Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-10-04

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΠΟΥΑΤΑΡ: Θέλω να ρωτήσω εάν έχουμε ενδείξεις για το τι ζήτησε η Αμερική από την Ελλάδα και τι θα δώσει, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του άρθρου 5. Και δεύτερη ερώτηση, πώς κρίνετε τα στοιχεία περί εμπλοκής του Μπιν Λάντεν που κοινοποιήθηκαν χθες, νομίζω, από την αμερικανική πλευρά;

ΡΕΠΠΑΣ: Οσον αφορά τα στοιχεία τα οποία έδωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε μεταξύ των μονίμων αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αλλά και τα στοιχεία τα οποία αναφέρθηκαν στην ενημέρωση σε διμερές επίπεδο, αξιολογούνται, παραλλήλως, από όλες της χώρες της Συμμαχίας. Τα στοιχεία αυτά οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Ότι με την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις ΗΠΑ σχετίζεται η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση "Αλ Κάϊντα", ο ηγέτης της και τα στελέχη της.

Οσον αφορά τώρα τη συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου άρθρου περί αμοιβαίας συνδρομής, προκειμένου να επιτύχουμε τη συλλογική αυτοάμυνα μετά από επίθεση από εξωτερική πηγή, όλες οι χώρες -αφού έχουν βγάλει κοινά συμπεράσματα- έχουν αποφασίσει να προσφέρουν τις απαραίτητες διευκολύνσεις, προκειμένου να δημιουργηθεί αυτό το ισχυρό μέτωπο καταπολέμησης και εξάλειψης της τρομοκρατίας. Αυτά προβλέπονται στους κανονισμούς του ΝΑΤΟ, έχουν ισχύσει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

ΜΙΧΑΗΛ: Σε προέκταση της ερώτησης της κ. Μπουατάρ -προφανώς δεν μπορείτε να δημοσιοποιήσετε αυτά τα στοιχεία- θέλω να ρωτήσω αν πολιτικά κόμματα και πολιτικές δυνάμεις θελήσουν να ενημερωθούν γι αυτά τα στοιχεία, η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να τους ενημερώσει;

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση έχει δηλώσει, κατ επανάληψη, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών είναι στη διάθεση των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για οτιδήποτε έχει σχέση με την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας. Η ενημέρωση αυτή γίνεται πάντοτε με υπεύθυνο τρόπο και με γνώμονα το συμφέρον της χώρας.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Κύριε Υπουργέ, είδαμε μια απόφαση πρόσφατη της ΕΠΑΕ -είναι πρωτάκουστη- σε ό,τι αφορά τα μεταδιδόμενα στο χώρο του αθλητισμού. Λέει, μεταξύ άλλων, ότι πλέον στις συνεντεύξεις Τύπου τα κανάλια δεν μπορούν να μπαίνουν μέσα, να έχουν εικόνα, παρά μόνο να δίδονται "πούλ" από ένα συγκεκριμένο κανάλι. Είναι αυτή πραγματικά ενημέρωση, όπως μπορούμε να την έχουμε; Δηλαδή, πλέον με το σταγονόμετρο η ενημέρωση για όλους τους υπόλοιπους; Πώς το σχολιάζετε αυτό και τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρέπει να σας πω ότι απέστειλα επιστολή στην ηγεσία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών, όπου αναφέρω τις σχετικές διατάξεις του νόμου 2725/99 και τις συναφείς διατάξεις των νόμων 2328 και 2644. Επίσης κάνω μνεία του πνεύματος και του γράμματος του Συντάγματος, που επιβάλλει οι πολίτες να έχουν πλήρη ενημέρωση για θέματα τα οποία τους αφορούν και τους ενδιαφέρουν. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να κινηθεί και η ΕΠΑΕ. Εχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα που φαίνεται ότι δημιουργήθηκε και πιστεύω πως είναι προς το συμφέρον όλων να δοθεί η δυνατότητα από τη μια να γίνουν σεβαστές οι συμφωνίες των σωματείων με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και από την άλλη οι τηλεοπτικοί, αλλά και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στο ακροατήριό τους τη μετάδοση γεγονότων που προκαλούν μείζον ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι οι διατάξεις αποτελούν τη χρυσή τομή και θα πρέπει αυτές να εφαρμοστούν, να γίνουν σεβαστές. Αυτό αναφέρει και η συγκεκριμένη επιστολή που έστειλα σήμερα το πρωί.

