Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 98-09-17

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 17.9.1998

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γεια σας.

Οπως ξέρετε, συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση του Σχεδίου Νόμου για τη συνδρομητική τηλεόραση. Επειδή ακριβώς ο Υπουργός, κ. Ρέππας είναι εκεί, είμαι εγώ στη διάθεσή σας.

* Πριν περάσουμε στο στάδιο των ερωτήσεων, θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα σχόλιο με αφορμή σημερινό δημοσίευμα, σχετικά με τις επιστολές που έχει στείλει ο Πρωθυπουργός στους Υπουργούς του, οι οποίες μάλιστα χαρακτηρίζονται και ως "επιστολές αγωνίας".

Οντως, ο Πρωθυπουργός, με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου, έχει στείλει επιστολές προς όλους τους Υπουργούς. Οι επιστολές αυτές αναφέρουν: "Με βάση τις προτάσεις του κάθε Υπουργού και τις μέχρι σήμερα συζητήσεις μας, οριστικοποιώ τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα ευθύνης σου, για το φθινόπωρο με χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο του 1999". Και περιγράφει τις κυβερνητικές προτεραιότητες, όπως εξειδικεύονται σε κάθε Υπουργείο, από την περίοδο που διατρέχουμε μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, τον Ιούνιο του 1999.

Σας θυμίζω ότι έχουν γίνει δύο συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής με αυτό το θέμα, όπου κάθε Υπουργός υπέβαλε τις προτάσεις του. Εγινε αναλυτική συζήτηση και εν τέλει αποφασίστηκαν οι κυβερνητικές προτεραιότητες κατά χώρο ευθύνης, τις οποίες ο Πρωθυπουργός επισημαίνει στις επιστολές για τις οποίες συζητούμε.

Ηθελα να τονίσω, με την ευκαιρία, ότι η Κυβέρνηση λειτουργεί με στόχους, ιεράρχηση των επιδιώξεών της και με προτεραιότητες στους πολιτικούς στόχους της. Και αυτές ακριβώς οι προτεραιότητες καταγράφονται σ` αυτές τις επιστολές. Είναι, δηλαδή, ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης, όπως εξειδικεύεται με τις προτεραιότητες ανά Υπουργείο και είναι ένας προγραμματισμός ευθύνης που καταδεικνύει ότι η Κυβέρνηση δουλεύει με σχέδιο και με πρόγραμμα.

Οι επιστολές αυτές είναι στη διάθεσή σας για να έχετε ελεύθερη πρόσβαση και να δείτε ακριβώς ποιοι είναι οι κυβερνητικοί στόχοι σε κάθε Υπουργείο. Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για επιστολές, όπου ο Πρωθυπουργός αναφέρει τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου και κάθε επιστολή, όπως θα διαβάσετε, κλείνει: "Θέλω να επισημάνω ότι πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, την επαφή του με τις δημόσιες υπηρεσίες και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο μέτρο που άπτεται των αρμοδιοτήτων που ασκείς". Και αυτό αφορά μια γενικότερη συζήτηση που είχε γίνει στα κυβερνητικά όργανα για την καλύτερη οργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση του πολίτη.

* Θα ήθελα να σας πω ότι σε λιγότερο από μία ώρα, στις 13.45, δίνει συνέντευξη ο Υπουργός Αναπληρωτής Εξωτερικών κ. Παπανδρέου, ο οποίος θα αναφερθεί στα θέματα που αφορούν την κρίση στην Αλβανία, τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει, την περίοδο αυτή, ως προεδρεύουσα στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ετσι, εκεί θα μπορέσουν οι συνάδελφοί σας να έχουν μια λεπτομερή ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή, τις ελληνικές θέσεις και τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αναμένεται να δρομολογηθούν.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΠΑΡΙΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα να σας ρωτήσω για το "εμπάργκο" στις πτήσεις της JAT. Χθες η Αγγλία, η οποία είχε μια εξάμηνη συμφωνία ως το τέλος του χρόνου, αποφάσισε να την άρει και να ισχύσει το "εμπάργκο" από σήμερα. Στην ουσία η μόνη χώρα η οποία έχει μείνει απ' έξω από μία ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα ισχύσει το "εμπάργκο" είναι η Ελλάδα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, πότε θα ισχύσει "το εμπάργκο";

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εμείς έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα εξαιρεθούμε από την υποχρέωση που έχουμε. Ούτε ζητήσαμε κάτι τέτοιο, ούτε επιδιώκουμε κάτι τέτοιο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωρίζετε τις επόμενες ημέρες.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Ο Πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι. Είναι προγραμματισμένη για τις 13.30 η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μουσικής.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Ποιος τον κάλεσε; Ο κ. Λαμπράκης;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν έχει σημασία ποιος τον κάλεσε, ούτε και γνωρίζω πώς ακριβώς έχει η πρόσκληση, γιατί δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται ένα έργο, το οποίο είναι σημαντικό. Το Μέγαρο Μουσικής και οι εκδηλώσεις του συμβάλλουν στην πολιτιστική ζωή της χώρας. Το ελληνικό δημόσιο συμβάλλει με δαπάνες του στο έργο αυτό και έχει κάθε λόγο και ενδιαφέρον να το επισκεφθεί.

Σας ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 17 September 1998 - 14:06:47 UTC