Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-09-07

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Οι τίτλοι των κυριότερων ειδήσεων του δελτίου μας από την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα:
  • Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στη Ρωσία, μετά την καταψήφιση, για δεύτερη φορά, από τη Δούμα, της υποψηφιότητας Τσερνομίρντιν για την πρωθυπουργία.
  • Ποικίλες αντιδράσεις για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Δριμύ κατηγορώ από αντιπολίτευση, σκληρή γλώσσα από τα συνδικάτα, ικανοποίηση σε γενικές γραμμές στον επιχειρηματικό κόσμο.
  • Ασύλληπτος παρά το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας ο Ρουμάνος κακοποιός που κράτησε για οκτώ ώρες όμηρο έναν αστυνομικό.
  • Υπέρ του γλεντιού αλλά και της δουλειάς τάχθηκε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, δίνοντας απάντηση στις επικρίσεις για τον τρόπο διασκέδασης των υπουργών.
  • Ενοπλη ληστεία με λεία 17,5 εκατ. δρχ. σε βάρος εταιρίας σεκιούριτι στη Ρόδο.
  • Δολοφονημένος με επτά σφαίρες βρέθηκε στην Πετρούπολη 34χρονος Αιγύπτιος.
  • Με νέα πυρηνική δοκιμή απειλεί η βόρεια Κορέα. Ανησυχία και πάλι στη διεθνή κοινότητα.
  • Στα ίχνη του δεύτερου μαύρου κουτιού που θα λύσει το μυστήριο για τη συντριβή του αεροσκαφούς της Σουίς Ερ, βρίσκονται οι αρχές του Καναδά.
  • Ανοδος 1,45% στο Χρηματιστήριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντείνεται η πολιτική και οικονομική κρίση στη Ρωσία, καθώς η Δούμα σε ανοιχτή ψηφοφορία και με ψήφους 273 κατά και 138 υπέρ, καταψήφισε γιά δεύτερη φορά, την υποψηφιότητα του Βίκτορ Τσερνομίρντιν για την πρωθυπουργία της χώρας. Ο κομμουνιστής ηγέτης Γκενάντι Ζιουγκάνοφ επέκρινε τα οικονομικά σχέδια που παρουσίασε ο Τσερνομίρντιν και τόνισε ότι η κρίση στη Ρωσία είναι παρόμοια με αυτή του 1917, την παραμονή της επανάστασης των Μπολσεβίκων, όταν η χώρα περιφρόνησε τους ηγέτες της. Στις Μαραθώνιες διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν το Σαββατοκύριακο και σήμερα το πρωί, η αντιπολίτευση έθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και άλλα ονόματα για την πρωθυπουργία, μεταξύ των οποίων και αυτά του δημάρχου της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ και του υπουργού Εξωτερικών Γεβγένι Πριμακόφ. Ο Μπόρις Γιέλτσιν επέμεινε στην υποψηφιότητα Τσερνομίρντιν και κάλεσε τη Δούμα να τον εγκρίνει για μια δοκιμαστική περίοδο έξι έως οκτώ μηνών. Την ίδια ώρα επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για την παραίτηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Σεργκέι Ντουμπίνιν, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή παραίτησης στον Γιέλτσιν. Πάντως μεγάλη ανάκαμψη παρατηρήθηκε σήμερα στα χρηματιστήρια της Ασίας. Τόσο στο Τόκιο, όσο και στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης σημείωσε μεγάλη άνοδο κατά περίπου 6%. Ανοδο σημείωσαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στη Σοφοκλέους ο γενικός δείκτης έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,45% αν και στην αρχή της συνεδρίασης σημειώθηκε άνοδος που ξεπέρασε το 3%.

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν οι ομιλίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κυρίως σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για το 1999. Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν λέει την αλήθεια στο λαό, ενώ ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για τον κ. Σημίτη ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση συνολικά στα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας τη λύπη του για τον τρόπο με τον οποίο σχολίασαν τις θέσεις του πρωθυπουργού. Ο κ. Ρέππας έκανε λόγο για αντιπαράθεση σε επίπεδο ύβρεων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτό το δρόμο και θα απαντά μόνο σε πολιτική αντιπαράθεση και προτάσεις. Σημείωσε επίσης, ότι τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών δεν πρόκειται να εκτρέψουν την πορεία της κυβέρνησης προς τους στόχους που έχει θέσει.

