Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-11-03

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Να σας πω λίγα πράγματα για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού. Τα υπόλοιπα θα σας τα δώσω αύριο.

Σήμερα, όπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τα 75 χρόνια της λειτουργίας της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία παραβρέθηκαν και σημαντικές προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου, όπως και ο νέος διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ.

Αύριο, στις 10 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου σταθμού του ΗΣΑΠ, στην Καλλιθέα. Στις 11.30, θα έχει σύσκεψη με υπουργούς και κομματικά στελέχη για προβλήματα της περιφέρειας. Στις 13.00, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, ενόψει της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ της Πέμπτης.

ΜΙΧΑΗΛ: Για την Παρασκευή ισχύει το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Σέρρες;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ισχύει κανονικά.

Θέλω να κάνω ορισμένες εισαγωγικές παρατηρήσεις:

Η πρώτη αφορά ορισμένα ζητήματα που έχουν σχέση με τη Ν.Δ.. Είδαμε, χθες, τον κ. Γιώργο Σουφλιά, το συντονιστή του προγράμματος της Ν.Δ., να λέει -και έχω εδώ το απόσπασμα της δήλωσής του- ότι είναι λάθος η έκφραση "καταργούμε το ΣΔΟΕ, αντίθετα η συνολική έκφραση είναι ότι πρέπει να έχουμε έναν ελεγκτικό μηχανισμό. Ο ΣΔΟΕ εκσυγχρονίζεται και του δίνονται δυνατότητες και από πλευράς προσωπικού και από πλευράς υποδομής να κάνει πολύ καλύτερα τη δουλειά του και προπαντός δεν θέλουμε να είναι ένα κομματικό όργανο". Αυτή είναι η πλήρης δήλωση του κ. Σουφλιά, ο οποίος λέει ότι είναι λάθος η έκφραση "καταργούμε το ΣΔΟΕ". Θέλω να θυμίσω ότι σήμερα, με άλλες δηλώσεις του, ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, ο αρμόδιος τομεάρχης για την οικονομία της Ν.Δ., αναφέρεται στη δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. για την κατάργηση του ΣΔΟΕ, με τη σημερινή μορφή του και διαφοροποιείται σαφώς από την τοποθέτηση του κ. Σουφλιά, λέγοντας ότι κανείς από εμάς δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι αυτό ήταν δική μου ιδέα. Αναφέρεται, επομένως, στην τοποθέτηση του κ. Καραμανλή, την οποία υποστηρίζει, σε πλήρη διάσταση με την τοποθέτηση του κ. Σουφλιά. Εχουμε ακόμη ένα δείγμα πολιτικής πολυγλωσσίας και ασυνέπειας στη Ν.Δ.. Αυτό από πλευράς διαδικασίας. Φαίνεται, για μια ακόμη φορά, ότι η Ν.Δ. πολιτικά είναι μια Βαβέλ. Υπάρχει, όμως, και ένα θέμα ουσίας. Το θέμα ουσίας είναι ότι φαίνεται πως υπάρχουν δυνάμεις στη Ν.Δ. οι οποίες επιθυμούν την ασυδοσία, τη μη ύπαρξη ελεγκτικών μηχανισμών. Και αυτή η διαφορά αυτό αναδεικνύει. Είναι μια διαφορά αντιλήψεων, διότι πολλές δυνάμεις μέσα στη Ν.Δ. δεν θέλουν την ύπαρξη ελεγκτικών μηχανισμών, "κλείνουν το μάτι" στην ασυδοσία και την παρανομία. Είναι αυτό που μας κάνει να αναφερόμαστε στη συνύπαρξη κρυφού προγράμματος της Ν.Δ.. Θέλω να ελπίζω ότι τουλάχιστον για το καλό του πολιτικού μας κόσμου και της πολιτικής μας ζωής, απόψεις που πιθανόν έχουν άλλη οπτική, θα επιβάλουν στο κόμμα αυτό τα δέοντα.

Ερχομαι στη δεύτερη παρατήρησή μου: Εχουμε ένα ακόμη δείγμα παρεμβάσεων, που είναι σε ευθεία αντίθεση με τις επίσημες θέσεις της Ν.Δ.. Αναφέρομαι στο εξής: Την ίδια ώρα που η επίσημη θέση της Ν.Δ. και μάλιστα η σαφής και δηλωμένη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της, του κ. Παυλόπουλου, ομιλούν για μη παρέμβαση στα εκκλησιαστικά πράγματα, ο κ. Μητσοτάκης, επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ., επομένως και επίλεκτο και σημαντικό στέλεχός της, έρχεται με σημερινές δηλώσεις του να κάνει ευθεία παρέμβαση υπέρ της μιας άποψης. Εχω την εκτίμηση ότι δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την παρέμβασή του. Θα έλεγα, απλά, ότι "ρίχνει λάδι στη φωτιά" σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο για την Εκκλησία μας θέμα. Ομως, δεν είναι μόνο αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα είναι ότι για μια ακόμη φορά η Ν.Δ. μένει εκτεθειμένη. Φαίνεται η ασυνέπεια και η αδυναμία της να αρθρώσει έναν ενιαίο πολιτικό λόγο. Φαίνεται η αναξιοπιστία της, σε ένα από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό.

