Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-07-22

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Εισαγωγικά θα ήθελα να κάνω δύο δηλώσεις. Η πρώτη αφορά την επίσκεψη του κ. Καραμανλή στο Ιωσηφόγλειο Ιδρυμα, βεβαίως, υπάρχει γραπτή απάντηση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλου. Και η δεύτερη, αφορά σημερινή κατάθεση της τροπολογίας για το «πόθεν έσχες» από βουλευτές της Ν.Δ.

Κατανοούμε ότι ο κ. Καραμανλής θέλει να δημιουργήσει σήμερα ένα επικοινωνιακό αντιστάθμισμα, για τα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου των Γρεβενών από τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να γαντζωθεί σε κάτι παλιό που φεύγει, για να αντισταθεί -έτσι νομίζει τουλάχιστον- στο καινούργιο που δημιουργεί η κυβέρνησή μας. Του λέμε ότι: «Ματαιοπονεί». Από εδώ και πέρα, το έργο μας θα ολοκληρώνεται και θα παρουσιάζεται. Το καινούργιο θα προχωρά και θα δημιουργείται συνεχώς, κάθε μέρα, από εδώ και πέρα, την ίδια ώρα που ο κ. Καραμανλής θα γαντζώνεται απελπισμένα στο παλιό που κλείνει. Να τονίσουμε, βεβαίως, ότι και οι πολιτικές που πρότεινε είναι αντιλήψεις περασμένων δεκαετιών. Υπάρχει, πια, άλλου είδους πολιτική για τα παιδιά χωρίς οικογένειες και όχι η ιδρυματοποίηση.

Οσον αφορά το δεύτερο σημείο, που αφορά την τροπολογία των βουλευτών της Ν.Δ. Χθες, ο Πρωθυπουργός, με επιστολή του, ζήτησε από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τα στοιχεία για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Αυτό θα γίνει και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Ν.Δ. πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τελείωσαν τα ψέματα. Είναι η ώρα της διαφάνειας και της αλήθειας. Ας μην οχυρώνεται, επιτέλους, σε αδιέξοδες και ανεφάρμοστες τροπολογίες. Ας τολμήσει η Ν.Δ. να ανοίξει τους κωδικούς των βουλευτών της. Εκτός, εάν έχει να κρύψει και να φοβηθεί κάτι. Σε αυτό το θέμα, θα επανέλθω.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Εχω την εντύπωση από τη δεύτερη δήλωσή σας ότι υπαινίσσεστε πολύ συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία θα μας δημοσιοποιήσετε κατά δόσεις. Ετσι εγώ το αντιλαμβάνομαι.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είπα αυτό. Είπα ότι θα επανέλθω. Και σε αυτό το θέμα θα επανερχόμαστε συνεχώς, μέχρι να ανοίξουν οι κωδικοί των βουλευτών της Ν.Δ. Θα είναι σημαντική η πολιτική ευθύνη που θα αναλάβει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Εάν, βέβαια, το θελήσει η Ν.Δ.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Τί εννοείτε όταν λέτε, αναφέρομαι στην πρώτη σας δήλωση, ότι ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να γαντζωθεί σε κάτι παλιό που φεύγει και να το αντισταθμίσει με το καινούργιο που έρχεται;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οτι ο κ. Καραμανλής επέλεξε τη σημερινή ημέρα για να κάνει την επίσκεψή του, μετά από πολύ καιρό, διότι γνώριζε ότι θα γίνουν τα εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό του νέου Νοσοκομείου των Γρεβενών. Θεωρεί, ο κ. Καραμανλής, ότι με το να προβάλει παλιές πολιτικές -σε κτίρια που είναι αντικείμενο δικαστικής διαμάχης και έχουν εξασφαλιστεί με πρόσφατη απόφαση τα χρήματα της αναπαλαίωσης- νομίζει ότι μπορεί να αλλοιώσει τη σημερινή εικόνα των εγκαινίων. Αλλά, εμείς του λέμε: «Ματαιοπονεί». Συνεχώς θα προχωρά, θα ολοκληρώνεται και θα παρουσιάζεται το καινούργιο που χτίζουμε στο χώρο της Υγείας. Θα έχουμε συνεχώς την αίσθηση του καινούργιου που δημιουργείται στην πράξη. Αυτή η αίσθηση θα είναι για όλο τον ελληνικό λαό. Ο κ. Καραμανλής, εάν συνεχίσει με αυτές τις αντιλήψεις, γαντζωμένος στο παλιό που φεύγει, απλά και μόνο δίνει μάχες χαρακωμάτων, που εκ των προτέρων, είναι χαμένες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορώ να σας πω ότι στο κτίριο αυτό φιλοξενούνται λιγότερο από 13 παιδιά. Ο κ. Καραμανλής σήμερα μας ζήτησε να στείλουμε περισσότερα. Είναι λάθος. Οι πολιτικές αυτές έχουν εγκαταλειφθεί. Υπάρχουν άλλες πολιτικές, γι αυτά τα παιδιά, για παράδειγμα οι ανάδοχες οικογένειες και όχι τα ιδρύματα.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Είπατε προηγουμένως, σε ότι αφορά το θέμα του ανοίγματος των κωδικών των βουλευτών της Ν.Δ., εσείς θα συνεχίσετε στο να επανέρχεστε στο θέμα και θα ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Γνωρίζει η κυβέρνηση για συναλλαγές βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίες, ενδεχομένως, να είναι ελέγξιμες;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν τις γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να παραβιάσουμε το απόρρητό τους. Ομως, εάν συνεχίσει ο κ. Καραμανλής να μην προχωρά σε ανάλογη κίνηση και για τους δικούς του βουλευτές, σημαίνει ότι κάτι έχει να κρύψει. Βεβαίως, όσο πιο πολύ αρνείσαι, αυτό σημαίνει ότι έχεις κάτι να κρύψεις.

