Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 99-08-23

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 23 Αυγούστου 1999

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας. Eύχομαι να περάσατε καλά στις διακοπές σας.

Επανερχόμενοι και πάλι στην καθημερινή πολιτική ενημέρωση, εύχομαι η συνεργασία μας να εξακολουθήσει να είναι καλή και αποδοτική.

* Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου επισκέπτεται τα Τίρανα. Θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Αλβανίας, τον Πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, τους εκπροσώπους της Ομόνοιας και βεβαίως με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Θα συζητηθούν θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος. Η επιστροφή είναι προγραμματισμένη να γίνει το βράδυ.

* Την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα δεχθεί υπουργούς, υφυπουργούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Θα έχει συνεργασία ενόψει και της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Μετά το μεσημέρι, στις 14.30, θα δεχθεί αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ.

Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ενόψει της Δ. Ε. Θ. Γνωρίζετε ότι την προηγούμενη εβδομάδα συνάντησε το Προεδρείο του ΣΕΒ, ενώ την Πέμπτη το πρωί, στις 11.30, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και αργότερα στις 13.30 με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

* Την Παρασκευή στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, ατύπως, η Κυβερνητική Επιτροπή με διευρυμένη σύνθεση. Θέμα συζήτησης το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

* Το Σάββατο ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το νομό Φλωρίνης. Θα φτάσει στις Πρέσπες, όπου διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία, κάθε χρόνο, η πολιτιστική εκδήλωση "Πρέσπες". Θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και θα επιστρέψει στην Αθήνα την Κυριακή το μεσημέρι. Αυτό σε πολύ γενικές γραμμές είναι το πρόγραμμα των ημερών.

Πριν δεχθώ τις ερωτήσεις σας, θα μου επιτρέψετε και από το βήμα αυτό να εκφράσω τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού λαού, προς τον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό. Η κυβέρνηση και η χώρα μας έκανε ότι ήταν δυνατόν, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθειά μας σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Αν, στο πλαίσιο της Ε. Ε., αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες υποστήριξης του έργου των αρμοδίων υπηρεσιών της Τουρκίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτού του καταστροφικού σεισμού, η Ελλάδα θα είναι παρούσα, θα πρωτοστατήσει, θα έλεγα, στη λήψη σχετικών μέτρων, προκειμένου να ανακουφίσουμε τους πληγέντες και δοκιμαζόμενους από το σεισμό πολίτες. Αυτή είναι η πολιτική που έχουμε χαράξει και ακολουθούμε. Πιστεύω ότι η πολιτική αυτή δεν αποτελεί απλά ένα πεδίο συνεργασίας των δύο κυβερνήσεων. Είναι έκφραση αλληλεγγύης, ανθρωπισμού, αισθημάτων συμπαράστασης του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό λαό.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, μέσα σ' αυτό το πλαίσιο είναι και η άρση του βέτο από το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι πρόωρο να συζητήσουμε οτιδήποτε σχετικό. Είπα ότι στο πλαίσιο της Ε. Ε., αν συζητηθούν σχετικά θέματα, θα είμαστε παρόντες και θα συμβάλουμε στο να ληφθούν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις προκειμένου να υπάρξει μια αποτελεσματική βοήθεια και υποστήριξη της Τουρκίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού.

Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών θα συνεδριάσει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο προϋπολογισμός της Ε. Ε. βεβαίως θέτει περιορισμούς, από την άλλη όμως πάντα υπάρχουν δυνατότητες να αποφασισθεί η χρηματοδότηση, η οικονομική δηλαδή υποστήριξη της Τουρκίας, προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει λόγω του σεισμού. Στις συζητήσεις αυτές εμείς θα έχουμε μια θετική στάση γενικώς. Πώς θα εξειδικευτεί η δική μας στάση, θα το δούμε εκείνη τη στιγμή, καθώς θα εξελίσσεται η συζήτηση. Αναλόγως των προτάσεων και των ιδεών που θα διατυπωθούν, εμείς θα έχουμε, γενικώς, μια θετική στάση.

