Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 99-12-01

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 1999

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας και καλό μήνα.

Εχω μια γραπτή ερώτηση από την εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" που λέει τα εξής: "Γιατί καθυστερεί η απόφαση για την ανάθεση του management της HELEXPO-Διεθνείς Εκθέσεις- και πώς σχολιάζετε τα δημοσιεύματα για παλινωδίες κυβερνητικών στελεχών γύρω από αυτό το θέμα";

Απαντώ ότι, είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση των φακέλων των υποψηφίων για την ανάληψη αυτού του έργου, του management της ΗΕLΕΧΡΟ. Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η αξιολόγηση και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε καθυστέρηση, η οποία να δικαιολογεί κριτική. Μας ενδιαφέρει, το συντομότερο δυνατό, να ολοκληρωθεί αυτή η εργασία, αφού βεβαίως, όπως έπρεπε να γίνει, ρωτήθηκε και ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος με τον οποίο συνεργάζεται το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση.

ΚΑΛΟΡΡΥΤΗΣ: Ποιο ήταν το θέμα της συνάντησης της κ. Παπανδρέου με τον Πρωθυπουργό, σήμερα το πρωί; Γιατί δεν έγιναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση.

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι στο πλαίσιο των συνεργασιών του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι χθες έγινε μια εκτεταμένη συζήτηση για τα θέματα που αφορούν την προετοιμασία του ελληνικού Δημοσίου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ίσως προκληθούν από τον λεγόμενο "ιό της χιλιετίας". Επίσης, συζητήθηκαν θέματα για την "κοινωνία της πληροφορίας". Η κ. Παπανδρέου είχε ζητήσει αυτή τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Οι ημέρες αυτές, μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι πολύ κρίσιμες και πρέπει σε ορισμένους τομείς του Δημοσίου να γίνει πολύ σημαντική δουλειά, για να μη βρεθούμε απροετοίμαστοι. Με την ευκαιρία της ερώτησής σας, μου δίνετε τη δυνατότητα να σχολιάσω ότι η Ελλάδα με τις άλλες χώρες της Ε. Ε. -πλην της Μεγάλης Βρετανίας η οποία μαζί με τις ΗΠΑ, βρίσκεται στο ανώτερο σκαλοπάτι ετοιμότητας- είναι έτοιμη, και μιλώ για το δημόσιο τομέα, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ίσως προκύψουν. Και πιστεύουμε ότι και ο ιδιωτικός τομέας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει φαινόμενα που θα εκδηλωθούν, λόγω ακριβώς αυτής της ημερολογιακής αλλαγής.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Ηθελα να ρωτήσω αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τους χρόνους εξέλιξης του πορίσματος για το Falcon.

ΡΕΠΠΑΣ: Το πόρισμα δεν το επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Το πόρισμα δεν θα το εκδώσει η κυβέρνηση. Είναι ευθύνη των αρμοδίων επιτροπών που ερευνούν αυτό το θλιβερό γεγονός. Γνωρίζετε ότι το ατύχημα έγινε λίγους μήνες πριν και δεν έχει παρέλθει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να ισχυρίζεται κάποιος ότι έχει παρατηρηθεί καθυστέρηση. Είμαστε μέσα στους χρόνους, που σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι συνήθεις για την έκδοση των πορισμάτων. Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η συγκεκριμένη ημερομηνία έκδοσης. Ελπίζω, το συντομότερο δυνατόν, η επιτροπή των Ρουμάνων -διότι αυτοί έχουν την αρμοδιότητα- να εκδώσει το τελικό πόρισμα. Και επειδή είδα σήμερα δημοσιεύματα σε μεγάλη καθημερινή εφημερίδα για το θέμα αυτό, παίρνω την αφορμή από την ερώτησή σας να κάνω ένα σχόλιο: Υπάρχουν έγγραφα τα οποία δημοσιεύονται σε φωτοτυπία, διαπιστώνεται όμως μια συρραφή των εγγράφων, προκειμένου να εξαχθεί ένα συμπέρασμα δεδομένο. Αυτό, ας το αφήσουμε να το πουν τα μέλη της επιτροπής που έχουν αναλάβει το έργο της έρευνας. Δεν πρέπει να τους προκαταλάβουμε. Η εξαγωγή αυτού του συμπεράσματος, ότι δηλαδή δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε τεχνική βλάβη, είναι πολύ πρόωρο να γίνει δημοσίως με αυτόν τον τρόπο. Είναι έγγραφα τα οποία απευθύνθηκαν μέσω FAX προς τον κ. Τόκου, ο οποίος είναι επικεφαλής της ρουμανικής επιτροπής και εκείνες τις μέρες βρισκόταν στην Ελλάδα. Του εστάλησαν, λοιπόν, κάποια έγγραφα από την Υπηρεσία στη Ρουμανία, προκειμένου να ενημερωθεί, αλλά επαναλαμβάνω ότι η χρησιμοποίηση των εγγράφων αυτών γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα συμπέρασμα. Το σύνολο των εγγράφων, το σύνολο των στοιχείων θα το αξιολογήσει η αρμόδια επιτροπή, η οποία θα βγάλει το τελικό συμπέρασμα, που θα έχει και μια πληρότητα.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Σας ρώτησα αν είστε ικανοποιημένοι από τους χρόνους, γιατί ο κ. Τσοχατζόπουλος από το Βουκουρέστι ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να κλείσει το θέμα όσο οδυνηρό και δυσάρεστο και αν είναι.

ΡΕΠΠΑΣ: Συμφωνούμε απολύτως. Και εμείς επιθυμούμε να εκδοθεί το πόρισμα όσο γίνεται πιο γρήγορα. Αλλά, το πόρισμα να είναι πλήρες και να ρίχνει άπλετο φως, προκειμένου να γνωρίσουμε πώς εξελίχτηκαν τα τραγικά γεγονότα.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 1 December 1999 - 17:01:59 UTC