Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-10-09

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολο και πιο δύσκολη γίνεται η θέση του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον, καθώς η αμερικανική βουλή με 258 ψήφους υπέρ ενέκρινε την έναρξη ευρείας έρευνας, σχετικά με το ροζ σκάνδαλο που είχε ως πρωταγωνιστές τον ίδιο και τη Μόνικα Λιουίνσκι. Η έρευνα, που μπορεί να οδηγήσει και στην αποπομπή του, ενδέχεται να επεκταθεί και στο σκάνδαλο Ουαϊτγουότερ, τις φερόμενες παραβάσεις Κλίντον στην προεκλογική του εκστρατεία και σε άλλα θέματα.

Κάναμε τα αδύνατα δυνατά, αλλά η χειροβομβίδα μας ενίκησε! Η φράση αυτή του διευθυντή της Εντατικής Μονάδας του Ερυθρού Σταυρού, αποτυπώνει γλαφυρά τον τραγικό επίλογο του μακελειού της οδού Νιόβης, με πρωταγωνιστή τον ελληνορουμάνο Ματέι Σορίν, που δόθηκε σήμερα. Μετά από 15 ημέρες άνισης μάχης για να κρατηθεί στη ζωή, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη υπέκυψε σήμερα το πρωί στις 11. 30, προδομένη αυτή τη φορά από την καρδιά της. Η κατάσταση της υγείας της 25χρονης Αμαλίας, η οποία στη διάρκεια των 15 αυτών ημερών κατάφερε να ανατρέψει όλα σχεδόν τα ιατρικά δεδομένα, από χθες το βράδι παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση καθώς υπέστη διάχυτη αιμορραγία, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί χειρουργικά και όπως δήλωσαν οι γιατροί που την παρακολουθούσαν, κατέστη αδύνατη κάθε περαιτέρω θεραπεία. Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς της, αποχώρησαν από το νοσοκομείο λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση του συμβάντος. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της Γκινάκη. Συλλυπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε στη μητέρα της 25χρονης, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την ηρωοποίηση του Σορίν Ματέι, το ΚΚΕ τόνισε οτι ως κόμμα θα κάνει οτι μπορεί για να διαλευκανθούν όλες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβαν χώρα τα τραγικά γεγονότα κατά τη διάρκεια της εφόδου της αστυνομίας, περισσότερη ευθιξία ζητάει από την κυβέρνηση το ΔΗΚΚΙ, ενώ συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικόγενεια της άτυχης κοπέλας, απέστειλε και η Πολιτική Ανοιξη.

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει όλες οι ετοιμασίες για την ομαλή διεξαγωγή των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών την Κυριακή. Ηδη, στα 22. 000 εκλογικά τμήματα όλης της χωρας έχουν αναρτηθεί οι εκλογικοί κατάλογοι για τους ψηφοφόρους. Τα πρωτοδικεία θα παραμείνουν ανοιχτά και το Σαββατοκύριακο, για τη συμπλήρωση φύλλων στα εκλογικά βιβλιάρια. Η τροχαία έχει τεθεί σε επιφυλακή και από το μεσημέρι λαμβάνει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών που κινούνται στις εθνικές οδούς. Στους ετεροδημότες δίνεται επιπλέον άδεια, προκειμένου να μεταβούν και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στους τόπους καταγωγής τους. Εκτακτα δρομολόγια έχει προγραμματίσει η Ολυμπιακή, ο ΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και η ακτοπλοϊα. Προβλήματα όμως θα αντιμετωπίσουν όσοι ταξιδέψουν μέσω Ρίου-Αντιρρίου, καθώς αύριο οι αξιωματικοί του πορθμείου θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 1 έως τις 5 το απόγευμα. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν μετά από δώδεκα ώρες, δηλαδή στις 7 το απόγευμα. Αυτή τη φορά δεν θα δούμε στρατιώτες στα εκλογικά τμήματα, καθώς τη φρούρηση τους έχει αναλάβει πια η αστυνομία. Μία άλλη καινοτομία του υπουργείου Εσωτερικών είναι οτι σε πολλά εκλογικα τμήματα οι κάλπες δεν θα είναι οι γνωστές ξύλινες, καθώς έχουν αντικατασταθεί με πλαστικές διαφανείς. Τέλος, τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται μετά τις 8 το βράδι, όχι μόνο από την τηλεόραση, αλλά και μέσω Ιντερνέτ για όσους έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, απαγορεύεται σε όλα τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να γνωστοποιούν τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων με τη μέθοδο Εξιτ Πολς, πριν το κλείσιμο της κάλπης.

