Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-03-12

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Εισαγωγικώς, να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού των προσεχών ημερών:

Ο Πρωθυπουργός δέχτηκε το πρωί, μετά από αίτημά του, τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Γιαννόπουλο με τον οποίο συζήτησε τρέχοντα θέματα. Αυτή την ώρα συζητά με ομάδα βουλευτών του Κινήματος, στο πλαίσιο του γνωστού προγράμματος συναντήσεών του με τους βουλευτές. Το βράδυ, στις 8.30, παραχωρεί δεξίωση προς τιμή των ανθρώπων των Τεχνών.

Αύριο το πρωί, στις 9.30, θα δεχτεί σε συνεργασία την Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου. Στις 11 η ώρα θα έχει συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου για θέματα της αρμοδιότητάς του. Στις 12 το μεσημέρι θα συνεργαστεί με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου για θέματα του υπουργείου του. Στη 1 η ώρα θα δεχτεί ομάδα γυναικών επιχειρηματιών και θα συζητήσει μαζί τους για θέματα που αφορούν τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν στον επιχειρηματικό τομέα.

Την Τετάρτη το πρωί θα δεχτεί τον Υπουργό Εργασίας και τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Γιαννίτση και Νίκο Φαρμάκη με τους οποίους θα συζητήσει θέματα του υπουργείου τους. Στις 12 θα έχει συνεργασία με τον Ακη Τσοχατζόπουλο για θέματα του ΥΠΕΘΑ. Στη 1.30 θα δεχτεί τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Ηλία Ευθυμιόπουλο για θέματα της αρμοδιότητάς του. Το βράδυ, στις 7.30, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

Την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή και των υφυπουργών Χρήστου Πάχτα και Γιώργου Δρυ, αφού αντικείμενο συζήτησης θα είναι το Γ@ ΚΠΣ.

Την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Συνόδου της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, η οποία όπως είναι γνωστό έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή και το Σάββατο. Αργότερα, στη 1.30, είναι επίσης προγραμματισμένη συνάντησή του με το Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Ρόμπερτσον, ο οποίος στο πλαίσιο επισκέψεών του σε διάφορες χώρες επισκέπτεται και τη δική μας. Μετά τις συζητήσεις που θα έχουν οι δύο άνδρες, ο Πρωθυπουργός, στις 2.30, θα του παραθέσει γεύμα.

Τη Δευτέρα (19/3), το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί σε στελέχη, επιστήμονες, διανοητές, οι οποίοι από διάφορα κόμματα άλλων χωρών συμμετέχουν στη συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο της μεγάλης πρωτοβουλίας για την προοδευτική διακυβέρνηση. Της πρωτοβουλίας, η τελευταία Σύνοδος της οποίας έγινε στο Βερολίνο, τον προηγούμενο Μάιο. Η Ελλάδα έχει αναλάβει, στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, να διοργανώσει συζήτηση για ένα από τα θέματά της. Συγκεκριμένα θα συζητηθεί το θέμα της πολιτικής απέναντι στους μετανάστες, τα προβλήματα που προκύπτουν από την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, εγώ ήξερα για τους βαγιάρους του Τσάρου. Ο κ. Σημίτης έχει σημιτοφύλακες, όπως λέει ο κ. Λαλιώτης σε σημερινή συνέντευξή του, και ποιοι είναι αυτοί;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Πρωθυπουργός, για μια ακόμη φορά, έχει την εντολή του ελληνικού λαού να κυβερνήσει, να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Τα εκατομμύρια των πολιτών που ψήφισαν τον Κώστα Σημίτη για να είναι Πρωθυπουργός, αλλά όχι μόνον αυτοί, θα έλεγα το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, είναι στο πλευρό του Ελληνα Πρωθυπουργού στην προσπάθεια που κάνει, επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης, να οδηγήσει τη χώρα προς ένα καλύτερο μέλλον.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Θα ήθελα, κατ αρχάς, να ρωτήσω για κάποιες επιθέσεις που δέχεται ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την κυοφορούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και τις συζητήσεις που έχουν γίνει γύρω από το θέμα αυτό. Και λέω επιθέσεις που δέχεται και από επιστημονικούς κύκλους, οι οποίοι του καταλογίζουν την ευθύνη μιας στρεβλής, όπως υποστηρίζουν, αναθεώρησης του Συντάγματος.