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη διασφάλιση και τη βελτίωση του εισοδήματος των εργαζομένων, εμφανίστηκαν εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εξέφρασε την αντίθεσή του στην εισοδηματική πολιτική που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και απέρριψε εκ των προτέρων την όποια παρέμβαση επιχειρηθεί για τη μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων. Τη χορήγηση πραγματικών αυξήσεων στα εισοδήματα των εργαζομένων, ζήτησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Κουτσούκος. Και ενώ αντιπολίτευση και συνδικαλιστές διαφωνούν με την κυβέρνηση, ικανοποίηση επικρατούσε, σε γενικές γραμμές, στις τάξεις του επιχειρηματικού κόσμου για τις θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός. Επιχειρηματικοί κύκλοι άφηναν σαφώς να εννοηθεί ότι άκουσαν από τα χείλη του κ. Σημίτη όσα ανέμεναν, έστω κι αν προτιμούσαν ταχύτερους ρυθμούς υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Πάντως, εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί ως προς την πορεία μείωσης των τιμών.

Ασύλληπτος παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η αστυνομία παραμένει ο 29χρονος Ρουμάνος κακοποιός, ο οποίος κράτησε για τουλάχιστον οκτώ ώρες όμηρο έναν αστυνομικό. Ο Ρουμάνος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών και έχει αποδράσει πέντε φορές από τις φυλακές, θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος γιατί έχει στην κατοχή του όπλο και χειροβομβίδα. Από το πρωί αστυνομικοί έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία της Αττικής για τον εντοπισμό και τη συλληψή του και εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να πέσει στα χέρια της αστυνομίας. Ερωτηματικά, πάντως δημιουργεί ο τρόπος με τον οποίο ο Ρουμάνος κατάφερε να διαφύγει από τη στιγμή που απελευθέρωσε τον αστυνομικό.

Απάντηση στους επικριτές της κυβέρνησης για τον τρόπο διασκέδασης ορισμένων υπουργών, έδωσε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ο οποίος μονοπώλησε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης. Είμαι υπέρ του χορού, του κεφιού, του ξεφαντώματος αλλά και της δουλειάς, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος διατύπωσε την κατηγορηματική αντίθεσή του με το χαρακτηρισμό "σκυλάδικα" που δίνουν σε ορισμένα νυχτερινά κέντρα, τονίζοντας ότι αυτά είναι πολιτιστικά κέντρα και οι τραγουδιστές που εμφανίζονται σ'αυτά φέρνουν χαρά. Ο κ. Γιαννόπουλος διέψευσε επίσης τηλεοπτικό ρεπορτάζ που τον εμφάνιζε να επισκέπτεται στη Θεσσαλονίκη δύο κέντρα διασκέδασης. Δεν πήγα σε δύο, αλλά σε τρία, τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος γιατί ήθελα να σπάσω την υποκρισία, τον φαρισαϊσμό και τον καθωσπρεπισμό ορισμένων. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου, που στην πλειοψηφία τους ήταν νέοι τους προέτρεψε να χαίρονται τη ζωή, να αγαπάνε τη δουλειά, να εξυψώνουν το επάγγελμά τους και να μη λένε κουταμάρες.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντείνεται η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας από το ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να πραγματοποιήσει νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, μεθαύριο Τετάρτη. Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, στις 31 Αυγούστου, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των Ηνωμένων Πολιτειών, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας που αντέδρασαν διακόπτοντας τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Πιονγιάνγκ. Το Τόκιο μάλιστα φοβάται τα μέγιστα, ιδιαίτερα μετά την εκλογή του νέου βορειοκορεάτη ηγέτη στην προεδρία του Εθνικού Αμυντικού Συμβουλίου, ο οποίος θεωρείται άκρως μιλλιταριστής.

Ο τερματισμός των αιματηρών συγκρούσεων στο Κονγκό, είναι ο απώτερος στόχος της διάσκεψης των προέδρων των έξι χωρών που εμπλέκονται στρατιωτικά στις συγκρούσεις αυτές. Η διάσκεψη πραγματοποιείται στην πόλη Βικτόρια Φολς, στη δυτική Ζιμπάμπουε, πρόεδρος είναι ο πρόεδρος της Ζάμπια, και εκτός από τον πρόεδρο του Κονγκό Λοράν Καμπιλά, συμμετέχουν οι πρόεδροι της Ανγκόλα, της Ναμίμπια, της Ζιμπάμπουε, της Ουγκάντα και της Ρουάντα. Στη διάσκεψη παίρνει μέρος και αντιπροσωπεία των κονγκολέζων ανταρτών, ο πολιτικός ηγέτης των οποίων κατέστησε σαφές οτι δεν πρόκειται να κηρύξει εκεχειρία, εάν πρώτα δεν υπάρξει πολιτική ρύθμιση. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Λοράν Καμπιλά οτι χθες βομβάρδισε δύο πόλεις στο ανατολικό Κονγκό, οι οποίες ελέγχονται από τους αντάρτες.

