Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-11-12

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΧΥΤΗΡΗ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Οπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός πραγματοποιεί, σήμερα και αύριο, επίσημη επίσκεψη στη Σλοβακία. Σήμερα, στις 10.45, είχε συνάντηση με το Πρωθυπουργό της Σλοβακίας. Στις 11.30, έδωσε συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους, ενώ αυτή την ώρα, παρακάθεται σε επίσημο γεύμα με τον Πρωθυπουργός της Σλοβακίας. Στις 4 το απόγευμα, έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σλοβακίας. Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει αύριο το απόγευμα.

Στην επίσκεψη αυτή θα εξεταστούν τα διμερή θέματα. Οπως γνωρίζετε, η Σλοβακία επιδιώκει, όπως και οι άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, να ενταχθεί, κάποια στιγμή, στην ενωμένη Ευρώπη.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για το όνομα των Σκοπίων, κυκλοφορεί εκ νέου το σενάριο ότι θα υπάρχει ένα όνομα, το οποίο θα το χρησιμοποιούμε εμείς για τη χώρα αυτή και όλοι οι υπόλοιποι θα χρησιμοποιούν το όνομα "Μακεδονία".

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο. Οι διαπραγματεύσεις, όπως γνωρίζετε, συνεχίζονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Γίνεται προσπάθεια να βρεθεί διεθνής ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Θέλω να ρωτήσω, εάν σας προβληματίζει το γεγονός ότι από τα αποτελέσματα του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης "Opinion" που δημοσιεύει σήμερα η "Ελευθεροτυπία", κυβέρνηση και αντιπολίτευση εμφανίζονται να μην έχουν μεγάλες διαφορές στα σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα του τόπου.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Οι διαφορές είναι γνωστές και ορατές. Γενικώς, όμως, για τη δημοσκόπηση, πέρα από τις δηλώσεις που έχουν γίνει από στελέχη της κυβέρνησης και από τον υπουργό Τύπου κ. Πρωτόπαπα, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η δημοσκόπηση αυτή εξετάζεται από όλους, όπως είναι και σωστό. Αν, όμως, την κοιτάξουμε στα επιμέρους σημεία της, αναφέρει ότι καταλληλότερος Πρωθυπουργός είναι ο κ. Σημίτης και ικανότερο κόμμα για τη διακυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ. Αναφέρει, ότι στο θέμα της πρόθεσης ψήφου είναι υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σας επαναλάβω ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2004. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια ανάκαμψη της κυβέρνησης που είναι ορατή. Μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει σύγκριση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Οσον αφορά τις δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ., σχετικά με τη δημοσκόπηση, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Θα έλεγα ότι έχουν κάθε δικαίωμα να "ονειρεύονται".

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες τίθενται ως πρώτη προτεραιότητα από τον Πρωθυπουργό, στην ίδια δημοσκόπηση αναφέρεται ότι μόνο το 6% ενδιαφέρεται ή τους αντιμετωπίζει ως πρώτη προτεραιότητα;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι, όντως, πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Επειδή γίνεται πολύς λόγος για την προετοιμασία τους τις τελευταίες ημέρες -και μάλιστα ενόψει της αυριανής συζήτησης που θα γίνει στη Βουλή, όπου ο υπεύθυνος υπουργός κ. Βενιζέλος θα απαντήσει σε αιτιάσεις της Ν.Δ.- πιστεύω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες απασχολούν και θα απασχολούν κάθε μέρα και περισσότερο τον ελληνικό λαό. Η συμμετοχή του ελληνικού λαού θα είναι τελικώς πολύ μεγάλη, θα έλεγα καθ` ολοκληρία, στην προετοιμασία τους. Γνωρίζετε την ανακοίνωση που εξέδωσα χθες γι` αυτά τα θέματα, όπως και τις απαντήσεις που έδωσε ο κ. Βενιζέλος. Θα ήθελα να επαναλάβω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν με κάθε επιτυχία. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στην προετοιμασία τους και είναι φυσικό να υπάρχουν. Οπως είπε και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ σε χθεσινή συνέντευξή του στη "Gardian" -και αναφέρω κατά λέξη τι είπε ο κ. Ρονγκ- "έχουμε τώρα την πεποίθηση ότι οι Αγώνες θα είναι επιτυχημένοι". Και αυτό πιστεύω λέει πολλά.