ΡΕΠΠΑΣ: Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία στηρίζει την κυβέρνηση, για όλα τα θέματα που εμπίπτουν στην αναθεώρηση του Συντάγματος, έχει διατυπώσει πλήρεις και τεκμηριωμένες θέσεις. Τις θέσεις αυτές, κατά κύριο λόγο, εκφράζει ο εισηγητής της πλειοψηφίας. Η κυβέρνηση εκφράζεται τόσο από τις θέσεις, όσο και από τους απολύτως επιτυχείς χειρισμούς που κάνει ο κ. Βενιζέλος. Αρα, λοιπόν, η προσπάθεια αυτή που είναι σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί και σύντομα η χώρα μας θα αποκτήσει ένα Σύνταγμα, το οποίο θα ανταποκρίνεται πλήρως στις σημερινές συνθήκες.

ΜΧΑΗΛ: Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος είπε ότι θα επέμβουν τα όργανα του κόμματος και της κυβέρνησης -κυρίως του κόμματος- εφόσον ο Πρωθυπουργός συνεχίσει την ίδια πολιτική, για να σταματήσει η περαιτέρω πτώση του ΠΑΣΟΚ, που ήδη αγγίζει το 20%. Εχετε κάποιο σχόλιο;

ΡΕΠΠΑΣ: Γι` αυτά τα θέματα γνωρίζετε ότι καθένας μπορεί να λέει τις απόψεις του. Ειδικώς για τις απόψεις του συγκεκριμένου στελέχους, γνωρίζετε ποια είναι η θέση που με σαφήνεια, από την πρώτη στιγμή, έχουμε διατυπώσει. Παραμένουμε σε αυτή τη θέση, πολύ περισσότερο που όλα δείχνουν ότι αυτή η θέση είναι ορθή.

ΜΙΧΑΗΛ: Σας παρακαλώ...

ΡΕΠΠΑΣ: Σας παραπέμπω να δείτε τις απαντήσεις που έχω δώσει σε σχετικές ερωτήσεις, ακριβώς για το ίδιο θέμα.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Η απάντησή σας στην πρώτη ερώτηση του κ. Μούρτζη, για σημιτοφύλακες, είναι ότι ο Πρωθυπουργός έχει την εντολή του ελληνικού λαού, να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον και ότι οι πολίτες είναι στο πλευρό του. Κάνατε κάποιο διαχωρισμό -διευκρινιστικά ρωτώ- ότι οι πολίτες είναι στο πλευρό του και κάποιοι άλλοι μέσα από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι; Γιατί σας ρώτησε για τη συνέντευξη του κ. Λαλιώτη.

ΡΕΠΠΑΣ: Είπα ότι το σύνολο των πολιτών πιστεύω ότι είναι στο πλευρό του Πρωθυπουργού, στην προσπάθεια που κάνει. Αρα, ο Πρωθυπουργός δεν έχει ανάγκη ούτε από «σημιτοφύλακες», ούτε από «σωματοφύλακες», γιατί έχει κοντά του όλους τους Ελληνες πολίτες σε αυτή την προσπάθεια που έχει εθνικό χαρακτήρα.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Στη συνέντευξη του κ. Λαλιώτη αναπτύσσεται μια ολόκληρη πλατφόρμα για την ανανέωση του κυβερνητικού κόμματος, για τις συμμαχίες του. Ηθελα να ρωτήσω, εάν συμφωνεί ο Πρωθυπουργός με τις αρχές που διατυπώνει σε αυτή τη συνέντευξή του ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

ΡΕΠΠΑΣ: Θα μου επιτρέψετε να πω ότι η ερώτησή σας τίθεται με ένα τέτοιο τρόπο, αρκετά «δόλιο», δημοσιογραφικά δόλιο...

