Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-07-02

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, προβληματίζεται η κυβέρνηση από τον τρόπο διαρροής ορισμένων πληροφοριών, πριν καν ανακοινωθούν και μήπως αυτός είναι ένας από τους λόγους καθυστέρησης στο να υπάρξουν αποτελέσματα εναντίον της τρομοκρατίας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτή την ώρα, είμαστε σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο. Γνωρίζετε ότι υπήρξε ένα συγκεκριμένο γεγονός, το περασμένο Σάββατο. Γι` αυτό το γεγονός, υπήρξαν ανακοινώσεις της αστυνομίας γύρω από το πρόσωπο και την ταυτότητα του δράστη της τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά και για το όπλο που βρέθηκε στο χώρο που επιχειρούσε ο δράστης. Θέλω να επισημάνω το εξής: Είμαστε στη φάση των ερευνών. Γίνονται έρευνες προς όλες τις αναγκαίες κατευθύνσεις. Είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη φάση. Δεν υπάρχει λόγος, ούτε να αναπτύσσονται σενάρια, ούτε να αναπτύσσεται παραφιλολογία, αλλά ούτε και να γίνονται υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της με ευθύνη και θα την κάνει καλά. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι πρέπει όλοι μας να αφήσουμε τα αρμόδια όργανα να κάνουν τη δουλειά τους. Να είστε βέβαιοι ότι, όταν καταλήξουν με σιγουριά σε ορισμένα συμπεράσματα, θα μας τα ανακοινώσουν, όπως κάνουν και μέχρι τώρα. Επαναλαμβάνω ότι είναι ώρα ευθύνης και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ιδιαίτερη προσοχή. Οσο λιγότερο συζητούμε γι` αυτά τα ζητήματα, τόσο πιο πολύ ελεύθερα και υπεύθυνα τα αρμόδια όργανα κάνουν τη δουλειά τους. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας λόγος, ούτε για διαρροές, ούτε για πράξεις που δυσχεραίνουν το έργο της αστυνομίας.

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς επειδή συμβαίνουν αυτά, θα ήθελα να ρωτήσω, εάν η κυβέρνηση προβληματίζεται και λαμβάνει μέτρα για να είναι η ίδια και οι υπηρεσίες στις οποίες προίσταται, πιο αποτελεσματικές.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πράγματι, προσπαθούμε να λάβουμε μέτρα. Πιστεύω ότι έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, με αποτέλεσμα να επιδεικνύεται ιδιαίτερη σοβαρότητα στο έργο των αρμόδιων αστυνομικών αρχών και να μην υπάρχουν, ούτε διαρροές, ούτε πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ούτε να δημιουργείται ένα κλίμα που δεν αντιστοιχεί στο σοβαρό έργο που γίνεται. Επαναλαμβάνω ότι δεν δικαιολογούνται, αυτή τη στιγμή, ούτε σενάρια, ούτε η ανάπτυξη μιας παραφιλολογίας γύρω από αυτά τα θέματα, ούτε η καλλιέργεια κλίματος υπεραισιοδοξίας. Με αίσθημα ευθύνης και χαμηλούς τόνους, πρέπει να γίνει σε βάθος η έρευνα.

