Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-11-04

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νικώντας την αρνητική ιστορική παράδοση, οι Δημοκρατικοί κατόρθωσαν να κερδίσουν νέες έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στις χθεσινές εκλογές. Για πρώτη φορά από το 1934 το κόμμα του προέδρου των ΗΠΑ κερδίζει πρόσθετες έδρες στη Βουλή, σε εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται στο μέσον της προεδρικής θητείας και δεν συμπίπτει με τις προεδρικές εκλογές. Παρά τα κέρδη τους όμως, οι Δημοκρατικοί δεν κατόρθωσαν να αποσπάσουν το μεγάλο βραβείο των 11 εδρών που θα τους εξασφάλιζε και την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Από την πλευρά τους, οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν τώρα μία από τις ισχνότερες πλειοψηφίες στην ιστορία του σώματος, από τις αρχές του αιώνα. Πολύ θετικό, χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στη διάρκεια σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό δόθηκε το "πράσινο φως" για να πάρει ο προϋπολογισμός το δρόμο του Εθνικού Τυπογραφείου, καθώς οριστικοποιήθηκαν τα μεγέθη του και συγκεκριμενοποιήθηκε το πακέτο μείωσης των εμμέσων φόρων. Στη σύσκεψη επετεύχθει η χρυσή τομή ανάμεσα στις απόψεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και της υπουργού Ανάπτυξης για τη μείωση των εμμέσων φόρων. Ετσι, αποφασίστηκε να επισπευσθεί η εφαρμογή της μείωσης στη φορολογία των αυτοκινήτων, που θα ισχύσει από το πρώτο εξάμηνο το 1999 και αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της τελικής τιμής των αυτοκινήτων κατά περίπου 7% για τα μικρού και μεσαίου κυβισμού και 5% για τα μεγάλου κυβισμού. Επίσης, αποφασίστηκε η μείωση από 18 σε 8% του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ, πρόταση που είχε κάνει η υπουργός Ανάπτυξης. Οπως δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου το όλο πακέτο των μειώσεων θα κοστίσει 180 δις στον προϋπολογισμό, αλλά θα επιταχυνθεί η πτώση του πληθωρισμού, γεγονός που θα οφελήσει τα λαϊκά εισοδήματα. Στο μεταξύ, μειώθηκαν από τα μεσάνυχτα οι τιμές των υγρών καυσίμων.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται να δοθεί συνέχεια στην εσωκομματική κόντρα, που εκδηλώθηκε χθες, λίγο πριν από την ψηφοφορία στη βουλή και η οποία έληξε με νίκη στα σημεία του πρωθυπουργού, καθώς οι 11 βουλευτές που είχαν υπογράψει σχετικό κείμενο το απέσυραν με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να λάβει τη θετική ψήφο 163 βουλευτών. Για καθαρή πλειοψηφία και καθαρή εντολή στην κυβέρνηση να προχωρήσει το πρόγραμμά της, σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στη μεγάλη προσπάθεια για ένταξη στην ΟΝΕ και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας και των πολιτών. Ως μη γενόμενο χαρακτήρισε το γεγονός της επιστολής των "11" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό το θέμα έχει κλείσει. Ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει την πλειοψηφία της βουλής και ότι η στήριξη αυτή δεν συνοδεύεται από κανένα σχόλιο ή στοιχείο που θα μπορούσε να την υπονομεύσει. Αύριο συνεδριάζουν υπό την προεδρία του πρωθυπουργού η πολιτική γραμματεία και το εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να οριστικοποιήσουν το κείμενο που θα τεθεί προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή.

