Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-11-23

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Συνεδρίασε, σήμερα, η Κυβερνητική Επιτροπή στην οποία, με βάση εισήγηση της αρμόδιας υπουργού Βάσως Παπανδρέου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οικονομική λειτουργία των κομμάτων και ιδιαιτέρως τη χρηματοδότησή τους κατά την προεκλογική περίοδο, όπως επίσης και τον έλεγχο των δαπανών των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών.

Μόνιμος στόχος μας είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο και η ενίσχυση της αξιοπιστίας, όσον αφορά τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Σήμερα, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής ασχοληθήκαμε ιδιαιτέρως με θέματα που αφορούν, επαναλαμβάνω, τα οικονομικά των κομμάτων. Είχαμε εξαγγείλει ότι περί τα τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου η κυβέρνηση θα αναλάμβανε σχετική πρωτοβουλία. Είμαστε σε αυτή την πολιτική στιγμή. Γνωρίζετε ότι για πρώτη φορά τέτοια θέματα τέθηκαν με ρυθμίσεις του ν. 2429/1996. Με μεταγενέστερες νομοθετικές ρυθμίσεις, το 2000 συγκεκριμένα, αλλά και με σειρά αποφάσεων στο πλαίσιο συμφωνιών της Διακομματικής Επιτροπής που λειτούργησε, είτε ενόψει ευρωεκλογών, είτε εθνικών εκλογών, έχουμε δημιουργήσει ένα πλαίσιο το οποίο μεταξύ των άλλων αναφέρεται και σε θέματα λειτουργίας των κομμάτων σχετικά με τα οικονομικά τους. Αυτό το πλαίσιο χρειάζεται συμπλήρωση, χρειάζεται βελτίωση, πολύ περισσότερο μετά την εμπειρία που αποκτήσαμε στις πρόσφατες εκλογές.

Με βάση, λοιπόν, την εμπειρία που αποκτήσαμε, αλλά και το ανάλογο πλαίσιο που ισχύει στις άλλες χώρες της Ευρώπης, η Υπουργός Εσωτερικών προχώρησε στη διατύπωση ενός σχεδίου επί του οποίου έγινε σήμερα η συζήτηση.

Οσον αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων, αυτή σήμερα είναι δημόσια και ιδιωτική. Παραμένουμε σε αυτό το μέτρο. Αυτό το οποίο τίθεται ως νέο στοιχείο είναι ότι η χρηματοδότηση επιτρέπεται μόνο από φυσικά πρόσωπα, όχι από νομικά πρόσωπα.

Επίσης, συζητείται ένα συγκεκριμένο ανώτατο όριο, το οποίο υπάρχει και σήμερα, αλλά συζητείται η αλλαγή του ορίου αυτού. Επίσης συζητείται, η πέραν ενός ορισμένου ποσού χρηματοδότηση να οδηγεί στην υποχρεωτική γνωστοποίηση του ονόματος του χρηματοδότη. Ολη η διαδικασία χρηματοδότησης ή δαπάνης θα γίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού που θα είναι γνωστός, προκειμένου έτσι να επιτυγχάνεται ο απόλυτος έλεγχος εισροών και εκροών από το λογαριασμό αυτό.

