Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-12-11

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΧΥΤΗΡΗ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Η Συνθήκη της Νίκαιας υπεγράφη, τις πρωινές ώρες. Ο Πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή επιστρέφουν το απόγευμα, στις 16.30. Ο Πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στη Νίκαια. Θα έλεγα ότι ήταν θετικό, τελικά, το αποτέλεσμα για τα ελληνικά συμφέροντα. Γνωρίζετε όλοι ότι υπήρξε ένας μαραθώνιος για την κατανομή εξουσίας, στη νέα Ευρώπη, η οποία δημιουργείται με τη διεύρυνση τα επόμενα χρόνια. Κύρια στοιχεία του συμβιβασμού, ο οποίος υπήρξε, είναι ότι θα απαιτείται μια διπλή πλειοψηφία, κάτι που πρότεινε η Ελλάδα. Μία πλειοψηφία, δηλαδή, που θα προκύπτει από δύο ψηφοφορίες. Στην πρώτη ψηφοφορία, κάθε χώρα εκφράζεται με μία ψήφο και στη δεύτερη, κάθε χώρα εκφράζεται με τις ψήφους που διαθέτει ανάλογα με τον πληθυσμό της. Η Ελλάδα θα έχει δώδεκα ψήφους.

Ενα άλλο στοιχείο είναι ότι κάθε χώρα θα έχει και έναν Επίτροπο. Αυτό, όμως, όταν η διεύρυνση φθάσει στον αριθμό 27, θα επανεξεταστεί.

Ενα άλλο στοιχείο είναι ότι οι "μεγάλοι" -μιας και έχουμε συνηθίσει να χαρακτηρίζουμε "μεγάλους" και "μικρούς"- δεν μπορούν από μόνοι τους να λάβουν αποφάσεις. Επίσης, να σας πω ότι σε αυτή τη νέα Ευρώπη των 27, οι 21 χώρες θα είναι οι λεγόμενες μικρές και 6 θα είναι οι μεγάλες. Οπως αντιλαμβάνεστε, η νέα Ευρώπη η οποία δημιουργείται είναι, για πρώτη φορά στην ιστορία, σε τέτοιο μέγεθος ενοποίησης. Δεν έχει ξανασυμβεί και επομένως, υπάρχουν αυτές οι συζητήσεις, αυτές οι ισορροπίες οι οποίες παρατηρούνται και αυτοί οι συμβιβασμοί. Δεν είναι δυνατό να συμβεί διαφορετικά στο δημοκρατικό πλαίσιο που διακρίνει την Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι έχω να πω κάτι παραπάνω. Υπάρχουν μηχανισμοί οι οποίοι είναι πολυπλοκότεροι. Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επιπλέον λεπτομερέστερες εξηγήσεις.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΓΚΟΓΚΑΣ: Μία διευκρινιστική ερώτηση: Από ό,τι γνωρίζουμε, απαιτείται το 62% σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία με βάση τον πληθυσμό. Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία για τις χώρες, μήπως ξέρετε ποιο είναι αυτό το ποσοστό;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Οχι, δεν το ξέρω, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι πλειοψηφικό.

ΜΙΧΑΗΛ: Η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ναι, η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη, έως πολύ ικανοποιημένη.

ΜΙΧΑΗΛ: Θεωρείτε, δηλαδή, ότι ικανοποιούνται οι βασικές ελληνικές επιδιώξεις με το συμβιβασμό που επετεύχθη;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ναι, ασφαλώς.

ΜΙΧΑΗΛ: Από την ελληνική πλευρά υπήρχαν ορισμένες παράμετροι για το εάν μπορεί να μπει "βέτο", το οποίο διατηρείται, πέραν από τα θέματα άμυνας, για επιμέρους θέματα, όπως ναυσιπλοΐα, όπως θέματα που αφορούν χρηματοδοτήσεις@

ΧΥΤΗΡΗΣ: Και σε αυτό το τελευταίο που λέτε, για τις χρηματοδοτήσεις, διατηρείται το βέτο.

ΜΙΧΑΗΛ: Για τη ναυσιπλοΐα δεν το ξέρουμε ακόμα;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν έχω ολόκληρο το κείμενο, δεν είναι δυνατό να το έχω, αυτή τη στιγμή.

