Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-09-14

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

(Η καθορισμένη ώρα (13.00) της καθημερινής πολιτικής ενημέρωσης συνέπεσε με την προγραμματισθείσα από την Ε.Ε. τήρηση τριών λεπτών σιγής, όπως και έγινε στην Αίθουσα Τύπου του Υπουργείου Τύπου & ΜΜΕ, στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.)

Γεια σας.

H Ευρωπαϊκή Ενωση για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο αμερικανικό έθνος, όρισε την 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα πένθους.

Σε λίγη ώρα θα έχετε στη διάθεσή σας την κοινή δήλωση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ε.Ε., της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του @Υπατου Εκπροσώπου για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας. Είναι ένα δισέλιδο κείμενο με την υπογραφή των 20 ηγετών.

Μεταξύ των άλλων, στην κοινή αυτή δήλωση αναφέρεται: "Προχθές, η Ε.Ε. καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους δράστες, τους ηθικούς αυτουργούς και τους συνεργούς αυτών των τρομοκρατικών επιθέσεων. Ανακοίνωσε ότι δεν θα φεισθεί προσπαθειών, προκειμένου οι υπεύθυνοι γι αυτές τις πράξεις βαρβαρότητας να αχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν. Η κυβέρνηση και ο λαός της Αμερικής μπορούν να υπολογίζουν στην αμέριστη αλληλεγγύη και την πλήρη συνεργασία μας, ούτως ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση να βρουν καταφύγιο οπουδήποτε στη γη. Εκείνοι που φέρουν την ευθύνη της βοήθειας, υποστήριξης και υπόθαλψης των δραστών και οργανωτών αυτών των πράξεων θα πρέπει να λογοδοτήσουν".

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο ρόλο της Ε.Ε.. Αναφέρω ένα απόσπασμα:

"Η Ε.Ε. καλείται να εμπλακεί περισσότερο και αδιάκοπα στις παγκόσμιες υποθέσεις, για να υπερασπίσει τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, καθώς επίσης και την ένταξη όλων των χωρών σε ένα παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας και ευημερίας και για να συμβάλει στην ανάδυση ενός ισχυρού και διαρκούς αντιτρομοκρατικού κινήματος σε παγκόσμιο επίπεδο".

Επίσης, για ένα θέμα το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θέλω να προσθέσω ότι οι ομογενείς που φέρονται να αγνοούνται ξεπερνούν τον αριθμό των 20. Επαναλαμβάνω ότι τα στοιχεία που συλλέγουν οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να διασταυρωθούν. Επειδή μιλούμε για τη ζωή και το θάνατο, θα είναι επιπόλαιο να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ανακοίνωση για το θέμα αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, επειδή αναγράφεται σε όλο τον Τύπο σήμερα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Πιστεύετε ότι αυτά τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στις ΗΠΑ, εκτός από τις οικονομικές επιπτώσεις θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στην πορεία των εθνικών μας θεμάτων, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό; Και, δεύτερον, πιστεύετε ότι θα υπάρξει αναβάθμιση της Τουρκίας κατά την εξέλιξη που θα υπάρξει στη συνέχεια;

ΡΕΠΠΑΣ: Πιστεύω ότι η πορεία των εθνικών θεμάτων μας δεν πρόκειται να επηρεαστεί αρνητικά. Αντιθέτως. Θα έλεγα, ότι η προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας, όπως άλλωστε αυτό περιλαμβάνεται και στην κοινή δήλωση των ηγετών των χωρών της Ε.Ε. και των άλλων παραγόντων της Ευρώπης, δηλώνει την ανάγκη να επικρατήσει η δημοκρατία και η δικαιοσύνη στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι και για το κυπριακό ζήτημα θα πρέπει, επιτέλους, να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, ώστε αυτό που τίθεται σήμερα ως στόχος να γίνει πραγματικότητα.