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Καθόλου. Διάβασα τη συνέντευξη και αναρωτιέμαι.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Λαλιώτης διατυπώνει τις απόψεις του και γνωρίζετε ότι πάντα είναι ενδιαφέρουσες οι απόψεις του.

ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ: Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει κάποιους νέους ελέγχους σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του Μιλόσεβιτς, τα οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, βρέθηκαν στην Ελλάδα και μάλιστα μέσω Ελλήνων επιχειρηματιών;

ΡΕΠΠΑΣ: Οι αρμόδιες αρχές του ελληνικού κράτους ασχολούνται με αυτό το θέμα, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν με τις υπηρεσίες του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου. Δεν έχουμε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο πέρα από τις έρευνες, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας. Από κει και πέρα, σε διμερές επίπεδο μπορεί να υπάρχουν απόλυτα νόμιμες συνεργασίες ή συναλλαγές με άλλους φορείς, είτε είναι επιχειρηματικοί φορείς, είτε είναι φυσικά πρόσωπα, πράγμα το οποίο όμως δεν εμπίπτει απαραιτήτως στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές του κράτους μας. Αν θέλετε να γίνετε πιο συγκεκριμένος, παρακαλώ να θέσετε πάλι την ερώτησή σας. Σας λέω, όμως, ότι η έρευνα έχει ένα πολύ συγκεκριμένο στόχο και δεν αφορά το σύνολο των συνεργασιών που μπορεί να είχαν επιχειρηματικοί ή άλλοι φορείς της χώρας μας με τις αρχές ή την κυβέρνηση της Σερβίας.

ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ: Η εφημερίδα "Washington Post", είχε ένα δημοσίευμα χθες, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μυτιληναίος βρέθηκε να έχει συμβάλει να μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία του Μιλόσεβιτς στην Ελλάδα, σε λογαριασμό στην Ελλάδα...