ΠΙΤΑΡΑΣ: Πριν από λίγη ώρα ο κ. Μητσοτάκης με νέες δηλώσεις, αναφορικά με το θέμα του Κτηματολογίου είπε πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μαζί με την Αλβανία που δεν έχει Κτηματολόγιο και μάλιστα διέβλεψε πως αυτή η υπόθεση οδεύει προς μια νέα περιπέτεια. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός της χώρας την περίοδο που κυβέρνησε η Ν.Δ. δεν έπραξε το παραμικρό, προκειμένου η χώρα να βάλει σε κίνηση τις διαδικασίες για να αποκτήσει Κτηματολόγιο. Πράγματι, είμαστε η χώρα της Ευρώπης -η γειτονική Αλβανία είναι μια ακόμη ευρωπαϊκή χώρα- που δεν διαθέτει Κτηματολόγιο. Τι έκανε η Ν.Δ. όταν κυβέρνησε; Ασχολήθηκε καθόλου με αυτό το θέμα; Η κυβέρνησή μας ασχολήθηκε, για πρώτη φορά, το 1994. Και η Ν.Δ. όλη αυτή την περίοδο συστηματικά υπονομεύει την κυβερνητική προσπάθεια για να συντάξουμε ένα εθνικό Κτηματολόγιο. Το ίδιο έκανε, άλλωστε, και για άλλα μεγάλα έργα, όπως είναι το ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα, το διεθνές αεροδρόμιο "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ". Η Ν.Δ. δεν μπορεί να κρύψει την ένοχη εμπλοκή της σε μια υπόθεση, η οποία έχει εθνική σημασία. Η Ν.Δ. έχει ισχυρισμούς που είναι έωλοι και διατυπώνει θέσεις ανεύθυνες. Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να τυμβωρυχεί, κάνοντας αναφορές στη μνήμη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά με προσβλητικό τρόπο, όταν πολύ καλά γνωρίζει ότι η στάση της οδηγεί ευθέως στο συμπέρασμα πως συμμετέχει στην προσπάθεια διαφόρων ιδιωτικών παραγόντων, ώστε το Κτηματολόγιο που έχει ένα δημόσιο χαρακτήρα, να τον απωλέσει και να περάσει στα ιδιωτικά συμφέροντα. Τα ερωτήματα που έχει θέσει ο κ. Λαλιώτης ουδείς ακόμη τα έχει απαντήσει. Ολοι όμως, επειδή ακριβώς δεν δίνονται αυτές οι πειστικές απαντήσεις, μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Η Ν.Δ. έχει ανακαλύψει και διαθέτει πλέον -δυστυχώς για το δημόσιο συμφέρον- "κοιτάσματα λάσπης". Αυτό είναι και το πεδίο παραγωγής της πολιτικής της, από εκεί αντλεί τις θέσεις και τους ισχυρισμούς της. Και λυπούμαστε γι αυτό.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Υπάρχει, όμως, κ. Υπουργέ, σε εκκρεμότητα και η υπόθεση για την κρατική εταιρεία ΔΕΚΑ και την ενασχόλησή της με το Χρηματιστήριο και το έγγραφο Ασπρογέρακα που αναφέρεται σε αυτή την υπόθεση. Η κυβέρνηση τι θα κάνει για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση σε μια διαδικασία πολιτικής και δικαστικής επίλυσης;

ΡΕΠΠΑΣ: Εμείς έχουμε διατυπώσει με σαφήνεια τη θέση μας. Η Ν.Δ. δεν έχει δείξει μέχρι τώρα ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Δημιούργησε γύρω από αυτό το θέμα ένα τεράστιο θόρυβο, έβλαψε τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου και τα συμφέροντα των επενδυτών, επιχειρώντας έτσι να πλήξει την κυβέρνηση. Η Ν.Δ. πρέπει να αναλάβει, έστω και τώρα, τις ευθύνες της. Την καλούμε -αν θέλετε την προκαλούμε- να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου για μια ακόμη φορά να πάρει αποστομωτική απάντηση, για να επιβεβαιωθεί και πάλι πόσο ανεύθυνη είναι η στάση και η πολιτική της.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Ένα δεύτερο θέμα: Συνεχίζεται σε μια ευαίσθητη συγκυρία η απεργία των διπλωματών. Θα κάνει κάτι η κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα χθες σε αυτό. Είπα ότι οι διπλωματικοί είναι στελέχη μιας υπηρεσίας που έχει νευραλγικό ρόλο να διαδραματίσει. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της για να αντιμετωπίσει θέματα που έχουν σχέση με τις αποδοχές τους. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους θέματα για το 2001. Ασφαλώς, στο πλαίσιο του διαλόγου που ξεκινά το Νοέμβριο για το νέο μισθολόγιο, θα πρέπει να δούμε συνολικά πώς θα αντιμετωπίσουμε τα σχετικά θέματα και αυτό που αφορά τα διπλωματικά στελέχη. Πιστεύω πως η απεργία αυτή την περίοδο είναι ανεπίκαιρη. Από εκεί και πέρα σεβόμαστε τον ιδιαίτερο και κρίσιμο ρόλο που έχουν οι διπλωματικοί, τα στελέχη αυτή της σημαντικής υπηρεσίας. Δεν μπορούμε όμως να συζητούμε για οτιδήποτε αφορά τις αποδοχές τους, την αλλαγή δηλαδή του καθεστώτος των αποδοχών τους για το 2001.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Θα ήθελα το σχόλιό σας για τη δημοσκόπηση της "ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ" που παρουσίασε χθες ο "ΑΝΤ1" και η οποία δείχνει τη Ν.Δ. να προηγείται κατά έξι μονάδες, αλλά υπάρχει κάποια διαφοροποίηση. Είναι μπροστά ο κ. Σημίτης ως ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός και έχει για λίγο μειωθεί η παράσταση νίκης.