Στους δρόμους βγήκαν για άλλη μια φορά οι καθηγητές ζητώντας την κατάργηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Στην Αθήνα καθηγητές, γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία που κατέληξε έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη όπου οι διαδηλωτές κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον υπουργό Γιάννη Μαγκριώτη. Οι καθηγητές έχουν διοργανώσει για τις 15 Νοεμβρίου πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Προβλήματα όμως υπάρχουν και στο χώρο της υγείας, καθώς οι μαθητευόμενοι γιατροί σε Αθήνα και Πειραιά απεργούν μέχρι την Παρασκευή, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποιεί το νοσηλευτικό προσωπικό σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Και νέες διώξεις αναμένεται να ασκήσει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών κατά υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ και άλλων υψηλά ιστάμενων προσώπων που φέρονται αναμεμιγμένοι σε περιπτώσεις χορήγησης παράνομων αδειών παραμονής αλλοδαπών στη χώρα μας. Ο εισαγγελέας κ. Γεράκης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί για τη διαφθορά στην αστυνομία συνεχίζει να εξετάζει μάρτυρες, τόσο για τις περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, όσο και για τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Στο γραφείο του κ. Γεράκη μετέβη σήμερα ο πρώην διευθυντής του τμήματος αλλοδαπών Αμαρουσίου Ανδρέας Σουλτάτος ο οποίος είχε παραδώσει στις εισαγγελικές αρχές σημαντικά στοιχεία από τα οποία προκύπτουν ευθύνες κατά αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Ένας ακόμα πιλότος της πολεμικής αεροπορείας έχασε τη ζωή του, εν καιρώ ειρήνης, από πτώση αεροσκάφους. Νεκρός είναι ο υποσμηναγός Νίκος Παρούσης, 26 ετών, ο οποίος με ένα Μιράζ 2000 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Τανάγρας για συνηθισμένη εκπαιδευτική πτήση. Λίγα λεπτά μετά την απογείωση και ενώ βρισκόταν πάνω από τον Ωρωπό παρουσιάσθηκε, βλάβη στα ηλεκτρονικά συστήματα του πηδαλίου. Ο χειριστής προσπάθησε να αποφύγει την πτώση του αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή, γεγονός που κατάφερε και έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, η οποία ήταν μεν επιτυχής, αλλά το αλεξίπτωτο δεν λειτούργησε κανονικά και έτσι ο Παρούσης κατά την πρόσκρουσή του στο έδαφος τραυματίσθηκε θανάσιμα. Επί τόπου έσπευσε επιτροπή εμπειρογνωμόνων, για να διαπιστώσει τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.

Μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου και του παραιτηθέντος του γγ του ίδιου υπουργείου Κώστα Ζώρα κατέθεσαν σήμερα τρεις γυναίκες υπάλληλοι του Μεταφραστικού Τμήματος για το γνωστό επεισόδιο με τον υπουργό. Οι ενάγουσες κατηγορούν τον κ. Πάγκαλο για εξύβριση, βία, απειλή, βλασφημία και απόπειρα σωματικής βλάβης και τον κ. Ζώρα για παράβαση καθήκοντος. Ο εισαγγελέας που παρέλαβε τη μήνυση τη μελετά και θα αποφανθεί για την περαιτέρω εξέλιξή της.

Τις βασικές διατάξεις του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου παρουσίασε σήμερα ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Προβλέπεται η ενοποίηση των ΤΕΒΕ-ΤΑΕ ΤΣΑ σε ένα ενιαίο ταμείο αυταπασχολουμένων, η ενοποίηση των ταμείων αρωγής των δημοσίων υπαλλήλων σε ένα ενιαίο επικουρικό ταμείο και η κατάργηση των 47 ταμείων αρωγής των δικηγόρων της επαρχίας. Ακόμα δημιουργείται φορέας ελέγχου των δαπανών υγείας στα ταμεία, εισάγεται η υποχρεωτική προληπτική ιατρική των ασφαλισμένων ενώ μειώνεται από 25% στο 10% η συμμετοχή στα φάρμακα για τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΕΚΑΣ. Σημαντική θεωρείται η θεσμοθέτηση της δυνατότητας αξιοποίησης των διαθεσίμων κεφαλαίων των ταμείων που υπολογίζεται ότι σήμερα φθάνουν τα 3,5 τρις δρχ.

