Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 99-09-17

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 1999

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Ο Πρωθυπουργός θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο στην κηδεία του Γιάννου Κρανιδιώτη που θα γίνει σε μία ώρα.

* Σήμερα το πρωί, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταφορών Τ. Μαντέλη και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σ. Κοσμίδη και ενημερώθηκε για τα στοιχεία του φακέλου, που από χθες, αργά το βράδυ, δόθηκε στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία αυτά αφορούν το αεροσκάφος FALCON και τα έχετε υπόψη σας. Θέλω να σημειώσω ότι η γνωστοποίησή τους αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της βούλησής μας για πλήρη διαλεύκανση. Είναι μία πράξη η οποία συμβάλλει στη διαφάνεια που θέλουμε να χαρακτηρίσει όλη την πορεία των ερευνών, προκειμένου, όταν εκδοθεί το τελικό πόρισμα, ουδείς να μπορεί να αμφισβητήσει την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητά του. Για το λόγο αυτό, αποστέλλεται, σήμερα, στο Μπράουντσβαϊκ της Γερμανίας, όπου έχει έδρα το σχετικό Κέντρο, το "μαύρο κουτί". Αυτό θα αποκωδικοποιηθεί, θα αναγνωστεί από το αναγνωρισμένο αυτό Κέντρο και στη συνέχεια το υλικό θα δοθεί στους εμπειρογνώμονες, μεταξύ των οποίων, και σε υψηλόβαθμο έμπειρο Αμερικανό ειδικό, προκειμένου να ολοκληρώσουν την έρευνά τους και να εκδώσουν το τελικό πόρισμα.

Σήμερα, δίνουμε στη δημοσιότητα -μπορεί να τα έχετε στη διάθεσή σας- όλα τα στοιχεία, τα οποία αναφέρονται στη χρησιμοποίηση του FALCON, τα τελευταία χρόνια. Σας δίνουμε τον αριθμό και το σύνολο των ωρών πτήσεων, το σύνολο των επιβατών που ταξίδεψαν με το FALCON, από το 1996 μέχρι τώρα. Υπάρχει ένας λεπτομερής κατάλογος με αναφορά στην ημερομηνία, τον αριθμό πτήσης, τον τόπο αναχώρησης και προορισμού, κάθε φορά, του αεροσκάφους, τη διάρκεια της πτήσης, τον αριθμό όσων επέβαιναν σε κάθε πτήση και το σκοπό της χρήσης του αεροσκάφους.

Ολα αυτά, με απόλυτη σαφήνεια και με κάθε λεπτομέρεια, είναι στους καταλόγους οι οποίοι είναι στη διάθεσή σας.

* Οσον αφορά το άλλο μεγάλο θέμα -μιλώ για το σεισμό και τις καταστροφικές συνέπειές του- πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες που έχουν κάνει οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αποδώσει. Τα θέματα που έχουν δημιουργηθεί αποτέλεσαν και το αντικείμενο συζήτησης του Πρωθυπουργού με την υπουργό Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου, χθες το απόγευμα. Για το θέμα αυτό, συγκαλείται τη Δευτέρα διϋπουργική σύσκεψη.

* Επίσης, ο Πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Ενωσης Τραπεζών, έθεσε το θέμα της συμβολής των τραπεζικών Ιδρυμάτων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, μετά τον καταστροφικό σεισμό, σε όλους τους τομείς και ιδιαιτέρως στον τομέα που αφορά την ταχεία χορήγηση δανείων σ` αυτούς που δικαιούνται να λάβουν δάνειο, προκειμένου να αποκτήσουν κατοικία, σύμφωνα με τις εξαγγελίες που έχουμε κάνει.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΚΟΥΡΟΥΝΙΣ: Ξέρουμε εάν θα έρθουν επίσημοι στην κηδεία του Κρανιδιώτη;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα έρθουν επίσημοι από την Κύπρο που ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του Γιάννου Κρανιδιώτη. Οι άλλες χώρες έχουν αποστείλει συλλυπητήρια για το θάνατό του. Θα εκπροσωπηθούν από τις διπλωματικές αρχές.

ΜΙΧΑΗΛ: Υπάρχει θέμα παραίτησης του κ. Μαντέλη;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο κ. Μαντέλης έχει επιφορτιστεί με ένα επιπλέον πολύ σημαντικό έργο για να το φέρει σε πέρας. Να παρακολουθήσει την εξέλιξη και την ολοκλήρωση της έρευνας αυτής. Και γι` αυτό τον πρόσθετο λόγο είναι χρήσιμο και αναγκαίο να παραμείνει σ` αυτή τη θέση και να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή που του έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός. Η εντολή του Πρωθυπουργού είναι να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση. Αυτό σημαίνει ότι -όπως από την πρώτη στιγμή είπαμε- δεν θα επιτρέψουμε σε οποιαδήποτε δύναμη να παρέμβει, να ανατρέψει, να ανακόψει και να εκτρέψει την πορεία των ερευνών. Ο κ. Μαντέλης έχει και αυτό το σημαντικό έργο να επιτελέσει και θα συνεχίσει το έργο του.