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την αποτελεσματική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε σήμερα το ΚΥΣΕΑ, κατά την διάρκεια τρίωρης συνεδρίασής του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Για πρώτη φορά, εγκρίθηκε η απόκτηση σύγχρονων πυραύλων μεγάλου και μικρού βεληνεκούς που θα δημιουργήσουν αντιαεροπορική ομπρέλα καλύπτοντας πλήρως όλο τον ελλαδικό χώρο. Συγκεκριμένα, οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που επιλέγησαν είναι οι αμερικανικοί "ΠΑΤΡΙΟΤ", ενώ οι μικρού βεληνεκούς είναι ρωσικής και γαλλικής κατασκευής. Επίσης αποφασίστηκε η αγορά 45 νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών, τρίτης γενιάς, αμερικανικής κατασκευής. Για την ενίσχυση της δασοπυρόσβεσης, θα αγοραστούν 5 νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου "Καναντέρ". Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο 1 τρισ. δραχμές. Την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την άμυνα της χώρας, εξέφρασε ο κ. Σημίτης, ενώ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εκτίμησε οτι βελτιώνεται αναμφισβήτητα η αμυντική επάρκεια και η αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Την ικανοποίησή του για την αγορά των πυραύλων ΠΑΤΡΙΟΤ, εξέφρασε και ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς. Στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το Δεκέμβριο, θα συζητηθεί το θέμα της προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών για την Πολεμική Αεροπορία.

Στον αντίποδα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που σημείωσαν έντονα ανοδικές τάσεις, βρέθηκε σήμερα η Σοφοκλέους, καθώς ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 1800 μονάδων ύστερα από μήνες, σημειώνοντας ισχυρή πτώση 3,14%. Οι πιέσεις στις τιμές των μετοχών προήλθαν σε μεγάλο βαθμό από πωλήσεις ισχυρών τραπεζικών μετοχών στις οποίες προέβησαν ξένοι θεσμικοί επενδυτές. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 6,37%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 37,7 δισ. δρχ. Στο μεταξύ, το υπουργείο Ανάπτυξης εισηγείται νέα δραστικά μέτρα για την μείωση του πληθωρισμού που κινείτο με 5,2% το Σεπτέμβριο και την επίτευξη του στόχου να έχει περιοριστεί στο 2% στο τέλος του 1999. Την αισιοδοξία οτι ο πληθωρισμός στο τέλος του χρόνου θα πέσει στο 4,7%, εξέφρασε από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου.

Εξελέγησαν οι τρεις Μητροπολίτες που θα καλύψουν τις αντίστοιχες κενές θέσεις στις Μητροπόλεις Κυθήρων, Κοζάνης και Δημητριάδος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ιεραρχίας. Μητροπολίτης Κύθηρων εξελέγη με 60 ψήφους ο μέχρι σήμερα πρωτοσύγγελος Θεσσαλιώτιδος, Κύριλλος Χριστάκης, μητροπολίτης Κοζάνης εξελέγη με 55 ψήφους ο αρχιμανδρίτης της εκκλησίας Φανερωμένης του Χολαργού Αμβρόσιος Γιακαλής, ενώ νέος μητροπολίτης Δημητριάδος εξελέγη με 65 ψήφους ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος Τύπου της αρχιεπισκοπής.

Με επιφύλαξη αντιμετωπίζουν οι σεισμολόγοι τη νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η τρίτη μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, που σημειώθηκε το πρωί με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο δυτικά της Ζακύνθου. Ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι υπάρχει μια έξαρση και η εξέλιξή της παρακολουθείται με επιφυλακτικότητα. Τον περασμένο Νοέμβριο στην περιοχή είχε σημειωθεί ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,6 Ρίχτερ.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την αποχή τους από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία συνεχίζουν οι γιατροί στα νοσοκομεία Γενικό Κρατικό Αθηνών και Νίκαιας, Δαφνί, Παμμακάριστος, Αγία Ολγα, Σισμανόγλειο, Ελπίς, νοσοκομείο Πατησίων και πολυκλινική Αθηνών, ενώ σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν σήμερα και οι γιατροί του Σωτηρία.