ΡΕΠΠΑΣ: Στο πλαίσιο μιας τετραετούς θητείας πολλές δημοσκοπήσεις θα γίνουν. Η εκλογική αναμέτρηση, όμως, είναι μια. Και η εκλογική αναμέτρηση είναι αυτή που αναδεικνύει την κυβέρνηση του τόπου. Γνωρίζετε ποια είναι η ποιοτική διαφορά μεταξύ μιας δημοσκόπησης και της εκλογικής αναμέτρησης. Στο πλαίσιο μιας μέτρησης ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να διατυπώσει μια θέση που δεν τον δεσμεύει. Την επόμενη στιγμή, στο πλαίσιο μιας άλλης δημοσκόπησης, μπορεί να διατυπώσει μια διαφορετική θέση, χωρίς αυτό να έχει οποιαδήποτε επίπτωση στη ζωή του. Στο πλαίσιο, όμως, μιας εκλογικής αναμέτρησης, ο πολίτης δίνει την ψήφο του και δεσμεύεται για μια τετραετία. Η επιλογή του έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες, γι αυτό τη σταθμίζει με διαφορετικό τρόπο. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι η προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση, όταν ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα αναγνωριστεί από τον ελληνικό λαό και θα έχουμε πάλι την ψήφο του την ώρα της κάλπης. Όλα τα στοιχεία, στο πλαίσιο των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν τελευταία, δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ότι οι πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνονται και θα διαμορφώνονται στο μέλλον ακόμη πιο έντονα, ακόμη πιο χαρακτηριστικά, από τις επιλογές που θα κάνει η Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Με αυτή την έννοια πιστεύουμε ότι διατηρούμε τον ηγεμονικό ρόλο μας στη δημόσια ζωή της χώρας.

ΓΚΡΟΜΑΝ: Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε, χθες, ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 5 στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ δεν είναι μια "λευκή επιταγή" και ότι στην επόμενη συνάντηση των αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ θα τεθούν σκληρές ερωτήσεις από όλες τις χώρες, σχετικά με το τι διευκολύνσεις θα παρέχουν στις ΗΠΑ. Ηθελα να ρωτήσω, η ελληνική κυβέρνηση τι σκοπεύει να ρωτήσει, στο ΝΑΤΟ, πριν δώσει αυτές τις διευκολύνσεις, που είπατε, στις ΗΠΑ;

ΡΕΠΠΑΣ: Η χώρα μας είναι ισότιμο μέλος αυτής της Συμμαχίας. Μαζί με τις άλλες χώρες συζητούμε και συναποφασίζουμε για τα σχετικά θέματα. Η ενεργοποίηση του άρθρου 5, που αποτελεί ήδη γεγονός, οδηγεί στην ανάληψη ορισμένων πρωτοβουλιών. Στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων θα εξειδικευθεί ο τρόπος με τον οποίο κάθε χώρα μπορεί να πάρει μέρος σε αυτήν την εκστρατεία, τη μεγάλη επιχείρηση της διεθνούς κοινότητας εναντίον της τρομοκρατίας. Αυτό που μπορούμε να πούμε τώρα -γιατί αυτό είναι το δεδομένο- είναι τούτο: Η χώρα μας και όλες οι άλλες χώρες της Συμμαχίας έχουν προσφερθεί να δώσουν τις διευκολύνσεις εκείνες που είναι απαραίτητες για να επιτύχουμε τον επιδιωκόμενο σκοπό. Όλα τα άλλα θέματα στις λεπτομέρειές τους -τεχνικές, οργανωτικές- θα συζητηθούν την επόμενη περίοδο. Εμείς είμαστε παρόντες σε αυτή τη συζήτηση και ασφαλώς θα διατυπώσουμε τις απόψεις μας, με βάση το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της Συμμαχίας. Γιατί τόσο το εθνικό συμφέρον, όσο και το συμφέρον της Συμμαχίας υπαγορεύει μια κοινή στάση απέναντι στην τρομοκρατία, η οποία είναι μάστιγα που πρέπει να εξαλειφθεί.

ΚΟΥΙΝ: Στο ίδιο θέμα: Θα ήθελα να σας ρωτήσω, μετά από την εξέταση των στοιχείων που σας δόθηκαν χθες και σε διμερές επίπεδο, είστε ικανοποιημένοι με τα στοιχεία που σας έδωσαν; Και ένα παρεμφερές ερώτημα: Χθες, εντοπίστηκαν 200 έως 300 λαθρομετανάστες. Φοβάται η κυβέρνηση ότι έχει αρχίσει αυτή η μεγάλη έξοδος, αυτό που κι εσείς είχατε αναφέρει, αυτό το μεγάλο προσφυγικό κύμα; Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα γι αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ: Η απάντησή μου στο πρώτο σκέλος της ερώτησής σας είναι αυτή που έδωσα μόλις πριν. Εμείς συμμετέχουμε σε αυτές τις συζητήσεις. Αυτό, από μόνο του, σημαίνει ότι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με τις άλλες χώρες της Συμμαχίας. Βεβαίως, η εξειδίκευση του δικού μας ρόλου αποτελεί αντικείμενο, το οποίο θα μας απασχολήσει την επόμενη περίοδο, πάντοτε στο πλαίσιο λειτουργίας της Συμμαχίας, σύμφωνα με το συμφέρον της και πάνω από όλα σύμφωνα με το εθνικό μας συμφέρον.