ΚΟΥΙΝ: Μπορούμε, τουλάχιστον, να μάθουμε εάν σε κυβερνητικό επίπεδο έχει ζητηθεί αστυνομική συνδρομή από άλλες χώρες, όπως π.χ. από την Ισπανία;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι υπάρχει συνεχής συνεργασία των αρμόδιων αρχών με υπηρεσίες άλλων χωρών γύρω από το θέμα της τρομοκρατίας. Τίποτα περισσότερο.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Χθες το βράδυ, η άτυπη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής κράτησε περίπου τέσσερις ώρες. Στη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ωρών, είχε την ευκαιρία ο Πρωθυπουργός και οι συμμετέχοντες να θέσουν το θέμα της τρομοκρατίας και να το δουν υπό το φως των νέων εξελίξεων που υπήρξαν από το γεγονός του Πειραιά και μετά;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εισαγωγικά ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε για την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Στη συνέχεια, είπε -και συμφώνησαν όλοι- ότι είναι σκόπιμο να δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα των χαμηλών τόνων και της μη περαιτέρω συζήτησης ενός θέματος, όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Οσο λιγότερο συζητούμε γύρω από αυτά τα ζητήματα, τόσο περισσότερο διευκολύνουμε τα αρμόδια όργανα να κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Πάντως, η μεγάλη συζήτηση ξεκίνησε χθες, μετά την ανακοίνωση του Αρχηγού της Αστυνομίας. Αναρωτιέμαι, αν αυτή η δήλωσή σας περί αισθήματος ευθύνης απευθύνεται και στην ηγεσία της αστυνομίας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το αντίθετο. Οπως σας είπα, όταν είναι σίγουρη η ΕΛ.ΑΣ. για κάτι, θα κάνει δημόσια ανακοίνωση. Ηταν σίγουρη για το όπλο και προέβη σε δημόσια ανακοίνωση. Εάν δεν γινόταν αυτή η ανακοίνωση -το καταλαβαίνετε πολύ καλά και θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας- υπήρχε το ενδεχόμενο να κινδυνεύσουμε με μια τυχόν διαρροή που θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα. Από τη στιγμή που είχε σιγουρευτεί η ΕΛ. ΑΣ. για κάτι, πήρε την ευθύνη της ανακοίνωσης. Και αυτό θα κάνει κάθε φορά. Θα υπάρχει ανακοίνωσή της. Θα ενημερώνεστε με ανακοινώσεις της αστυνομίας, που θα είναι υπεύθυνες και θα αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα που θα υπάρχει εκείνη τη στιγμή.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες, όμως, είδαμε ότι κάποια τηλεοπτικά συνεργεία πήραν πλάνα μέσα από τροχόσπιτο, από τη μηχανή που υπήρχε εγκαταλελειμμένη εκεί. Θεωρείτε θεμιτό αυτό το πράγμα, από τη στιγμή που διεξάγεται μια έρευνα και λέτε να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να αφήνουμε την αστυνομία να κάνει το έργο της; Παρόλα αυτά, όμως, βλέπουμε και κάποια άλλα τα οποία επιτρέπονται.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εκείνο που θέλω να σας επαναλάβω είναι ότι πρέπει να συμβάλουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια. Και όταν λέω όλοι, φυσικά δεν εννοώ μόνο τους δημοσιογράφους, αλλά και εμάς τους πολιτικούς, καθώς και τα αρμόδια αστυνομικά όργανα. Ολοι πρέπει να έχουμε υπόψη ότι είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση και ότι χρειάζεται πολλή δουλειά. Η δουλειά αυτή δεν έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Δεν μπορεί να λειτουργεί υπό πίεση κανένα αρμόδιο όργανο. Γίνεται μια σοβαρή δουλειά, πρέπει και εμείς να καταθέσουμε τη συμβολή μας και πρέπει να τη διευκολύνουμε. Το "εμείς", απευθύνετε σε όλους.

ΤΑΚΗΣ: Επειδή υπάρχει μια θολή εικόνα, σχετικά με το όπλο, εάν είναι το όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες δολοφονίες της 17Ν ή αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί, τι συμβαίνει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οντως! Και αυτό, επειδή όλοι λειτουργούν υπό το κράτος της πίεσης. Από εκεί και πέρα, υπήρξε δεύτερη γραπτή επίσημη ανακοίνωση, στην οποία το θέμα ξεκαθαρίστηκε. Είναι το όπλο του αστυνομικού που φονεύθηκε το 1984. Αυτό το όπλο δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ. Ομως, ο αστυνομικός δολοφονήθηκε με το όπλο που χρησιμοποίησε η 17Ν, σε μια σειρά άλλων περιπτώσεων, όπως οι επιθέσεις εναντίον των Ανδρουλιδάκη, Ταρασουλέα και Περατικού, αλλά και σε μια σειρά από άλλες εγκληματικές ενέργειες, ληστείες κ.τ.λ. Επομένως: Το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο αστυνομικός είχε χρησιμοποιηθεί για τη δολοφονία θυμάτων της 17Ν. Αυτή είναι η συνάρτηση. Το όπλο που βρέθηκε τώρα, ανήκε στο δολοφονηθέντα αστυνομικό και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Δεδομένου ότι το όπλο αυτό ήταν καταγεγραμμένο, δηλαδή είχε αριθμό, πώς δικαιολογεί, αν δικαιολογεί, η Αστυνομία το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που πήγε να βάλει βόμβα στον Πειραιά, έφερε μαζί του αυτό το όπλο, το οποίο στη μοιραία περίπτωση ήταν σεσημασμένο. Δηλαδή, τον υποδείκνυε. Πώς το δικαιολογείτε αυτό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν νομίζω να έχετε την απαίτηση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να κάνει αστυνομικό ρεπορτάζ. Αυτά θα ειπωθούν όταν έρθει η ώρα της συνέντευξης Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. και μόνον από αυτήν, η οποία θα είναι σε θέση -όταν κρίνει ότι χρειάζεται- να κάνει τον απολογισμό όλης αυτής της υπόθεσης, να μας ενημερώσει για όλα. Και εμείς -θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό- ενημερωνόμαστε για τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες από τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. Επιτρέψτε μου, με όλη την ειλικρίνεια που έχει η σχέση μας, να σας πω να μη θεωρείτε πως υπάρχει κάτι σε πολιτικό επίπεδο, το οποίο εμείς αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε και σας το αποκρύπτουμε. Ολοι ενημερωνόμαστε από τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. Αυτή έχει την επιχειρησιακή ευθύνη και κάνει σοβαρά τη δουλειά της. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι με χαμηλούς τόνους -και το τονίζω αυτό- να αναμένουμε τις εξελίξεις.

