Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 99-07-12

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 12 Ιουλίου 1999

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, γι` αυτή την εβδομάδα, είναι το εξής:

* Σε λίγη ώρα, θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Φίσερ.

* Αύριο το πρωί, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον κ. Γιαννόπουλο, την κ. Παπαζώη και το μεσημέρι με τον κ. Σκανδαλίδη.

* Την Τετάρτη, το πρωί, θα δεχθεί τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ κ. Κοέν, συνοδευόμενο από τον κ. Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο, βεβαίως, θα έχει και ξεχωριστές συναντήσεις.

* Την Πέμπτη, θα επισκεφθεί, στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, μία μονάδα του Πυροσβεστικού Σώματος, την ΕΜΑΚ, όπου σταθμεύουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα που χρησιμοποιεί το Πυροσβεστικό Σώμα για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Αργότερα, το μεσημέρι, θα έχει συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

* Την Παρασκευή, όπως σας είχα ανακοινώσει, θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή. Η σύνθεσή της και σ` αυτή τη συνεδρίαση θα είναι διευρυμένη με τους συναδέλφους κυρίους Μαντέλη, Χρυσοχοίδη και την κα Παπαζώη και θα συζητηθούν θέματα αρμοδιότητάς τους. Μετά τη λήξη της Κ. Ε., θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει για επιλογές προσώπων σε διάφορα όργανα της πολιτείας, όπου υπάρχουν κενά.

Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω, με αφορμή τις καταγγελίες και δηλώσεις του συναδέλφου βουλευτή Γ. Καψή, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος, έχει δώσει παραγγελία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διατάξει τη διενέργεια κατ` επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διακρίβωση της αλήθειας των καταγγελλομένων από τον αγαπητό συνάδελφο. Θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πώς θα κινηθεί; Οι καταγγελίες ήταν ανώνυμες.

ΡΕΠΠΑΣ: Είπα, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, θα καλέσει τον κ. Καψή ο εισαγγελέας;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα κληθούν, οι έχοντες σχέση και λόγο με το θέμα αυτό, να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να προσκομίσουν τα στοιχεία, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός, γιατί δεν δέχθηκε να πάει ο κ. Καψής να του δώσει τα στοιχεία;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο Πρωθυπουργός είναι Πρωθυπουργός, δεν είναι εισαγγελέας. Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον κ. Καψή να προσκομίσει τα στοιχεία στις εισαγγελικές Αρχές, να κάνει αυτό που κάνει κάθε πολίτης, όταν έχει υπόψη του ότι στο δημόσιο βίο της χώρας κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αλλά αφορά την κυβέρνησή του.

ΡΕΠΠΑΣ: Αφορά το δημόσιο βίο της χώρας. Ο Πρωθυπουργός είναι Πρωθυπουργός της χώρας. Η χώρα μας είναι μία συντεταγμένη πολιτεία. Οι εξουσίες διακρίνονται. Η δικαστική Αρχή έχει αρμοδιότητα να αντιμετωπίζει τέτοια θέματα. Ιδιαιτέρως, οι εισαγγελείς, επιλαμβάνονται τέτοιων περιπτώσεων. Αυτό πρέπει να γίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Καψής έκανε καταγγελίες για διαφθορά και για κυβερνητικά στελέχη. Δεν είναι υποχρεωμένος ο Πρωθυπουργός να τον καλέσει να πει αυτές τις καταγγελίες;

ΡΕΠΠΑΣ: Για όλα αυτά τα θέματα, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός επιθυμεί και επιλέγει να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη, για να μη δοθεί η δυνατότητα σε οποιονδήποτε να κατακρίνει τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ότι προσπαθούν να περιορίσουν την αντιμετώπιση του θέματος, εντός των κυβερνητικών κύκλων. Ασχολείται η αυτόνομη εξουσία, η Δικαιοσύνη, η οποία πιστεύω ότι θα κάνει ότι πρέπει να γίνει, προκειμένου όλοι να γνωρίζουμε πώς έχει το θέμα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, ο ίδιος...