Αλλά, βεβαίως, δεν θα πρέπει να συνδέεται αυτό που μόλις τώρα ονόμασα "θετική στάση" με την άρση του βέτο στην εξέλιξη χρηματοδοτικών κανονισμών που έχουν αποφασιστεί εδώ και αρκετό καιρό, σε διάφορα χρονικά διαστήματα, και αφορούν την Τουρκία. Είναι κάτι το οποίο θα το αντιμετωπίσουμε, εκείνη τη στιγμή, μέσω του αρμόδιου υπουργού που θα πάρει μέρος σ' αυτή τη σύσκεψη, σ' αυτό το Συμβούλιο Υπουργών. Γνωρίζετε, ότι ουσιαστικά υπάρχουν τρία κονδύλια. Υπάρχει αυτό το οποίο συσχετίζεται με την τελωνειακή σύνδεση Ε. Ε. - Τουρκίας, που αφορά ένα ποσό 375 εκατομμυρίων ECU. Υπάρχουν δύο ακόμη χρηματοδοτικοί κανονισμοί που αποφασίστηκαν στην αρχή αυτού του έτους. Ο ένας είναι ύψους 15 εκατομμυρίων ECU και αφορά την ευρωπαϊκή στρατηγική της Τουρκίας, όπως είναι ο τίτλος με τον οποίο αποφασίστηκε αυτός ο κανονισμός. Το άλλο ύψους 120 εκατομμυρίων ECU, αφορά την υποστήριξη των προσπαθειών για την ανάπτυξη περιοχών της Τουρκίας στο νοτιοανατολικό της τμήμα, των υπανάπτυκτων περιοχών. Αυτά έχουν επίσης μπλοκαριστεί. Είναι θέμα το οποίο, επαναλαμβάνω, θα το αντιμετωπίσουμε εκείνη την ώρα στο πλαίσιο των συζητήσεων. Σημασία έχει να υπάρξει βοήθεια. Εμείς συναινούμε, πρωτοστατούμε, αν θέλετε, στο να υπάρξει οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία, ώστε να ξεπεράσει την κρίση. Η εξειδίκευση της απόφασης είναι κάτι που θα προκύψει στο πλαίσιο των συζητήσεων σ' αυτό το Συμβούλιο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει συγκεκριμένο ραντεβού-συνάντηση με τον κ. Γκεοργκιέφσκυ το Σάββατο στη Φλώρινα;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων έχει προσκληθεί από τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης. Θα είναι παρών στο χώρο των εκδηλώσεων. Δεν έχει, αυτή την ώρα, προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού, κάποια συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών. Ευρισκόμενοι στον ίδιο χώρο, μπορεί να υποθέσει κανείς ότι πράγματι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν. Είναι κάτι το οποίο δεν αποκλείεται. Θα έλεγα ότι, είναι το πιο πιθανό να συζητήσουν, αφού θα παραβρίσκονται στις εκδηλώσεις αυτές.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Κλίντον έστειλε μια επιστολή στο Κογκρέσσο, στο οποίο λέει ότι έχει συζητήσει και με τον κ. Σημίτη και με τον κ. Ντεμιρέλ για τη λύση του Κυπριακού. Ποια λύση έχει συζητήσει με τον κ. Σημίτη, μπορείτε να μας πείτε;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ' όλα η επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι απόρροια της υποχρέωσης που έχει ο εκάστοτε Πρόεδρος των ΗΠΑ, εδώ και αρκετά χρόνια, να ενημερώνει ανά 6μηνο τα νομοθετικά Σώματα για τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση και λύση του κυπριακού προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό εστάλη και η σχετική επιστολή. Δεν υπάρχουν άλλες συζητήσεις, πέραν αυτών που έχουν γίνει γνωστές για το κυπριακό θέμα. Την τελευταία φορά που ο Ελληνας Πρωθυπουργός συνάντησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, μεταξύ των άλλων συζητήθηκε και αυτό το θέμα. Η λύση η οποία επιδιώκεται για το κυπριακό πρόβλημα, δεν είναι άλλη πέραν αυτής που προβλέπεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ. Και βεβαίως, προβλέπει διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Αυτή είναι η λύση την οποία όλοι οι φορείς, που εμπλέκονται αμέσως η εμμέσως στο κυπριακό θέμα, υποστηρίζουν. Και σ' αυτή την κατεύθυνση απαρεγκλίτως κινούμαστε και εμείς.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, κ. Υπουργέ, ο κ. Κλίντον με τον κ. Σημίτη μίλησαν για τη διζωνική;

ΡΕΠΠΑΣ: Επαναλαμβάνω ότι η συζήτηση η οποία σχετίζεται με την προσπάθεια για την επίλυση του κυπριακού θέματος στηρίζεται, έχει τη βάση και την αφετηρία της, στα κείμενα των αποφάσεων του ΟΗΕ, οι οποίες μεταξύ των άλλων, γνωρίζετε ότι προβλέπει διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Προβλέπεται μια διεθνής οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι αντιδράσεις οι οποίες προέρχονται από την πλευρά του κ. Ντενκτάς, έχουν συναντήσει την απόλυτη αντίθεση όλων των φορέων της Διεθνούς Κοινότητας που έχουν εμπλακεί στο κυπριακό θέμα. Και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, είναι πολύ θετικό.

Τ. ΜΠΕΡΜΠΕΡΑΚΗΣ: Κύριε υπουργέ, αν μπορείτε να μας ανακοινώσετε κάτι σχετικά με τις συνομιλίες των πρέσβεων στις Βρυξέλλες. Αναφέρομαι στο δημοσίευμα του "ΒΗΜΑΤΟΣ".