Οσον αφορά τις πιθανές επιπτώσεις για την περιοχή μας, πιστεύω ότι είναι πρόωρο να βγάλει κανείς οποιοδήποτε συμπέρασμα, πριν την τελική και σαφή απάντηση στο ερώτημα ποιοι ήταν οι δράστες και ποια τα κίνητρά τους. Αυτό που έχει σημασία είναι: Εμείς, με την πολιτική που ακολουθήσαμε, κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε το εθνικό συμφέρον και την προοπτική της Ελλάδας, αφού έχουμε μια ισχυρή οικονομία, ένα νόμισμα σταθερό. Ετσι σε οικονομικό επίπεδο μπορεί να πει κανείς ότι δεν πρόκειται να υποστούμε αρνητικές συνέπειες.

Οσον αφορά την πορεία μας έχουμε υγιείς δημοκρατικούς θεσμούς, πολιτική σταθερότητα, οι δε διεθνείς πρωτοβουλίες της χώρας, χάρη στην ενδυνάμωση του διεθνούς ρόλου της πατρίδας μας, οδηγούν την Ελλάδα σε μια τέτοια θέση, ώστε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας να μπορεί να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις με αισιοδοξία και με τη βεβαιότητα ότι θα ανταπεξέλθει σε οποιονδήποτε κίνδυνο. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να μιλά κανείς για εξελίξεις που θα βλάψουν την πορεία των εθνικών θεμάτων. Αντιθέτως, θεωρώ ότι σε έναν κόσμο ταραγμένο, σε έναν κόσμο όπου η αστάθεια και η ρευστότητα εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους και σε διάφορες περιοχές -ακόμη και στην "καρδιά" των ΗΠΑ έχουμε τέτοιου είδους επιθέσεις- μπορεί να πει κανείς ότι αποτελούν ένα υπόστρωμα κρίσης. Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα, η οποία διαδραματίζει θετικό, εποικοδομητικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις. Και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, η κοινή δήλωση των 20 ηγετών της Ε.Ε., πέρα από την καταδίκη, μιλά και για προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μη βρουν καταφύγιο οι τρομοκράτες. Να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι εκδηλώνεται η διάθεση των Ευρωπαίων να στηρίξουν οποιαδήποτε απόφαση πάρουν οι Αμερικανοί για κάποιους ενόχους που κανείς δεν ξέρει, μέχρι στιγμής, ποιοι είναι ή τουλάχιστον δεν έχουν ανακοινωθεί;