Πράγματι, η ένταση της τελευταίας περιόδου έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες, όσον αφορά και το κύμα της λαθρομετανάστευσης προς τη χώρα μας. Εμείς, με τις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, κυρίως με τα περιπολικά πλοία που διαθέτει, με τη βοήθεια των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού επιτηρούμε τα θαλάσσια σύνορά μας. Αυτή είναι επίπονη διαδικασία, που για να καταστεί πλήρως αποτελεσματική πρέπει να συμπληρώνεται από δράσεις που αναλαμβάνει και η άλλη πλευρά στο Αιγαίο, η Τουρκία, η οποία πρέπει να περιφρουρεί τα σύνορά της, ώστε να μην εξέρχονται των συνόρων της πολίτες από άλλες χώρες, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Τα περιστατικά των τελευταίων ημερών είναι χαρακτηριστικά. Πράγματι, χθες και προχθές, σε περιοχές της χώρας, κοντά στην Αττική, εντοπίστηκε σημαντικός αριθμός λαθρομεταναστών. Ηδη, οι ομάδες αυτές βρίσκονται στον Πειραιά, προκειμένου να προωθηθούν στον Εισαγγελέα, να απαγγελθούν οι σχετικές κατηγορίες και στη συνέχεια να αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ τη διαχείριση αυτού του θέματος.

Οσον αφορά το περιστατικό που είναι σήμερα σε εξέλιξη, πρέπει να σας πω ότι από χθες, ένα πλοίο με τουρκική σημαία κινήθηκε στα διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Νισύρου. Παρακολουθείται στενά από πλοία του Λιμενικού Σώματος. Αργότερα, στην παρακολούθηση αυτή εντάχθηκε και μια κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού η «ΟΡΜΗ». Στη συνέχεια -γιατί η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη, εδώ και πολλές ώρες, από χθες το μεσημέρι- με την παρακολούθηση των δικών μας πλοίων δεν κατέστη δυνατό -αν αυτό επεδίωκε δεν το γνωρίζουμε- το ξένο πλοίο να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Δεν έχει εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Και πληροφορούμαστε ότι αυτές τις ώρες πλέει νοτιοανατολικά της Κρήτης. Εμείς εξακολουθούμε να περιφρουρούμε τα θαλάσσια σύνορά μας και δεν θα επιτρέψουμε να εισέλθει το πλοίο αυτό στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Οπως, επίσης, ανάλογη προσπάθεια καταβάλλουμε για να αποτρέψουμε και οποιοδήποτε άλλο πλοίο μεταφέρει λαθρομετανάστες και έχει σκοπό να εισέλθει στην Ελλάδα.

Τα σύνορά φρουρούνται, αυτό το μήνυμα πρέπει να δώσουμε. Εχουμε κάνει σημαντική βελτίωση του εξοπλισμού μας, προκειμένου να περιφρουρήσουμε τα θαλάσσια σύνορά μας. Εχουμε θετικά αποτελέσματα, αλλά, βεβαίως, το κύμα της λαθρομετανάστευσης διογκώνεται, λόγω και των συνθηκών της τελευταίας περιόδου, γεγονός που μας κάνει πιο προσεκτικούς. Εντείνουμε συνεχώς τις προσπάθειές μας.

ΜΠΟΥΑΤΑΡ: Είπατε ότι δεν θα επιτρέψετε την είσοδο αυτού του πλοίου στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Εχουν ειδοποιηθεί οι ιταλικές αρχές, γιατί μάλλον θα προκύψει πάλι το σενάριο που παίχθηκε και πέρσι και που είχε διαμαρτυρηθεί...αρκετά έντονα η Ρώμη.

ΡΕΠΠΑΣ: Εμείς δεν έχουμε καμία τέτοια επικοινωνία, γιατί δεν γνωρίζουμε προς ποια κατεύθυνση πλέει αυτό το πλοίο. Εάν θεωρηθεί ότι αυτό το πλοίο επιδίωξε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, σας είπα ότι αυτό απετράπη. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε -γιατί δεν έχουμε επικοινωνία με αυτό το πλοίο- ποια είναι η κατεύθυνσή του.

