Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 99-12-07

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 1999

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γειά σας.

* Ο Πρωθυπουργός, σήμερα το βράδυ, όπως γνωρίζετε, θα εκφωνήσει ομιλία στο δείπνο που οργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

* Αύριο, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή με αντικείμενο τα θέματα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι. Αργότερα, στις 13.30, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Θ. Καρατζά. Αυτή η συνεργασία αφορά το θέμα του ανατοκισμού των δανείων, το γνωστό θέμα για τα πανωτόκια.

* Την Πέμπτη αναχωρεί η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό για το Ελσίνκι.

* Την επόμενη Τρίτη, 14/12, έχει προγραμματιστεί γεύμα της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, προς τιμήν του Πρωθυπουργού, στο πλαίσιο του οποίου θα παραχωρήσει συνέντευξη στους ξένους ανταποκριτές.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Πριν λίγο υπήρξε μια δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, που αφήνει να εννοηθεί ότι η Τουρκία επιθυμεί να εναρμονιστεί με το κοινοτικό κεκτημένο. Θα ήθελα ένα σχόλιο.

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό αποτελεί ένα βήμα, εκ των ουκ άνευ, για την Τουρκία, προκειμένου να επιτύχει την ένταξή της στην Ε. Ε. Πιστεύουμε, πως είναι καιρός η Τουρκία να εναρμονιστεί με τις αρχές και τους κανόνες, βάσει των οποίων λειτουργεί η Ε. Ε. Αυτό θα διευκολύνει πολύ την προσέγγισή της με την Ευρώπη.

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών έχουν θετικό μήνυμα, το οποίο -όπως σε ανάλογες περιπτώσεις- θα πρέπει να μεταφραστεί και στην πράξη, για να διευκολυνθεί και η ίδια η Τουρκία στην προσπάθεια που κάνει, ώστε να έχει ένα επιτυχές αποτέλεσμα. Αλλά, όλα αυτά τελούν υπό την αίρεση να αποδειχθεί ότι αυτό το μήνυμα μεταφράζεται σε συγκεκριμένες ενέργειες, σε πρακτική συμπεριφορά, την οποία ακολουθούν όλες οι χώρες της Ε. Ε. σε ανάλογες περιπτώσεις.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Σήμερα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατακεραύνωσε την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Εχετε κανένα σχόλιο επ αυτού;

ΡΕΠΠΑΣ: Οπως σε ανάλογες περιπτώσεις και για άλλα θέματα, έτσι και στο συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της Ν. Δ. παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Περιορίζεται να σχολιάζει μόνο τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνησή μας. Γνωρίζετε τα μέτρα που έχουμε σχεδιάσει και εφαρμόσει για το γεωργικό τομέα. Πιστεύουμε πως ορισμένοι δείκτες είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικοί για το επιτυχές αποτέλεσμα της πολιτικής προσπάθειάς μας. Για παράδειγμα, η ροή πληθυσμού από την ύπαιθρο προς τα αστικά κέντρα, έχει μειωθεί πάρα πολύ, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αποδίδουν οι πολιτικές ανασυγκρότησης της υπαίθρου που σχεδιάσαμε και έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε. Αναφέρω, ιδιαιτέρως, την πολιτική κινήτρων και διευκολύνσεων για τους νέους αγρότες. Τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που ακολουθούμε για τους αγρότες, όπως, μεταξύ των άλλων, η αύξηση των αγροτικών συντάξεων, έχουν και αυτά ένα πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αφού βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων που ζουν στην ύπαιθρο. Μπορείτε, επίσης, να ανακαλέσετε στη μνήμη σας το επιτυχές αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της "ατζέντας 2000". Λόγω των επιτυχών προσπαθειών μας έχουμε εξασφαλίσει το σημαντικό ποσό των εννέα τρισεκατομμυρίων δραχμών, που πρόκειται να αξιοποιηθούν στο γεωργικό τομέα, τα επόμενα χρόνια, μέχρι το 2006, είτε για την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών -με απευθείας ενίσχυση, δηλαδή, του εισοδήματός τους, είτε μέσω των επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα. Το ποσό αυτό, κάτω από ορισμένους όρους μπορεί να φτάσει τα 11 ή και 12 τρισεκατομμύρια δραχμές για τα επόμενα επτά χρόνια.

Αρκούμαι στην αναφορά αυτών των στοιχείων για να κάνω και πάλι φανερό το ενδιαφέρον της κυβέρνησής μας, το οποίο μεταφράζεται σε συγκεκριμένες πράξεις. Δεν είναι ενδιαφέρον το οποίο παραμένει σε ένα επίπεδο λόγου.

Η Ν. Δ. παραμένει σε ένα επίπεδο λόγου και ο αρχηγός της ιδιαιτέρως, ως κατεξοχήν πολιτικός των λόγων, μιλάει για όλα τα θέματα, καταλήγοντας πάντα στο να κατακρίνει την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί, χωρίς να μπαίνει ο ίδιος στον κόπο να αντιπαραθέσει στο δικό μας πρόγραμμα, το οποίο ήδη εφαρμόζεται με επιτυχή αποτελέσματα, τη δική του προγραμματική πρόταση, προφανώς γιατί δεν διαθέτει τέτοια πρόταση.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 7 December 1999 - 16:29:54 UTC