Τους άνδρες προτιμά η στεφανιαία νόσος, καθώς διπλάσιους προδιαθεσικούς παράγοντες έχουν οι άνδρες από τις γυναίκες για να εμφανίσουν τη νόσο. Ο λόγος γι'αυτό βρίσκεται στο ότι από νεαρή ηλικία τρέφονται χειρότερα, καπνίζουν, πίνουν και δεν γυμνάζονται σε σχέση με τα κορίτσια της ηλικίας τους. Με το δεδομένο, μάλιστα, ότι τα αγόρια δεν προφυλάσσονται ορμονικά, όπως οι γυναίκες, ο κίνδυνος για τους άνδρες ηλικίας 40-50 ετών είναι υπερδιπλάσιος από τις γυναίκες. Αυτό αναφέρει πανελλαδική έρευνα της καρδιολογικής κλινικής του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Συνέρχεται απόψε το πρωτοβάθμιο συνοδικό δικαστήριο, στο οποίο έχει παραπεμφθεί η υπόθεση του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου για τη γνωστή συνέντευξή του στο περιοδιό Πεντχάουζ, όπου είχε ταχθεί υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων και της επαναφοράς της θανατικής ποινής για τους εμπόρους των ναρκωτικών. Οι απόψεις αυτές, εκτιμήθηκαν από την Ιερά Σύνοδο, ότι έρχονται σε αντίθεση με το δόγμα της εκκλησίας. Το συνοδικό δικαστήριο θα αποφανθεί αν θα πρέπει να παραπεμφθεί ο ιεράρχης Ζακύνθου για να δικαστεί ή όχι.

Αύριο τελικά θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 22χρονος φοιτητής της Ναυπηγικής Σχολής Μανώλης Αλιφραγκής, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό δύο 26χρονων γυναικών και μιας 48χρονης στην περιοχή του Αμαρουσίου. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο δράστης έχει ομολογήσει τις πράξεις του, ενώ οι γονείς του υποστηρίζουν ότι η ομολογία του ήταν προϊόν ψυχολογικής και σωματικής βίας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και τα τρία θύματα αναγνώρισαν στο πρόσωπό του το βιαστή τους.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρέθηκε και ομολόγησε την πράξη του ο ασυνείδητος οδηγός που την 1η του μηνός είχε παρασύρει με το αυτοκίνητό του στην οδό Πειραιώς τον 42χρονο μοτοσικλετιστή Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος εκτινάχθηκε στο αντίθετο ρεύμα για να βρεθεί κάτω από τις ρόδες από άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Πρόκειται για τον 51χρονο οικοδόμο Αλέξανδρο Καγιάφογλου, που είχε αφήσει αβοήθητο το θύμα και είχε εξαφανιστεί αμέσως μετά το δυστύχημα.

Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία ο νέος οδικός κόμβος που συνδέει τη λεωφόρο Θηβών με τις Τρείς Γέφυρες και θα βοηθήσει στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας τόνισε οτι το έργο, κόστους τριών δισ. δρχ. , είναι σημαντικό όχι μόνον γιατί θα βοηθήσει την κυκλοφορία, αλλά και γιατί παράλληλα κατασκευάστηκε έτσι ώστε να αποτελεί και αντιπλημμυρικό έργο.

Πολιτικό μνημόσυνο θα γίνει απόψε στη βουλή για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του Γέρου της Δημοκρατίας. Για τον Γεώργιο Παπανδρέου θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και αρχηγοί των κομμάτων

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει την Λανς και να πάρει τη ρεβάνς της ήττας του. Αυτή τη φορά ο ΠΑΟ κέρδισε με 1-0. Ο Ολυμπιακός έχασε 2-0 από τον Άγιαξ εκτός έδρας.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η αγορά του Χρηματιστηρίου στη σημερινή συνεδρίαση, μετά τη χθεσινή μικρή διορθωτική υποχώρηση. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2299,09 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1,14%. Η αγορά επηρεάστηκε θετικά απο την χθεσινή ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση. Το επενδυτικό ενδιαφέρον σήμερα μετατοπίστηκε απο τις μετοχές των Τραπεζών σε μετοχές του Εμπορίου και της Βιομηχανίας, ενώ μεγάλος αριθμός μετοχών έκλεισε στο ανώτατο όριο διακύμανσης στο 8%. Η Αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε για τρίτη συνεχή ημέρα σε υψηλά επίπεδα και έφθασε τα 58,8 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,19%, Ασφάλειες άνοδος 1,84%, Επενδύσεις άνοδος 2,48%, Λήζινγκ άνοδος 1,80%, Βιομηχανικές άνοδος 2,25%, Κατασκευές άνοδος 0,27%, Διάφορες άνοδος 5,18%, Συμμετοχών άνοδος 2,85%. Με πτώση 0,59% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,45 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,72, γαλλικό φράγκο προς 50,92, λίρα Αγγλίας προς 470,96, ελβετικό φράγκο προς 208,43, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,94, τη λίρα Κύπρου προς 576,54 και την ECU προς 334,74 δραχμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας, αναμένεται να πυροδοτήσει η έγκριση από τον πρόεδρο Γιέλτσιν του αιτήματος της ρωσικής βουλής να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στον ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος καταζητείται από την Τουρκία ως τρομοκράτης. Η Βουλή έθεσε το ζήτημα αυτό στον Γιέλτσιν, ύστερα από αίτημα του ίδιου του Οτσαλάν προς αυτήν, μέσω μίας υπογεγραμμένης από τον ίδιον επιστολής. Η βουλή που ελέγχεται από κομμουνιστές και εθνικιστές πολιτικούς αντιπάλους του Γιέλτσιν, ενέκρινε το αίτημα του Οτσαλάν με 289 ψήφους και μία αποχή. Μένει τώρα να αποφασίσει ο ίδιος ο Γιέλτσιν για το τι μέλλει γενέσθαι. Αξίζει να σημειωθεί οτι η Τουρκία είχε πληροφορήσει τη Ρωσία οτι ο Οτσαλάν είχε περάσει κρυφά στη Μόσχα και είχε ζητήσει από τις ρωσικές αρχές να της τον παραδώσουν, για να δικασθεί για τρομοκρατικές ενέργειες.