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Σκέπτεται να χαράξει η ελληνική κυβέρνηση μια νέα πολιτική, μια πολιτική υποδοχής των οικονομικών μεταναστών, ενδεχομένως και με τη στήριξη της Ε.Ε.; Με δεδομένο ότι αλλάζει πια εντελώς το κλίμα; Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να φύγουν και είναι ένα πρόβλημα. Σκέφτεται να ενισχύσει την αρωγή της η Ε.Ε. ...;

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς υπάρχει στενή συνεργασία με την Ε.Ε. Αλλωστε, η Ελλάδα μετέχει στη Συνθήκη Σένγκεν, που ορίζει ότι τα σύνορά μας πρέπει να φυλάσσονται, γιατί θεωρούνται σύνορα αυτής της μεγάλης οικογένειας των χωρών που είναι ενταγμένες στη Συνθήκη Σένγκεν. Κατά τα άλλα, υπάρχει ένα πρόβλημα: Το πρόβλημα ποιότητας, του επιπέδου ζωής ανθρώπων στις δικές τους χώρες, που τους οδηγεί στο να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη σε άλλες χώρες, στην Ευρώπη ή αλλού. Εμείς, αυτό το θέμα, το έχουμε βιώσει πολύ καλά, γιατί είμαστε χώρα υποδοχής λαθρομεταναστών και το αντιμετωπίζουμε -θα μου επιτρέψετε να πω- αν και πλήττονται τα συμφέροντά μας. Γιατί απασχολούμε πολλές δυνάμεις, καταβάλλουμε σημαντικές δαπάνες για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι απλή η λύση του. Τώρα, πολύ περισσότερο, θα πρέπει να εντείνουμε τους ελέγχους, γιατί σε αυτές τις περιόδους μπορεί παράλληλα με το κύμα της λαθρομετανάστευσης, να εισέλθουν και στην Ελλάδα παράγοντες ή στοιχεία για άλλους σκοπούς. Αρα, λοιπόν, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Το πρόβλημα, όσον αφορά το επίπεδο ή την ποιότητα ζωής των πολιτών σε διάφορες χώρες, υπάρχει. Δεν αντιμετωπίζεται, όμως, με το να ξεριζώνονται από τις εστίες τους αυτοί οι άνθρωποι, αναζητώντας καλύτερη τύχη σε άλλες χώρες, όπως, στη προκειμένη περίπτωση, στη δική μας χώρα.

ΚΑΠΠΟΣ: Με βάση όσα είπατε προηγουμένως, θα ήθελα να μου πείτε εάν η κυβέρνηση γνωρίζει ότι πράγματι σχετίζεται η «ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ» με τα τρομοκρατικά χτυπήματα και αν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αναρωτιέμαι, αν θα υπάρξουν ανακοινώσεις για ποιο λόγο εμπλέκεται η Ελλάδα σε όλη αυτή την ιστορία; Δεδομένου, επίσης, ότι αυτά τα στοιχεία είναι αποδεικτικά. Δεν φαντάζομαι να έχουν το χαρακτήρα του απόρρητου....

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα στα ερωτήματά σας.

ΚΑΠΠΟΣ: Δηλαδή, για να ξέρουμε, έχουν πρόσβαση οι πολίτες στα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία έχει η κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Η εξωτερική πολιτική γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες, προκειμένου να διασφαλίσουμε το εθνικό συμφέρον, να δείξει η Ελλάδα συνέπεια, ανταποκρινόμενη στις υποχρεώσεις που έχει ως μέλος μιας μεγάλης Συμμαχίας. Οι Ελληνες πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αξιολογούν την εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και πιστεύω ότι αυτό κάνουν. Επίσης, τα πολιτικά κόμματα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται σε υψηλό επίπεδο, που τους επιτρέπει να τηρούν σωστή πολιτική θέση. Από κει και πέρα, γνωρίζετε ότι για όλες τις υπηρεσίες, ιδιαιτέρως εκείνες που ασκούν νευραλγικό ρόλο, υπάρχει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθούν. Αυτό είναι γνωστό, δεν πρόκειται να διαρραγεί. Εκτός εάν θέτετε εσείς θέμα να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να αλλάξει προσανατολισμούς, να αλλάξει συμμαχίες, οπότε θα μιλούμε πια, με βάση ένα άλλο πλαίσιο. Ομως, το πλαίσιο αναφοράς για την Ελλάδα και τους Ελληνες είναι δεδομένο και δεν το αμφισβητεί κανείς.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, είπατε προηγουμένως ότι φρουρούνται τα σύνορά μας και ότι κοντά στην Αττική, εντοπίστηκαν ομάδες λαθρομεταναστών. Πώς φρουρούνται; Από που πέρασαν; Στην Αττική έφθασαν, δεν έφθασαν σε κάποιο νησί.