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζω το δημοσίευμα. Πρέπει να πω ότι από το δημοσίευμα αυτό δεν προκύπτει κάποια κατηγορία, δεν παρουσιάζεται, δηλαδή, κάποιο στοιχείο τέτοιο που να θέτει σε κατηγορία κάποιον. Και αυτό πρέπει να το επισημάνουμε για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Από κει και πέρα, όπως σας είπα, εμείς δεν έχουμε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο πέραν αυτών που προκύπτουν, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου. Και στο πλαίσιο αυτών των ερευνών δεν προκύπτει κάποιο τέτοιο στοιχείο.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Πέρα από το ότι ο κ. Πάγκαλος διατυπώνει τις απόψεις του και αυτό που έχετε πει ότι τον αφήνετε γενικά στο μοναχικό του δρόμο, δηλαδή εμμέσως το έχετε πει, υπάρχει εδώ ένα ζήτημα ότι έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία αντί να στρέφεται προς την υλοποίηση ενός κυβερνητικού έργου, στρέφεται προς το εσωτερικό της, με βάση απανωτές θα έλεγε κανείς και μετωπικές επιθέσεις του πρώην Υπουργού. Εδώ, δηλαδή, καλλιεργείται μια εσωστρέφεια. Θα αφήνει ο Πρωθυπουργός συνέχεια τον κ. Πάγκαλο έτσι στο απυρόβλητο, με βάση μια δήλωσή σας που έχετε κάνει, χωρίς να βλέπει ότι αυτή την ώρα προκαλεί ο κ. Πάγκαλος με τις εκρηκτικές δηλώσεις του την εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουμε πει ότι ο ελληνικός λαός έχει δώσει εντολή στην κυβέρνηση να φέρει σε πέρας ένα συγκεκριμένο έργο. Θα κριθούμε από το πόσο θα πετύχουμε τους στόχους που εξαγγείλαμε, κατά την προεκλογική περίοδο, στον ελληνικό λαό. Από κει και πέρα, οι απόψεις που διατυπώνονται για τα πολιτικά ζητήματα με τρόπο που είναι σύμφωνος με τις αρχές που πρέπει να διέπουν την ανταλλαγή απόψεων, είναι δεκτές. Πιστεύουμε ότι κάθε προβληματισμός για τα πολιτικά ζητήματα είναι θεμιτός. Δεν πρόκειται να τεθεί σε αστυνόμευση η έκφραση των απόψεων, οποιεσδήποτε και αν είναι αυτές. Νομίζω ότι κύριο χρέος έχουμε όλοι να συμβάλουμε, ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και ταυτόχρονα, εφόσον θεωρούμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε την επίδοσή μας, είτε ως κόμμα, είτε ως κυβέρνηση, στο σύνολο ή σε επιμέρους τομείς, καλό είναι να διατυπώνουμε προβληματισμούς με αυτό το στόχο, σε αυτή την κατεύθυνση, για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Κάθε, λοιπόν, προβληματισμός είναι δεκτός, εφόσον κατατείνει σε αυτό το στόχο.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Να συνεχίσω την ερώτηση, γιατί υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Από τη μια, ο κ. Πάγκαλος, με τις επιθέσεις κατά του Πρωθυπουργού και κατά της πολιτικής διαφόρων υπουργών, όπως του Γ. Παπανδρέου, από την άλλη, ο κ. Πανταγιάς, με τα "χορτασμένα περιστέρια". Αντί η κυβέρνηση να ασχολείται με τα καυτά προβλήματα του ελληνικού λαού, ασχολείται με αυτά τα θέματα και ο Πρωθυπουργός. Είδα ότι ακόμα και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αντί να δώσει μια συνέντευξη που να αφορά τα τεράστια έργα που γίνονται και να απαντά σε κατηγορίες γι` αυτά, απαντά για το τι πρέπει να γίνει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Επιτρέπεται ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού να αρθρογραφεί και ουσιαστικά εμμέσως να θεωρείται ότι το περιεχόμενο της αρθρογραφίας του έχει τη συναίνεση του Πρωθυπουργού; Δεν βλέπετε ότι εδώ υπάρχει ένας τεράστιος αποπροσανατολισμός;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα από όλα, δεν υπάρχουν μέλη ή στελέχη μειωμένων δικαιωμάτων. Καθένας μπορεί να λέει τις απόψεις του. Είπα ότι δεν πρόκειται να τεθεί σε αστυνόμευση η έκφραση οποιασδήποτε άποψης. Ολοι νομιμοποιούνται, δικαιούνται, αλλά και υποχρεούνται θα έλεγα, να διατυπώνουν τις απόψεις τους, εφόσον θεωρούν ότι με τις απόψεις αυτές προωθούν μια κοινή υπόθεση, που δεν είναι άλλη από την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση, αλλά και από την ορθή λειτουργία του Κινήματος. Ολα τα άλλα θέματα, πρέπει να συζητηθούν ή συζητούνται στο πλαίσιο των κομματικών διαδικασιών. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ΠΑΣΟΚ κατορθώνει να είναι ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, επειδή παραμένει πολυσυλλεκτικό. Και παραμένει πολυσυλλεκτικό, επειδή μπορεί να φιλοξενεί και να συνθέτει διάφορες απόψεις, οι οποίες διατυπώνονται με τρόπο ο οποίος οδηγεί σε συγκλίνουσα δράση. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα του Κινήματος που στηρίζει αυτή την κυβέρνηση. Δεν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίζει μειονέκτημα.

