Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-02-16

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Σήμερα, είχαμε άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο, με θύματα αστυνομικούς. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτονται διάφορα γεγονότα που δείχνουν ότι υπάρχει μια διαφθορά στους κόλπους της Αστυνομίας. Η κυβέρνηση θα λάβει κάποια συστηματικά μέτρα, ώστε οι διωκτικές αρχές να μπορέσουν και να λύσουν το εσωτερικό τους πρόβλημα και να απαντήσουν αποτελεσματικά στο οργανωμένο έγκλημα;

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα. Απόδειξη αυτού είναι ότι έχει δημιουργήσει την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η λειτουργία αυτής της υπηρεσίας είναι αποδοτική. Αυτό αποδεικνύεται από την ανάδειξη αυτών των στοιχείων για φαινόμενα διαφθοράς στους κόλπους της Αστυνομίας. Αυτό είναι και το πρώτο βήμα. Η διάγνωση, δηλαδή, αυτής της παθολογίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο ασφαλώς υπήρχε. Απλώς δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί, αφού δεν λειτουργούσαν ανάλογες υπηρεσίες. Αυτό τώρα είναι εφικτό, επιβάλλονται κυρώσεις, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια εξυγίανσης της ΕΛΑΣ. Πιστεύω ότι αυτό δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Οι άνδρες, τα στελέχη της ΕΛΑΣ ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι νόμοι.

Οσον αφορά το επεισόδιο στο οποίο αναφερθήκατε, εκφράζουμε τη λύπη μας στους αστυνομικούς οι οποίοι βρέθηκαν απέναντι σε αδίστακτους κακοποιούς και η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτή είναι η αλήθεια. Η Διεύθυνση Σωφρονιστικής του υπουργείου Δικαιοσύνης ερευνά τις συνθήκες μεταγωγής του κρατουμένου, ώστε να έχουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα, όσον αφορά το γιατί και το πώς έγινε αυτή η μεταγωγή. Οταν ολοκληρωθεί η έρευνα, θα μπορούμε να βγάλουμε την τελική μας θέση. Αυτό που έχει σημασία είναι, για μια ακόμη φορά, να πούμε πόσο το οργανωμένο έγκλημα είναι αδίστακτο. Προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του δεν διστάζει να αφαιρέσει ακόμη και τη ζωή των ανθρώπων που είναι ταγμένοι να υπηρετούν το νόμο. Ελπίζουμε, οι αστυνομικοί που έγιναν στόχος των κακοποιών να ξεπεράσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν. Το μέτωπο της ΕΛΑΣ και της Πολιτείας απέναντι στη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα είναι διαρκώς ανοικτό.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Είναι ευχαριστημένη η κυβέρνηση από τις επαφές και τις δηλώσεις του κ. Ρογκ για την πορεία των έργων;

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση θεωρεί χρήσιμη και εποικοδομητική την επικοινωνία με τη ΔΟΕ. Είναι μεγάλη η γνώση και η εμπειρία της στον τομέα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κυβέρνηση έχει συναίσθηση του χρέους και της ευθύνης της. Θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, με τρόπο ο οποίος θα δημιουργήσει -επιτρέψτε μου να πω- ένα χωρίς προηγούμενο επίτευγμα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα είναι υψηλού επιπέδου, θα είναι άρτιοι από κάθε άποψη.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 16 February 2001 - 14:05:09 UTC