ΤΣΙΚΡΙΚΑ: Πριν από λίγο η Ν.Δ. κατέθεσε τροπολογία για το «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων, από το 1974 μέχρι σήμερα, δηλαδή, από τη μεταπολίτευση και μετά. Θέλω να σχόλιό σας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχει δοθεί η εντολή ελέγχου του «πόθεν έσχες» για όλους τους πολιτικούς μέχρι και το 1990.

ΤΣΙΚΡΙΚΑ: Γιατί αρνείσθε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Προχωρούμε τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» για όλους τους πολιτικούς, που σήμερα είναι στη ενεργό δράση. Εάν το ζητούμενο είναι, για όσους έχουν πεθαίνει ή για όσους ανήκουν στην ιστορία...

ΤΣΙΚΡΙΚΑ: Από το 1990 και μετά υπάρχουν...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Από το 1990 έως το 2003 πάμε 13 χρόνια πίσω. Από τον έλεγχο που θα γίνει στους πολιτικούς, που δραστηριοποιούνται σήμερα και διαδραματίζουν πολιτικό ρόλο, ίσως εξαχθούν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Αλλωστε, επειδή στο ΠΑΣΟΚ έχουν αλλάξει πολλά -δεν ξέρω εάν στη Ν.Δ. μένουν οι ίδιοι και έχουν κουραστεί- όλη αυτή περίπου η δεκαπενταετία καλύπτει σχεδόν το σύνολο του υπάρχοντος πολιτικού δυναμικού μας. Εάν στη Ν.Δ. είναι τόσο παλιοί, ώστε να θέλουν έλεγχο από το 1974, να το συζητήσουμε. Αλλά, να μην μιλάμε μετά για κουρασμένους. Εάν είναι να γυρίσουμε από το 1950, δεν ξέρω τι έχει να κερδίσει η πολιτική ζωή. Εμείς μιλάμε για τους σημερινούς πολιτικούς. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίες, αντιπολίτευση χωρίς στόχους και λόγους.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Νομίζω ότι η βασική πρόταση που περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη ρύθμιση που προτείνει η Ν.Δ. είναι η επέκταση του ελέγχου σε πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για παράδειγμα, διοικητές ΔΕΚΟ κ.ά. Η κυβέρνηση κρίνει ότι δεν θα ήθελε ο ελληνικός λαός να ενημερωθεί για πιθανές αλλαγές των περιουσιακών στοιχείων ενός ανθρώπου που έχει διοικήσει μια ΔΕΚΟ για πέντε χρόνια;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Καταθέτουν και αυτοί το «πόθεν έσχες» όπως γνωρίζετε και ελέγχεται. Εξάλλου, στη νέα νομοθεσία του «πόθεν έσχες» θα ενισχύσουμε, κατά πολύ, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Βουλευτές το καταθέτουν, αλλά προχωράτε σε ένα πρόσθετο μέτρο, κρίνοντάς το σαν ανεπαρκές, προφανώς.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε στην Ολομέλεια για το «πόθεν έσχες» θα έχει πολύ μεγάλη ενίσχυση από τον ελεγκτικό μηχανισμό και για τους υπόλοιπους. Ας ελέγξουμε, κατ` αρχάς, τους βουλευτές και εάν χρειαστεί θα συνεχίσουμε. Εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε. Στη λογική, όμως, του να αποφύγουμε κάτι, μην επιχειρούμε να το διογκώνουμε, να το καθιστούμε ανεφάρμοστο για να κρύψουμε τον πυρήνα. Ο πυρήνας και οι κατηγορίες απευθύνθηκαν στον πολιτικό κόσμο.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτοί, όμως, που έχουν διαχειριστεί το δημόσιο χρήμα δεν είναι οι βουλευτές, είναι οι διάφοροι κρατικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση. Γιατί, λοιπόν, να μη συμπεριληφθούν στο "πόθεν έσχες";