ΡΕΠΠΑΣ: Εκδηλώνεται για μια ακόμη φορά η ισχυρή βούληση όλων μας να συνεργαστούμε στο πλαίσιο τη Ε.Ε., προκειμένου να βρούμε τους αποτελεσματικούς τρόπους για την αντιμετώπιση και εξάλειψη αυτής της παγκόσμιας μάστιγας. Αυτό αποτελεί θέμα προς συζήτηση. Ηρθε και πάλι στην πρώτη γραμμή, μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση. Είναι, όμως, ένα θέμα που απασχολεί τη διεθνή κοινότητα, γιατί αφορά τους θεσμούς, τον πολιτικό πολιτισμό, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα των πολιτών, την ανοικτή κοινωνία που είναι η σύγχρονη κοινωνία του νέου αιώνα. Όλα αυτά είναι θέματα τα οποία θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε υπό το πρίσμα των τελευταίων γεγονότων. Πιστεύω ότι, επειδή οι επιθέσεις αυτές στρέφονται εναντίον της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ειρήνης, της αξιοπρέπειας των πολιτών, θα απαντηθούν από την ειρήνη, τη δημοκρατία, την ελευθερία, από την ενίσχυση των δικαιωμάτων των πολιτών. Η διεύρυνση αυτών των κεκτημένων αγαθών είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη απάντηση στις δυνάμεις εκείνες που υπονομεύουν αυτά τα αγαθά.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Κύριε Υπουργέ, υπάρχει πληροφορία ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών έχουν έρθει σε επαφή με τις αντίστοιχες ελληνικές υπηρεσίες, και υπάρχει ήδη μια λίστα υπόπτων που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο. Το επιβεβαιώνει η κυβέρνηση αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει στη διάθεσή μας καμία λίστα υπόπτων. Όλα αυτά τα δημοσιεύματα, τα οποία βέβαια έχουν δει το φως εδώ και πολύ καιρό, πολύ πριν την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση, δεν αφορούν τίποτα άλλο, παρά τη συζήτηση που γίνεται μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα μας για διάφορους συμπολίτες μας, οι οποίοι ενδεχομένως ενέχονται σε τέτοιες πράξεις. Εμείς έχουμε ένα ισχυρό Σύνταγμα, ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο, υπογράψαμε συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ψηφίσαμε, πρόσφατα μόλις, σχετικό νόμο, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε τέτοιο θέμα. Είναι ισχυρή η βούλησή μας να συμβάλουμε στην εξάλειψη αυτής της μάστιγας. Και αυτό, σε συνεργασία με τις άλλες χώρες με τις οποίες είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, γιατί όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο: Την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Δεν λέμε για συμπολίτες μας. Μιλάμε για Αραβες που ζουν στην Ελλάδα. Υπάρχει τέτοια λίστα;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει στη διάθεση των υπηρεσιών μας λίστα ατόμων που να ενέχονται σε τέτοιου είδους τρομοκρατικές πράξεις. Οι υπηρεσίες της χώρας μας έχουν πάντοτε, και στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας που κάνουν, σε υψηλή προτεραιότητα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Είναι από τα κύρια καθήκοντά τους. Απασχολεί, ιδιαιτέρως, την κυβέρνησή μας το θέμα αυτό. Οταν οι αρμόδιες υπηρεσίες, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, αναλαμβάνουν δράση, αντιλαμβάνεστε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης. Θα πρέπει απερίσπαστες να κάνουν το έργο τους, στο πλαίσιο πάντοτε του Συντάγματος και των νόμων του κράτους.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν δώσει πληροφορίες για τον αριθμό των Ελλήνων νεκρών που έχουν ανασυρθεί και αν υπάρχει κάποιος φόβος, κάποια ανησυχία από την ελληνική κυβέρνηση για αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας.

ΡΕΠΠΑΣ: Γι` αυτό το θέμα, ρώτησε προηγουμένως συνάδελφός σας και έδωσα απάντηση. Θεωρώ ότι η προοπτική των εθνικών θεμάτων μας, όχι μόνο δεν βλάπτεται, αντιθέτως θα έλεγα ότι ενισχύεται στην κατεύθυνση της δίκαιης αντιμετώπισης και λύσης των όποιων εθνικών προβλημάτων, δοθέντος ότι όλοι επιθυμούν να επικρατήσει δικαιοσύνη στη γη. Οσον αφορά το άλλο θέμα που θέσατε, οι πληροφορίες που έχουμε από τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες ή από τις ομογενειακές οργανώσεις, από τους ίδιους τους συγγενείς και γνωστούς ομογενών που φέρεται να έχουν χαθεί, από την τρομοκρατική επίθεση μέχρι σήμερα, είναι πληροφορίες που πρέπει να διασταυρωθούν. Γιατί, επειδή ακριβώς είναι αυτής της φύσης το θέμα που συζητάμε, δεν θα πρέπει να προχωρήσουμε στην ανακοίνωση στοιχείων, τα οποία μπορεί να αποδειχθεί τελικώς ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Γι` αυτό είμαστε συγκρατημένοι, μιλούμε για έναν αριθμό, προσδιορίζουμε ένα ύψος, αλλά από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω, αυτή την ώρα. Θα είναι πρόωρο και επιπόλαιο.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Γράφτηκε και μάλιστα πέραν του Ατλαντικού, ότι τώρα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μπαίνει και θέμα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και αφήνεται να εννοηθεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί ή θα έπρεπε να αναζητήσει και κάπου αλλού βοήθεια για να προστατεύσει όλους αυτούς τους αθλητές και παράγοντες που θα έρθουν στη χώρα μας. Εχετε κάποιο σχόλιο;

