Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-06-26

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Θα μου επιτρέψετε να σας ενημερώσω, συμπληρώνοντας το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για την εβδομάδα αυτή:

Αυτή την ώρα συνεργάζεται με το Γραμματέα του Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ Μ. Νεονάκη.

Αύριο, στις 13.30, θα δεχθεί το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Κώστα Σκανδαλίδη.

Την Παρασκευή, στις 10 το πρωί, θα δεχθεί σε συνεργασία το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμο.

Για τις βασικές δραστηριότητες των επόμενων ημερών σας έχω, ήδη, ενημερώσει. Δηλαδή, για τη σύσκεψη που γίνεται αύριο, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, στο Γραφείο του, με θέμα το οποίο θα αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης κατά τη μεθαυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την αντιμετώπιση, δηλαδή, της κοινωνικής μάστιγας των ναρκωτικών και του αλκοολισμού.

Επίσης, σας έχω ενημερώσει, ότι αύριο στις 7 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση των τρεχόντων θεμάτων.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Είπατε ότι ο Πρωθυπουργός θα έχει την Παρασκευή συνεργασία με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια κατάσταση, όχι και τόσο καλή στο χρηματιστήριο. Θα ήθελα να ρωτήσω, λοιπόν, αν απασχολεί τον Πρωθυπουργό το θέμα του Χρηματιστηρίου και της κατάστασης που επικρατεί και αν σκέφτεται να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί αυτό το κακό κλίμα στους επενδυτές.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν πρόκειται να προβούμε σε οποιοδήποτε σχόλιο, το οποίο μπορεί να εκληφθεί και ως παρέμβαση στα της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου. Γνωρίζετε ότι το Χρηματιστήριο έχει αυτόνομη λειτουργία, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε.

ΠΑΠΠΑ: Ωστόσο, κ. Εκπρόσωπε, η συνεχής πτώση του Χρηματιστηρίου δείχνει ότι η αγορά προεξοφλεί την κυβερνητική αβεβαιότητα. Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό ως θέμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουμε πει ότι η κυβέρνηση θα εντείνει την προσπάθειά της για να προωθήσει το έργο που της εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός. Ολοι γνωρίζουν πως το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επρόκειτο να γίνει το Μάρτιο του 2002. Η επίσπευση του Συνεδρίου ίσα-ίσα μειώνει αυτή τη χρονική απόσταση, η οποία είναι και πολιτική απόσταση. Δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αντιμετωπίσει υπαρκτά προβλήματα, σε σύντομο χρόνο και έτσι, μέσα από την οργάνωση του Συνεδρίου, το ΠΑΣΟΚ να αποσαφηνίσει τις επιμέρους πτυχές της πολιτικής του και με τη συστράτευση όλων των στελεχών και των μελών του να βοηθήσει την κυβέρνηση με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Αρα, λοιπόν, δεν θα πρέπει να γίνεται λόγος για αβεβαιότητα ή για ρευστότητα. Η κυβέρνηση εντείνει την προσπάθειά της, εφαρμόζει το πρόγραμμά της, έχει συγκεκριμένο και δεδομένο σχήμα. Τα στελέχη έχουν συγκεκριμένα καθήκοντα και αρμοδιότητες. Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθειά μας.