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω πει και άλλες φορές -και το επανέλαβα και σήμερα- ότι τα αποτελέσματα δεν είναι πάντοτε αυτά τα οποία επιθυμούμε, εάν δεν υπάρχει συνεργασία και από την άλλη πλευρά. Ημουν σαφής σε αυτό, γιατί το θέμα έχει τεθεί, κατ επανάληψη, και σε διμερές επίπεδο. Εμείς από τη δική μας πλευρά, έχουμε πετύχει αυτή τη μεταναστευτική πίεση, η οποία έχει ενταθεί την τελευταία περίοδο, να την αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά. Διαφορετικά ο αριθμός των λαθρομεταναστών θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Για παράδειγμα αναφέρω αυτό το πλοίο το οποίο πλέει νοτιοανατολικά της Κρήτης και όπως φαίνεται μεταφέρει κάποιες εκατοντάδες ανθρώπων. Δεν του έχει επιτραπεί η είσοδός του στη χώρα μας, όπως και σε άλλες ομάδες λαθρομεταναστών δεν έχει δοθεί αυτή τη δυνατότητα. Ασφαλώς, τα θαλάσσια σύνορά μας είναι εκτεταμένα, αλλά φρουρούνται. Εχουμε βελτιώσει τον εξοπλισμό μας, η επίδοσή μας είναι πολύ καλύτερη σε αυτό τον τομέα, αλλά πάντοτε υπάρχουν και αυτές οι εξαιρέσεις.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, επειδή εντοπίστηκε ένα καράβι φρουρούνται τα σύνορα; Αυτό θέλετε να μας πείτε;

ΡΕΠΠΑΣ: Πράγματι φρουρούνται τα σύνορά μας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και πώς φθάνουν στην Αθήνα;

ΡΕΠΠΑΣ: Παρά το ότι δημιουργεί πρόβλημα στη χώρα μας, μη θέλετε να παίξετε με τον πόνο αυτών των ανθρώπων, που με κίνδυνο της ζωής τους -πολύ περισσότερο όταν μιλούμε για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας ή για μικρά παιδιά, γνωρίζετε πόσο μεγάλους κινδύνους διατρέχουν- επιβιβάζονται σε πλοία τα οποία συχνά δεν διασφαλίζουν μια κανονική και χωρίς κινδύνους πλεύση, και αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, οδηγούνται στο θάνατο, γιατί συμβαίνει και αυτό και το γνωρίζετε. Μη θέλετε να παίξετε με τον πόνο αυτών των ανθρώπων.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, θέλετε να μου πείτε ότι τους αφήνετε να περάσουν.

ΡΕΠΠΑΣ: Θέλω να πω, ότι η Ελλάδα -το στοιχείο αυτό το ανέφερα κι άλλες φορές- έχει εκτεταμένα θαλάσσια σύνορα. Το μήκος της ακτογραμμής μας, όπως σας έχω πει, φθάνει τα 18 χιλιάδες χιλιόμετρα. Είναι μόλις 2000 χιλιόμετρα μικρότερη από την ακτογραμμή ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου. Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλο είναι το έργο που πρέπει να κάνουμε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Επ αυτού: Δεν υποψιάζεστε ότι μπορεί σκοπίμως η Τουρκία να τους στέλνει όλους αυτούς προς τα εδώ;

ΡΕΠΠΑΣ: Πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται σε λόγους αδυναμίας φρούρησης και όχι σε λόγους σκοπιμότητας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες ο κ. Λαλιώτης και εσείς σήμερα, μιλήσατε για κοιτάσματα λάσπης και ο κ. Λαλιώτης μίλησε για υπόγεια της Ρηγίλλης και για κάποιον κ. Κολώνη. Ο κ. Κολώνης πολιτικά πού ανήκει, μήπως ξέρετε;

ΡΕΠΠΑΣ: Ευχαριστώ για την ερώτησή σας. Ο κ. Κολώνης συνεργάστηκε στην αρχή με την "Ευρωδυναμική Συμβουλευτική", στην οποία εμφανίστηκε ως πτυχιούχος που διέθετε πολλούς ακαδημαϊκούς τίτλους. Αποδείχθηκε ότι αυτό δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια και απολύθηκε, διώχθηκε. Στο ενημερωτικό σημείωμα που έχει διανείμει το ΥΠΕΧΩΔΕ και είναι στη διάθεσή σας, αναφέρονται όλα αυτά τα σχετικά. Ο κ. Κολώνης, αφού, λοιπόν, αποκόπηκε τελείως από το Σύμβουλο Διαχείρισης, απέκτησε επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες με άλλο μελετητικό σχήμα, μία ξένη εταιρία, την Rawmond Rudas , που διεκδικεί κάποια έργα στο πλαίσιο σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου. Εμφανίστηκε ως μάρτυρας της Rawmond Rudas στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της "Κτηματολόγιο Α.Ε.". Η αίτηση απορρίφθηκε τότε. Επίσης, εμφανίστηκε στην εταιρία, σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού, για το δεύτερο κύριο πρόγραμμα μελετών του Εθνικού Κτηματολογίου και παρουσιαζόταν σε επιτροπές αξιολόγησης και ενστάσεων, συνοδεύοντας στελέχη και εκπροσώπους της Rawmond Rudas. Πρέπει να σας πω ότι η ένσταση της Rawmond Rudas και το περιεχόμενο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της "Κτηματολόγιο Α.Ε." ήταν ταυτόσημο με το περιεχόμενο της επερώτησης των βουλευτών της Ν.Δ., που συζητήθηκε στη Βουλή στις 23 Οκτωβρίου του 2000. Επίσης, εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρίας αυτής στο διαγωνισμό του ΟΣΕ για ανάθεση μελέτης κτηματολογίου, όπως φαίνεται από τα συγκεκριμένα έγγραφα. Ο κ. Κολώνης, δεν έχει μιλήσει καθόλου μέχρι τώρα και θα πρέπει να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι ο μόνος που δεν έχει πει τίποτα σχετικό. Φαίνεται ότι, πράγματι, είχε στενή συνεργασία, "υιοθετήθηκε" από τη Ν.Δ. και τη Ρηγίλλης. Στη Βουλή, όσοι συμμετείχαν στις συζητήσεις, με αφορμή ερωτήσεις, επερωτήσεις της Ν.Δ., είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν ότι συνόδευε τους βουλευτές της Ν.Δ., τους συμβούλευε, τους έδινε στοιχεία ή τους βοηθούσε να έχουν μία συγκεκριμένη κατεύθυνση στην ανάπτυξη των επιχειρημάτων τους. Ολα αυτά, δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι ο κ. Κολώνης είναι στενά συνδεδεμένος με τη Ν.Δ. και τη Ρηγίλλης και ότι ο ρόλος του, κατά την πολιτική κρίση μας, είναι υπονομευτικός του Κτηματολογίου και συγκεκριμένα της επιλογής που έχουμε κάνει, το Εθνικό Κτηματολόγιο να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα που έχει σήμερα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είπατε πού ανήκει πολιτικά ο κ. Κολώνης. Αυτό ρώτησα.