ΡΕΠΠΑΣ: Μπορώ να πω απλώς ότι ο 'Ελληνας Εκπρόσωπος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία, ο πρέσβης κ. Τσίλας, στο πλαίσιο των συναντήσεων και συζητήσεων με πρέσβεις πολλών χωρών, πράγματι, κατά καιρούς συναντάται και με τον πρέσβη της Τουρκίας. Εγινε η συνάντηση αυτή, εδώ και περίπου ένα μήνα και αντηλλάγησαν απόψεις. Δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτήρα η συνάντηση αυτή. 'Ηταν μία υπηρεσιακή συνάντηση των πρέσβεων δύο χωρών, όπως πολλές συναντήσεις του Ελληνα πρέσβη με πρέσβεις άλλων χωρών έγιναν την ίδια περίοδο. Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να συνιστά μια αναβάθμιση, αν θέλετε, του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσω των πρέσβεων στις Βρυξέλλες. Ούτε η συνάντηση αυτή είχε χαρακτήρα, ο οποίος ξεπερνά την υπηρεσιακή ταυτότητα μιας τέτοιας συνάντησης. Ηταν μία υπηρεσιακή συνάντηση δύο πρέσβεων, όπου αντηλλάγησαν απόψεις. Τίποτε άλλο πέραν αυτού.

ΣΟΥΡΜΕΛΗ: Κάθε πότε συναντιέται ο κ. Τσίλας με τον Τούρκο ομόλογό του και κάθε πότε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν συναντώνται σε προκαθορισμένα διαστήματα. Συναντώνται κατά περιόδους και ανταλλάσσουν απόψεις για θέματα που απασχολούν τις χώρες τους. Θα έλεγα ότι η συχνότητα ή η πυκνότητα των συναντήσεων του Ελληνα πρέσβη με τους πρέσβεις άλλων χωρών ποικίλει, αλλά όσον αφορά τους πρέσβεις των χωρών της Ε. Ε., θα έλεγα ότι είναι περίπου ίδια. Και βεβαίως, στον ίδιο ρυθμό κινούνται και οι συναντήσεις του με τον Τούρκο ομόλογό του.

ΣΟΥΡΜΕΛΗ: Με συγχωρείτε, πάντως με τον Τούρκο ομόλογό του δεν ήταν η πρώτη φορά που έκαναν συνάντηση οι δυο τους. Το συνηθίζουν.

ΡΕΠΠΑΣ: Πιστεύω ότι οι πρέσβεις των χωρών συναντώνται -αυτή είναι άλλωστε η δουλειά τους- για να ανταλλάσσουν απόψεις.

ΣΟΥΡΜΕΛΗ: Εννοώ για συνομιλίες.

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, δεν είχαν εντολή ή εξουσιοδότηση οι πρέσβεις -τουλάχιστον ομιλώ για τον Ελληνα πρέσβη -να κάνουν κάποια ειδική συζήτηση για συγκεκριμένα θέματα. Στο πλαίσιο των υπηρεσιακών συναντήσεων, ανταλλάσσουν απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τις χώρες τους. Αυτό το νόημα είχε και αυτή η συζήτηση.

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Να μείνω λίγο σ' αυτό: Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα του "ΒΗΜΑΤΟΣ" χθες, εκτός από τη συνάντηση των δύο, γίνεται λόγος και για κάποιο υπόμνημα που έχει στείλει η τουρκική πολιτική ηγεσία προς την ελληνική. Υπάρχει αυτό το υπόμνημα;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχει σταλεί κάποιο υπόμνημα. Προφανώς, το δημοσίευμα αυτό προκύπτει μετά από ενημέρωση η οποία προέρχεται από αναφορά που έγινε προς τις κεντρικές υπηρεσίες για τη συνάντηση αυτή και τη συζήτηση που έγινε. Δεν υπάρχει κάποιο υπόμνημα της μίας κυβέρνησης προς την άλλη κυβέρνηση. Πρέπει να είναι σαφές αυτό.

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ενημέρωση που προέρχεται από τον κ. Τσίλα προς την ελληνική κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει υπόμνημα της μιας κυβέρνησης προς την άλλη κυβέρνηση. Το αποσαφηνίζω αυτό, για να μην υπάρχει παρανόηση.

ΜΙΧΑΗΛ: Κάτι παρεμφερές: Εχει οριστεί ημερομηνία κατά την οποία θα επαναληφθούν οι συνομιλίες των δύο χωρών στο επίπεδο που είχαν ξεκινήσει στο τέλος Ιουλίου, μετά τον πρώτο γύρο που έγινε σε Αγκυρα και Αθήνα; Πριν από 20 ημέρες είχαν δηλώσει και οι δύο υπουργοί ότι οι συνομιλίες θα επαναληφθούν το Σεπτέμβριο.

