Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-03-07

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Να σας ενημερώσω συμπληρωματικά για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού: Την Παρασκευή θα απαντήσει σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις συναδέλφων, του βουλευτή Γιώργου Θωμά, για την ολυμπιακή αθλητική προετοιμασία της χώρας μας και του βουλευτή Γιάννη Χωματά, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την προμήθεια και χρησιμοποίηση των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Και επισήμως ο κ. Αβραμόπουλος είναι πλέον στη μαχόμενη πολιτική, όπως είπατε χθες. Ενα σχόλιο για τη χθεσινή εμφάνισή του.

ΡΕΠΠΑΣ: Παραμένουμε σε αυτά που είπαμε. Τον καλωσορίσαμε στο στίβο της μαχόμενης πολιτικής. Τώρα, το νέο πολιτικό κόμμα θα κινείται και θα κρίνεται με τους όρους που κινούνται και κρίνονται όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Ο Πρωθυπουργός, χθες, είπε για φυγή προς τα εμπρός, έφοδο στο μέλλον είπε ο κ. Αβραμόπουλος. Ομοιότητες, διαφορές, ένας συνωστισμός στο παραδοσιακό κέντρο, όπως είπε και ο κ. Αβραμόπουλος. Ανησυχεί η κυβέρνηση από αυτόν τον πολιτικό συνωστισμό;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα μείνω μόνο στην ομιλία που έκανε ο Πρωθυπουργός, σε μία μεγάλη πολιτική εκδήλωση. Η ομιλία του Πρωθυπουργού ήταν μια τολμηρή προβολή της Ελλάδας στο μέλλον, αλλά και μία τομή για το ρόλο των Ελλήνων πολιτών, να διαμορφώσουν με τη συμμετοχή τους τις εξελίξεις.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Σήμερα το πρωί και με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε λίγο-πολύ ότι ο Πρωθυπουργός, το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να κάνει αυτές τις τομές προς το μέλλον, μαζεύοντας τα "ρετάλια" της αριστεράς. Εχετε κάποιο σχόλιο;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Πάγκαλος είπε τις απόψεις του. Απλώς, συμπληρώνω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Γι` αυτή τη μεγάλη πολιτική εκδήλωση που μιλήσατε κι εσείς, στην οποία ο κ. Σημίτης πήγε ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να μου σχολιάσετε την απουσία κορυφαίων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος και κυρίως των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου. Είδαμε μόνο δύο από τα μέλη του Ε.Γ. σε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση.

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα από όλα, δεν επρόκειτο για μια κυβερνητική ή κομματική εκδήλωση, άρα δεν πρέπει να δίνετε πολιτική σημασία σε παρουσίες και απουσίες. Κατά τα άλλα, κάθε υπουργός, κάθε στέλεχος, γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι οι ανάγκες που προτάσσει και πρέπει να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του καθημερινού προγράμματός του. Οι ανάγκες αυτές, γνωρίζετε ότι είναι πολλές.

ΧΑΤΖΗ: Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε επίσης λανθασμένη την επιλογή του Πρωθυπουργού να συνδιαλέγεται με αποτυχημένες δυνάμεις της ανανεωτικής αριστεράς, τις οποίες ονόμασε "ελίτ των σαλονιών". Με δεδομένο ότι ζήτησε ρήξη με τις δυνάμεις του λαϊκισμού, αισθάνεται ο κ. Σημίτης να προκαλείται από το Θεόδωρο Πάγκαλο;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Πάγκαλος είναι μέλος του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ. Εξέφρασε τις προσωπικές απόψεις του. Για πολλές από τις θέσεις τις οποίες εξέφρασε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε διατυπώσει τις δικές μας θέσεις, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με αυτά που λέει ο κ. Πάγκαλος.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Δεν ενοχλήθηκε ο Πρωθυπουργός από την απουσία πρωτοκλασάτων στελεχών;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα στο θέμα αυτό και η απάντησή μου ήταν πλήρης.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 7 March 2001 - 14:05:09 UTC