ΜΙΧΑΗΛ: Γιατί αισθάνεστε την ανάγκη να μιλήσετε για κάποια δύναμη που θα ανακόψει και θα αναστρέψει την πορεία των ερευνών; Ενδεχομένως ή κάτι υποψιάζεστε, που αν θέλετε μας το λέτε ή έχετε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που σας κάνουν να το πείτε με αυτόν τον τρόπο.

ΡΕΠΠΑΣ: Για έναν πολύ απλό λόγο και μη σκέπτεστε οτιδήποτε άλλο. Για πολλά ατυχή περιστατικά, γίνονται κατά καιρούς έρευνες. Πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία στις έρευνες αυτές. Πιστεύουμε ότι πάντα η αξιοπιστία αυτή είναι διασφαλισμένη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το αίτημα αυτό είναι πολύ πιο επιτακτικό: Οι έρευνες να είναι απολύτως αξιόπιστες. Γι' αυτό από την πρώτη στιγμή των ανακοινώσεών μας, είδατε πως αναφερθήκαμε στην εμπλοκή στις έρευνες παραγόντων έξω από την Ελλάδα, με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση, όπως επίσης αναφερθήκαμε στον αποκλεισμό παραγόντων από χώρες που έχουν μια έστω και έμμεση σχέση με την Ο. Α. ή με το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Ολα αυτά μαρτυρούν -όπως και η γνωστοποίηση των στοιχείων, στην οποία έχουμε προβεί από χθες και συνεχίζουμε και σήμερα- το ενδιαφέρον μας, την ισχυρή βούλησή μας για απόλυτη διαφάνεια, για πλήρη έλεγχο όλων των δεδομένων. Θέλουμε αυτό να το πούμε σε όλους τους τόνους. Δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η έρευνα γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε το τελικό πόρισμα να είναι αυτό που θα ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα του τραγικού συμβάντος. Αυτή είναι η επιλογή μας, η απόφασή μας.

ΒΟΥΖΑΣ: Υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα των ερευνών; Μας είπατε χθες ότι είναι θέμα των ειδικών.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Είπαμε ότι το "μαύρο κουτί" θα προωθηθεί και θα αναγνωστεί από το γερμανικό κέντρο στο Μπράουντσβάϊκ. Βεβαίως, θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος, δεν μπορούμε εμείς να ορίσουμε το χρονοδιάγραμμα. Εμείς επιθυμούμε οι έρευνες να ολοκληρωθούν, το συντομότερο δυνατόν, αλλά βεβαίως δεν επιθυμούμε αυτό να είναι σε βάρος της ποιότητας των ερευνών, της πληρότητας του ελέγχου που πρέπει να γίνει. Θα πρέπει να συνδυάσουμε και τα δύο. Αρα, λοιπόν, το πρώτο βήμα ήδη έχει γίνει με την αποστολή του "μαύρου κουτιού" στην Υπηρεσία Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας της Γερμανίας. Θα ακολουθήσουν και τα άλλα βήματα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Πληροφορηθήκατε οτιδήποτε για το ιστορικό του αεροπλάνου, γιατί γράφτηκε ότι το είχε πάρει ένας Σαουδάραβας, ο οποίος έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Αφρική, το μεταπούλησε στην ΝΤΑΣΟ. Η ΝΤΑΣΟ πιστοποιεί ότι το είχε πάρει ο Σαουδάραβας; Ζητήσατε τέτοια στοιχεία;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν γνωρίζουμε πληροφορίες, οι οποίες να αναφέρονται στην καταγωγή ή τη διαδρομή αυτού του αεροσκάφους, από την κατασκευή του έως σήμερα. Εμείς γνωρίζουμε την πορεία του αεροσκάφους από την ημέρα που περιήλθε στη δική μας κυριότητα.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Θα το ζητήσετε από την ΝΤΑΣΟ;

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό είναι ένα θέμα. Ασφαλώς, όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν ενδιαφέρον θα περιέλθουν σε γνώση μας τις επόμενες ημέρες.