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ: Επειδή στο παρελθόν ελήφθησαν, εκ μέρους του Πρωθυπουργού, διοικητικού χαρακτήρα μέτρα για δηλώσεις διαφόρων, όχι σαν αυτές του κ. Πάγκαλου, σκέφτεται ο Πρωθυπουργός να πάρει κάποια μέτρα και εναντίον του κ. Πάγκαλου;

ΡΕΠΠΑΣ: Απαντήσαμε στο θέμα αυτό. Και έχουμε απαντήσει, όχι μια, αλλά πολλές φορές για ανάλογα θέματα.

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ: Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;

ΡΕΠΠΑΣ: Κάθε άλλο. Γνωρίζετε καλά ότι καθένας, ο οποίος συμμετέχει σε ένα ορισμένο όργανο, ορίζει και το επίπεδο στο οποίο κρίνεται, ελέγχεται ή διατυπώνει τις απόψεις του. Είναι άλλο να είσαι μέλος της κυβέρνησης και άλλο να είσαι βουλευτής. Είναι άλλο να είσαι στο κόμμα και άλλο να είσαι στέλεχος της κυβέρνησης.

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ: Και άλλοι βουλευτές, όπως ο κ. Κεδίκογλου, διαγράφηκαν για απόψεις που εξέφρασαν.

ΡΕΠΠΑΣ: Για όλα αυτά τα θέματα, έχουν δοθεί απαντήσεις, όταν έχουν προκύψει. Και νομίζω ότι η θέση που έχουμε διατυπώσει είναι σαφής και σταθερή. Παραμένουμε σε αυτή.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός θα απομακρύνει "κλωτσηδόν" τον κ. Πανταγιά;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω, ήδη, δώσει απάντηση στο ερώτημά σας. Νομίζω ότι αδικείτε και τον εαυτό σας, όταν θέτετε την ερώτηση με αυτό τον τρόπο. Απάντησα, μόλις πριν, σε ανάλογο ερώτημα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ ρωτώ συγκεκριμένα, θα τον διώξει "κλωτσηδόν" τον κ. Πανταγιά;

ΡΕΠΠΑΣ: Σας απάντησα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει παραπάνω από 20% τώρα;

ΡΕΠΠΑΣ: Υπάρχει κάποιος ο οποίος θέτει θέμα προσφυγής σε εκλογές, για να μετρήσουν τα κόμματα τις δυνάμεις τους;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Πάγκαλος το είπε, δεν το λέω εγώ.

ΡΕΠΠΑΣ: Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει την πλειοψηφία και αυτό αποτελεί μια σταθερή βάση για να φέρει σε πέρας, με απόλυτη επιτυχία, το έργο που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Είπατε ότι κάθε άποψη, κάθε προβληματισμός που συμβάλει στην προώθηση του κυβερνητικού έργου είναι θεμιτός. Οι απόψεις του κ. Πάγκαλου δεν διευκρινίσατε αν είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

ΡΕΠΠΑΣ: Ολοι διατυπώνουν τις απόψεις τους με τον τρόπο που εκείνοι επιλέγουν. Δεν θα επιβάλει κάποιος σε έναν άλλον τη δική του άποψη ή τον τρόπο με τον οποίο θα εκφράσει μια άποψη που δεν του ανήκει, αλλά ανήκει σε κάποιον άλλον. Από εκεί και πέρα, όλοι κρίνουν και όλοι κρίνονται.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Πώς θεώρησε ο Πρωθυπουργός το χαρακτηρισμό που εξέφρασε ο κ. Λαλιώτης "σημιτοφύλακες"; Τον θεωρεί απρεπή ή θεωρεί ότι είναι ένας χαρακτηρισμός "ποιητική αδεία" και τον προσπέρασε;

ΡΕΠΠΑΣ: Απαντήσαμε σε αυτά τα θέματα και γνωρίζετε ότι αυτή η λέξη χρησιμοποιείται, κατά καιρούς. Από εκεί και πέρα, δεν πρόκειται να κάνουμε αυτή την ώρα εννοιολογική ανάλυση διαφόρων λέξεων που χρησιμοποιούνται στην πολιτική.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 12 March 2001 - 14:51:54 UTC