Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-11-14

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Θα ήθελα να σχολιάσετε αυτή τη δήλωση-απειλή Τζεμ, ότι η Κύπρος μπορεί να γίνει Κοσσυφοπέδιο.

ΡΕΠΠΑΣ: Η Κύπρος είναι η χώρα που πρόκειται να ενταχθεί στην Ε.Ε. Είναι το κράτος που έχει προσεγγίσει τα κριτήρια που θέτει η Ε.Ε. σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, σε σχέση με τις άλλες χώρες που επιδιώκουν την ένταξή τους. Η Κύπρος αντιμετωπίζει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα κατοχής. Πιστεύω ότι η δήλωση αυτή του κ. Τζεμ είναι τουλάχιστον ατυχής. Προσφέρει αρνητική υπηρεσία όποιος έχει μια τέτοια στάση απέναντι στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Η Κύπρος ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και δικαιούται να δει επιτέλους να ευοδώνονται οι προσπάθειες που καταβάλλει ο διεθνής παράγοντας, ώστε ως ενιαίο κράτος, με μια διεθνή προσωπικότητα, να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια και να βρει το δρόμο της προς το μέλλον.

ΦΙΛΗΣ: Την Πέμπτη, στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα υπάρξει συζήτηση του νομοσχεδίου για τους αλλοδαπούς στη χώρα μας;

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα ότι θα συζητήσουμε θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Επειδή η κα Παπανδρέου πρόκειται να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, θα γίνει μια αναφορά και στο θέμα αυτό.

ΦΙΛΗΣ: Σήμερα, υπήρξε σύσκεψη με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τους αλλοδαπούς;

ΡΕΠΠΑΣ: Σήμερα, υπήρξε κοινή συνεργασία του Πρωθυπουργού με την κα Παπανδρέου και τον κ. Χρυσοχοϊδη για θέματα αρμοδιότητας των δύο υπουργείων. Στη συνέχεια, υπήρξε συνεργασία με την κα Παπανδρέου.

ΦΙΛΗΣ: Για το θέμα αυτό ή όχι;

ΡΕΠΠΑΣ: Για θέματα αρμοδιότητας των δύο υπουργείων. Αναφέρομαι στο σύνολο των θεμάτων που μπορεί να συζητηθούν σε μια τέτοια σύσκεψη.

ΦΙΛΗΣ: Δηλαδή, για να καταλάβω, στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη, θα υπάρξει μια αναφορά, εάν υπάρξει ή η συζήτηση θα@

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα ότι πρόκειται να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία η κα Παπανδρέου. Μπορεί το θέμα αυτό -πάντοτε γίνεται κάτι αντίστοιχο- να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Από πού και ως πού ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θα υποχρεώνει τον κόσμο πώς θα υπογράφει; Με ποιό δικαίωμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη θέση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το θέμα αυτό. Καθένας έχει μια ορισμένη υπογραφή, έναν τύπο υπογραφής τον οποίο έχει καθιερώσει από τότε που άρχισε να θέτει υπογραφή. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι πρέπει ο καθένας να σεβαστεί τους κανόνες, βάσει των οποίων λειτουργεί ένα ευνομούμενο κράτος, να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις των Αρχών και βεβαίως, να υπάρχει και αυτοσεβασμός. Πιστεύουμε ότι τα θέματα πίστης δεν είναι σωστό να ευτελίζονται με αυτό τον τρόπο. Γιατί μιλούμε για μια αγοραία προσέγγιση του θέματος, όταν θέλουμε με αυτό τον τρόπο, μέσω μιας υπογραφής, να διαδηλώσουμε κάτι το οποίο ανήκει σε μια άλλη σφαίρα και όχι σε αυτό που αποτελεί στοιχείο, βάσει του οποίου εξυπηρετείται ο πολίτης στις συναλλαγές του, στην επικοινωνία του, με τις υπηρεσίες του κράτους.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μέχρι τώρα, υποχρέωνε το κράτος πώς θα υπέγραφες; Γιατί από τώρα;