Οσον αφορά τη διαφήμιση των κομμάτων, ιδιαιτέρως στο σκέλος εκείνο που σχετίζεται με τη χρήση ηλεκτρονικών ΜΜΕ, η σχετική πρόταση αναφέρεται στην αρμοδιότητα που πρέπει να αποκτήσει το κράτος, ώστε αυτό από το σύνολο των δαπανών που προβλέπει στον προϋπολογισμό για τα πολιτικά κόμματα, να κρατά και να διαχειρίζεται τα ποσά εκείνα, τα οποία είναι απαραίτητα, προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες για την επί ίσοις όροις προβολή των κομμάτων από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Οσον αφορά τους υποψηφίους τίθενται, επίσης, όρια. Είναι και σε αυτή την περίπτωση υποχρεωτική η γνωστοποίηση των ονομάτων των χρηματοδοτών, που είναι πάντοτε, αποκλειστικά και μόνο, φυσικά πρόσωπα. Υπάρχει, επίσης, μια περαιτέρω ρύθμιση για την προβολή των υποψηφίων από τα ΜΜΕ. Πρέπει να σας θυμίσω ότι υπάρχουν ρυθμίσεις, οι οποίες ισχύουν και τώρα. Απαγορεύεται, δηλαδή και με το ισχύον καθεστώς, η προσωπική προβολή των υποψηφίων με διαφημιστικά μηνύματα μέσω της τηλεόρασης. Αυτό συνεχίζει να ισχύει. Απαγορεύεται σε υποψήφιους να διευθύνουν εκπομπές σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Και αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Προχωρούμε, όμως, σε περαιτέρω περιορισμούς, όσον αφορά την πυκνότητα με την οποία συμμετέχουν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές οι υποψήφιοι των διαφόρων κομμάτων. Η συζήτηση αφορά, λοιπόν, τον αριθμό των εμφανίσεων, των συμμετοχών τους σε διάφορα προγράμματα. Ολα αυτά, βεβαίως, θα πρέπει να συνοδεύονται με ένα ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου. Θέση μας είναι ότι για τα οικονομικά των κομμάτων πρέπει να επιλαμβάνεται ένα όργανο αυξημένης αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας. Θεωρούμε ότι αυτό το όργανο δεν μπορεί να λειτουργεί εντός του πλαισίου της Βουλής. Πρέπει να είναι ένα όργανο εκτός Βουλής σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα, στο οποίο μπορεί να συμμετέχουν και άλλοι φορείς της Πολιτείας μας, δικαστικοί λειτουργοί, εμπειρογνώμονες, ορκωτοί λογιστές και βεβαίως εκπρόσωποι των κομμάτων. Επίσης, αντίθετα με τη Διακομματική Επιτροπή, η οποία συστάθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά στις πρόσφατες εκλογές, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, προτείνεται η δημιουργία επιτροπών ελέγχου σε κάθε νομό, προκειμένου ο έλεγχος να είναι πιο αποτελεσματικός. Οι επιτροπές αυτές να μη λειτουργούν μόνο κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά σύμφωνα με την πρόταση της Υπουργού, μπορεί να συγκροτούνται έξι μήνες μετά τις εκλογές και να λειτουργούν μέχρι τη διενέργεια των επόμενων εκλογών.

Οσον αφορά, τέλος, τις κυρώσεις. Η θέση μας είναι ότι οι κυρώσεις αυτές πρέπει να είναι αυστηρές και σε αυτές, ασφαλώς, πρέπει να περιλαμβάνεται και το μέτρο της έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα για ορισμένου είδους παραβάσεις της νομοθεσίας.

Αυτό είναι το πλαίσιο που συζητήσαμε. Αναφέρθηκα στους άξονες, στο αντικείμενο που προσπαθούμε να ρυθμίσουμε, τα όργανα ελέγχου και τις επιπτώσεις ανάλογα με τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τον έλεγχο αυτό. Η συζήτηση ήταν μακρά. Οι απόψεις που διατύπωσαν οι συνάδελφοι ήταν πραγματικά πάρα πολύ χρήσιμες. Γνωρίζετε, άλλωστε, ότι το θέμα αυτό προσφέρεται για μια γενικότερη πολιτική συζήτηση. Και αυτό έγινε σήμερα.

Για την πληρότητα της ενημέρωσής σας πρέπει να σας πω ότι η κα Παπανδρέου στο τέλος, με βάση την απόφαση που πήρε το Υπουργικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του και ενόψει της κατάθεσης του νέου νομοσχεδίου για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, επανήλθε στο θέμα, διατύπωσε τις θέσεις του υπουργείου όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί με την υιοθέτηση των απόψεων και των προτάσεων που διατυπώθηκαν στην κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Αναλυτικές δηλώσεις θα γίνουν από την αρμόδια υπουργό κα Παπανδρέου, η οποία παραχωρεί σχετική συνέντευξη σε συναδέλφους σας.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Είπατε ότι από ένα πλαφόν και πάνω θα πρέπει να γνωστοποιείται ο χρηματοδότης με βάση το ανώτερο όριο.. Ορίσατε το πλαφόν;

ΡΕΠΠΑΣ: Διατυπώθηκαν πολλές προτάσεις και ακούστηκαν πολλές ιδέες. Οσον αφορά τα κόμματα, ειπώθηκε ότι το ανώτερο όριο επιτρεπόμενης χρηματοδότησης μπορεί να είναι τα πέντε εκατομμύρια. Η χρηματοδότηση που αφορά ποσό ενός εκατομμυρίου και άνω, θα πρέπει να γίνεται γνωστή και με το φυσικό πρόσωπο που χρηματοδοτεί. Για τους υποψήφιους, το ανώτατο όριο μπορεί να είναι το ένα εκατομμύριο δραχμές και για ποσά που ξεπερνούν τις 100.000 δραχμές θα πρέπει να γίνονται γνωστά και τα ονόματα των χρηματοδοτών. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι τα όρια αυτά είναι ενδεικτικά. Γι` αυτό δεν μπήκα σε λεπτομέρειες. Δεν πρόκειται, όπως αντιλαμβάνεστε, για μεγάλο πολιτικό ζήτημα, ούτε θα προκύψει πολιτική αντιπαράθεση. Ασφαλώς, θα πρέπει να υπάρχει μία εκλογίκευση -αυτή είναι μια κοινή θέση που διατυπώθηκε από όλους- όσον αφορά τις δαπάνες που είναι λογικό να γίνονται στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας. Να υπάρχει μια εκλογίκευση, προκειμένου να μην έχουμε δαπάνες, οι οποίες αναφέρονται σε διάφορες αποφάσεις ή νόμους και στην πράξη καταντούν να είναι εικονικές. Πρέπει, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα. Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ανοίξει αυτό τον κύκλο διαλόγου με εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, να ακούσει τις δικές τους προτάσεις, ώστε σε ένα χρονικό διάστημα μηνών, να μπορέσουμε να οδηγηθούμε, πολύ πριν από τις επόμενες εκλογές, στη θέσπιση ενός συγκεκριμένου πλαισίου.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Πότε ξεκινά ο διάλογος;