Η Ν.Δ., από την πλευρά της, έχει επιλέξει να κάνει αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ και στον τομέα αυτό, σε ένα θέμα που είναι εθνικό και το παραδεχόμαστε όλοι ότι είναι ένα εθνικό θέμα. Θα έλεγα ότι ακολουθεί αρνητική τακτική απέναντι στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση -αλλά και η χώρα- για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτή την αρνητική τακτική την ακολουθεί από το παρελθόν. Επαναλαμβάνω ότι και στο παρελθόν, στην προσπάθεια της χώρας για την ένταξή της στην ΟΝΕ, ήταν αρνητική, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα το καταφέρει η Ελλάδα. Βεβαίως, το καταφέραμε. Από την 1.1.2002 θα κυκλοφορεί το Ευρώ στη χώρα μας. Επίσης, η Ν.Δ. ήταν αρνητική, όσον αφορά το ΜΕΤΡΟ, το οποίο όμως υλοποιήθηκε. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο το οποίο μάλιστα, όπως ξέρετε, προεκτείνεται και με άλλους σταθμούς. Το ίδιο αρνητική ήταν η Ν.Δ. και για το νέο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Είναι γενικώς αρνητική. Εμείς την καλούμε να είναι θετική για το καλό της χώρας. Να αλλάξει αυτή την τακτική της άρνησης και της καταστροφολογίας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Εγινε μια ενδιαφέρουσα περιοδεία του αρχηγού της Ν.Δ. στην Κρήτη και μάλιστα ακούστηκαν από εκεί και κατηγορίες κατά της κυβέρνησης. Μίλησε ο κ. Καραμανλής για "κουρασμένη κυβέρνηση που δεν έχει να προσφέρει τίποτα" και μάλιστα την κατηγόρησε για καθεστωτική αντίληψη. Εχετε κάποιο σχόλιο επ` αυτού;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ο κ. Καραμανλής προφανώς μπορεί να κάνει κριτική στην κυβέρνηση, με τον τρόπο του. Ούτως ή άλλως, είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρακολούθησα τις ομιλίες που έκανε στην Κρήτη και θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις. Πρώτον, δήλωσε ότι αισθάνεται Λασιθιώτης. Του απαντώ ότι, ευτυχώς που οι Λασιθιώτες δεν αισθάνονται Καραμανλικοί. Δεύτερον, δήλωσε κατά λέξη ότι "πιστεύω πολύ στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης". Θέλω να υπενθυμίσω ότι αυτό λέγεται εκ των υστέρων. Διότι, όταν ψηφιζόταν στη Βουλή ο νόμος "Καποδίστριας", η Ν.Δ. αποχώρησε από την ψηφοφορία. Ταυτόχρονα, θέλω να τονίσω ό,τι έχει γίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α@, Β@ Γ@ βαθμού, έχει γίνει από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Τρίτον, δήλωσε ότι "είναι ευκαιρία για τη χώρα το Γ` Κ.Π.Σ.". Υπενθυμίζω και πάλι ότι το Γ` Κ.Π.Σ. το πέτυχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, διαπραγματευόμενος με την Ε.Ε. Τότε ο κ. Καραμανλής και η Ν.Δ. έκαναν και πάλι αρνητική κριτική στην κυβέρνηση για την προσπάθειά της αυτή. Το άλλο που τονίζει συνεχώς ο κ. Καραμανλής σε κάθε ομιλία του, είναι να ξεχάσουμε το παρελθόν. Ουσιαστικά υποστηρίζει ότι το κόμμα της Ν.Δ, είναι κόμμα του μεσαίου χώρου. Με αυτό τον τρόπο, καλεί τους κεντρώους να πάψουν να είναι κεντρώοι, να ξεχάσουν και να ψηφίζουν Δεξιά. Πιστεύω ότι την απάντηση θα την πάρει στις εκλογές.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε, χθες, ότι οι παρατηρήσεις του κ. Οσβαλντ είναι γνωστές. Δηλαδή, ξέρατε και αφήσατε να δει αυτές τις ελλείψεις που υπάρχουν στα Ολυμπιακά Εργα; Τι εννοείτε "είναι γνωστές";