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα, κ. Σταματόπουλε. Θέλει να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι ο ίδιος ή κυβερνητικοί παράγοντες χειρίζονται τέτοια θέματα. Τα θέματα αυτά τα χειρίζεται, κατ` εξοχήν, η Δικαιοσύνη. Επειδή αφορούν το δημόσιο βίο και επειδή πρέπει τέτοιου είδους θέματα να τα αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, αμέσως, χωρίς να παρεμβαίνει οποιοσδήποτε στο έργο τους. Αυτό κάνει και η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γι` αυτό λέω, παράλληλα, δεν πρέπει και ο Πρωθυπουργός αυτά τα άτομα να τα απομακρύνει, πριν;

ΡΕΠΠΑΣ: Χωρίς να γνωρίζουμε πώς έχει το θέμα, αντιλαμβάνεστε πως δεν είναι εύκολο να λάβουμε αποφάσεις. Θα αναμένετε, λοιπόν, η Δικαιοσύνη, ανεπηρέαστη και χωρίς παρεμβάσεις να κάνει το έργο της. Αυτό πιστεύω ότι όλοι συμφωνείτε πως πρέπει να γίνει και αναλόγως, θα αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα έχουν γίνει εκλογές...

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Σταματόπουλε, επειδή δεν είστε καλός γνώστης, υπενθυμίζω ότι διατάχθηκε η παραγγελία κατ` επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Η εξέταση αυτή, ολοκληρώνεται μέσα σε λίγες ημέρες. Μη δημιουργείται εντυπώσεις, λοιπόν.

ΜΙΧΑΗΛ: Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στη δευτερολογία του στη Κ. Ε. του ΠΑΣΟΚ, ήταν σαφής στο θέμα αυτό. Και είπε, μάλιστα, τη φράση ότι "κανείς δεν μπορεί να είναι συνένοχος και να συγκαλύπτει τέτοιες καταστάσεις". Θέλω, λοιπόν, να σας ρωτήσω, αν η εντολή που έδωσε στον κ. Καψή, αφορά και τον κ. Παπαδήμα, ο οποίος, χθες, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα είπε ότι "δεν μπορώ να εξαλείψω το φακελάκι". Αρα, ο ίδιος παραδέχεται ότι ένα στοιχείο διαφθοράς, που υπάρχει στον τομέα του, δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Αν λοιπόν, αφορά μια τέτοια εντολή και τον κ. Παπαδήμα και οποιονδήποτε άλλο υπουργό που, κατά τη γνώμη του ή με τα στοιχεία που έχει, υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στο χώρο του.

ΡΕΠΠΑΣ: Υπάρχει μια διαφορά. Ο κ. Παπαδήμας μίλησε για την πολιτική προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε προβλήματα σε ένα συγκεκριμένο χώρο. Σε πολλούς χώρους υπάρχουν στρεβλώσεις, υπάρχουν πολλές δυσκολίες για την εφαρμογή μιας πολιτικής, επειδή ο ανθρώπινος παράγοντας, συχνά, είναι απρόβλεπτος και πάντοτε υπάρχουν άνθρωποι -σε μικρό ποσοστό, αλλά υπάρχουν και αυτοί- οι οποίοι αντιμετωπίζουν διάφορους πειρασμούς που βρίσκονται γύρω μας, παραδιδόμενοι σ` αυτούς. Αυτό είναι κάτι το οποίο αποτελεί στοιχείο της κοινής πείρας μας. Δεν πρέπει να μας ξενίζει. Δεν μίλησε, όμως, για συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν κατήγγειλε κάποιο περιστατικό, το οποίο έχει υπόψη του. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά, σε σχέση με αυτά τα οποία είπε, ο συνάδελφος κ. Καψής.

ΜΙΧΑΗΛ: Ο κ. Καψής είπε ότι για να μπορέσει ένας Ελληνας πολίτης να εξυπηρετηθεί από την Πολεοδομία, είτε γιατί ο ίδιος κάνει μία παράβαση, είτε γιατί η Πολεοδομία δεν τον ελέγχει, τη "λαδώνει". Επίσης, είπε ότι για να διοριστεί ένας γιατρός στο ΙΚΑ, πρέπει να πληρώσει κάποια χρήματα, για να βρει θέση. Επίσης, είπε και για την Εφορία. Τι διαφορά έχει αυτό, από το γεγονός ότι κάποιος γιατρός που είναι στο ΕΣΥ, πληρώνεται για να κάνει τη δουλειά του, όχι μόνο με το μισθό που του δίνει το κράτος, αλλά δέχεται, επιπλέον, δώρο ή "μπαξίσι" που του δίνει οποιοσδήποτε. Ποιά είναι η διαφορά στην πράξη; Αυτό προσπαθώ να καταλάβω.