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ: Επειδή εδώ και δύο χρόνια μιλούσατε και μιλάτε, πολλές φορές ακόμη, για την καλή πορεία της οικονομίας, πού αποδίδει η κυβέρνηση το γεγονός ότι παρά τα καλά αποτελέσματα που λέτε εσείς ότι υπάρχουν, το Χρηματιστήριο ακολουθεί αυτή την πτωτική πορεία όλο αυτό το διάστημα;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η πορεία της οικονομίας είναι καλή. Γνωρίζετε καλά ότι η Ελλάδα έχει σημαντικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, ιδιαιτέρως στον τομέα αυτό. Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ισχυρότερες του κόσμου. Πρόσφατα, έχουν δημοσιευτεί σχετικές μετρήσεις και στοιχεία για το πόσο έχει βελτιωθεί η θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη. Κατά τα άλλα, δεν πρόκειται να πούμε οτιδήποτε, το οποίο μπορεί να εκληφθεί ως παρέμβαση στα του Χρηματιστηρίου. Γνωρίζετε πολύ καλά -αυτό είναι ένα πολύ γενικό σχόλιο, το οποίο δεν προσθέτει τίποτα στην ενημέρωσή σας, αλλά προβαίνω σε αυτό το σχόλιο- ότι η ελληνική χρηματαγορά έχει αναβαθμιστεί, έχει καταταγεί στις ώριμες αγορές. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. Πολλοί επενδυτές οι οποίοι επιλέγουν να επενδύουν στις λεγόμενες αναδυόμενες αγορές, φαίνεται ότι έχουν αποσυρθεί. Αναμένεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους επενδυτές εκείνους, οι οποίοι επιλέγουν να επενδύουν στις ώριμες, τις αναπτυγμένες χρηματαγορές. Στην κατηγορία αυτών των χρηματαγορών ανήκει και η ελληνική χρηματαγορά. Αυτό είναι κάτι το οποίο γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να πούμε οτιδήποτε που μπορεί να θεωρηθεί ως παρέμβαση στα της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου.

ΜΙΧΑΗΛ: Είναι κατανοητή, τουλάχιστον από μένα, η απάντησή σας, αλλά θα επιμείνω στο ερώτημα. Ακούμε τελευταία σε πολλά ραδιόφωνα, δηλώσεις παραγόντων της χρηματαγοράς, χρηματιστών, στελεχών του Χρηματιστηρίου, που λένε ευθέως ότι πρέπει η κυβέρνηση να κάνει κάτι, να αλλάξει πολιτική, να αλλάξει πρόσωπα. Πρώτον, η απάντησή σας, λοιπόν, απευθύνεται και σε αυτούς; Και δεύτερον, εκτιμάτε ως κυβέρνηση ότι η πτώση του Χρηματιστηρίου ενδέχεται να είναι τεχνητή και να χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης, ώστε να σας "επιβληθούν" νέες πολιτικές;

ΡΕΠΠΑΣ: Καθένας, βεβαίως, είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του. Από την άλλη, όμως, νομίζω ότι δεν είναι η ορθή προσέγγιση των πραγμάτων όταν καθένας διατυπώνει συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει κάποιος άλλος. Οταν, δηλαδή, οι χρηματιστές προτείνουν στην κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει ή η κυβέρνηση υποδεικνύει στους χρηματιστές τι πρέπει να κάνουν εκείνοι για να βοηθήσουν στα του Χρηματιστηρίου. Αυτό το οποίο πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ασκεί μια οικονομική πολιτική που να βοηθά την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μια οικονομική πολιτική που να διασφαλίζει τη δημοσιονομική σταθερότητα. Μια οικονομική πολιτική που να βοηθά την Ελλάδα να προοδεύει. Η κυβέρνηση το κάνει αυτό. Ανταποκρίνεται σε αυτή την υποχρέωσή της. Από εκεί και πέρα, είναι πολύ πιο σύνθετα τέτοιου είδους θέματα, όπως αυτό που αφορά τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς σχολιάζει ο Πρωθυπουργός όλα αυτά που ακούγονται, όχι μόνο από δημοσιογράφους, αλλά και από μέλη της κυβέρνησης και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση είναι υπό προθεσμία, με δεδομένο ότι έχει πει σε κομματικό όργανο ότι μετά το Συνέδριο θα κάνει ανασχηματισμό.