ΧΥΤΗΡΗΣ: Είπα "είναι γνωστές", διότι οι παρατηρήσεις που κάνει η Συντονιστική Επιτροπή που επισκέπτεται τη χώρα, γίνονται γνωστές στην κυβέρνηση. Και η κυβέρνηση συζητά αυτές τις παρατηρήσεις στη Διυπουργική Επιτροπή. Επομένως, η κυβέρνηση λαμβάνει τα μέτρα της και δίνει τις απαντήσεις της στην πράξη.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εκτοτε, λέτε ότι υπάρχει πρόοδος στα συγκεκριμένα έργα. Ποιά είναι αυτά τα έργα;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Υπάρχει πρόοδος σε όλα τα έργα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για ποιά; Μιλάτε για συγκεκριμένα έργα;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Γενικότερα στην προετοιμασία, υπάρχουν δυσκολίες. Τις έχουμε αναφέρει επανειλημμένως. Υπάρχουν προσφυγές από την πλευρά πολιτών, έχουν γίνει προσφυγές από δήμους για διάφορα έργα. Υπάρχουν δυσκολίες, διότι για ορισμένα έργα υπήρξε ανάγκη να γίνουν σε κάποιο άλλο χώρο από τον αρχικά προκαθορισμένο, οπότε ήταν δικαιολογημένη μια καθυστέρηση. Για παράδειγμα, κάποια έργα που είχαν προγραμματιστεί για την περιοχή του Σχοινιά δεν θα γίνουν εκεί, θα κατασκευαστούν αλλού. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, τα έργα προχωρούν. Λεπτομερής απάντηση για όλα αυτά τα θέματα θα δοθεί αύριο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, από τον αρμόδιο υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορείτε να μου πείτε, εάν θα γίνουν όλα τα ολυμπιακά έργα και όλα τα έργα υποδομής που είχαν αποφασιστεί;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Θα ολοκληρωθούν όλα τα ολυμπιακά έργα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν και θα είναι και επιτυχημένοι. Δεν πρέπει να υπάρχει αμφισβήτηση από κανέναν ότι δεν θα ολοκληρωθούν τα ολυμπιακά έργα και επομένως, θα υπάρχει κίνδυνος για την τέλεσή τους. Μια τέτοια σκέψη θα πρέπει απολύτως να αποκλειστεί.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποια έργα κόβονται, κάποιες γέφυρες και κάποιοι δρόμοι κόβονται. Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Αυτό που λέτε δεν έχει σχέση με τα ολυμπιακά έργα, αυτά καθ` αυτά. Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ανάπλαση όλης της περιοχής της Αττικής και ειδικότερα της πόλης των Αθηνών. Αυτά τα έργα θα υλοποιηθούν.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ακουσα ότι κόβονται κάποιες γέφυρες. Κάτι τέτοιο άκουσα.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν κόβονται. Υπάρχει, όμως, περίπτωση σε κάποιο έργο να γίνει κάποια αλλαγή, να έχουμε δηλαδή μια εναλλακτική λύση.

ΚΟΥΙΝ: Ως καθ` ύλην αρμόδιος υπουργός, μπορείτε να μας πείτε, εάν η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που ζητήθηκαν από τον κ. Οσβαλντ και εάν θα τις παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Στις 21 Νοεμβρίου έρχεται ο κ. Οσβαλντ επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής. Η Διυπουργική Επιτροπή θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ, αλλά επειδή με αναφέρατε ως αρμόδιο για την επικοινωνία, επιτρέψετε μου να σας πω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η προβολή των Ο.Α. τόσο στο εξωτερικό, όσο και στη χώρα μας. Η συνεργασία των αρμοδίων υπουργείων με την επιτροπή προετοιμασίας του «ΑΘΗΝΑ 2004» για την προβολή αυτή, έχει πολύ μεγάλη σημασία.