ΡΕΠΠΑΣ: Παραμένουμε σ' αυτό. Θα επαναληφθούν στις 9 Σεπτεμβρίου.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Στο μήνυμα που έστειλε ο κ. Τσίλας προς την Αθήνα διαβεβαιώνει ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο διευθετήσεων που να ικανοποιούν πλέον την Ελλάδα, στο Αιγαίο πάντα, σύμφωνα με τα όσα γράφει το "ΒΗΜΑ". Εχει αλλάξει κάτι;

ΡΕΠΠΑΣ: Οσον αφορά την πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει τίποτα. Οσον αφορά τις εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων, ασφαλώς ο καθένας έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα να διατυπώνει τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του, με βάση τη γνώση και την εμπειρία που έχει για τα θέματα στα οποία αναφέρεται.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιοι είναι οι λόγοι που ανάγκασαν τον Πρωθυπουργό να συστήσει αυτή την 6μελή Επιτροπή για να ελέγχει τους υπουργούς; Ποιοι είναι οι λόγοι; Τι μεσολάβησε;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχει δοθεί απάντηση. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο αφορά την κομματική λειτουργία. Ασφαλώς δεν είναι Επιτροπή η οποία επιβλέπει ή επιτηρεί τους υπουργούς. Είναι μία Επιτροπή η οποία απαρτίζεται από κομματικά στελέχη και έχει αποστολή και ρόλο να συντρέξει, να βοηθήσει τις περιφερειακές κρατικές υπηρεσίες, τις Γενικές Γραμματείες Περιφερειών και τους Περιφερειάρχες, όπως τους ονομάζουμε, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, να καταρτίσουν ένα σαφές πρόγραμμα, προκειμένου εν όψει των εκλογών τον επόμενο χρόνο, να έχει το κυβερνητικό κόμμα μία πολύ συγκεκριμένη δραστηριότητα: Να αναπτύξει, δηλαδή, κομματικές λειτουργίες, οι οποίες, αφενός θα υποστηρίξουν το κυβερνητικό έργο και αφετέρου να βοηθήσει την Κυβέρνηση να έχει υπόψη της ποια είναι εκείνα τα θέματα, τα πολύ συγκεκριμένα, τα οποία θα αποτελέσουν το κύριο αντικείμενο της απασχόλησής της κατά την επόμενη περίοδο.

Είναι μία Επιτροπή η οποία έχει επικουρικό χαρακτήρα, υποβοηθητικό, στο έργο των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών και των κρατικών υπηρεσιών. Αλλωστε, είναι ενδεικτικό το ότι προεδρεύει ο κ. Σκανδαλίδης και εν τη απουσία του ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ο κ. Τάκης Βασιλείου. πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μία Επιτροπή προεδρευομένη από το Γενικό Γραμματέα ενός Υπουργείου, δεν μπορεί να προίσταται των Υπουργών. Το ΠΑΣΟΚ έχει όργανα ως κόμμα, η κυβέρνηση έχει όργανα. Αυτά και μόνο αυτά είναι οι αρμόδιοι φορείς για ν' αντιμετωπίσουν τα θέματα της αρμοδιότητάς τους.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η επιστολή δεν απευθύνεται σε Υπουργούς;

ΡΕΠΠΑΣ: Απευθύνεται σε υπουργούς και τους ενημερώνει για την απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στη συγκρότηση αυτής της Επιτροπής. Ασφαλώς ενημερώνονται οι υπουργοί. Το ότι ενημερώνονται οι υπουργοί δεν σημαίνει ότι...

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι ενημερώνονται, απευθύνεται ο Πρωθυπουργός στους υπουργούς και τους λέει ότι αυτή είναι η Επιτροπή η εξαμελής...

ΡΕΠΠΑΣ: Απευθύνεται στους υπουργούς και τους ενημερώνει ότι συγκροτείται και λειτουργεί πλέον αυτή η Επιτροπή, χωρίς αυτό να σημαίνει -δεν πρέπει να βγάζετε αυτό το λανθασμένο συμπέρασμα- ότι τους τοποθετεί σε θέση υφισταμένων αυτής της Επιτροπής. Κάθε άλλο. Ο Πρωθυπουργός έχει άμεσους συνεργάτες τους υπουργούς του. Και γνωρίζετε ότι ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς έχει τακτικότατη, συνεχή, ουσιαστική συνεργασία.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το έβγαλα εγώ αυτό το συμπέρασμα. Ολες οι εφημερίδες το έβγαλαν. Κάνουν όλοι λάθος;

ΡΕΠΠΑΣ: Για τις εφημερίδες θα μιλήσετε εσείς. Εγώ μιλώ για την κυβέρνηση.

Σας ευχαριστώ. Καλό απόγευμα.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 2 November 1999 - 20:04:21 UTC