ΜΙΧΑΗΛ: Δώσατε, χθες, όλα τα στοιχεία στον κ. Μαντέλη. Το βιβλίο κατασκευής και παρουσίας του αεροσκάφους που βρίσκεται στην Υ. Π. Α., αυτό θα το δώσετε; Διότι υπάρχει η πληροφορία ότι όλες οι εκθέσεις των τεχνικών δόθηκαν. Το βιβλίο του "σέρβις" δόθηκε και είναι στο φάκελο. Το βιβλίο, όμως, της κατασκευάστριας εταιρείας με το οποίο συνοδευόταν το αεροσκάφος όταν το πήρε η Ελλάδα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα και το έχει η Υ. Π. Α.. Το ρωτώ αυτό διότι από εκεί εκτιμούν κάποιοι ότι ίσως φανούν ατέλειες στην κατασκευή του αεροπλάνου.

ΡΕΠΠΑΣ: Ολα αυτά είναι στοιχεία τα οποία οι ειδικοί που διενεργούν την έρευνα ασφαλώς θα τα εντοπίσουν αν υπάρχουν. Εμείς δώσαμε στοιχεία στη δημοσιότητα που είναι σημαντικά, είναι διαφωτιστικά, για να διαμορφώσετε και εσείς άποψη για το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Υπενθυμίζω ότι λίγες μέρες πριν από το τραγικό συμβάν το είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Οπως, επίσης, τονίζω, για άρση κάθε παρανόησης, ότι οι ειδικοί, τεχνικοί, μηχανικοί οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί με το έργο να ελέγχουν το αεροσκάφος, για να αποφαίνονται αν είναι κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί, επέβαιναν στο αεροσκάφος. Συμμετείχαν, δηλαδή, ως προσωπικό στις πτήσεις οι οποίες γίνονταν μετά από κάθε έλεγχο, που ήταν ένα απαραίτητο στάδιο, προκειμένου να χρησιμοποιείται το αεροπλάνο. Δεν είναι δυνατόν, δηλαδή, να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι όλοι -είτε είναι υπηρεσιακοί παράγοντες που έλεγχαν την καταλληλότητα του αεροσκάφους, είτε κυβερνητικοί παράγοντες που το χρησιμοποιούσαν- είχαν την παραμικρή υπόνοια ότι μπορεί να διακινδυνεύει η ίδια η ζωή τους. Υπάρχουν χιλιάδες σελίδες οι οποίες αποτελούν την ταυτότητα κάθε αεροσκάφους και του συγκεκριμένου. Είναι κουτιά ολόκληρα με έγγραφα που μπορεί κάποιος αν θέλει να τα μελετήσει. Αυτά δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Στη δημοσιότητα δόθηκαν σημαντικά και διαφωτιστικά έγγραφα, τα οποία θα σας βοηθήσουν, μετά το ατυχές συμβάν, να διαμορφώσετε μια άποψη. Ολα τα άλλα μπορεί να δοθούν, αλλά δεν είναι πρακτικά εύκολο. Οι ερευνητές, βεβαίως, έχουν πρόσβαση σε όλα αυτά τα στοιχεία. Και όποιος από εσάς ενδιαφέρεται μπορεί, επίσης, να έχει πρόσβαση. Αρα, τα στοιχεία αυτά δεν αποκρύφτηκαν. Τα στοιχεία αυτά, για πρακτικούς λόγους, δεν είναι δυνατό να διακινηθούν. Παραμένουν, πάντοτε, στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Ο κ. Τσαγκαράκης, ο υπεύθυνος συντήρησης του αεροσκάφους επιβεβαίωσε χθες σε τηλεοπτικό σταθμό ότι ο κ. Μαντέλης του ζήτησε την παραίτησή του. Το ερώτημά μου είναι τί μεσολάβησε και τουλάχιστον δεν ετέθη σε διαθεσιμότητα ο κ. Τσαγκαράκης εάν αρνιόταν να παραιτηθεί αυτοβούλως. Μήπως παρενέβη ο Πρωθυπουργός και ακύρωσε την παραίτηση του κ. Τσαγκαράκη;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο Πρωθυπουργός δεν έχει οποιαδήποτε ανάμιξη σε τέτοιου είδους συνεννοήσεις ή συνεργασίες. Είπα, χθες, ότι δεν γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας του κ. Μαντέλη με τον κ. Τσαγκαράκη. Γνωρίζω, όμως, ότι έχει γίνει συνομιλία. Προφανώς ο κ. Μαντέλης εξέφρασε τη θέση του στον κ. Τσαγκαράκη. Αλλά, βεβαίως, η παραμονή ή όχι του κ. Τσαγκαράκη στη θέση του, αποτελεί θέμα λειτουργίας της Ο. Α. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η Διοίκηση της Ο. Α., οι προϊστάμενοι του κ. Τσαγκαράκη, αυτοί οι οποίοι τον τοποθέτησαν στη συγκεκριμένη θέση.

Σας ευχαριστώ. Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 17 September 1999 - 13:59:34 UTC