ΚΟΥΙΝ: Με τους 15 Αγγλους, μήπως ξέρετε τι γίνεται; Εχουν συλλάβει 15 Αγγλους για κατασκοπία.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Νομίζω ότι δεν είναι μόνο Αγγλοι, είναι και Ολλανδοί. Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει. Τα άτομα αυτά φωτογράφιζαν στην Καλαμάτα μια αεροπορική βάση. Επομένως, συνελήφθησαν, κατασχέθηκε το φωτογραφικό υλικό και οδηγήθηκαν, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, στον εισαγγελέα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε απολογούνται στον εισαγγελέα, γίνεται η σχετική ανάκριση.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Στην ίδια εφημερίδα που δημοσιεύθηκαν οι δηλώσεις του κ. Ρονγκ, υπάρχει και ένα σχόλιο που προβάλλει το πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ της κας Αγγελοπούλου και της κυβέρνησης. Ρώτησα, δυο-τρεις φορές, τον υπουργό Τύπου να μου βεβαιώσει εάν υπάρχει όντως παραίτηση της κας Αγγελοπούλου και απλώς διατηρείται σε ένα επίπεδο ισορροπιών και δεν ανακοινώνεται. Το δεύτερο ερώτημά μου που έχει σχέση με τους Ο. Α. και τα έργα, είναι κατά ποιό τρόπο προχώρησε η κυβέρνηση στην ανάθεση της γέφυρας σε αυτό το μεγάλο διακεκριμένο Ισπανό αρχιτέκτονα και υπερπήδησε όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τις δεσμεύσεις. Γιατί δεν προκηρύχθηκε ένας διεθνής διαγωνισμός ή γιατί δεν προτιμήθηκαν Ελληνες αρχιτέκτονες; Και ένα τρίτο ερώτημα, που έχει σχέση με το ΕΥΡΩ και με την ΟΝΕ, επειδή μας τα προβάλλετε κατά έντονο τρόπο όλα αυτά τα έργα και είναι αναμφισβήτητα, δεν βλέπω αντιστοιχία με την πραγματικότητα. Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να μας πει τι γίνεται με αυτή την κυκλοφοριακή συμφόρηση; Πώς θα ξεπεραστεί; Λέτε ότι γίνονται έργα, η απάντηση ποια είναι; Εχετε γνώση της πραγματικότητας, ως κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή; Ο Πρωθυπουργός, σήμερα, για να φθάσει στο αεροδρόμιο το πρωί έκανε δύο ώρες με αστυνομία.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Οσον αφορά το πρώτο ερώτημά σας, θέλω να σας πω ότι η κα Αγγελοπούλου δεν υπέβαλε την παραίτησή της. Αντιθέτως, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Προετοιμασίας των Ο.Α., είναι πολύ σημαντική και πολύ αποτελεσματική στο ρόλο της. Οσον αφορά το δεύτερο ερώτημά σας, για όλα αυτά έχουν δοθεί απαντήσεις, όταν υπήρξε η σχετική απόφαση. Σας παραπέμπω σε αυτές.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η ανάθεση είναι νομότυπη, δηλαδή;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Είναι απολύτως νομότυπη. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από κανέναν στο θέμα αυτό. Στο τρίτο ερώτημά σας, απαντώ ότι γνωρίζετε την ύπαρξη του ΜΕΤΡΟ και πόσο έχει βοηθήσει στο κυκλοφοριακό η λειτουργία του. Ξέρετε πόσοι συμπολίτες μας κυκλοφορούν καθημερινά με το ΜΕΤΡΟ;

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ξέρω πόσοι ταλαιπωρούνται.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Οπως γνωρίζετε το ΜΕΤΡΟ επεκτείνεται. Και αυτό είναι θετικό. Παραμένει ένα πρόβλημα -και θα συμφωνήσω μαζί σας- όσον αφορά την κυκλοφορία πολλών ιδιωτικών αυτοκινήτων, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Γνωρίζετε ότι οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, έχουν σημειώσει κατακόρυφη αύξηση. Κάθε χρόνο πωλούνται περίπου 250.000 αυτοκίνητα. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα, το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, πρώτον με τα έργα που γίνονται και αυτά που πρόκειται να γίνουν. Δεύτερον, με το μέτρο της εναλλακτικής κυκλοφορίας μονών-ζυγών αυτοκινήτων στο κέντρο, που ήδη εφαρμόζεται. Και τρίτον, με την επιβολή από τη νομοθεσία, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για κάθε νέο κτίριο που χτίζεται να διαθέτει χώρο γκαράζ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη, μια παρένθεση σε αυτό, γιατί και η ενημέρωση να είναι χωρίς προσωπική αιχμή. Αυτό το ερώτημα που σας έκανα για το κυκλοφοριακό, στηρίζεται στα νέα στοιχεία συγκοινωνιολόγων που λένε ότι ανεξαρτήτως των έργων αυτών, με αυτή τη δικαιολογία που λέτε και που είναι πολύ σωστή, με την αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων...