Αρνητική εξέλιξη που αντανακλάται στην κυβέρνηση αλλά και σε όλη τη χώρα, χαρακτηρίζει την αποτυχία της Ελλάδας να εκλεγεί ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αρης Σπηλιωτόπουλος. Η κυβέρνηση οφείλει από την πλευρά της να εξετάσει κατά πόσο η αποτυχία της αυτή συνδέεται με την όλη πολιτεία της και να συναγάγει τα συμπεράσματά της, καταλήγει ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Σώοι είναι οι 24 ναυτικοί, μεταξύ τους και εννέα Ελληνες, του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου ΜΠΕΛΟΥΝΓΚΑ, στο οποίο χθες βράδι εκδηλώθηκε φωτιά ενώ έπλεε ανοικτά του Γερολιμένα, στη νότια Πελοπόννησο. Στην περιοχή, πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 7 μποφόρ. Το φορτηγό είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από τη Σικελία με προορισμό τον Πειραιά.

Ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ζάχαρης εναντίον των υπευθύνων της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" για το δημοσίευμα που έφερε τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Θρασύβουλο Λαζαρίδη ως εμπλεκόμενο σε υπόθεση αγοράς οπλικών συστημάτων, μια μέρα μετά την κατάθεση μήνυσης από τον ίδιο τον κ. Λαζαρίδη εναντίον της εφημερίδας. Εξάλλου, σήμερα ο κ. Λαζαρίδης κατέθεσε εναντίον του "Ελεύθερου Τύπου" νέα μήνυση που αφορά δεύτερο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας. Η ποινική δίωξη για το πρώτο δημοσίευμα ανατέθηκε σε πταισματοδίκη και τη Δευτέρα θα αρχίσει η κύρια ανάκριση για την υπόθεση.

Η οργάνωση "Συνεργασία Αναρχικών Ομάδων" ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφώνημα σε ραδιοσταθμό, για τις εκρήξεις αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Από αυτούς ένα αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές και ένα δεύτερο καταστράφηκε ολοσχερώς. Πρόκειται για τα αυτοκίνητα του απόστρατου αστυνομικού Σπύρου Ζαχαρόπουλου στην Ηλιούπολη και του αστυφύλακα Δημήτρη Γεωργούλα στα Ανω Πατήσια, το οποίο και καταστράφηκε.

Χτύπημα στα κυκλώματα, που διακινούν ναρκωτικά, στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, πέτυχε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη εμπόρου του "λευκού θανατου", ο οποίος επιχείρησε να πουλήσει δύο κιλά ηρωϊνης σε αστυνομικό, που εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής. Πρόκειται για τον Αναστάσιο Σιδερόγλου, 53 χρόνων, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις και πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί. Στην προσπάθεια του Σιδερόγλου να διαφύγει, ο αστυνομικός τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια.

Κλειστή θα παραμείνει η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, τα Γενικά Προξενεία των Ηνώμενων Πολιτειών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και όλα τα αμερικανικά δημόσια γραφεία στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, λόγω της Ημέρας του Κολόμβου, εθνικής εορτής των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα τρία χρόνια ο Κώστας Φραντζέσκος. Ο διεθνής επιθετικός, συμφώνησε με τη διοίκηση για την ανανέωση της συνεργασίας τους, η οποία θα του αποφέρει 200 εκατομμύρια δρχ.

Ο Στεπάνοβιτς δήλωσε σήμερα πως έχει διαβεβαιώσεις από την ΕΝΙΚ ότι θα συνεχίσει να είναι στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Αυτό βέβαια μέχρι να... φύγει, καθώς το νέο αφεντικό της ΠΑΕ Δημήτρης Μελισσανίδης είναι αποφασισμένος να τον απομακρύνει από την ομάδα με την πρώτη ευκαιρία.