Το μαύρο κουτί που περιέχει τις συνομιλίες μέσα στο πιλοτήριο του μοιραίου αεροσκάφους των ελβετικών αερογραμμών, ψάχνουν οι αρχές του Καναδά πιστεύοντας οτι θα δώσει πολύτιμα στοιχεία για τα πιθανά αίτια της συντριβής του στη Νέα Σκωτία, παρασέρνοντας στο θάνατο 229 άτομα. Στον τόπο της τραγωδίας βρίσκονται σωστικά συνεργεία με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία μπορούν να μετρήσουν ακόμα και τις εκπομπές αερίων από τα πτώματα που βρίσκονται σε αποσύνθεση μέσα στο βυθό. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρισθεί δύο μόλις πτώματα, ενός βρέφους και μίας Γαλλίδας, ενώ εκφράζονται φόβοι οτι άλλα πολλά έχουν εγκλωβισθεί μέσα στην άτρακτο. Από αυτά που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής, κανένα δεν φέρει ίχνη από εγκαύματα και όλα συνηγορούν οτι το αεροσκάφος διαλύθηκε μετά από ένα τρομερό δυνατό χτύπημα.

Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων γενικών εκλογών τον Απρίλιο του 1999, όπως έχει ήδη προγραμματισθεί, τάσσεται ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Ετσεβίτ, ζητώντας από τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού να εμμείνουν και αυτοί στο πρόγραμμα αυτό και να μην παρασυρθούν από την έκκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ την περασμένη εβδομάδα, για τη διεξαγωγή των εκλογών το 2. 000 επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα. Στο μεταξύ στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα, από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, την ώρα που προσπαθούσαν να πουλήσουν πυρηνικό υλικό από τη Ρωσία έναντι ενός εκατ. δολαρίων.

Σε λειτουργία τέθηκε και πάλι σήμερα ο αντιδραστήρας 1 του βουλγαρικού πυρηνικού σταθμού στο Κοζλοντούι, ο οποίος είχε τεθεί εκτός λειτουργίας πριν από τρεις ημέρες, ύστερα από αίτημα του προσωπικού για αποκατάσταση βλάβης στο σύστημα ψύξης. Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, θα πραγματοποιήσει εντός της εβδομάδας ο κοινοτικός επίτροπος, Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, προκειμένου να ενημερωθεί για το επίπεδο ασφαλείας του σταθμού.

Την πρόθεσή του να κλωνοποιήσει σύντομα τον εαυτό του, ώστε να χρησιμεύσει ως πειραματόζωο και να αξιολογήσει έτσι τους πιθανούς κινδύνους, ανακοίνωσε ο αμερικανός βιολόγος, Ρίτσαρντ Σιντ. Ο 69χρονος Σιντ κατέστησε σαφές ότι η σύζυγός του, Γκλόρια, είναι έτοιμη να κυοφορήσει το μελλοντικό έμβρυο, ώστε να προλάβει, όπως τόνισε, κάθε κριτική για οποιαδήποτε εκμετάλλευση της ελπίδας των γυναικών που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, με μια μέθοδο που δεν θα έχει αποδειχθεί πλήρως επιστημονικά.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πρόσφατη απαράδεκτη πρόταση του Ραούφ Ντενκτάς για συνομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό απασχόλησε το εθνικό συμβούλιο της Κύπρου υπό την προεδρία του Γλαύκου Κληρίδη. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί και αύριο. Οπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ο πρόεδρος Κληρίδης ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, καθώς και τις επαφές που είχε στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων.

Ενοπλη ληστεία με λεία 17,5 εκατομμύρια δραχμές έγινε το πρωί στο σούπερ μάρκετ ΤΡΟΦΟ στη Ρόδο. Ο δράστης με την απειλή όπλου ακινητοποίησε υπάλληλο σεκιούριτι και του άρπαξε δύο σάκκους με τα χρήματα που θα μεταφερόταν στην τράπεζα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μοτοποδήλατο και τράπηκε σε φυγή. Σημειώνεται ότι ο ο υπάλληλος της εταιρίας Σεκιούριτι είχε ήδη τοποθετήσει μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο άλλους τρείς σάκους που περιείχαν 32,5 εκατ. δρχ . Οι αστυνομικές αρχές της Ρόδου έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Ενα γερανό της ΛΑΡΚΟ στη Λάριμνα κατέλαβαν ακτιβιστές της Γκρινπίς το πρωί μετά από μία θεαματική επιχειρησή τους διαμαρτυρόμενοι για την αππόρριψη αποβλήτων τοξικής σκουριάς στο βόρειο Ευβοϊκό. Τα μέλη της Γκρινπίς παραμένουν για δεύτερη μέρα εμπόδιο στα σχέδια της εταιρίας, καθώς χθες απέτρεψαν φορτηγίδα της να αδειάσει τοξικά απόβλητα στη θάλασσα. Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση ζητά την άμεση παύση της απόρριψης τοξικών αποβλήτων στο βόρειο Ευβοϊκό από τη βιομηχανία ΛΑΡΚΟ και επίσης ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να ανακαλέσουν την άδεια που έχει η επιχείρηση σεβόμενοι το διεθνές και εθνικό Δίκαιο.

