Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BRIEFING 26-01-96

Greek Government Press Release Directory

From: Hellenic Ministry of Press <pegasus@compulink.gr>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 26.1.1996

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Καλημέρα σας.
* Φίλοι μου, να σας ανακοινώσω ότι ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα στις 13.30, στο Πολιτικό Γραφείο στη Βουλή, με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη.
* Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 το πρωί θα συνεδριάσει στο Πολιτικό Γραφείο του Προέδρου της Κυβερνήσεως μια ομάδα Υπουργών και συγκεκριμένα οι κύριοι Αρσένης, Τσοχατζόπουλος, Πάγκαλος, Παπαντωνίου, Παπαδόπουλος, η κυρία Βάσω Παπανδρέου και ο κ. Λαλιώτης, για θέματα τα οποία απασχολούν την Κυβέρνηση εν όψει των Προγραμματικών Δηλώσεων.
-Πρέπει να σας πω ότι η σύνθεση αυτή δεν είναι σύνθεση κάποιου συγκεκριμένου οργάνου. Δεν μίλησα για Κυβερνητική Επιτροπή. Μίλησα για μια σύσκεψη του Πρωθυπουργού με συνεργάτες του Υπουργούς.
* Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 το πρωί θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα τις Προγραμματικές Δηλώσεις, η συζήτηση των οποίων αρχίζει το απόγευμα της ίδιας μέρας στη Βουλή, όπως σας είναι γνωστό. Να συζητήσουμε λοιπόν τώρα -αφού κλείνω και την πρώτη εβδομάδα στο χώρο αυτό. Και νομίζω ότι το κλίμα θα είναι καλό, όπως ήταν από την πρώτη μέρα και οφείλω προκαταβολικά να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ γι'αυτό. Είμαι στη διάθεσή σας.

ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Οι τομείς της Παιδείας, της Υγείας, του Πολιτισμού κ.λπ. δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να εκπροσωπηθούν κατά κάποιο τρόπο στη σύσκεψη της Κυριακής;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρέπει να πω ότι ο κ. Πρωθυπουργός έχει συνεχή συνεργασία με τους Υπουργούς για θέματα που αφορούν τον τομέα ευθύνης του καθενός. Νομίζω όμως ότι θεωρήθηκε πως στη σύσκεψη αυτή θα έπρεπε να συμμετέχουν οι Υπουργοί, τους οποίους ανέφερα. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει συνεχής συνεργασία του Πρωθυπουργού με όλους τους Υπουργούς.

ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, αυτοί θα είναι τελικώς οι Υπουργοί που θα συμμετάσχουν στην κυβερνητική σύσκεψη της Κυριακής;

ΡΕΠΠΑΣ: Μάλιστα. Η σύνθεση είναι αυτή που σας είπα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα το σχόλιο της Κυβέρνησης γι'αυτή την ενέργεια της Σερβίας να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία", ως Δημοκρατία της "Μακεδονίας".

ΡΕΠΠΑΣ: Επί των θεμάτων αυτών, δεδομένου ότι ο κ. Πάγκαλος δίνει σήμερα την πρώτη του συνέντευξη ως Υπουργός Εξωτερικών, μια εκτεταμένη - θα έλεγα - συνέντευξη για όλο το φάσμα των θεμάτων που άπτονται του δικού του Υπουργείου, να μην περιμένετε να δώσω εγώ ειδικές απαντήσεις.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μα, εγώ θέλω την απάντηση της Κυβέρνησης. Δεν θέλω την απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΡΕΠΠΑΣ: Η απάντηση της Κυβέρνησης είναι, πολύ απλά, ότι η πολιτική μας είναι γνωστή και αναμένεται να διατυπωθεί κατά τρόπο σαφέστατο στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Δευτέρας (29.1.).

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή εκεί θα απαντάτε και στη Σερβία;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα απαντάμε, ως Κυβέρνηση, με τις Προγραμματικές μας Δηλώσεις για όλα τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος και η χώρα και καλείται η Κυβέρνηση να δώσει λύσεις σε αυτά.

ΚΑΜΠΡΑΣ: Πώς σχολιάζει η Κυβέρνηση τη δήλωση τέως Υπουργού ότι η Κυβέρνηση Σημίτη δεν εκφράζει όλους τους βουλευτές;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιός το είπε αυτό;

ΚΑΜΠΡΑΣ: Ο κ. Λιάνης.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Λιάνης δήλωσε κάτι τέτοιο; Δεν το έχω υπόψη μου, αλλά νομίζω ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαιτέρως υπερήφανοι για τις πρωτοφανείς, για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα, δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, προκειμένου να αναδειχθεί ο νέος Πρωθυπουρ- γός. Οι διαδικασίες σας είναι γνωστές και ο Πρωθυπουργός έχει τη στήριξη, την ουσιαστικη και αμέριστη, ειλικρινή και αφειδώλευτη όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΜΠΡΑΣ: Δηλαδή είναι μόνος του ο κ. Λιάνης με αυτά που λέει;

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, ο κ. Λιάνης είναι ένας από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Δεν τον εξαίρεσα.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Είχατε πει ότι έληξε το θέμα Χαραλαμπόπουλου μετά την τελευταία επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον κ. Χαραλαμπόπουλο. Αλλά από το περιβάλλον του κ. Χαραλαμπόπου- λου διαχέεται η άποψη, η εκτίμηση, όπως θέλετε πέστε το, ότι ακόμη ο κ. Χαραλαμπόπουλος θεωρεί ακατανόητη τη στάση του κ. Σημίτη που δεν ζήτησε να τον συμβουλευτεί.

ΡΕΠΠΑΣ: Εγώ ένα μόνο έχω να πω: επειδή πραγματικά θεωρώ ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, πως είναι απολύτως κατανοητή από εσάς η αγάπη και ο σεβασμός με τον οποίο περιβάλλουμε εμείς τον κ. Χαραλαμπόπουλο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ενα διαδικαστικό. Τη Δευτέρα υπάρχει Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά θα γίνει εκεί η ενημέρωση;

ΡΕΠΠΑΣ: Ναι, η ενημέρωση θα γίνει εκεί μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.02 run on Friday, 26 January 1996 - 11:55:28