ΡΕΠΠΑΣ: Η διαφορά έγκειται στο ότι ο κ. Καψής έδωσε την εντύπωση πως είναι γνώστης συγκεκριμένων περιστατικών. Πως γνωρίζει στοιχεία, τα οποία καλείται να παραδώσει σ` αυτούς οι οποίοι, κατ` αρμοδιότητα, πρέπει να επιληφθούν.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής συζητήθηκε θέμα μερικού ανασχηματισμού;

ΡΕΠΠΑΣ: Ούτε στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, ούτε σε επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα αυτό.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Πάνω στο δημοσίευμα της "ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ" θα ήθελα να σας ρωτήσω: Το δημοσίευμα της "ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ" λέει το εξής: όταν έγινε τουρκική άσκηση, ήταν Ιούνιος του Αγ. Πνεύματος περίπου, η τουρκική άσκηση "ΕΦΕΣΟΣ '99", παραβιάστηκε περίπου κατά 15 ναυτικά μίλια ο εθνικός χώρος...

ΡΕΠΠΑΣ: Εννοείτε τον εθνικό χώρο ή το FIR Αθηνών;

ΑΛΕΞΑΚΗ: Το FIR Αθηνών. Είχαμε λοιπόν παραβιάσεις 15 ναυτικών μιλίων και μάλιστα ότι υπήρχαν και σχετικές νότες από την Τουρκία στις οποίες η Πολιτική Αεροπορία, η οποία έστειλε κάποιες απαντήσεις, τη μια δεν την κατάλαβα καλά, δεν κατάλαβα ότι είναι μέσα στον ελληνικό χώρο; Τι ακριβώς έχει συμβεί κ. Υπουργέ;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ' όλα αφού δεν είσαστε απόλυτα σίγουρη τι έχει γίνει, γιατί δεν κάνατε, πριν προχωρήσετε σ' αυτό το δημοσίευμα, κάποιες ερωτήσεις στους αρμόδιους, ώστε να έχετε τη δική τους θέση;

ΑΛΕΞΑΚΗ: Εμείς έχουμε και τις νότες.

ΡΕΠΠΑΣ: Θέλω να κάνω μια γενικότερη παρατήρηση, αν μου επιτρέπετε. Όταν έχετε κάποια στοιχεία υπόψη σας, ιδιαιτέρως για θέματα τα οποία πρέπει όλους να μας δημιουργούν μια πρόσθετη ευθύνη για το πώς τα χειριζόμαστε, καλό είναι να επικοινωνείτε με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να υπάρχει αντίλογος, να υπάρχει και η δική τους άποψη, η οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις -πρέπει να το δεχτείτε και σεις- είναι αυτή που απηχεί και την αλήθεια. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ξεκινά από το ότι έγιναν γυμνάσια τουρκικών αεροπλάνων σε χώρους που ανήκουν στο FIR Αθηνών. Πρέπει να σας πω ότι κατά κανόνα, όλα σχεδόν τα γυμνάσια, γίνονται στα λεγόμενα μικτά FIR. Ολα αυτά γίνονται αφού δοθούν οι σχετικές άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που η κάθε μια ελέγχει το αντίστοιχο FIR. Δεν μιλάμε για γυμνάσια εντός του εθνικού μας χώρου. Αναμένεται ανακοίνωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Πρέπει να σας πω ότι ουδόλως έχουν θιγεί τα εθνικά συμφέροντα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθείται μια πρακτική η οποία είναι πάρα πολύ συνηθισμένη.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Δηλαδή δεν έγιναν έτσι όπως τα λέει η εφημερίδα; Είναι λάθος τα σήματα τα οποία έχουμε; Εχουμε τέσσερα σήματα, είναι λάθος αυτά;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρέπει να σας πω ότι η ερμηνεία ή ο σχολιασμός επί των κειμένων είναι απολύτως λανθασμένος. Και γι' αυτό οδηγεί σε ανακριβή συμπεράσματα.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Δηλαδή η ερμηνεία είναι αυτή η οποία δεν έγινε καλά;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι ο τίτλος, είναι τα συμπεράσματα στα οποία οδηγείται ο συντάκτης της εφημερίδας, με αποτέλεσμα, να δίνεται η εντύπωση ότι έχει παραδοθεί εθνικός χώρος, προκειμένου η Τουρκία να κάνει γυμνάσια. Πράγμα το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Δηλαδή δεν ήταν σε ελληνικό χώρο τα τουρκικά γυμνάσια. Αυτή είναι η κατάληξή σας;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν είναι σε εθνικό ελληνικό εναέριο χώρο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Με τον κ. Φίσερ τι θα συζητήσει ο Πρωθυπουργός;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα συζητηθούν θέματα τα οποία παρουσιάζουν διμερές ενδιαφέρον, θέματα της Ε. Ε. Ο κ. Φίσερ έχει διατυπώσει ιδέες και απόψεις για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, συζητά όλα αυτά τα θέματα σε έκταση και αναλυτικά με τον ομόλογό του κ. Παπανδρέου. Τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας, συνήθως, τους δέχεται και ο Πρωθυπουργός. Θα συζητηθούν, λοιπόν, σε γενικές γραμμές τα θέματα αυτά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Με αυτό το θέμα της ανασυγκρότησης, γιατί; Υπάρχει πρόβλημα με τη Θεσσαλονίκη;

