Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-03-08

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 8 Μαρτίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΧΥΤΗΡΗ

Γεια σας.

Σήμερα είναι η ημέρα της Γυναίκας και επιτρέψτε μου να πω και εγώ κάτι:

Δεν υπάρχει μία ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα. Ολες οι ημέρες της ανήκουν. Αυτό το ποιητικό που ακούγεται ότι η γυναίκα είναι το μισό του ουρανού, είναι λάθος. Η γυναίκα είναι ολόκληρος ο ουρανός. Και θα ήθελα να τονίσω ότι η γυναίκα δημοσιογράφος έχει προσδώσει σε αυτό το δύσκολο έργο σοβαρότητα, μέτρο, ανθρωπιά και γνώση και το έχει πετύχει μόνη της με την προσωπικότητά της.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εχει υπόψη του ο Πρωθυπουργός ότι θα γίνουν συλλήψεις τρομοκρατών; Εχει κάποια στοιχεία; Υπάρχει αυτή η λίστα τελικά, γιατί κάτι τέτοιο υπαινίχθηκε στο Τόκιο, ότι είναι πολύ κοντά και πολύ γρήγορα θα τους πιάσουν και ότι οι υπηρεσίες δουλεύουν σκληρά.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Αυτά είναι λόγια δικά σας, δεν είναι του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός έχει υπόψη του πώς δουλεύουν οι υπηρεσίες στον τομέα αυτό. Γι` αυτό είπε αυτά που είπε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι κάπου κοντά, δηλαδή, οι υπηρεσίες αυτές; Εχουν "ακουμπήσει" τη 17Ν, τους τρομοκράτες;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Σας απάντησα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μια λίστα που είχαν δώσει οι Αμερικανοί, οι Εγγλέζοι, υπάρχει ακόμα;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν υπήρχε ποτέ καμία λίστα. Εχει απαντηθεί αυτό το θέμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί επανέρχεστε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιός έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να επιτεθούν στους βουλευτές;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Κατ` αρχάς, τα ΜΑΤ δεν επιτέθηκαν στους βουλευτές, όπως το θέτετε εσείς. Τα ΜΑΤ εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους να προχωρήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Με χημικά αέρια;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Τους εμπόδισαν με τον τρόπο τους.

ΚΑΠΠΟΣ: Εχετε υπόψη σας την παράγραφο των δηλώσεων του Πρωθυπουργού στο Τόκιο, που αναφέρεται στην ευρωπαϊκή ευελιξία, σε ό,τι αφορά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την εξέλιξη της Ευρώπης; Ηθελα να ρωτήσω: Για την ελληνική κυβέρνηση, είναι θέση πλέον ότι συμμερίζεται αντιλήψεις κέντρων ή διαφορετικών ταχυτήτων στην Ε.Ε.; Γιατί, ακριβώς αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Εχει ξεκινήσει ήδη διεργασία στην Ε.Ε. με τη συνέλευση η οποία έχει αρχίσει τις εργασίες της και θα διαρκέσει ένα χρόνο. Μετά θα γίνει η Διακυβερνητική. Αυτό αφορά το πολιτικό μέλλον της Ευρώπης. Εκεί εκπροσωπείται η ελληνική Βουλή και η ελληνική κυβέρνηση. Οι θέσεις της Ελλάδας είναι γνωστές και τις έχει εκφράσει επανειλημμένως ο Πρωθυπουργός. Ομως, μέσα σε αυτή τη διαδικασία θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Εμείς είμαστε υπέρ της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης -θα δούμε το σχήμα- ενώ υπάρχει η άλλη γραμμή που υποστηρίζει ότι η Ευρώπη μπορεί να μείνει στον οικονομικό τομέα και στην οικονομική συνεργασία, όπως είναι σήμερα.

ΚΑΠΠΟΣ: Δεν ρωτώ για τη διαδικασία, ούτε για απολύτως γνωστά θέματα. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να επαναλάβω επί λέξει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Αλλά, δεν είναι καθόλου λεπτομέρεια το αν η Ελλάδα συντάσσεται αυτή τη στιγμή με απόψεις στην Ε.Ε. για άξονες ή για διαφορετικές ταχύτητες. Ηταν απολύτως ειδική η ερώτηση...

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ουδέποτε η Ελλάδα είχε τέτοια θέση, ούτε για διαφορετικές ταχύτητες, ούτε για διαφορετικό επίπεδο. Αυτό που λέγαμε στο παρελθόν ότι θα υπάρχει ένα κέντρο με κάποιες μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και οι άλλες θα είναι σε διαφορετικό επίπεδο, δεν γίνεται δεκτό και δεν είναι θέση της Ελλάδας, αλλά και από ό,τι γνωρίζουμε, ούτε και των περισσοτέρων κρατών-μελών.

ΚΑΠΠΟΣ: Με αναγκάζετε εδώ να σας ζητήσω ερμηνεία σε κάτι συγκεκριμένο: "Ορισμένες χώρες θα προοδεύουν περισσότερο. Για τις άλλες, όμως, πρέπει να είναι δυνατή η συμμετοχή τους σε ευθετότερο χρόνο". Αυτό τι σημαίνει;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Είναι καθαρά ελληνικά και φαντάζομαι ότι ένας δημοσιογράφος μπορεί να τα καταλάβει. Δεν θα προχωρήσω σε ερμηνεία. Θα μείνω σε αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός.

ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ: Ηταν ενήμερη η κυβέρνηση από τις διαδικασίες του ΟΤΕ για να λάβει άδεια στη Βουλγαρία;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ο ΟΤΕ είναι ένας οργανισμός που καθορίζει τον προγραμματισμό του. Για το συγκεκριμένο θέμα που αναφέρετε, υπάρχει ανακοίνωση του ΟΤΕ.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 8 March 2002 - 14:05:18 UTC