ΡΕΠΠΑΣ: Η Ελλάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να περιφρουρήσουμε την τάξη, την ομαλότητα, την ασφάλεια και βεβαίως, το αγαθό της ζωής των αθλητών και των επισκεπτών. Αυτό το οποίο πάντοτε πρέπει να είναι αναμενόμενο και από εσάς είναι τούτο: Οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι νέες δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας, καθώς περνά ο καιρός, θα αξιοποιηθούν, προκειμένου να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε αυτό το έργο μας. Σήμερα είμαστε στο 2001. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν μετά από περίπου τρία χρόνια. Αυτός είναι αρκετός καιρός. Οι διεθνείς εξελίξεις, τα τεχνολογικά επιτεύγματα και η συνεργασία με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. και όχι μόνο, θα βοηθήσουν, ώστε την κατάλληλη στιγμή να είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσουμε τα όποια ενδεχόμενα προβλήματα. Πάντως, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα διεξαχθούν με ασφάλεια. Αυτό είναι ένα στοίχημα, το οποίο πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε, για τον απλούστατο λόγο ότι η προετοιμασία μας, μέχρι τώρα, στον τομέα αυτό είναι καλή και καθώς πλησιάζει η ώρα για τη διοργάνωση των Αγώνων, θα εντείνεται. Εν πάση περιπτώσει, είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Πριν από λίγο, ο Πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να κατηγορείται συνάδελφός τους για το θέμα της ΔΕΚΑ. Διότι υπάρχουν όργανα, τα οποία μπορούν να λάβουν τα ανάλογα πειθαρχικά μέτρα κατά των εισαγγελικών λειτουργών. Ποιό είναι το σχόλιό σας;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχω κανένα λόγο να σχολιάσω τις δηλώσεις δικαστικών λειτουργών. Αυτό το οποίο επαναλαμβάνω είναι η θέση της κυβέρνησης: Η Ν.Δ., στο πλαίσιο της πολιτικής μεθόδευσής της, προσπάθησε, επιχείρησε και επιδίωξε να εμπλέξει και δικαστικούς λειτουργούς στα δικά της πολιτικά παιχνίδια. Σεβόμαστε την αυτονομία της Δικαιοσύνης. Ολοι πρέπει να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Υπάρχει ένα θέμα που έχει προκύψει και για το οποίο ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι αρμόδιος να αποφασίσει για το πώς θα το αντιμετωπίσει. Το θέμα αυτό στο οποίο αναφέρθηκα, κατ` επανάληψη, δεν συνιστά κατηγορία εναντίον δικαστών των οποίων σεβόμαστε την αυτοτέλεια, όπως και εκείνοι πρέπει να σέβονται την αυτονομία και το κύρος της πολιτικής και των πολιτικών. Αυτό, όμως, το οποίο επισημαίνω -και έχω ως σύμμαχο και μάρτυρα υπέρ της τοποθέτησης αυτής, μία εφημερίδα που δεν ανήκει στο δικό μας χώρο, τον "Ελεύθερο Τύπο", που γνωρίζετε πόσο σκληρά αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και πόσο, όπως και άλλες εφημερίδες, αγωνίζεται για να επικρατήσει η παράταξη της Ν.Δ.