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, σήμερα και οι υπουργοί Αμυνας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης απηύθυναν προειδοποίηση στο Ιράκ οτι θα υποστεί σοβαρότατες συνέπειες, εάν δεν σεβασθεί τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και να επιτρέψει στους επιθεωρητές του οργανισμού να ερευνήσουν το ιρακινό οπλοστάσιο. Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ουίλιαμ Κοέν, πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες του Κόλπου, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους σχετικά με την νέα κρίση με το Ιράκ. Ο Κοέν επισκέφθηκε ήδη τη Σαουδική Αραβία και αναμένεται στη συνέχεια να επισκεφθεί το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στην Τουρκία. Κατά οποιαδήποτε χρήση βίας, τάχθηκε η Ρωσία.

Αρχισε στη Βουλή των Λόρδων, ανώτατη δικαστική αρχή της Βρετανίας, η εξέταση της έφεσης για την ακύρωση της απόφασης, βάσει της οποίας συνελήφθη στο Λονδίνο ο χιλιανός δικτάτορας Πινοσέτ, και την αναγνώριση της ασυλίας που χαίρει, ως πρώην αρχηγός κράτους. Η απόφαση αναμένεται το εκδοθεί το αργότερο εντός 15 ημερών, και σε περίπτωση που επικυρωθεί το δικαίωμα ασυλίας, ο Πινοσέτ θα μπορέσει να εγκαταλείψει τη Βρετανία με το σκάφος των υγειονομικών αρχών της Χιλής, που εδώ και δύο εβδομάδες τον περιμένει σε βάση της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας. Υπέρ της έκδοσής του στην Ισπανία για να δικασθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τάχθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας.

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η συμφωνία που συνήψαν στην Ουάσιγκτον οι Ισραηλινοί με τους Παλαιστινίους, καθώς ο ισραηλινός πρωθυπουργός αρνείται για τρίτη συνεχή ημέρα να φέρει προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο την επίμαχη συμφωνία, επιμένοντας να ορισθεί χρονοδιάγραμμα για τη σύλληψη 30 Παλαιστινίων που θεωρούνται ύποπτοι για δολοφονίες Ισραηλινών. Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους, κατηγορούν τον Νετανιάχου οτι παίζει παιχνίδια και αρνούνται να δεσμευθούν στο ισραηλινό αίτημα, υποστηρίζοντας οτι δεν περιέχεται στη συμφωνία. Ρόλο πυροσβέστη καλείται να παίξει ο αμερικανός μεσολαβητής, Ντένις Ρος, ο οποίος ύστερα από σχετικό αίτημα των Παλαιστινίων, μεταβαίνει αύριο στην περιοχή, ενώ για τον ίδιο λόγο, ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ θα έχει αύριο συνομιλίες στο Κάϊρο με τον αιγύπτιο πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Καλός σε γενικές γραμμές θα είναι και αύριο ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, ενώ στα δυτικά και βόρεια ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 26 και στα νησιά 16 με 25 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 25 και 12 με 21 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03d run on Thursday, 5 November 1998 - 3:12:07 UTC