ΡΕΠΠΑΣ: Καθένας επιλέγει την υπογραφή του. Καθένας μπορεί και έχει δικαίωμα να αλλάξει τον τύπο της υπογραφής του. Αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι θα πρέπει να σεβαστεί ορισμένους κανόνες. Πρώτον, στον τύπο της υπογραφής του, η οποία -επαναλαμβάνω- χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος, δεν είναι δυνατό να εμφιλοχωρούν άλλα στοιχεία τα οποία αναφέρονται σε άλλα πεδία, αφορούν τις πεποιθήσεις των πολιτών. Δεύτερον, γνωρίζετε πως, όταν με αυτό τον τρόπο οδηγούμαστε σε μια καταστρατήγηση του τρόπου με τον οποίο υπογράφουμε, του τρόπου με τον οποίο έχουμε αναγνωρίσει ότι οι πολίτες θέτουν την υπογραφή τους, είναι δυνατό να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα αυτοί οι ίδιοι οι πολίτες, συναλλασσόμενοι με τις δημόσιες υπηρεσίες, όταν πρέπει να πιστοποιείται η υπογραφή και η ταυτοπροσωπία τους. Ολα αυτά είναι θέματα τα οποία αντιμετώπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν έκανε τίποτα άλλο, παρά στο πλαίσιο μιας εγκυκλίου, να επαναλάβει αυτά που αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν είπε τίποτα τέτοιο. Δεν λέει κάτι τέτοιο. Δεν είπε ότι δεν θα δέχεται την υπογραφή με το Χ.Ο. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν είπε τέτοιο πράγμα. Εχετε κάτι τέτοιο εσείς;

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτή είναι η δική σας άποψη.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τι άλλο θα μας επιβάλετε;

ΡΕΠΠΑΣ: Να μας ψηφίζετε και να μας αναδεικνύετε κυβέρνηση!!!

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ούτε επί χούντας δεν γίνονταν τέτοια πράγματα.

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτή είναι η δική σας άποψη. Μην υποτιμάτε, όμως, τον ελληνικό λαό.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ηθελα να μου πείτε, πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις πολλές περιπτώσεις πτώσεων πολεμικών αεροσκαφών και πώς αντιμετωπίζει και τη ζωή μέσα στα στρατόπεδα, γιατί υπάρχουν κατά καιρούς -και τώρα τελευταία πλήθυναν- διαμαρτυρίες για υπερβολική πίεση στους στρατευσίμους. Πού οφείλονται όλα αυτά;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι, με αφορμή το χθεσινό τραγικό δυστύχημα, είναι σε εξέλιξη μία έρευνα. Ασφαλώς, αυτό το φαινόμενο είναι θλιβερό. Ολους μας λυπεί. Αλλά, επειδή ο τομέας αυτός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος, ας αφήσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους, όπως εκείνες γνωρίζουν. Οταν ολοκληρωθεί η έρευνα, θα γνωρίζουμε με κάθε λεπτομέρεια τα αίτια για αυτό το δυστύχημα. Δεν πρέπει να πούμε τίποτα περισσότερο τώρα. Πολύ περισσότερο, που έχουμε την απώλεια της ζωής ενός αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ήθελα να το βάλω ως πρόλογο, για να μην σας προκαταλάβω, αλλά, μου λέτε την ίδια απάντηση στερεοτύπως, κάθε φορά που υποβάλλω τέτοια ερώτηση.

ΡΕΠΠΑΣ: Διότι και εσείς υποβάλλετε την ίδια ερώτηση στερεοτύπως!

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κάθε φορά που γίνεται ένα τέτοιο δυστύχημα, μας λέτε «είναι φορτισμένη η ατμόσφαιρα, να μη βιαστούμε να απαντήσουμε».

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης η έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Μα, μέσα στο χρόνο, έπεσαν τόσα αεροπλάνα, σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι και το ερώτημα προς την κυβέρνηση είναι αν παρακολουθεί τις εξελίξεις μέσα στα στρατόπεδα και πού οφείλονται αυτοί οι θάνατοι και οι πτώσεις των αεροσκαφών. Οφείλονται σε τεχνική βλάβη, σε κακά ανταλλακτικά, σε μεταχειρισμένα αεροπλάνα που παίρνουμε, σε κακή διοίκηση, στην κακή εκπαίδευση; Πού οφείλονται αυτά; Αυτά κοστίζουν δισεκατομμύρια.