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό που γνωρίζω είναι ότι συνεργάζεται με τη Rawmond Rudas , η οποία συνεργάζεται με τη Ν.Δ.. Ο κ. Κολώνης, συχνά-πυκνά συνεργάζεται με τα στελέχη της Ν.Δ. Το τι ψηφίζει καθένας δεν το γνωρίζω.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Κολώνης είναι μέλος της τοπικής οργάνωσης 1 του ΠΑΣΟΚ στου Παπάγου;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν το γνωρίζω. Τα στοιχεία που ανέφερα, αν μπορεί κάποιος ας τα αμφισβητήσει. Είναι γνωστό ότι ο κ. Κολώνης, όπως είπε και ο αρμόδιος υπουργός, έχει στενή επιχειρηματική, πολιτική σχέση με τη Ν.Δ.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ηταν συνεργάτης του κ. Ντέκα; Ηταν συμμέτοχοι στην εταιρία "Ευρωδυναμική"; Εχει μετοχές;

ΡΕΠΠΑΣ: Με ανοικτό διαγωνισμό που έγινε το 1996, η εταιρία "Ευρωδυναμική Συμβουλευτική", μαζί με άλλους, ανέλαβε, με την ιδιότητα του συμβούλου διαχείρισης, ένα τμήμα αυτού του έργου. Πράγματι, εργάστηκε εκεί ο κ. Κολώνης για μια περίοδο, εμφανιζόμενος ως γνώστης του αντικειμένου, ότι διαθέτει τίτλους και πτυχία, τα οποία αποδείχθηκε ότι δεν διέθετε, με αποτέλεσμα να απολυθεί.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και μέτοχος της εταιρίας.

ΡΕΠΠΑΣ: Αφού δεν το γνωρίζω, δεν το αποκλείω. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο κ. Κολώνης αποκόπηκε, διώχθηκε από την εταιρία αυτή και στη συνέχεια, ως εκπρόσωπος της Rawmond Rudas, η οποία δεν θέλει το Εθνικό Κτηματολόγιο να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του, συνεργάζεται με τη Ν.Δ., δίνοντας "γραμμή" στους βουλευτές της.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή, θα απαντήσει στη Βουλή για τη διαπλοκή;

ΡΕΠΠΑΣ: Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, θα έχω την τιμή και τη χαρά να απαντήσω, τόσο στον κ. Παυλόπουλο, όσο και στον κ. Μάνο, στο πλαίσιο των αυριανών ερωτήσεων που θα συζητηθούν εκεί. Πρέπει να σας πω, όμως, γιατί δημιουργείται μια ψευδής εντύπωση, ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο της χώρας είναι πιο αυστηρό από αυτό που περιγράφει το νέο Σύνταγμα. Το νέο Σύνταγμα, γνωρίζετε ότι αναφέρεται στο βασικό μέτοχο για τον οποίο θα πρέπει να θεωρούνται ασυμβίβαστες κάποιες δραστηριότητες. Το ισχύον νομικό πλαίσιο αναφέρεται στον απλό και όχι το βασικό μέτοχο. Αρα, λοιπόν, αυτά τα οποία και εσάς παραπλανούν και εμφανίζονται ως κινήσεις εναντίον της διαπλοκής, θα μου επιτρέψετε να πω ότι ίσως -και καλώ να το ερευνήσετε- κινούνται σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα απαντήσει ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή;

ΡΕΠΠΑΣ: Είπα ότι θα απαντήσω εγώ. Το προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

ΚΟΥΙΝ: Ηθελα μία διευκρίνιση σε αυτό που μας είπατε πριν, για το πλοίο. Είπατε ότι δεν θα επιτρέψουμε την είσοδό του;

ΡΕΠΠΑΣ: Σε κανένα δεν επιτρέπουμε την είσοδο στη χώρα μας. Τα σύνορα της χώρας φρουρούνται.