ΡΕΠΠΑΣ: Την επόμενη περίοδο.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Θα ήθελα το σχόλιο της κυβέρνησης, σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για το θέμα της περιουσίας του τέως.

ΡΕΠΠΑΣ: Εχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών, η οποία είναι υπόψη σας. Αυτό το οποίο μπορώ να πω εγώ είναι ότι η απόφαση του δικαστηρίου έχει οδηγήσει σε πολιτική ήττα τον Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ -αυτό που λέω είναι πολύ σαφές- γιατί του στέρησε το δικαίωμα να φέρει τίτλο ευγενείας. Γνωρίζετε ότι το θέμα που συζητείται τώρα στο δικαστήριο, δεν αφορά τίποτα άλλο, παρά μια διαφορά, όσον αφορά την περιουσία που διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο. Αρα, λοιπόν, έχει περιοριστεί αυτή η διαφορά στο οικονομικό αντικείμενο και μόνο. Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και να κρίνει, όταν ένας ιδιώτης διεκδικεί περιουσία από το ελληνικό Δημόσιο. Πιστεύω, λοιπόν, ότι, όσον αφορά το πολιτικό επίπεδο, η εξέλιξη αυτή στο δικαστήριο είναι μια σημαντική ήττα για τον Κωνσταντίνο. Οσον αφορά τις οικονομικές διαφορές, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις από τις συνέπειες αυτής της απόφασης.

ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν ο Πρωθυπουργός έκανε κάποια τοποθέτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και το πολιτικό κλίμα; Και, επίσης, ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας διαλόγου που θα κάνετε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ` όλα, δεν θα θέσουμε εμείς, από τώρα, χρονική προθεσμία. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί, ασφαλώς θα είναι μακρύς. Πρέπει να δοθεί άνεση χρόνου για μια τέτοια συζήτηση. Ο χρόνος θα προσδιοριστεί σε συνεννόηση και με τα άλλα κόμματα, αναλόγως της προόδου που κάθε φορά επιτυγχάνεται. Στη σημερινή συνεδρίαση δεν τέθηκε οποιοδήποτε άλλο θέμα. Ο Πρωθυπουργός, στην εισαγωγική ομιλία του, αναφέρθηκε στην πρόσφατη νεροποντή, επισημαίνοντας την υποχρέωση που έχουν οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί του Δημοσίου να δρουν αμέσως, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα σε τέτοιες έκτακτες καταστάσεις. Να ενημερώνεται η κοινή γνώμη, να αποκαθίστανται οι βλάβες και γενικώς, να υπάρχει μια τέτοια κίνηση των αρμόδιων υπηρεσιών που να πείθει τους πολίτες ότι λειτουργούν και είναι αποτελεσματικές.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αληθεύει ότι ο Πρωθυπουργός προσέδωσε στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν ευσταθεί κάτι τέτοιο. Το νομοσχέδιο αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά είναι ένα από τα νομοσχέδια που έχει εισηγηθεί η κυβέρνηση και πρόκειται να συζητήσει και να ψηφίσει η Βουλή. Η κυβέρνηση θεωρεί πως είναι σημαντικά και άλλα νομοσχέδια. Οι βουλευτές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν κατά κρίση. Αντιλαμβάνεστε πως, επειδή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει γίνει πολλή συζήτηση, υπάρχει αυτή η επικοινωνιακή φόρτιση, που έχει πάρει μια διάσταση -θα μου επιτρέψετε να πω- υπερβολική και προκαλείται μείζον ενδιαφέρον. Πιστεύω, όμως, ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και στη συγκεκριμένη, το σχετικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί, ώστε να γίνει νόμος του κράτους.

ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Κατά πόσο αληθεύει η πληροφορία ότι υπήρξε, προ ημερών, συνάντηση του κ. Θέμελη με τον κ. Αγγέλου, αντικείμενο της οποίας ήταν η υποψηφιότητα της κας Αγγελοπούλου στο Δήμο της Αθήνας.