- είναι τούτο: Το πόρισμα, όπως το ονομάζει κακώς -γιατί δεν πρόκειται περί αυτού- του συγκεκριμένου εισαγγελέα καταλογίζει και αποδίδει ποινικές ευθύνες σε υπουργούς. Αν σας διαβάσω αποσπάσματα από τη σημερινή εφημερίδα, θα δείτε ότι είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά. Θα μου επιτρέψετε να το κάνω ευθύς αμέσως. Η εφημερίδα, αφού επιτίθεται σε μένα λέει, μεταξύ των άλλων "τώρα που η Εισαγγελία έχει καταλήξει σε πόρισμα και καταλογίζει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα και υπουργούς για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου" ή σε ένα άλλο σημείο "ο κ. Ρέππας προσπάθησε να περάσει στην κοινή γνώμη την άποψη ότι τα περί ποινικών ευθυνών δεν αναφέρονται στο εισαγγελικό έγγραφο, ενώ η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Αν ο κ. Ρέππας προέβαινε σε μία ψύχραιμη και απλή ανάγνωση της εισαγγελικής αναφοράς προς τον Πρόεδρο της Βουλής, θα διαπίστωνε ότι στη σελίδα 10 γράφονται επί λέξει τα εξής: "Επειδή, κατά την άποψή μας, προκύπτουν στοιχεία που σχετίζονται με μέλος της κυβέρνησης και υφυπουργούς για τα προαναφερθέντα ποινικά αδικήματα της παραβάσεως καθήκοντος". Αυτή είναι και η δική μας θέση. Συμφωνούμε απολύτως. Αυτό επισημαίνουμε: ότι ένας εισαγγελικός λειτουργός καταλογίζει ποινικές ευθύνες σε υπουργούς, αναφέροντας ότι τέλεσαν αξιόποινες πράξεις. Οχι μόνο τους αποδίδει, απαγγέλλει κατηγορία, πράγμα που μόνο η Βουλή μπορεί να κάνει, αλλά τους καταδικάζει κιόλας. Αποδεικνύεται πράγματι ότι εδώ τίθεται ένα θέμα. Αυτό επισήμανα και εγώ από την πρώτη στιγμή και σε αυτό πρέπει να μας απαντήσουν εκείνοι οι οποίοι είναι λαλίστατοι για πολλά άλλα, αλλά για το θέμα αυτό σιωπούν. Η αλήθεια, το δίκαιο και το δημοκρατικό ήθος πρέπει να επικρατήσουν σε όλες τις περιπτώσεις. Γιατί, όποιοι επιχειρούν από την πλευρά της Ν.Δ. -σε αυτήν αναφέρομαι- να παραπλανήσουν και πάλι τους πολίτες, επειδή στερούνται την υποστήριξη του λαού, και να χρησιμοποιήσουν ένα αντικλείδι", αυτή την παραπλάνηση δηλαδή για να ανοίξουν την πόρτα της πολιτικής εξουσίας, απατώνται. Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται.

ΜΙΧΑΗΛ: Πριν από λίγα λεπτά πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Καζαντζίδη, ο οποίος έπαιξε ένα ρόλο στην κοινωνική ζωή της χώρας και τη συνείδηση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, θα ήθελα να μας πείτε, εάν υπάρχει σε πρώτη φάση μία τοποθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης, από εσάς ή από τον υπουργό Πολιτισμού. Και το λέω αυτό, γιατί όλοι ξέρουμε ότι η λαϊκή συνείδηση σε ένα μεγάλο βαθμό επηρεάστηκε τις 10ετίες του ` 50, ` 60, `70 από την παρουσία του.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο Στέλιος Καζαντζίδης είναι και θα μείνει ένα κομμάτι του λαϊκού πολιτισμού της Ελλάδας. Σήμερα είναι μία "Συννεφιασμένη Παρασκευή".

Σήμερα, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την απώλεια του αλησμόνητου φίλου, αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη, ο οποίος, μαζί με άλλους συμπολίτες μας, έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό ατύχημα. Τιμούμε τη μνήμη τους και θα τους θυμόμαστε πάντα.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 14 September 2001 - 13:05:10 UTC