Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-05-10

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 10 Μαΐου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Θα ήθελα ένα σχόλιό σας για τη δημοσκόπηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας από την κρατική τηλεόραση..

ΡΕΠΠΑΣ: Μέχρι τώρα έχουν δημοσιοποιηθεί πολλές δημοσκοπήσεις. Θα γίνουν και άλλες στο μέλλον. Τις λαμβάνουμε υπόψη μας, γιατί έχουν την αξία τους, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι αποτυπώνουν τις διαθέσεις των πολιτών μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Γνωρίζετε ποια είναι η συγκυρία κατά την οποία έγινε αυτή η δημοσκόπηση. Εμείς επιδιώκουμε να κερδίσουμε την ψήφο του λαού στις εκλογές, χωρίς να αδιαφορούμε και για τις τάσεις της κοινής γνώμης, όπως αυτές εκδηλώνονται και καταγράφονται στο πλαίσιο τέτοιων δημοσκοπήσεων.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δείχνει ότι, πράγματι, υπάρχει μια δυσαρέσκεια των πολιτών για το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει τις πρέπουσες λύσεις σε κάποια προβλήματα. Όμως, αποκαλύπτεται ότι οι πολίτες αναμένουν πάλι από το ΠΑΣΟΚ τις λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Εχουμε, λοιπόν, υποχρέωση να ανταποκριθούμε σε αυτή την προσδοκία του ελληνικού λαού. Και θα ανταποκριθούμε.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Με ποιο τρόπο η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί σε αυτά τα ανησυχητικά μηνύματα, που σε αυτή τη φάση δείχνουν μια φθορά της κυβέρνησης;

ΡΕΠΠΑΣ: Η σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική. Εστειλε ένα διπλό μήνυμα: Πρώτον, η κυβέρνησή μας έχει επίγνωση των δυσκολιών και των προβλημάτων και δεύτερον, έχει όραμα και σχέδιο για την υπέρβαση αυτής της κρίσιμης κατάστασης. Η εφαρμογή του προγράμματός μας, όπως το εξαγγείλαμε και για το οποίο μας ψήφισε ο ελληνικός λαός, αποτελεί τη μοναδική λύση για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Δημοσιεύεται σήμερα η άποψη που είχε εκφράσει ο νομάρχης Λέσβου κ. Βουνάτσος ότι ο Πατριάρχης είναι ανεπιθύμητος και αιχμάλωτος των Τούρκων. Εχετε κάποιο σχόλιο;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ένας πνευματικός ηγέτης διεθνούς ακτινοβολίας. Εχει διεθνώς αναγνωριστεί. Είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα. Τιμούμε τον Παναγιότατο για το ρόλο του. Τιμούμε το πρόσωπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Μία ερώτηση σχετικά με τη δημοσκόπηση. Υπάρχει ένα ερώτημα που εμφανίζεται για πρώτη φορά. Ρωτάται το δείγμα πολιτών αν πιστεύει ότι με κάποιον άλλον αρχηγό το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είχε καλύτερες επιδόσεις. Ηθελα να ρωτήσω, αν αυτό το ερώτημα απασχολεί μέρος του κόμματός σας.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Εχω πει ότι όλα τα στελέχη, στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης πορείας, δίνουμε τη μάχη για τον ίδιο στόχο. Ο σκοπός, λοιπόν, είναι κοινός, η προσπάθεια είναι κοινή, καθένας έχει το δικό του ρόλο, σύμφωνα με τη διάρθρωση που, κατά το Καταστατικό, έχει το Κίνημά μας και το σχήμα που έχει η κυβέρνηση μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο αυτής της συντεταγμένης πορείας καθένας δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Δεν τίθεται οποιοδήποτε άλλο θέμα αμφισβήτησης ρόλων και προσώπων.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Το προφίλ του Πρωθυπουργού σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις είχε μια υπεροχή. Βλέπουμε, τώρα, ότι τα στοιχεία ανατρέπονται. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΡΕΠΠΑΣ: Βλέπω ότι ο Πρωθυπουργός παραμένει στην πρώτη θέση, ως εκείνος ο πολιτικός που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Αντιλαμβάνεστε -αν αυτό καταγράφεται τώρα, στο πλαίσιο μιας δημοσκόπησης, που η πολιτική συγκυρία είναι δύσκολη- τι είναι αυτό το οποίο επιφυλάσσει ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στους πολιτικούς αντιπάλους μας, όταν αύριο έρθουν τα πράγματα -είναι βέβαιο αυτό, γιατί το αποτέλεσμα της δουλειάς μας θα κάνει καλύτερες τις πολιτικές συνθήκες- οι στιγμές εκείνες που οι νέες δημοσκοπήσεις θα δώσουν τα αποκαλυπτικά αποτελέσματά τους. Γι` αυτό, λοιπόν, καθένας πρέπει να βγάζει τα συμπεράσματά του βάσει της όποιας δημοσκόπησης, δεν θα πρέπει όμως να παραπλανάται και να αιχμαλωτίζεται από τα αποτελέσματά της. Γιατί, μια δημοσκόπηση είναι μια δημοσκόπηση και τίποτα άλλο. Δεν είναι οι εκλογές, όπου κάθε πολίτης γνωρίζει ότι με την ψήφο που δίνει σε μια συγκεκριμένη παράταξη, σε ένα πολιτικό κόμμα, αναλαμβάνει και μια συγκεκριμένη δέσμευση τετραετούς διάρκειας. Γιατί η ψήφος δεν ανακαλείται, ενώ η γνώμη από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση, γνωρίζετε ότι μπορεί εύκολα να αλλάξει.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Θα ήθελα το σχόλιο της κυβέρνησης για τα πρόστιμα που καταλογίστηκαν σε διάφορους βουλευτές και κόμματα, γιατί εκφράζονται διάφορες ενστάσεις γι` αυτό.

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι αυτό είναι εσωτερική διαδικασία της Βουλής. Το ότι έχει εκδοθεί μια τέτοια απόφαση από τα αρμόδια όργανα, αποδεικνύει πως ο νόμος λειτουργεί. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να ικανοποιεί όλους. Μάλιστα, το ότι ο νόμος λειτουργεί, μπορεί να πει κανείς πως αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους μεμψίμοιρους.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 10 May 2001 - 13:05:17 UTC