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς. Αλλά η ζωή ενός αξιωματικού αξίζει πολύ περισσότερο. Αυτό το οποίο έχω πει κατ` επανάληψη -και επαναλαμβάνω- είναι τούτο: Για τέτοιου είδους ατυχήματα ή δυστυχήματα, τα οποία γίνονται σε όλες τις Πολεμικές Αεροπορίες στο πλαίσιο ασκήσεων -δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα- δεν μας καθησυχάζει το γεγονός ότι είμαστε σε ένα επίπεδο ανάλογο με αυτό των άλλων χωρών, από άποψη στατιστικής. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε σύγχρονα αεροσκάφη τα οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες συντηρούν με τον καλύτερο τρόπο. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν τελευταίου τύπου. Ηταν ένα F-16 τύπου Block 30. Είναι από τα τελευταίου τύπου πολεμικά αεροσκάφη που έχει η Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας. Θα πρέπει να εξεταστεί αν ο άτυχος αξιωματικός έκανε τους κατάλληλους χειρισμούς ή αν από δικούς του χειρισμούς δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα, με απώλεια της ίδιας της ζωής του, δυστυχώς. Η έρευνα που εξελίσσεται θα αντιμετωπίσει όλα αυτά τα θέματα. Δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης η έρευνα αυτή. Και νομίζω ότι το αντιλαμβάνεστε αυτό.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Το κατανοώ πλήρως. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει να έχουμε μια απάντηση από την κυβέρνηση, τουλάχιστον, τι ειπώθηκε και τι διαπιστώθηκε στα περασμένα περιστατικά που είχαμε και νεκρούς και απώλειες αεροσκαφών. Υπάρχει κάτι τέτοιο@;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα απευθυνθείτε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο ανακοινώνει ό,τι κρίνει σκόπιμο προς γνωστοποίηση στο κοινό.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Παρακαλώ πολύ, μην τα @ξεμπερδεύουμε έτσι τα θέματα. Δεν είναι θέμα μόνο του κ. Τσοχατζόπουλου αυτό, εκτός αν ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι ξεχωριστή κυβέρνηση.

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Εχει ενημερωθεί η κυβέρνηση για το εάν υπάρχει θέμα παραίτησης του κ. Πέτρου Συναδινού, από την Οργανωτική Επιτροπή του 2004;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι κάτι που το πληροφορούμαι από εσάς. Πιστεύω ότι ο κ. Συναδινός έχει επιλεγεί επειδή συμμετείχε στη διαδικασία διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων από τη χώρα μας. Κατά κοινή ομολογία είναι άνθρωπος που γνωρίζει το αντικείμενο που του ανατέθηκε. Θεωρώ ότι παραμένει και συνεχίζει να συμμετέχει στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας, από την εξαιρετική θέση που του εμπιστεύθηκε η Πολιτεία, προκειμένου να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το αφήνετε ανοικτό το θέμα. Λέτε ότι το πληροφορούμαι από εσάς..

ΡΕΠΠΑΣ: Κανένα ανοικτό θέμα. Δεν γνωρίζω να έχει θέσει τέτοιο θέμα. Δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα.

ΦΙΛΗΣ: Είπατε ότι «θεωρώ ότι παραμένει»@

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν γνωρίζω. Μιλώ από την πλευρά της κυβέρνησης και όχι εκ μέρους του κ. Συναδινού. Εάν πάρει μια απόφαση αύριο, είναι κάτι που αφορά εκείνον και θα το αντιμετωπίσει, τότε η πολιτεία. Σας λέω ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Γνωρίζετε πολύ καλά, επειδή επικοινωνούμε σε καθημερινή βάση, ότι τέτοιου είδους φήμες κυκλοφορούν συνεχώς. Δεν υπάρχει ημέρα που να μη γίνεται λόγος για παραίτηση κάποιου στελέχους σε οποιοδήποτε επίπεδο και οι φήμες αυτές συνήθως δεν επαληθεύονται. Με αυτή την έννοια, δίνω την απάντηση ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται για την κυβέρνηση. Ο κ. Συναδινός πιστεύω ότι είναι χρήσιμος και γι αυτό ακριβώς συνεχίζει την κοινή προσπάθεια, μαζί με τους άλλους που έχουν αναλάβει αντίστοιχο έργο, προκειμένου να προετοιμαστούμε για την Ολυμπιάδα του 2004.

ΣΚΟΥΡΗΣ: Πώς κρίνει η κυβέρνηση τη δήλωση του κ. Παπαϊωάννου ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2003;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έκανε αυτή τη δήλωση ο κ. Παπαϊωάννου. Γνωρίζετε ότι οι εκλογές έγιναν τον Απρίλιο του 2000 και σύμφωνα με το Σύνταγμα οι εκλογές θα γίνουν το 2004.

ΣΚΟΥΡΗΣ: Μη λέτε ότι δεν την έκανε@

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν είπε αυτό ακριβώς. Δεν είπε ότι θα γίνουν εκλογές το 2003.

ΣΚΟΥΡΗΣ: Είπε, ότι είναι ενδεχόμενο@

ΡΕΠΠΑΣ: Είδατε, λοιπόν; Εσείς με την ερώτησή σας είπατε ότι ο κ. Παπαϊωάννου ήταν σαφής και κατηγορηματικός ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2003. Σας απάντησα ότι δεν είπε κάτι τέτοιο ο κ. Παπαϊωάννου.