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έλαβε στις εκλογές του Απριλίου του 2000. Αυτό δεν αλλάζει μέχρι το τέλος της 4ετίας. Από εκεί και πέρα, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία την καλύτερη δυνατή κυβέρνηση. Καλύτερη κυβέρνηση, σημαίνει αποσαφήνιση των πολιτικών, όπου πρέπει να αποσαφηνιστούν πτυχές της πολιτικής μας και αυτό θα γίνει μέσω του Συνεδρίου. Καλύτερη κυβέρνηση, σημαίνει στήριξη από όλο το δυναμικό της εκλογικής βάσης και τα στελέχη του κόμματός μας, προκειμένου η κυβέρνηση να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της. Αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει τη σημαντική συμβολή του Συνεδρίου, πράγμα το οποίο αφορά όλους τους πολίτες.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή η κυβέρνηση που είναι τώρα, μέχρι το Συνέδριο, δεν είναι η καλύτερη κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση συνεχίζει και ασκεί τα καθήκοντά της. Είναι μια καλή κυβέρνηση και αποδίδει έργο. Το έργο αυτό -και των στελεχών, αφού έχουν και την κομματική ιδιότητα- κρίνεται και ανά πάσα στιγμή και από το σώμα των Συνέδρων. Ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει την αρμοδιότητα και αυτός, κάθε φορά, πρέπει να αφεθεί απερίσπαστος να κάνει τις επιλογές του, όσον αφορά τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος. Γνωρίζετε ότι στο πλαίσιο μιας 4ετούς θητείας της κυβέρνησης γίνονται οι αλλαγές εκείνες που ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένο να γίνουν. Αυτή την ώρα, λοιπόν, όπως κατ` επανάληψη, απαντώντας σε ερωτήσεις, έχω πει, τέτοιο θέμα αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος δεν τίθεται. Το θέμα αυτό έχει κλείσει.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Σήμερα, στην "Ελευθεροτυπία", δημοσιεύεται προκήρυξη της 17Ν στην οποία γράφεται ότι ουδέποτε μετείχε στο χτύπημα κατά του Μιχαλολιάκου και ότι ήταν προβοκάτσια για να περάσει ο τρομονόμος. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΡΕΠΠΑΣ: Το βέβαιο είναι ότι εκδηλώθηκε μια τρομοκρατική ενέργεια. Για την τρομοκρατική αυτή ενέργεια γίνεται προανάκριση από την Ελληνική Αστυνομία, τις αρμόδιες υπηρεσίες της, υπό την εποπτεία του αρμόδιου Εισαγγελέα. Το μέτωπο κατά της τρομοκρατίας είναι κοινό, είναι μέτωπο όλων μας. Η πάλη μας είναι συνεχής για να εξαλείψουμε αυτή τη μάστιγα που έχει διεθνή χαρακτήρα, αλλά εγγίζει και την ελληνική κοινωνία. Οι προσπάθειες, λοιπόν, για την εξιχνίαση αυτής της τρομοκρατικής πράξης συνεχίζονται. Από εκεί και πέρα, δεν είναι δυνατό -το αντιλαμβάνεστε αυτό- να ανοίξουμε οποιονδήποτε πολιτικό διάλογο με μια τρομοκρατική οργάνωση. Η προσπάθειά μας για την εξάλειψη της τρομοκρατίας είναι δεδομένη. Για το σκοπό αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας συνεχίζουν τις προσπάθειές τους και συνεργάζονται με αντίστοιχες υπηρεσίες και άλλων χωρών.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Αποκλείετε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να οδηγηθεί καταναγκαστικά ο Πρωθυπουργός σε ανασχηματισμό σε προσυνεδριακό χρόνο;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν είναι δυνατό να μιλούμε για καταναγκασμό που επιβάλλεται στον Πρωθυπουργό. Ο Πρωθυπουργός έχει την εντολή από τους Ελληνες πολίτες. Μεταξύ των άλλων, ασκεί και αυτή την αρμοδιότητα, να συγκροτεί δηλαδή το κυβερνητικό σχήμα. Θέμα ανασχηματισμού δεν τίθεται και αυτό είναι ξεκάθαρο. Το θέμα αυτό έχει κλείσει. Καθένας, βεβαίως, λέει τις απόψεις του ελεύθερα, αλλά όταν κάποιοι θέτουν και ξαναθέτουν αυτό το θέμα μέσω ερωτήσεων -γιατί το συζητούμε περίπου κάθε μέρα αυτό το θέμα- δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά εξ αντικειμένου να συμβάλλουν στη συντήρηση μιας ρευστότητας, με αποτέλεσμα, ενώ από την πορεία των πραγμάτων διαψεύδονται στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις τους, αυτοί να επιμένουν και να επιβαρύνουν έτσι το πολιτικό κλίμα. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον ή μεγάλο μέρος της συζήτησής μας αυτό το θέμα σε καθημερινή βάση.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Επειδή έχει μεγάλη σημασία το αν η κυβέρνηση δίνει μήνυμα -και στην κοινωνία και στην αγορά- κυβερνητικής σταθερότητας ή όχι, έχει διατυπωθεί η άποψη ότι εάν ο Πρωθυπουργός στο Συνέδριο ηττηθεί απέναντι στα λευκά ψηφοδέλτια, θα οδηγήσει ενδεχομένως τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Ισχύει αυτό το σενάριο ή όχι; Και το θέτω, γιατί έχει να κάνει με τη σταθερότητα της διακυβέρνησης ή όχι.

