Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 99-06-24

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 24 Ιουνίου 1999

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γεια σας.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Εχει ξεσηκωθεί θόρυβος για τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή και μάλιστα οι εργαζόμενοι μιλάνε για διαδικασίες αδιαφάνειας. Εχετε κάποιο σχόλιο επ` αυτού;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να πω ότι, όπως είναι γνωστό, η Ολυμπιακή Αεροπορία έχει μπει εδώ και καιρό σε μία προσπάθεια εξυγίανσης. Είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά, ασφαλώς, τους ίδιους τους εργαζόμενους στην Ο. Α., τον ελληνικό λαό που είναι χρήστης των υπηρεσιών της και την πολιτεία, με την ευρύτερη έννοια. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εξυγίανση της Ο. Α. Και πάνω σ` αυτό το πλαίσιο κινείται και η συγκεκριμένη απόφαση και όσα πρόκειται να συμβούν στο προσεχές διάστημα.

Οσον αφορά το θέμα της, δήθεν, αδιαφάνειας, θα έλεγα ότι οι αιτιάσεις δεν ευσταθούν καθόλου, διότι είναι γνωστό πως έχει προηγηθεί διεθνής διαγωνισμός για την πρόσληψη του manager της Ο. Α. Οπως γνωρίζετε, στο διεθνή διαγωνισμό προσήλθαν 18 ενδιαφερόμενοι. Επελέγησαν πέντε μεγάλες αεροπορικές εταιρίες και από αυτές οδηγηθήκαμε στην επιλογή του συγκεκριμένου manager. Οι διαδικασίες ήταν διαφανέστατες. Θα έλεγα, ότι ήσαν τόσο διαφανείς που κανείς δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει. Ηταν απολύτως διαφανείς. Αλλά, με την ευκαιρία θέλω να πω ότι, ασφαλώς, η διαφάνεια παίζει και πρέπει να παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο και ως εκ τούτου και όλες οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν θα είναι διαφανείς. Ενδιαφέρει, βεβαίως, και το αποτέλεσμα, που είναι η επιτυχία της προσπάθειας. Και σ` αυτή την επιτυχία καλούμε όλους να συμβάλλουν. Και τους εργαζόμενους και όλους τους άλλους παράγοντες της πολιτείας.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Μπορείτε να μας δώσετε το πλαίσιο, με ποιό τρόπο και με ποιά ανταλλάγματα θα γίνει αυτή η μεταβίβαση του 20% της εταιρείας;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κατ' αρχήν δεν υπάρχει μεταβίβαση. Απ' ότι γνωρίζετε, προβλέπεται, στο τέλος αυτής της διαδικασίας, μετά από συμφωνία της ίδιας της Ο. Α., να υπάρξει δυνατότητα μεταβίβασης. Αρα, δεν μιλάμε για οποιαδήποτε συμφωνία. Αυτό θα το αντιμετωπίσουμε όταν έρθει η ώρα.

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο αμερικάνικο σχέδιο για το Κυπριακό.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν γνωρίζουμε κανένα αμερικανικό σχέδιο. Φαντάζομαι εννοείτε -για να είμαι πιο σαφής στην απάντηση- αυτά που βγήκαν στις τουρκικές εφημερίδες. Η απάντηση είναι: δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 24 June 1999 - 18:34:57 UTC