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οι κατηγορίες απευθύνθηκαν κατά του πολιτικού κόσμου και πρέπει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, που άνοιξε η Ν.Δ. με τη σκανδαλολογία της. Εάν κλείσει αυτό το κεφάλαιο, θα ξανασυζητήσουμε. Ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" αφορά όλους τους εν ενεργεία πολιτικούς και αυτούς της Ν.Δ..

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, στο ίδιο κεφάλαιο να μπουν και αυτοί που διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα και είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση, όπως οι τραπεζίτες, οι πρόεδροι οργανισμών...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Κατ` αρχάς, οι τραπεζίτες και οι πρόεδροι ελέγχονται. Υπάρχει "πόθεν έσχες" και η σχετική διαδικασία ελέγχου από αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς. Μη δημιουργούμε εντυπώσεις, εκεί που δεν υπάρχουν. Ολοι ελέγχονται. Λάβαμε αυτή την πρόσθετη πρωτοβουλία, γιατί πρέπει να σταματήσουν οι σκιές πάνω από τον πολιτικό κόσμο. Οταν θέλεις να διευρύνεις κάτι, την ώρα που δεν έχει τελειώσει για τον πολιτικό κόσμο αυτή η υπόθεση και ακόμη επικρέμεται η σκιά, σημαίνει ότι δεν θέλεις να γίνει τίποτα, για να μείνει η σκιά. Γιατί κάποιοι θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν στις εκλογές. Δεν θα τους κάνουμε, όμως, τη χάρη. Αυτή η υπόθεση θα καθαρίσει. Είναι η ώρα της αλήθειας και της διαφάνειας. Και προειδοποιούμε ότι εμείς ανοίγουμε τους κωδικούς και για τους βουλευτές μας. Και προκαλούμε τη Ν.Δ. να πράξει και αυτή το ίδιο. Και τους καλούμε να το πράξουν τώρα, που είναι η ώρα της αλήθειας και της διαφάνειας και επειδή τα ψέματα τελείωσαν.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Η κυβέρνηση γιατί δεν σκέφτεται να λειτουργήσει προληπτικά και θα πρέπει να υπάρξουν κατηγορίες και κατά διοικητικών ΔΕΚΟ κ.τ.λ., για να λειτουργήσει εκ των υστέρων;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Διότι, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Να τελειώσει η σκιά πάνω από τον πολιτικό κόσμο. Για όλα τ@ άλλα ζητήματα, προβλέπονται οι διαδικασίες και προχωρούν. Αλλά το πρώτο ζήτημα είναι να τελειώσει η σκιά και να διαλυθούν τα νέφη, που επιχείρησαν ορισμένοι να δημιουργήσουν με τη σκανδαλολογία. Δεν θα μπορεί να σκανδαλολογεί η Ν.Δ. και να υπονομεύει τον πολιτικό κόσμο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και ποιός θα διαλύσει αυτή τη σκιά, ο κ. Θωμαδάκης;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Χαίρομαι που μου θέσατε αυτό το ερώτημα, γιατί τελευταία ακούω συχνά "ποιός θα το κάνει αυτό"; Ο κ. Θωμαδάκης; Με την ίδια λογική δεν πρέπει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνει τους κλέφτες. Με την ίδια λογική ο Γ. Γραμματέας του ΣΔΟΕ δεν πρέπει να διατάζει ελέγχους. Και με την ίδια λογική ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν πρέπει να διατάζει τους δικαστικούς λειτουργούς και τους εισαγγελείς να κάνουν τη δουλειά τους, επειδή όλοι αυτοί διορίζονται από την κυβέρνηση. Η λογική αυτή είναι αφελής και ανόητη. Και εννοώ τη λογική που προωθεί η Ν.Δ. ότι επειδή μια αρχή, όπως είναι η συγκεκριμένη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, διορίστηκε από την κυβέρνηση για να κάνει τη δουλειά της και μάλιστα χωρίς επηρεασμούς, γι@ αυτό το λόγο, λέει η Ν.Δ. ότι είναι αναξιόπιστη. Αρα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που επιλέγεται από τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, είναι αναξιόπιστος. Ο αρχηγός του Στρατού, είναι αναξιόπιστος. Ο Γ. Γραμματέας του ΣΔΟΕ, είναι αναξιόπιστος. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είναι αναξιόπιστος. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Θωμαδάκης είναι αναξιόπιστος, γιατί μετείχε στο κόλπο του Χρηματιστηρίου. Το ξεχάσαμε, δηλαδή, αυτό; Βάζετε τώρα το Θωμαδάκη να "κουκουλώσει" την ιστορία;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Προσέξτε, γιατί κυκλοφορούν και αγωγές σε αυτά που λέτε, όχι, βέβαια, από μένα, γιατί δεν με αφορά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί, με απειλείτε, δηλαδή;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μα, δεν αφορά εμένα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Βάλατε τον Θωμαδάκη για να "κουκουλώσει" την ιστορία.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Προσέξτε, όταν απευθύνετε κατηγορίες, γιατί μετά θα λέτε ότι είναι αυστηρός ο νόμος περί αγωγών.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Βλέπω, εδώ και πολύ καιρό, ότι η κυβέρνηση, με τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο Πρωθυπουργός, δίνει μια έμφαση στη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα στο θέμα που αφορά τη διαφάνεια στον πολιτικό κόσμο για να απομακρυνθούν κάποιες σκιές. Υπάρχει, εδώ, ένα ζήτημα, που δημιουργεί προβληματισμό. Αυτά τα θέματα είναι αρκετά σοβαρά, προφανώς για να αναλάβει και κάποιες πρωτοβουλίες ο Πρωθυπουργός. Το ερώτημά μου είναι ότι, αφού αποφασίζονται τόσο μεγάλης εμβέλειας πρωτοβουλίες, γιατί δεν έχει αναζητηθεί εκ των προτέρων μια συναίνεση από τον πολιτικό κόσμο γι@ αυτές τις πρωτοβουλίες. Και αναφέρω ένα παράδειγμα: Ο Πρωθυπουργός λέει ότι πρέπει να ελεγχθούν οι κωδικοί των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για να φύγουν κάποιες σκιές από τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Τεχνητές σκιές, βεβαίως.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Προκαλείτε τη Ν.Δ. να κάνει μια ανάλογη κίνηση. Υπάρχει, βέβαια, σε όλο αυτό το πράγμα ένα κενό ως προς τον τρόπο που θα γίνει. Γι@ αυτό ο Πρωθυπουργός καλεί να γίνει αυτοβούλως. Αυτό το πράγμα, ειδικά σε αυτό το ζήτημα και με το κενό που υπάρχει, γιατί ο Πρωθυπουργός, πριν το προχωρήσει, δεν ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να προχωρήσουν μαζί στο θέμα της διαφάνειας σε ένα τόσο καίριο ζήτημα; Δεν θα μπορούσε, δηλαδή, να έχει προηγηθεί μια συνάντηση και να βγουν από κοινού αποφάσεις, διότι η υπόθεση της διαφάνειας στον πολιτικό κόσμο αφορά όλα τα κόμματα. Εσείς το λέτε και προκαλείτε και τα υπόλοιπα κόμματα να κάνουν αυτό το πράγμα. Αλλά, αν δεν έχουν προϋπάρξει μηχανισμοί συναίνεσης, δεν δημιουργεί αδιέξοδο, έτσι όπως γίνεται;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η προειδοποίηση έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό, αλλά εκτιμάτε ότι θα είχε βρεθεί λύση; Δεν βλέπετε την τακτική του κ. Καραμανλή, που είναι μια άρνηση των πάντων; Μακάρι να είχε αυτή την τακτική η Ν.Δ. Δυστυχώς, έχει τελείως διαφορετική.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε, πριν από τις πρωτοβουλίες...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είχε προειδοποιήσει για τις προθέσεις του.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε ότι θα διαλυθούν αυτές οι σκιές. Πώς είστε σίγουρος; Από πού το βγάζετε αυτό; Ξέρετε τι έχουν παίξει οι άλλοι;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οι σκιές διαλύονται και δια της καθάρσεως. Οταν κάποιος βρεθεί ένοχος και τιμωρηθεί, διαλύονται οι σκιές για το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Οταν υπάρχει διαφάνεια, η σκιά διαλύεται. Ο αθώος είναι αθώος και ο ένοχος είναι ένοχος. Δεν υπάρχει σκιά. Τι σημαίνει "σκιά"; Οτι υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ότι όλοι κλέβουν, όλοι τα "παίρνουν", όλοι στο κόλπο είναι, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αρα οι αθώοι να αποδειχθούν ότι είναι αθώοι και οι ένοχοι ότι είναι ένοχοι. Τότε, η σκιά διαλύεται.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αν τα "έπαιρναν" όλοι, δεν θα φώναζαν. Λίγοι τα "παίρνουν".