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό εκφεύγει της δραστηριότητας της κυβέρνησης. Δεν γνωρίζω ποιες συναντήσεις γίνονται. Αυτό που λέτε, δεν το βρίσκω να είναι πιθανό. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα, γιατί δεν γνωρίζω. Αλλά, θα μου επιτρέψετε να πω, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένες διαδικασίες, βάσει των οποίων συζητά αυτά τα θέματα και παίρνει αποφάσεις. Ετσι γίνεται πάντοτε. Θεωρώ, λοιπόν, πως κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω πως αυτό εκφεύγει της δραστηριότητας της κυβέρνησης, γι` αυτό δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο σε αυτό το θέμα.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Είπατε, προηγουμένως, ότι η συζήτηση ήταν μακρά, οι απόψεις πολύ χρήσιμες και ότι το θέμα προσφέρεται για γενικότερη πολιτική συζήτηση. Τι γενικότερη πολιτική συζήτηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, ώστε να αποκατασταθεί μια πιο αξιόπιστη σχέση των πολιτικών κομμάτων με τους πολίτες, τη διαφανέστερη, όσο γίνεται, λειτουργία των κομμάτων στο οικονομικό επίπεδο, τις σχέσεις του πολιτικού συστήματος με τα ΜΜΕ ή ιδιωτικούς φορείς, τον τρόπο με τον οποίο τα κόμματα συναγωνίζονται μεταξύ τους με βάση κάποιους συγκεκριμένους κανόνες, προκειμένου να επηρεάσουν τους πολίτες. Αυτά είναι θέματα τα οποία, κατ` επανάληψη, έχουν συζητηθεί. Λογικό είναι, με αφορμή τη σχετική εισήγηση, να προκληθεί ένας ανάλογος διάλογος στη σημερινή συνεδρίαση.

ΤΣΑΠΑΚΗΣ: Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η αμερικανική πλευρά ασκεί πίεση προς τη χώρα μας και ζητά από την κυβέρνηση να θεσπίσει αυστηρό αντιτρομοκρατικό νόμο που θα προβλέπει την ανάληψη από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες των ερευνών για την 17Ν;

ΡΕΠΠΑΣ: Λίγους μήνες πριν, υπογράψαμε ένα πρωτόκολλο συνεργασίας. Οι δύο χώρες έχουν βρει κοινή γλώσσα, έχουν συντονίσει τις προσπάθειές τους, προκειμένου να επιτύχουμε αυτό το σκοπό: Την εξάλειψη, δηλαδή, των τρομοκρατικών εκδηλώσεων στην πατρίδα μας. Δεν τίθεται θέμα πιέσεων. Αλλωστε, ενόψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, η επικοινωνία και συνεργασία και με παράγοντες των ΗΠΑ, αλλά και με εμπειρογνώμονες άλλων χωρών που γνωρίζουν το αντικείμενο αυτό, είναι συνεχής. Αυτό που, επίσης, έχουμε αναλάβει και έχουμε ευθύνη να φέρουμε σε πέρας, είναι να προχωρήσουμε σε ορισμένες αλλαγές, όσον αφορά την ισχύουσα δικονομία για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων. Είναι θέμα που απασχολεί επιτροπή, της οποίας το πόρισμα θα έχουμε την επόμενη περίοδο, εφόσον ολοκληρωθούν οι εργασίες της. Κατά τα άλλα, στα θέματα αυτά υπάρχει μια συνεργασία και με τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ και άρα, δεν τίθεται θέμα διατύπωσης παραπόνων ή αιτημάτων, πέραν του πλαισίου αυτής της συνεργασίας. Η χώρα μας έχει Σύνταγμα, έχει νόμους, έχει αρμόδια όργανα που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο. Δεν μπορεί να τα υποκαταστήσει κανείς στο ρόλο τους.

ΤΣΑΠΑΚΗΣ: Κάποια προειδοποίηση, ίσως;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση. Υπάρχουν, δυστυχώς, δημοσιεύματα διαφόρων εφημερίδων -και αμερικανικών- τα οποία είναι αρνητικά και γι` αυτό κρίνουμε ότι είναι απαράδεκτα και τα αποδοκιμάζουμε. Και αυτό, επειδή με αφορμή ορισμένα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ελλάδα, δίνουν μια εικόνα που την αδικεί, μια εικόνα γενικώς "τρομοκρατοκρατουμένης" Ελλάδας, ενώ αυτό γνωρίζετε ότι δεν ισχύει στην πράξη. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής, τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο, για να μην πω περισσότερο ασφαλής, με τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Αρα, οι επιθέσεις αυτές από ΜΜΕ είναι απολύτως αδικαιολόγητες. Προφανώς, οι επιθέσεις αυτές κρύβουν κάποιες σκοπιμότητες, τις οποίες μπορείτε κι εσείς να σχολιάσετε.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 23 November 2000 - 17:05:35 UTC