ΜΙΧΑΗΛ: Εσείς πιστεύετε ότι με τις αποφάσεις αυτές, οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι και οι μικροί παραμένουν στάσιμοι; Το λέω αυτό, διότι η εικόνα που βγαίνει, εφόσον οι έξι χώρες, όπως και εσείς μας είπατε 21 και 6, οι έξι, λοιπόν, είναι το διευθυντήριο, έστω και ατύπως@

ΧΥΤΗΡΗΣ: Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι η νέα Ευρώπη είναι ένα "γήπεδο", να το πω έτσι, ένας στίβος, μέσα στον οποίο, προφανώς, γίνεται μια μάχη απόψεων, συμβιβασμών και ισορροπιών, όπως σήμερα. Δεν μπορεί να είναι και διαφορετικά, γιατί η κάθε χώρα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προβάλλει, μέσα στο πλαίσιο αυτό της Ευρώπης, τα δικά της ειδικότερα συμφέροντα. Προφανώς, θα κάνει και τις πρέπουσες συμμαχίες τη δεδομένη στιγμή για τα ειδικά θέματα που θα προκύπτουν. Αυτό είναι η Ευρώπη. Αυτό θα παρακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια να συμβαίνει.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τι κέρδισε η κυβέρνηση, τι κέρδισε η Ελλάδα και είναι τόσο ικανοποιημένη;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η κυβέρνηση πήγε σε αυτή τη διαπραγμάτευση, έχοντας ορισμένες στοχεύσεις και ορισμένες θέσεις. Οι θέσεις αυτές, από τη διαπραγμάτευση και από τα συμπεράσματα που βγήκαν, πέρασαν. Γι` αυτό και είμαστε ικανοποιημένοι.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Εχουμε κάποιες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα, με τέσσερις μονάδες λιγότερες από τη Ν.Δ. Αυτό σημαίνει ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά της η κυβέρνηση και οι πολίτες έχουν στραφεί προς τη Ν.Δ. ή κάτι άλλο; Ποιά είναι η εκτίμησή σας;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δημοσκοπήσεις βλέπουμε συχνά. Και βεβαίως, είναι ένα εργαλείο για όλους. Παρακολουθούμε και εξετάζουμε τα αποτελέσματά τους. Πρέπει να σας πω από την αρχή ότι υπάρχει μια σχετικότητα των δημοσκοπήσεων. Δεν το λέω αυτό εγώ. Το λένε οι ίδιοι οι δημοσκόποι και οι ίδιες οι εταιρίες. Πολύ περισσότερο όταν γίνεται τηλεφωνικώς. Γιατί είδα ότι ορισμένες εξ αυτών ήταν τηλεφωνικές. Σε κάθε περίπτωση, για την κυβέρνηση, οκτώ μήνες μετά τις εκλογές, θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικό να φαίνεται μια τέτοια άποψη της κοινής γνώμης, διότι η κυβέρνηση κρίνεται στο τέλος της τετραετίας, όταν ολοκληρώνει το πρόγραμμά της. Είναι φυσικό στους πρώτους μήνες αυτά τα αποτελέσματα να μην είναι ορατά. Οσον αφορά την αντιπολίτευση, τη Ν.Δ., δεν ξέρω πόσο φυσικό είναι, να δηλώνει το 79% την απογοήτευσή του για το κόμμα της Ν.Δ. Μάλιστα, αν προχωρούσα λίγο, θα έλεγα ότι αυτή είναι και η κύρια αιτία για την προσεχή εμφάνιση καινούργιου κόμματος, του κ. Αβραμόπουλου.

ΜΙΧΑΗΛ: Είστε σίγουρος ότι θα γίνει;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Προσωπικά πιστεύω πως ναι.

ΜΙΧΑΗΛ: Ως κυβερνητικός εκπρόσωπος; Ως Τηλέμαχος Χυτήρης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, απαντάτε, ναι. Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τι απαντάτε;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Από τα διαφαινόμενα, το πιο πιθανό είναι να γίνει. Σε κάθε περίπτωση, θα έλεγα ότι το πρόβλημα είναι της Ν.Δ. Νομίζω ότι φαίνεται και από τις κινήσεις του κ. Καραμανλή, τον τελευταίο καιρό, και από τις δηλώσεις του, όταν καλεί τον κ. Αβραμόπουλο να πάει στη Ν.Δ., διότι ανήκει στη Ν.Δ. ή όταν κάνει κινήσεις, όπως αυτή που είδαμε χθες, προκειμένου να φανεί ότι είναι καραμανλικός. Νομίζω ότι όλα αυτά δείχνουν ότι πιστεύει και ο κ. Καραμανλής ότι το κόμμα του κ. Αβραμόπουλου είναι προ των πυλών.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Ομως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα επηρεαστεί και το ΠΑΣΟΚ από το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Δ. Αβραμόπουλο, συν το ότι υπάρχει μια απογοήτευση και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Είπατε για τη Ν.Δ. προηγουμένως, ότι είναι κίνδυνος για τη Ν.Δ., αλλά αν πάρουμε την εικόνα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, όλων, βλέπουμε ότι και η κυβερνητική παράταξη επηρεάζεται. Εσείς δεν ανησυχείτε από το ενδεχόμενο;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Σας είπα ότι είναι φυσιολογικό, όσον αφορά την κυβέρνηση, γιατί είμαστε μόνον οκτώ μήνες μετά τις εκλογές και διότι μια κυβέρνηση κρίνεται σε μια ολόκληρη τετραετία, με την ολοκλήρωση του έργου της. Αν αυτά που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό δεν τα τηρήσουμε, τότε θα κριθούμε από τον ελληνικό λαό.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Αυτό ως προς τη φθορά. Για εκείνο το σημείο των δημοσκοπήσεων που δείχνει ότι οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι και από τα δύο κόμματα, το θεωρείτε και αυτό φυσιολογικό;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Εδώ, θα σας απαντούσα ότι τέτοιες απόψεις και τέτοια αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, τα έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν και μάλιστα την περασμένη τετραετία. Τα αποτελέσματα, όμως, των εκλογών του Απριλίου, νομίζω ότι έδειξαν το αντίθετο.

ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αύριο, η χώρα μας υπογράφει στο Παλέρμο τη διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για την πάταξη της οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας. Μέσα σε αυτό το πακέτο μέτρων κατά της τρομοκρατίας, υπάρχει η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, πάγωμα λογαριασμών, ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις. Θα ήθελα πρώτον, το σχόλιο της κυβέρνησης επ` αυτού και δεύτερον, εάν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η ελληνική, ο κ. Δαφέρμος δηλαδή, είναι ενήμερος γι` αυτό. Αύριο, το υπογράφει η χώρα μας.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Κατ@ αρχάς, όπως είπατε, πρόκειται για τη διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ. Ασφαλώς και την υπογράφει και η χώρα μας, μαζί με όλες τις άλλες χώρες.

ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μέσα σε αυτό, όμως, υπάρχουν και κάποια μέτρα@

ΧΥΤΗΡΗΣ: Γι` αυτά τα μέτρα έχουν αποφασίσει όσες χώρες ανήκουν στον ΟΗΕ, επομένως, ό,τι θα περιέχεται στη Σύμβαση, θα ισχύει για όλους. Οσον αφορά στο ειδικό μέρος για το οποίο κάνετε αναφορά, ισχύουν τα προσωπικά δεδομένα στην Ελλάδα. Επ` αυτού, πρόκειται να κάνει και δήλωση ο κ. Δαφέρμος.

ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Για το πώς, δηλαδή, θα έχουμε άρση του απορρήτου, πώς θα προχωράμε στην ηλεκτρονική παρακολούθηση ενός προσώπου, με ποιά κριτήρια;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ναι, διότι κάθε χώρα έχει το δικό της νομικό πλαίσιο, το οποίο είναι ξεχωριστό. Στην περίπτωση, δε, τη δική μας, γνωρίζετε, γιατί το έχουμε ξαναπεί, ότι υπάρχει μία Επιτροπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που ετοιμάζει ένα σχέδιο νόμου που αφορά όλα αυτά, το οποίο θα έρθει προσεχώς στη Βουλή.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Υπήρξαν δηλώσεις από πλευράς βουλευτών για τα λεγόμενα ροζ κυκλώματα. Εχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Σχόλιο επί δηλώσεων βουλευτών δεν έχω να κάνω. Ούτε σχόλιο για αποκαλύψεις ροζ κυκλωμάτων. Το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, η οποία και θα αποδώσει ευθύνες.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Πώς σκέφτεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον κ. Φλωρίδη και την ΕΠΑΕ με όλες αυτές τις δηλώσεις επί δηλώσεων. Εχουμε τον κ. Σταθόπουλο να λέει ότι δεν είναι πραξικόπημα, αλλά είναι λάθος η απόφαση, τον κ. Φλωρίδη να δηλώνει ότι το θέμα θα πάει μέχρι τέλος. Τελικά τι θα γίνει από όλα αυτά;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η διαφάνεια στο χώρο του Ποδοσφαίρου είναι επιτακτική ανάγκη. Και σε αυτό θα επιμείνει η κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν ή παρεμβάλλονται. Η κατάσταση αυτή είναι χρόνια και πρέπει να αλλάξει. Ο νόμος προβλέπει και δευτεροβάθμιο όργανο στο οποίο μπορεί να προσφύγει κανείς. Αυτό το όργανο είναι το ΑΣΕΑΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών). Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί θα υπάρξει μια σύσκεψη, αύριο, στο υπουργείο Πολιτισμού, υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Κάλεσε ο κ. εισαγγελέας τον κ. Φλωρίδη να καταθέσει στοιχεία;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Όχι, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η κάθαρση που ευαγγελίζεται;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Υπάρχει υπουργείο που είναι αρμόδιο.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Μα ο κ. Φλωρίδης λέει σε ένα τακτικό δικαστή τον κ. Ορφανίδη ότι δεν είναι ο αρμόδιος να κρίνει τις αποφάσεις της Βουλής. Τι απαντά η Κυβέρνηση; Είναι δυνατό, σε έναν τακτικό δικαστή τον οποίο έχει διορίσει ο προκάτοχός του, ο κ. Φούρας, να του λέει ότι είναι αναρμόδιος να κρίνει ένα νόμο;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Πέραν των δηλώσεων μπορεί να προσφύγει κανείς στο ΑΣΕΑΔ.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Λέτε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στο θέμα. Δηλαδή, με αντισυνταγματικές διατάξεις θα επιμείνει;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Αυτό το λέτε εσείς, δεν το είπα εγώ.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μα, η διάταξη είναι αντισυνταγματική.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η κυβέρνηση έχει τη βούληση και θα επιμείνει σύμφωνα με τα ισχύοντα. Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία θα είναι πέραν του θεσμικού πλαισίου.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Σταθόπουλος και ο κ. Βενιζέλος τότε γιατί αντέδρασαν, αφού είναι μέσα στο πλαίσιο αυτό;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Σας μιλώ για πράξεις, ενώ εσείς σχολιάζετε δηλώσεις.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπουργοί της κυβέρνησης είναι.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Άλλο ο σχολιασμός δηλώσεων και άλλο η πράξη που έχει γίνει ή θα γίνει.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Την πράξη σχολίασαν οι δύο υπουργοί. Την πράξη του κ. Φλωρίδη.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ο κ. Σταθόπουλος τι είπε;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τι είπε; Είναι αντισυνταγματική η διάταξη, κ. Υπουργέ, ή δεν είναι;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Να διαβάσετε όλη τη δήλωση του κ. Σταθόπουλου.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Γνωρίζετε αν θα υπάρξει συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Φλωρίδη τις επόμενες ημέρες γι αυτό το ζήτημα;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Μέχρι τώρα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει αύριο ή μεθαύριο.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ή έχει προβεί η κυβέρνηση για την απελευθέρωση του Ελληνα αξιωματικού στην Αφγαζία;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Είναι το δεύτερο κρούσμα που συμβαίνει εκεί. Εχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, όπως ξέρετε. Ο Ελληνας αξιωματικός είναι παρατηρητής εκεί, μαζί με άλλους από άλλες χώρες του ΟΗΕ. Επομένως ο ΟΗΕ έχει και την ευθύνη των χειρισμών του θέματος αυτού. Βεβαίως, από τη δική μας πλευρά, τόσο ο πρέσβης, όσο και ο στρατιωτικός ακόλουθος παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη αυτή, η οποία πιστεύουμε ότι θα έχει αίσιο τέλος, όπως είχε και η προηγούμενη.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Εχουμε κανένα νεότερο στοιχείο γι αυτό το θέμα;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν έχουμε νεότερο στοιχείο. Δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εχουν ζητήσει κάτι;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Είχε εξαγγελθεί από τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας η σταδιακή μείωση της θητείας. Υπάρχουν όμως μια σειρά δημοσιεύματα που λένε ότι υπάρχει πρόβλημα επειδή ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας δεν έχει προβλέψει ανάλογο κονδύλι για επαγγελματικές μονάδες για περαιτέρω μείωση θητείας. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Προφανώς θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων και ανακοινώσεις. Δεν θα αλλάξει το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Γνωρίζετε το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού γι αυτή την εβδομάδα;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ας περιμένουμε να έρθει πρώτα. Εχει αλλάξει το πρόγραμμα με την επιμήκυνση της Συνόδου Κορυφής και επομένως θα το ανακοινώσουμε αύριο ή απόψε.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Χθες, συνελήφθη ένας υπάλληλος της ΕΥΠ στη Φλώρινα με κάποια όπλα. Γι αυτόν διατάχθηκε ΕΔΕ και πήγε στον εισαγγελέα. Εχετε υπόψη σας το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλοι υπάλληλοι σε αυτή την ιστορία, είτε είναι λαθρεμπόριο, είτε όχι;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η ΕΔΕ και ο εισαγγελέας θα εξετάσουν το όλο θέμα που τέθηκε.

ΑΛΕΞΑΚΗΣ: Ολες οι πληροφορίες μιλούν για μεγάλο κύκλωμα, κ. Υπουργέ, χωρίς να μπορούμε να το στηρίξουμε αυτό πουθενά με δηλώσεις. Αλλά, μέχρι στιγμής λένε ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που εμπλέκονται και όχι ένας ή δύο.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Γι αυτό γίνεται και η ανάκριση. Στη μια περίπτωση από την υπηρεσία και στην άλλη περίπτωση από τον εισαγγελέα. Τα αποτελέσματα θα τα μάθουμε.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 11 December 2000 - 14:05:35 UTC