ΜΠΟΥΑΤΑΡ: Μία ερώτηση για το θέμα της Ολυμπιακής. Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί με τις αεροπορικές εταιρίες, θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάποιος φόβος της κυβέρνησης για "ναυάγιο" της ιδιωτικοποίησης και των συνομιλιών και αν σκέπτεται κάποια μέτρα για να κλείσει πιο γρήγορα η συμφωνία με την ΑΧΟΝ, ενδεχομένως. Πού βρισκόμαστε;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα από όλα, γνωρίζετε ότι η πορεία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας αποτελεί αμετάκλητη απόφασή μας. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε μια πολύ λεπτή φάση. Η περίοδος αυτή δεν προσφέρεται για ανακοινώσεις. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, με χειρισμούς που θα είναι προς το συμφέρον της Ο.Α. Μου δίνετε την ευκαιρία με την ερώτησή σας να πω ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο, διαβιβάζεται στη Βουλή από τον αρμόδιο εισαγγελέα -και είναι υποχρεωμένος να το κάνει αυτό- μία μηνυτήρια αναφορά στελεχών της Ο.Α. που πρόσκεινται στη Ν.Δ. Είναι γνωστό αυτό. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό βλάπτει τα συμφέροντα της Ο.Α. Είναι μία ακόμη χρονική σύμπτωση! Η μηνυτήρια αυτή αναφορά είχε κατατεθεί το καλοκαίρι του 2000, εναντίον του προηγούμενου υπουργού Μεταφορών κ. Μαντέλη και διαβιβάστηκε στη Βουλή το καλοκαίρι του 2001, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, και ανακοινώνεται αυτή την κρίσιμη στιγμή. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Κακλαμάνης πότε την πήρε;

ΡΕΠΠΑΣ: Τον περασμένο Ιούλιο, ενώ λειτουργούσε το Τμήμα Διακοπής των εργασιών της Βουλής, αλλά δεν μπορούσε να την ανακοινώσει. Επρεπε να την ανακοινώσει στην Ολομέλεια της Βουλής τώρα. Αυτό ήταν γνωστό ότι δεν ανακοινώνεται στο Τμήμα Διακοπής της Βουλής.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η πρώτη απόφαση είναι;

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, είναι μία μηνυτήρια αναφορά. Η απλή διαβίβαση μπορεί να γίνει μέσα σε μία ημέρα. Κατατίθεται μία μηνυτήρια αναφορά -γνωστό το τέχνασμα της Ν.Δ.- ο εισαγγελέας τη διαβιβάζει στη Βουλή και είναι στη διάθεση του Προέδρου της Βουλής.

ΚΑΠΠΟΣ: Μου έκανε φοβερή εντύπωση η απάντηση που δώσατε στον κ. Σταματόπουλο, ως προς τον κ. Κολώνη, τον οποίο προσωπικά δεν τον ξέρω, αλλά έμαθα σήμερα τον πλήρη φάκελό του και αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν η κυβέρνηση, που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα, να έχει έναν πλήρη φάκελο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των γνωστικών δεξιοτήτων και δεν ξέρω τι άλλο, κάποιων πολιτών;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν γνωρίζουμε αν εσείς έχετε πτυχίο μιας σχολής, αν είστε δημοσιογράφος ή πού δουλεύετε; Αυτά είναι γνωστά.

ΚΑΠΠΟΣ: Δεν σας έχω δώσει, πάντως, βιογραφικό και δεν το δημοσιοποιώ.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν γνωρίζω το βιογραφικό σας. Αλλά, αυτό έλειπε τώρα, να αποκαλυφθεί ότι δεν εκπροσωπείτε κάποια εφημερίδα και ότι δεν είστε διαπιστευμένος εδώ! Μπορεί να μας το πείτε κι αυτό.

ΚΑΠΠΟΣ: Περί άλλου πράγματος μιλάμε.

ΡΕΠΠΑΣ: Ποιά εφημερίδα εκπροσωπείτε;

ΚΑΠΠΟΣ: Την "Ελεύθερη Ωρα", το ξέρετε πολύ καλά.

ΡΕΠΠΑΣ: Ναι. Προσωπικό δεδομένο είναι αυτό; Ο κ. Σταματόπουλος μου ζήτησε να απαντήσω σε θέμα που αφορά τις πολιτικές πεποιθήσεις ενός συμπολίτη μας. Δεν γνωρίζω. Οσον αφορά, όμως, στοιχεία που αφορούν τη δημόσια δραστηριότητά του, αυτά είναι γνωστά. Μην παρερμηνεύετε το νόμο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 4 October 2001 - 14:05:11 UTC