Στροφή στα Βαλκάνια θα επιχειρήσει το νέο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης, μετά την κατάργηση του Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού, που διοργάνωνε επί 36 χρόνια η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης. Το νέο φεστιβάλ τραγουδιού, που αρχίζει την Πέμπτη με τη συμμετοχή της Νίνα Σιμόν, θα φιλοξενήσει 30 μουσικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο. Το νέο φεστιβάλ, που θα ονομάζεται "Γαία", φιλοδοξεί να μπει στον παγκόσμιο χάρτη των πολιτιστικών θεσμών, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως το ελληνικό τραγούδι πολύ μικρή σχέση είχε τα τελευταία χρόνια με αυτό που προβαλλόταν στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δικαιολογώντας την κατάργησή του. Η "Γαία", αναμένεται να κοστίσει περίπου 100 εκατομμύρια δρχ. , ενώ ήδη έχουν βρεθεί ιδιώτες χορηγοί.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, πιθανώς μεταξύ ανθρώπων της νύχτας, αποδίδει η αστυνομία το έγκλημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα, με θύμα έναν 34χρονο Αιγύπτιο, στην Πετρούπολη στην Αθήνα. Οι δύο δράστες περίμεναν το θύμα έξω από το σπίτι του και όταν πλησίασε τον πυροβόλήσαν επτά φορές. Ο Αιγύπτιος ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός μικρού παιδιού.

Δύο νεαροί Αλβανοί συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Αθήνα, κατηγορούμενοι για ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί. Πρόκειται για τους Μάρκο Ντούμι 20 ετών και Κότσο Εγκουέλ 18 χρόνων, τους οποίους αναγνώρισαν οι δύο οδηγοί ταξί, που είχαν ληστέψει. Οι ληστείες έγιναν στις περιοχές της Καλλιθέας και των Αχαρνών, με την απειλή μαχαιριού και η λεία ήταν χρήματα και χρυσές αλυσίδες που φορούσαν τα θύματα.

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο διάσημος αστροφυσικός Στήβεν Χόκινγκ, ο οποίος θα μιλήσει στο αμφιθέατρο του Πανεπιστήμιου Κρήτης, με θέμα "Η θεωρία των πάντων". Με τη χαρακτηριστική "ηλεκτρονική" φωνή του ο καθηγητής θα αναφερθεί στις μαύρες τρύπες την κβαντική μηχανική, τη θεωρία της σχετικότητας και τη μεγάλη έκρηξη για την αρχή και το τέλος του σύμπαντος.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περίπου 4. 000 εισιτήρια έχουν μείνει για το παιχνίδι της 19ης Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ισχυρότατη Ντιναμό Κιέβου, καθώς 20. 000 εισιτήρια "εξαφανίστηκαν" ήδη από φίλους του τριφυλιού. Στο μεταξύ, η Παιανία άρχισε σιγά-σιγά να γεμίζει από τους ξενητεμένους μετά την επιστροφή των Κόλα, Μίκλαντ, Μπασινά και Χαλκιά που ήταν με τις εθνικές τους ομάδες, ενώ το βράδυ θα επιστρέψει από την Κροατία ο Ασάνοβιτς και από τη Νορβηγία ο Στράντλι.

Ο Κόλιας, με απόφαση της ΕΠΟ, παραμένει, τελικά, στην τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των Ελπίδων. Ακόμη η ΕΠΟ αποφάσισε όπως ο Μιχαλόπουλος αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας των Νέων, ο Σεντελίδης των Παίδων και ο Αρμόδωρος την εθνική γυναικών.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με σημαντική άνοδο 1,45% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος και διαμορφώθηκε στις 2. 126,87 μονάδες. Αρχικά να σημειωθεί οτι ο γενικός δείκτης σημείωνε άνοδο μέχρι και 3,45%, κέρδη τα οποία δεν κατόρθωσε να διατηρήσει μέχρι το τέλος των συναλλαγών. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και έφθασε τα 39,8 δις δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,31%, Ασφάλειες άνοδος 1,74%, Επενδύσεις άνοδος 1,30%, Λήζινγκ άνοδος 0,58%, Βιομηχανικές άνοδος 1, 59%, Κατασκευές άνοδος 1,13%, Διάφορες άνοδος 2,76%, Συμμετοχών άνοδος 2, 69%. Με άνοδο 0,64% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός αλλά το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στα νησιά 21 με 30 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 20 με 31 και 18 με 28 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03d run on Monday, 7 September 1998 - 22:12:06 UTC