ΡΕΠΠΑΣ: Θέλετε να μετατραπούμε σε αναλυτές ή σχολιαστές των αποτελεσμάτων ενός Συνεδρίου που θα γίνει σε τέσσερις-πέντε μήνες από σήμερα. Σας λέω ότι δεν τίθεται θέμα τέτοιων εξελίξεων που θα οδηγήσουν στο να μην ανταποκριθεί η κυβέρνηση στην εντολή που έχει από τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση έχει εντολή 4ετίας και αυτό το γνωρίζετε. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι το Συνέδριο θα είναι ένα Συνέδριο ενότητας, συσπείρωσης όλων των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ. Θα είναι ένα Συνέδριο που θα σημάνει την αρχή μιας νέας πορείας, μιας νικηφόρας προοπτικής για την κυβέρνηση. Και βεβαίως, στην πορεία αυτή θα είναι επικεφαλής ο Κώστας Σημίτης.

ΚΟΥΤΑΝΤΟΥ: Ηθελα να ρωτήσω, τι μέτρα έχει πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των συνόρων μας με τα Σκόπια, μετά τις πρόσφατες ταραχές.

ΡΕΠΠΑΣ: Πράγματι, η κρίση στο γειτονικό κράτος παρατείνεται και την παρακολουθούμε με ενδιαφέρον. Γνωρίζετε ότι ο διεθνής παράγοντας, μέσω απεσταλμένων του, προσπαθεί να οδηγήσει σε μια σύνθεση των απόψεων, σε μια συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στο γειτονικό κράτος, ώστε έτσι να εξευρεθεί λύση και στη συνέχεια διεθνείς Οργανισμοί, όπως το ΝΑΤΟ, να αποστείλουν εκεί δυνάμεις οι οποίες, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής αποστολής, θα επιτύχουν τον πλήρη αφοπλισμό των δυνάμεων που μέχρι σήμερα δρουν ατάκτως. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να οδηγεί τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας να βρίσκονται σε αυξημένο βαθμό ετοιμότητας. Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας παραμένουν στη συνήθη κατάσταση, ακόμη και στις συνοριακές περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι η κρίση στο γειτονικό κράτος δεν μας επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να προκαλείται ανησυχία, τουλάχιστον έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα. Πιστεύουμε ότι η κρίση αυτή θα εκτονωθεί, θα αντιμετωπιστεί.

ΦΙΛΗΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν η ελληνική κυβέρνηση και οι αρχές έχουν δεχθεί αίτημα από την ιταλική πλευρά να γνωστοποιήσουν κατάλογο Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι πρόκειται να ταξιδεύσουν για να πάρουν μέρος στην ευρωπαϊκή συγκέντρωση στη Γένοβα και αν έχει περιέλθει σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης η πληροφορία ότι η ιταλική κυβέρνηση προτίθεται να αναστείλει, κατά τη διάρκεια αυτών των κινητοποιήσεων την εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν, στο σημείο εκείνο που αφορά το συνοριακό έλεγχο των Ευρωπαίων πολιτών.

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω απαντήσει για το θέμα, την προηγούμενη εβδομάδα, σε σχετική ερώτηση του συναδέλφου σας κ. Κάπου. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο. Παραμένω σε αυτή την απάντηση.