ΡΕΠΠΑΣ: Μιλήσαμε γι' αυτό το θέμα. Γνωρίζετε ότι είμαστε αυτή την ώρα σε φάση διαπραγματεύσεων. Πιστεύουμε ότι, τελικώς, η απόφαση η οποία έχει ληφθεί στο Ρίο, όπως είπα και σε προηγούμενη ερώτηση που μου τέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, θα ισχύσει, θα εφαρμοστεί, γιατί ανταποκρίνεται και στις ανάγκες του εγχειρήματος για την ανασυγκρότηση της περιοχής. Και βεβαίως, αποτελεί και μια συνεπή αντιμετώπιση μιας απόφασης που σε επίπεδο Κορυφής έχει λάβει η Ε. Ε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, αφού έχει ληφθεί αυτή η απόφαση γιατί το συζητάτε;

ΡΕΠΠΑΣ: Γιατί έχουν διατυπωθεί, στο πλαίσιο της COMMISSION, αντιρρήσεις από διάφορους υπηρεσιακούς παράγοντες. Και αυτό το συζητήσαμε. Είναι κάτι που, επίσης, συνηθίζεται. Πρέπει να σας πω ότι για όλα αυτά τα θέματα η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής, είναι κρυστάλλινη. Είναι θέση μαχητική, αγωνιστική, προκειμένου να υπερασπιστούμε αυτή την απόφαση που ελήφθη στο Ρίο, η οποία είναι σε απόλυτη αρμονία, όχι μόνο με τα υπό τη στενή έννοια νοούμενα εθνικά συμφέροντά μας, αλλά και με τα συμφέροντα όλων των άλλων, όλων των κρατών της περιοχής, γιατί αφορά την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

Εμείς επιθυμούμε μια πολιτική για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

Τ. ΜΠΕΡΜΠΕΡΑΚΗΣ: Εχουμε κάτι συγκεκριμένο επί των επικείμενων ελληνοτουρκικών συνομιλιών;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχουμε τίποτα το συγκεκριμένο. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι, ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει αυτή η συνάντηση, όπως είχε αποφασιστεί μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών. Από την ελληνική πλευρά στην ομάδα αυτή θα συμμετέχει ως επικεφαλής ο πολιτικός διευθυντής του ΥΠΕΞ κ. Σκοπελίτης. Σ' αυτό το επίπεδο θα γίνει η συνάντηση, γι' αυτό ακριβώς το αναφέρω, για να έχετε και εσείς ένα στοιχείο, για το επίπεδο στο οποίο θα γίνει αυτή η πρώτη επικοινωνία.

Τ. ΜΠΕΡΜΠΕΡΑΚΗΣ: Το πού και το πότε;

ΡΕΠΠΑΣ: Τις επόμενες ημέρες. Είπα την επόμενη περίοδο. Περί τα τέλη Ιουλίου.

Τ. ΜΠΕΡΜΠΕΡΑΚΗΣ: Πού θα γίνουν οι συνομιλίες; Εδώ ή στην Αγκυρα;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι κάτι το οποίο θα αποφασιστεί. Θα γίνουν και εδώ και στην Τουρκία.

Τ. ΜΠΕΡΜΠΕΡΑΚΗΣ: Από πού θα ξεκινήσουν;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι κάτι το οποίο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μια μικρή απορία κ. Εκπρόσωπε: Σε σημερινή συνέντευξη στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο κ. Χρυσοχοϊδης λέει ότι θα παρακολουθούνται τα βόρεια σύνορα δορυφορικά. Απ' ότι ξέρω, οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν δορυφόρο. Θα ήθελα να ρωτήσω, από πού θα προμηθευτούμε τις δορυφορικές υπηρεσίες;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ' όλα, η τεχνολογία παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Δεν είναι ανάγκη να διαθέτεις δικό σου δορυφόρο. Μπορείς να νοικιάσεις θέση σε δορυφόρο. Θέση σε δορυφόρο έχουν και η ΕΡΤ, που μεταφέρει τα προγράμματά της και ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Μπορεί λοιπόν -πέραν των υπό την ευρεία έννοια δημόσιων φορέων- και με ιδιωτικούς φορείς να συμβληθεί μια δημόσια υπηρεσία, προκειμένου να έχει αυτή τη δυνατότητα. Δεν είναι κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Ισα-ίσα, είναι κάτι πάρα πολύ εύκολο.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 12 July 1999 - 13:20:20 UTC