Με τη "Μεγάλη Κυρία" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Γιουβέντους έκλεισε φιλικό αγώνα για τη νέα περίοδο, το οποίο θα διεξαχθεί κατά την περίοδο της προετοιμασίας των δύο ομάδων στο Σάο Μπενετέτο τον πρεσεχή Ιούλιο.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Και νέες ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει κάτω απο το "ψυχολογικό φράγμα" των 1800 μονάδων ύστερα απο εφτά μήνες. Εκλεισε στις 1772,09 μονάδες σημειώνοντας ισχυρή πτώση 3,14%. Οι πιέσεις στις τιμές των μετοχών προήλθαν σε μεγάλο βαθμό απο πωλήσεις ισχυρών τραπεζικών μετοχών στις οποίες προέβησαν ξένοι θεσμικοί επενδυτές. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 6, 37%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 37,7 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 4,07%, Ασφάλειες πτώση 3,16%, Επενδύσεις πτώση 2,03%, Λήζινγκ πτώση 6,65%, Βιομηχανικές πτώση 2,47%, Κατασκευές πτώση 1,99%, Διάφορες πτώση 3,24%, Συμμετοχών πτώση 4,65%. Με πτώση 2,57%, έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι εδώ και λίγες ώρες ο Ρομάνο Πρόντι, καθώς η κυβερνησή του έπεσε για μία μόλις ψήφο κατά τη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, που έγινε στην ιταλική Βουλή. Δράστης ο Σίλβιο Λιότα, του κόμματος της Ανανέωσης, του υπουργού Εξωτερικών Λαμπέρτο Ντίνι. Τώρα, η Ιταλία μπαίνει -σε ένα γνώριμο περιβάλλον- στη διαδικασία ανεύρεσης πρωθυπουργού, που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ο πρόεδρος Οσκαρ Σκάλφαρο θα αρχίσει τις επαφές με τους προέδρους των κομμάτων, ενώ ο ηγέτης της Δημοκρατικής Αριστεράς Μάσιμο ντ'Αλέμα δεν απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές.

Δίχως δηλώσεις εξήλθε, μετά από τις τρίωρες συνομιλίες, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ από το προεδρικό μέγαρο, όπου συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου. Ο Χόλμπρουκ έθεσε και πάλι τους όρους της Ομάδας Επαφής, που ως κύριο στόχο έχουν τον τερματισμό της βίας στην περιοχή. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Μιλόσεβιτς αναφέρεται ότι υπάρχει θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις, που θα κυριαρχίσει των πολιτικών προθέσεων. Πάντως λίγο πριν, ο ανώτατος διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στρατηγός Κλαρκ προειδοποίησε το Βελιγράδι ότι θα υποστεί τον όλεθρο της ένοπλης σύρραξης αν δεν συμβιβαστεί με τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας. Στο μεταξύ, ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου Ρουγκόβα κατηγόρησε το Βελιγράδι ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις στην περιοχή. Στη χώρα μας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της χώρας μας, ενώ ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας συνέστησε σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Κοσσυφοπέδιο να το αποφύγουν. Το ΚΚΕ από την πλευρά του, καταδικάζει μία πιθανή επέμβαση του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Ο σύρος υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί σύντομα στο Κάϊρο για να "ανταλλάξει απόψεις" σχετικά με την κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Συρίας. Ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ είχε αναλάβει στις αρχές της εβδομάδας μεσολαβητική πρωτοβουλία μεταξύ Δαμασκού και Αγκυρας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει να εξελιχθεί σε ένοπλη αναμέτρηση ο φραστικός πόλεμος μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Μεσολαβητική προσπάθεια μεταξύ των δύο χωρών έχει αναλάβει και το Ιράν, ενώ αναμένεται να μεταβεί τις προσεχείς ημέρες στη Δαμασκό και την Αγκυρα, ο πρίγκηπας-διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας.

Την εκκλησή του για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους επανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, ο οποίος κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι φροντίζει να διαπραγματεύεται περισσότερο με τις ομάδες που υπάρχουν μέσα στους κόλπους της κυβερνησής του, παρά με τους Παλαιστινίους. Μάλιστα, αναφερόμενος στον Γιάσερ Αραφάτ, ο Πέρες είπε ότι πήρε μία τρομοκρατική οργάνωση και τη μετέβαλε σε πολιτικό κίνημα.

Σε θάνατο καταδίκασε σήμερα δικαστήριο των Φιλιππίνων ένα Βρετανό με την κατηγορία ότι βίασε τη 12χρονη κόρη της Φιλιππινέζας φίλης του πριν από δύο χρόνια. Ο 46χρονος Βρετανός, που αρνείται την κατηγορία, είναι ο ενδέκατος αλλοδαπός που καταδικάζεται στην εσχάτη των ποινών από το 1994. Στην ασιατική χώρα αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 700 καταδικασμένοι σε θάνατο.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο κατά περιόδους στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 32 και στα νησιά 20 με 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 18 με 31 και 16 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03d run on Saturday, 10 October 1998 - 0:12:08 UTC