ΓΚΡΟΜΑΝ: Σχετικά με τους χαμηλούς τόνους, συμφωνεί η κυβέρνηση με τη διαδικασία της Αστυνομίας να συνδέσει το όπλο που βρέθηκε στο λιμάνι με κάποια άλλα στοιχεία της «17 Νοέμβρη», χωρίς να υπάρχει μια άμεση σύνδεση και να βγει να το ανακοινώσει σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Αρχηγός της;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, όταν έχει ολοκληρωμένη εικόνα και σιγουριά για ένα γεγονός, κρίνει ότι πρέπει να το ανακοινώσει. Καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι από τη στιγμή που η Αστυνομία έχει σιγουρευτεί για την προέλευση του όπλου, το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να το ανακοινώσει. Διότι, εάν δεν το ανακοίνωνε θα υπήρχε και ο κίνδυνος κάποιας διαρροής και καταλαβαίνετε ότι τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη. Ο,τι είναι σίγουρο, ό,τι είναι ελεγμένο και ό,τι μπορεί να ανακοινωθεί θα ανακοινώνεται από την ίδια την Αστυνομία. Θέλω να σας θυμίσω ότι ο κ. Νασιάκος δεν ανακοίνωσε συμπεράσματα. Ανακοίνωσε γεγονότα. Τίποτα άλλο. Τα συμπεράσματα ανήκουν στην ανάλυση.

ΓΚΡΟΜΑΝ: Ναι, αλλά, κ. Υπουργέ, ανακοίνωσε δύο διαφορετικά γεγονότα, για τα οποία, ουσιαστικά, φωτογραφίζει και μια σύνδεσή τους, παρουσιάζοντας τα δύο γεγονότα στη συνέντευξη Τύπου.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πρόκειται για πραγματικό γεγονός, ότι o αστυφύλακας ο οποίος είχε δολοφονηθεί στην Αθήνα από τη 17 Νοέμβρη, ήταν τότε ο κάτοχος αυτού του όπλου. Εάν δεν το έλεγε, καταλαβαίνετε πολύ καλά, ότι θα μπορούσε σε κάποια φάση να δημιουργηθεί πρόβλημα.

ΚΟΥΙΝ: Κύριε Υπουργέ, συγνώμη που θα σας κάνω αυτή την ερώτηση, αλλά υπάρχουν διάφορα ρεπορτάζ σήμερα που συνδέουν ένα από τα άτομα του περιβάλλοντος αυτού του κυρίου με τη βόμβα, με το επαγγελματικό περιβάλλον του Πρωθυπουργού. Σας ρωτώ, διότι φέρεται αυτή η κυρία να ήταν και η μακιγιέζ και του Πρωθυπουργού.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν θα μπω σε αστειότητες. Καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι θα συνιστούσα σε όσους επιχειρούν να κάνουν τέτοια ρεπορτάζ να είναι και ψύχραιμοι και υπεύθυνοι.