ΣΚΟΥΡΗΣ: Συνυπογράφετε αυτή τη δήλωση, όπως την είπε;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Παπαϊωάννου, όπως κάθε στέλεχος, λέει τις απόψεις του. Εκλογές είναι ενδεχόμενο να γίνουν ανά πάσα στιγμή για διάφορους λόγους. Λέμε, όμως, τι είναι αυτό που προβλέπεται σύμφωνα με το πλαίσιο που θέτει το Σύνταγμα της χώρας μας. Εκλογές λοιπόν -και μιλώ εκ μέρους της κυβέρνησης- θα γίνουν το 2004.

ΣΚΟΥΡΗΣ: Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ έχει δηλώσει ότι έχει δώσει χρήματα σε στελέχη όλων των κομμάτων. Πώς κρίνετε αυτή τη δήλωση;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ μπορεί να είναι πιο συγκεκριμένος και είτε αυτοβούλως, είτε εφόσον κληθεί θα πρέπει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΣΚΟΥΡΗΣ: Επειδή, κατά το παρελθόν, έχουν διατυπωθεί ενστάσεις από βουλευτές για το θέμα του νομοσχεδίου για την Απασχόληση, όπως έως τώρα έχει διαμορφωθεί, υπάρχει ενδεχόμενο η κυβέρνηση να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο υπουργός Εργασίας, ο κ. Γιαννίτσης παραχωρεί αυτή την ώρα συνέντευξη Τύπου στους συναδέλφους σας και αναφέρεται σε όλα αυτά τα θέματα. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει -και το επαναλαμβάνω- ότι πρόκειται να λάβει σχετική πρωτοβουλία γιατί πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα θέματα, προκειμένου με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, να είμαστε έτοιμοι δημιουργώντας ένα νέο πλαίσιο, διαμορφώνοντας ένα νέο τοπίο, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα τα οποία η ελληνική κοινωνία, για πάρα πολλά χρόνια, δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει και να λύσει. Αν θέλουμε, π.χ. μείωση της μέγιστης ώρας απασχόλησης εβδομαδιαίως στην Ελλάδα, με τη νέα χρονιά θα πρέπει να πάρουμε τώρα μια συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Αυτό κάνει η κυβέρνηση.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Δεν απαντήσατε για την κομματική πειθαρχία.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν συζητούμε με υποθέσεις. Γνωρίζετε ότι αυτή την ώρα δεν έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. Εάν δώσω απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι σαν να συμφωνώ με την υπόθεση-εκτίμηση που κάνετε -θεμιτή βεβαίως η πολιτική εκτίμηση- ότι υπάρχει θέμα να μην προωθηθεί ή να μη γίνει δεκτό το νομοσχέδιο. Αρνούμαι να μπω σε αυτό το διάλογο.

ΦΙΛΗΣ: Υπάρχει κάτι καινούργιο σχετικά με την ελληνική στάση στη διεθνή διάσκεψη για το Περιβάλλον στη Χάγη;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι συμμετέχουν εκπρόσωποι της χώρας μας σε αυτή τη διάσκεψη. Οι προβληματισμοί είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι, γιατί το θέμα που συζητείται αφορά τη ζωή στον πλανήτη μας. Θα εναρμονιστούμε με αυτό που θα αποφασιστεί στο πλαίσιο της διάσκεψης και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες. Αυτό είναι ένα μείζον ζήτημα που αφορά ιδιαιτέρως και τη χώρα μας. Θα το αντιμετωπίσουμε με ιδιαίτερη ευθύνη και ευαισθησία.

ΦΙΛΗΣ: Ωστόσο, συναινέσαμε ώστε να αυξηθεί κατά 25% το όριο των ρύπων.

ΡΕΠΠΑΣ: Θα το αντιμετωπίσουμε σε αρμονία με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη διάσκεψη με ευθύνη και ευαισθησία, αλλά στο πνεύμα που θα κινηθούν και οι άλλες χώρες.

ΦΙΛΗΣ: Στη διάσκεψη ψηφίζει και η Ελλάδα, κατά κάποιο τρόπο, αφού συμμετέχει.

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς. Και έχουμε αυξημένη ευαισθησία για αυτά τα θέματα.

ΜΟΥΡΤΗΣ: Υπάρχει θέση της κυβέρνησης σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα περί μεταφοράς συντελεστή ρύπανσης από τις αναπτυγμένες βιομηχανικές ζώνες;

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα ότι γίνεται συζήτηση εκεί, και πριν ολοκληρωθούν, εκδοθούν και ανακοινωθούν τα πορίσματα, ας μην προτρέξουμε. Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και όλοι πρέπει με ευθύνη και ευαισθησία να το αντιμετωπίσουμε.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 14 November 2000 - 15:05:08 UTC