ΧΥΤΗΡΗΣ: Αρα, αυτή δεν είναι δικαιολογία...

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δικαιολογία με την καλή έννοια. Το 2004, πάλι θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα, ανεξαρτήτως των έργων. Επομένως, δεν μπορείτε να μας τα λέτε όλα ρόδινα, δυο χρόνια, πριν από τους Ο.Α...

ΧΥΤΗΡΗΣ: Μα, δεν τα λέω ρόδινα, δέχθηκα ότι υπάρχει πρόβλημα. Σας είπα, όμως, ότι γίνονται διάφορες προσπάθειες για δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης. Οπως ξέρετε, υπάρχει και θα επεκταθεί -έχει κάνει σχετικές δηλώσεις ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής- η λωρίδα που θα ακολουθείται από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης, δρομολογείται και το έργο με το τραμ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ο περιφερειακός δρόμος Υμηττού, ενώ, παράλληλα ολοκληρώνεται και η ΑΤΤΙΚΗ Οδός. Ολα αυτά δεν είναι ασφαλώς δικαιολογίες, είναι μια πραγματικότητα. Οπως πραγματικότητα είναι, επίσης, ότι επειδή βρισκόμαστε σε μια καλή οικονομική κατάσταση, αγοράζουμε αυτοκίνητα, πολλές φορές, πέραν του ενός, και το γνωρίζετε.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η τελευταία ερώτηση έχει σχέση με το ΕΥΡΩ και με τα αυτοκίνητα. Από την Πρωτοχρονιά και μετά θα διαπιστώσουν όλοι οι Ελληνες ότι η διαφορά μισθών μεταξύ των Ελλήνων και των άλλων Ευρωπαίων πολιτών...

ΧΥΤΗΡΗΣ: Αυτή δεν είναι ερώτηση. Κάνετε σχολιασμό. Αυτό μπορείτε να το κάνετε στο μέσο που εργάζεστε.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν κάνω σχολιασμό. Θα λάβετε μέτρα γι αυτό το θέμα; Δηλαδή, αναπροσαρμογή; Δεν είναι σχολιασμός. Και στις τιμές για κερδοσκοπία και στην εξίσωση των μισθών.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2002, μπαίνει, μαζί με 12 χώρες ακόμη, στη ζώνη του ΕΥΡΩ. Στη χώρα μας θα κυκλοφορεί το Ευρώ. Αυτό σημαίνει νομισματική σταθερότητα, οικονομική σταθερότητα και προϋπόθεση για ανάπτυξη. Σημαίνει, ακόμα και συγκρίσεις, όπως λέτε, του επιπέδου διαβίωσης των Ευρωπαίων. Συγκλίσεις, οι οποίες -όπως επανειλημμένως έχει τονίσει η κυβέρνηση- πρόκειται να επιτευχθούν. Αυτό επιδιώκουμε. Τα επόμενα χρόνια, με την πολιτική που εφαρμόζουμε, είμαι σίγουρος ότι θα το επιτύχουμε, ώστε να επιτευχθεί η πραγματική σύγκλιση, μεταξύ των οικονομιών των χωρών-μελών της Ε.Ε. και επομένως, του βιοτικού επιπέδου όλων των Ευρωπαίων. Αυτή την περίοδο -και το γνωρίζετε- υπάρχει μια «ψαλίδα»...

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: 60%-40%...

ΧΥΤΗΡΗΣ: Οχι, είναι 70%-100%.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 12 November 2001 - 15:05:10 UTC