ΚΟΥΙΝ: Σας ρωτώ, γιατί έχει δημοσιευθεί σε αρκετές εφημερίδες σήμερα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα συνιστούσα σε όλους όσοι βιάζονται, να είναι και ψύχραιμοι και υπεύθυνοι. Από κει και πέρα, αυτό που θέλω να τονίσω, είναι: χαμηλοί τόνοι, διευκόλυνση του έργου των αρμόδιων αρχών, όχι καλλιέργεια υπεραισιοδοξίας, όχι σενάρια, αναμονή των εξελίξεων. Και θα σας το ξεκαθαρίσω γιατί θέλω να είμαστε ειλικρινείς: Δεν υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί σε αυτά τα ζητήματα. Καταλαβαίνω την αγωνία σας και την επαγγελματική προσπάθειά σας να είστε συνεπείς. Το σέβομαι απόλυτα. Και εγώ στη θέση σας το ίδιο θα έκανα, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχουν χρονικοί προσδιορισμοί. Δεν λειτουργούν με ώρες αυτά τα ζητήματα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Καταλαβαίνουμε για τη μυστικότητα των ερευνών...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είναι μυστικότητα, μη νομίζετε ότι σας κρύβουμε κάποια συμπεράσματα που υπάρχουν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Αλλο ήθελα να ρωτήσω: Εάν σε κάποια φάση, όταν υπάρχουν κάποια αξιόλογα ευρήματα, θα ενημερωθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ήδη ενημερωθεί, από τον αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Συγκεκριμένα, ήδη, ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει συνομιλήσει με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και με τη Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ. Επίσης, έχει ζητήσει να συνομιλήσει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κ. Καραμανλή. Και λέω ότι έχει ζητήσει, διότι, μέχρι πριν από μισή ώρα που μίλησα με τον κ. Χρυσοχοϊδη, δεν είχε γίνει ακόμα επικοινωνία, αλλά φαντάζομαι ότι θα γίνει. Φυσικά η ενημέρωση γίνεται με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, αυτή τη στιγμή.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Επειδή άνοιξε αυτή η συζήτηση περί ενημέρωσης, ο Πρωθυπουργός είχε ή πρόκειται να έχει αναλυτικότερη ενημέρωση και από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και από τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Αστυνομίας, για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και για την πορεία των παραπέρα ερευνών;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς από τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω εάν η κυβέρνηση συμμερίζεται ή πώς σχολιάζει το γενικό συμπέρασμα σήμερα από τις ελληνικές εφημερίδες, κατά πρώτον, ότι υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις στην προσπάθεια εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη» και δεύτερον, ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται, μετά τα χθεσινά γεγονότα, σε εντελώς άλλα δεδομένα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μέχρι τα αποτελέσματα της δουλειάς και των ερευνών που γίνονται, επαναλαμβάνω ότι συνιστούμε χαμηλούς τόνους, όχι σενάρια και διευκόλυνση των αρμόδιων αρχών να κάνουν ανεπηρέαστα τη δουλειά τους. Και φυσικά όχι καλλιέργεια κλίματος υπεραισιοδοξίας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Εχοντας όλη την εικόνα, η κυβέρνηση είναι πιο αισιόδοξη από ό,τι ήταν πριν από το τυχαίο γεγονός του Σαββάτου;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γνωρίζω ότι είστε έμπειρος δημοσιογράφος, αλλά επιτρέψετε μου να έχω τη σχετική εμπειρία και να μην επαναλαμβάνω αυτά που ήδη έχω πει.

ΚΟΥΙΝ: Θα μπορούσαμε γενικότερα να χρησιμοποιήσουμε κάποιο χαρακτηρισμό για το πού βρίσκονται οι διωκτικές αρχές, χωρίς υπεραισιοδοξία κ.λ.π.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ισχύει η προηγούμενη απάντησή μου.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, βέβαια κάνατε δηλώσεις χθες μετά το δείπνο, αλλά θα ήθελα να μου πείτε σήμερα, μετά ταύτα, ένα γενικό συμπέρασμά σας από τη χθεσινή συζήτηση.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εδώ, μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι. Μπορούμε να είμαστε σαφώς πιο αισιόδοξοι και μετά τη χθεσινή συζήτηση, διότι υπήρξε ένα κλίμα στράτευσης στο έργο μας, συμφωνήθηκαν οι στόχοι μας για την επόμενη περίοδο, υπήρξε η διαπίστωση ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκριθεί απόλυτα στις προσδοκίες του ελληνικού λαού και φυσικά να δημιουργήσει τους όρους νίκης για τις εκλογές του 2004. Και το επαναλαμβάνω: Για τις εκλογές του 2004.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Το Μάιο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Με πλήρη εξάντληση της τετραετίας.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 2 July 2002 - 14:05:12 UTC