιοβανούδας, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες. Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για την κίνηση του κόμματός του να τον διαγράψει, ενώ όσον αφορά την μήνυση που εκκρεμεί εναντίον του για κακοποίηση της πρώην φίλης του, Μαρίας Καταβάτη, είπε οτι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και οτι θα λάμψει η αλήθεια. Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές θα απασχολήσουν τη σύσκεψη που θα συγκαλέσει εντός των επόμενων ημερών ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επέστρεψε σήμερα από τις διακοπές του.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προκειμένου να υποδεχθεί τον Αυστριακό Καγκελάριο, Βίκτωρ Κλίμαν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη. Ο κ. Σημίτης, θα συνοδεύσει τον κ. Κλίμαν στο Αγιον Ορος. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με στελέχη και βουλευτές του κόμματος και θα εξετάσουν θέματα που αφορούν τις δημοτικές εκλογές.

Αφαντοι έγιναν οι δύο ένοπλοι οι οποίοι το πρωί εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στον Περισσό, και με την απειλή όπλου απέσπασαν δύο εκατ. δραχμές. Οι δύο δράστες εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα.

Θύμα ενός τζετ σκι έπεσε μία 26χρονη Βρετανίδα στη Ζάκυνθο. Το τζετ σκι, στο οποίο επέβαινε η 26χρονη, οδηγούσε μια φίλη της και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συγκρούστηκε με παρόμοιο θαλάσσιο μέσο αναψυχής. Στο δεύτερο τζετ σκι επέβαιναν δύο Ιταλοί τουρίστες, οι οποίοι αναζητούνται. Η 26χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Αρχισε σήμερα η κυνηγετική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει εως τις 28 Φεβρουαρίου. Ομως, την αντίθεσή της έχει διατυπώσει η Ζωοφιλική Οικολογική Ενωσης Ελλάδας, η οποία κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, ότι επιτρέπει να εξαφανιστεί από το κυνήγι ό, τι έχει επιζήσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά τις εντυπωσιακές επιτυχίες της Θάνου και του Παπαδιά στα 100 μέτρα, όπου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, σήμερα η Μπακογιάννη προκρίθηκε στον τελικό του ύψους, καθώς πέρασε το 1,90. Στις 8 το βράδυ αρχίζει ο τελικός του τριπλούν γυναικών, στον οποίο συμμετέχουν οι Βασδέκη και η Τσιαμήτα. Στη μάχη ρίχνονται απόψε και οι Παναγιωτόπουλος, Σαρρής στα 200 μέτρα, ενώ στο ίδιο αγώνισμα τρέχει και η Κόφφα. Τους αγώνες μεταδίδει η ΕΤ1.

ΧΡΗΜΑ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά την έντονη ανοδική κίνηση των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων, είχαν καταγράψει μεγάλη άνοδο 6,38% . Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών έκλεισε στις 2. 675,44 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 0,96% . Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 45,6 δισεκατομμύρια δραχμές. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 1,04%, Ασφάλειες πτώση 2,09%, Επενδύσεις πτώση 1,44%, Λήζινγκ πτώση 1, 86%, Βιομηχανικές πτώση 1,03%, Κατασκευές πτώση 1,34%, Διάφορες άνοδος 0, 08%, Συμμετοχών πτώση 2,16%. Με άνοδο 0,60% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

ΚΑΙΡΟΣ

Οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού. Ειδικότερα, λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες πιθανόν να υπάρξουν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι και τη νύχτα θα ενισχυθούν στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 με 31, στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά 20 με 34 και στο Αιγαίο 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα θα σημειωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και τη νύχτα βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03c run on Monday, 7 September 1998 - 14:54:15 UTC