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Να βρεθούν, λοιπόν, αυτοί οι λίγοι και να τιμωρηθούν. Να διαλυθεί η σκιά για τους πολλούς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σήμερα, στην "Καθημερινή" υπάρχει ένα δημοσίευμα που αναφέρει για έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διοίκηση του ΟΤΕ. Συγκεκριμένα, στο άρθρο υπάρχει αναφορά ότι τίθεται θέμα αντικατάστασης του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΤΕ κ. Αντωνακόπουλου. Εχετε κάποιο σχόλιο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν το γνωρίζω. Οπως ξέρετε, ο Πρόεδρος του ΟΤΕ εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων. Δεν διορίζεται από την κυβέρνηση. Αρα, αν κάποιος είναι ευτυχής ή δυστυχής, πρέπει να το αναζητήσετε στους μετόχους.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Εχετε κάποιο σχόλιο για το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Αυγής", σύμφωνα με το οποίο κυβερνητικές διαρροές και ισχυρισμοί διαφόρων επικοινωνιακών κέντρων, ότι ο εκλογικός νόμος που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την κατάκτηση της ισοδυναμίας στο 41,5 και κατάλυση του 43% είναι ψευδής; Η εφημερίδα παρουσιάζει ένα παράδειγμα από το οποίο προκύπτει ότι με ποσοστό ψήφων κάτω του 40% και με ελάχιστη διαφορά από το δεύτερο κόμμα, το πρώτο μπορεί να πάρει 152 έδρες με το σχέδιο που εσείς έχετε παρουσιάσει.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είμαστε απόλυτα ανοικτοί στο διάλογο. Και από τη στιγμή που ο ΣΥΝ προσέρχεται σε αυτόν, αν μας αποδείξει ότι κάπου δεν τα λέμε καλά, να το διορθώσουμε. Αυτή είναι εξάλλου και η έννοια του διαλόγου.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 22 July 2003 - 13:05:10 UTC