ΦΙΛΗΣ: Επειδή έχω διαβάσει την απάντησή σας, εκεί, απαντήσατε γενικά. Εγώ σας ρωτώ συγκεκριμένα: Εάν η ιταλική κυβέρνηση και οι υπηρεσίες έχουν έλθει σε επικοινωνία για τους λόγους που προανέφερα, με τις ελληνικές αρχές και τι απαντά η ελληνική πλευρά.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν πιστεύουμε ότι μια χώρα που ανήκει στη Συνθήκη του Σένγκεν, μπορεί, κατά περίπτωση, να εφαρμόζει ή να μην εφαρμόζει αυτή τη Συνθήκη. Γνωρίζετε, άλλωστε, ότι το θέμα αυτό έχει προκύψει, μετά την πρόταση, την εισήγηση που έκανε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, για την επίσκεψη Τούρκων πολιτών στα ελληνικά νησιά, με μια εξαιρετική διαδικασία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, όμως, που παρακολουθούν την εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν, έχουν δώσει αρνητική θέση. Και η αρνητική θέση ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Είπατε προηγουμένως «αφήστε τον Πρωθυπουργό απερίσπαστο να κάνει τις αλλαγές που είναι επιβεβλημένο να γίνουν». Αναφέρεστε σε εξωθεσμικούς ή θεσμικούς παράγοντες;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω πει, κατ` επανάληψη, ότι θέματα που εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού, δεν πρέπει να απασχολούν άλλους.

ΦΙΛΗΣ: Αύριο υπάρχει η σύσκεψη για το θέμα των ναρκωτικών υπό τον Πρωθυπουργό. Ηθελα να ρωτήσω, εάν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θέμα νομοθετικών αλλαγών.

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω απαντήσει σε σχετική ερώτηση για το θέμα αυτό. Παραμένουμε στο ισχύον νομικό και θεσμικό πλαίσιο.

ΦΙΛΗΣ: Εσείς απαντήσατε, αλλά υπάρχουν, στο μεταξύ, επίσημες τοποθετήσεις, όπως είναι αυτή του κ. Παρασκευόπουλου, Προέδρου του ΚΕΘΕΑ, όπως επίσης υπουργών -του κ. Παπανδρέου σήμερα- που αναφέρονται στα ζητήματα αυτά. Εσείς απαντήσατε προ εβδομάδας. Φαντάζομαι ότι λαμβάνετε υπόψη σας το δημόσιο διάλογο για το θέμα αυτό.

ΡΕΠΠΑΣ: Παρακολουθούμε τις απόψεις των παραγόντων στους οποίους αναφερθήκατε, επειδή είναι ενδιαφέρουσες. Ομως, δεν διατυπώνονται τώρα για πρώτη φορά. Ηταν γνωστές και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έδωσα και την απάντηση.

ΦΙΛΗΣ: Μα, ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ προχθές τη διατύπωσε...

ΡΕΠΠΑΣ: Ηταν γνωστές οι απόψεις αυτές, οι οποίες έχουν διατυπωθεί από πολλούς παράγοντες στη συγκεκριμένη κατεύθυνση για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος. Αρα, λοιπόν, δεν είναι καινούργιο το θέμα που θέτετε.

ΠΑΠΠΑ: Είπατε ότι «η πορεία της οικονομίας είναι καλή». Ωστόσο, δεν αντανακλά και στο Χρηματιστήριο. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν θεωρείτε ότι η κρίση που παρουσιάζει τώρα η αγορά, οφείλεται και στην πρόσφατη ρήξη της κυβέρνησης με τον ΣΕΒ.

ΡΕΠΠΑΣ: Θα μου επιτρέψετε να μην κάνω κανένα σχόλιο για τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου. Γιατί, εάν κάποιος μπει σε αυτή τη συζήτηση, και μάλιστα με τέτοιες λεπτομέρειες, είναι σαν να συζητούμε το θέμα της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει σε έναν τέτοιο διάλογο για το Χρηματιστήριο.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 16 July 2001 - 11:48:34 UTC