Εχουμε, λοιπόν, δύο κινήσεις, σήμερα, όπου οι λέξεις "αναξιοπιστία", "ανακολουθία", "πολυγλωσσία", χαρακτηρίζουν την πολιτική της Ν.Δ.. Παράλληλα, έχουμε και μια τοποθέτηση που κρύβει προθέσεις συγκάλυψης, ασυδοσίας και παρανομίας, που μας κάνουν να αποκαλύπτουμε, για μια ακόμη φορά, για την ύπαρξη "κρυφού προγράμματος" της Ν.Δ.. "Κρυφού προγράμματος" επικίνδυνου για τον ελληνικό λαό, για την ελληνική κοινωνία.

Θέλω ακόμη να ξεκαθαρίσω κάτι: Κατ` αρχάς, πρέπει να θέσω πάλι υπόψη σας ότι το Σάββατο διέψευσα κάποιες αναφορές, οι οποίες υπήρχαν ή κάποια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, για να είμαι πιο ακριβής ή κάποια ερωτήματα που τέθηκαν από εσάς, περί δήθεν ανασχηματισμού. Θέλω να επανέλθω, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, στη δήλωσή μου του Σαββάτου και να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ως εκ τούτου δεν πρέπει να ασχολείστε με ζητήματα που δεν υπάρχουν. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας, το έργο μας, απέναντι στους Ελληνες πολίτες.

Με την ευκαιρία αυτή, επιτρέψτε μου να σημειώσω και το εξής: Οπως έχετε δει, τον τελευταίο καιρό, είναι πλέον δεδομένη η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και η προετοιμασία για μια σημαντική πολιτική μάχη που έχει να κάνει με την ανάδειξη του έργου μας, με την ανάδειξη του προγράμματός μας, της προοπτικής μας για την ευημερία του ελληνικού λαού και με την ενδυνάμωση της πολιτικής αντιπαράθεσής μας, απέναντι στη Δεξιά και το κρυμμένο πρόγραμμά της. Γι@ αυτή την πολιτική μάχη, ο Γραμματέας του Κόμματος Μ. Χρυσοχοϊδης έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση συστράτευσης προς όλα τα στελέχη μας. Στο χέρι τους είναι να την αξιοποιήσουν.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Μιλάτε για κρυφό πρόγραμμα της Ν.Δ. Μπορείτε να μου πείτε εάν συμμερίζεστε, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, την τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοϊδη, ότι η Ν.Δ. έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο το γνωρίζουμε και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το οποίο, όμως, αποκρύπτει, όπως είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

ΜΙΧΑΗΛ: Σας ρωτώ εάν συμμερίζεστε αυτή την εκτίμηση.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Τη συμμερίζομαι και προσθέτω αυτό που είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης, ότι η Ν.Δ. το αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό. Γιατί το κρύβει; Γιατί έχει σειρά αντιλαϊκών μέτρων. Για παράδειγμα, θα σας αναφέρω την επιστροφή στις καταδικασμένες και αντιλαϊκές επιλογές στο ασφαλιστικό. Σίγουρα υπάρχουν πολλά, τα οποία θα αναδείξουμε.

ΜΙΧΑΗΛ: Είπατε για «λάδι στη φωτιά», που ρίχνει η παρέμβαση του κ. Μηστοτάκη στο θέμα της εκκλησιαστικής κρίσης. Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι η θέση της κυβέρνησης και στη νέα εμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ του Φαναρίου και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο διάλογος μέσα στην Εκκλησία είναι η καλύτερη λύση. Υπάρχουν οι δηλώσεις του κ. Ευθυμίου που αναφέρονται στη δυνατότητα ενός διαλόγου με βάση και τη συμφωνία του 1928, αλλά και το @status@ που έχει διαμορφωθεί για 75 χρόνια.

ΜΙΧΑΗΛ: Είπατε ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης απευθύνει συστράτευση και στο χέρι του κάθε στελέχους είναι να την αξιοποιήσει. Ο Κώστας Λαλιώτης, όμως, σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», θεωρεί ότι οι λόγοι για τους οποίους έκρινε ο Πρωθυπουργός ότι θα έπρεπε να αντικατασταθεί από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματός σας, δεν έχουν εκλείψει. Και δεύτερον, οι όροι για τη συστράτευση που ζητά ο κ. Χρυσοχοϊδης αφορά τα στελέχη και ζήτησαν και συνάδελφοί σας υπουργοί, επίσης, δεν έχουν διαμορφωθεί όσον αφορά το δικό του πρόσωπο; Εσείς τι απαντάτε σε αυτή την τοποθέτηση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχω απαντήσει με το σχόλιο που έκανα εισαγωγικά και αυτό έχει τη σημασία του.

ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ: Η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΣ», δημοσίευσε τη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων που επίσημα έχει εκδώσει η Ε.Ε. Στη λίστα υπάρχει η «17Ν» και ο «ΕΛΑ». Αυτή η λίστα φέρει την υπογραφή του κ. Φρατίνι και είναι πρόσφατη. Ρωτώ, πώς είναι δυνατόν να έχει αποδεχθεί ένα τέτοιο πράγμα η ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που κάνει διαβήματα προς τις ΗΠΑ για το ίδιο θέμα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Φαντάζομαι ότι γραφειοκρατικοί λόγοι που οδήγησαν στη μια εκδοχή, θα ισχύουν και για την άλλη. Αυτό θα λυθεί αρμοδίως. Σε κάθε περίπτωση η επίσημη θέση των ΗΠΑ έχει να κάνει με την έκφραση θετικής άποψης, η οποία και έμπρακτα θα αποδειχθεί, για το έργο που συντελέστηκε στην Ελλάδα για την πάταξη της τρομοκρατίας. Αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα, όπως έχει αναφέρει και ο κ. Φλωρίδης. Η «17Ν» είναι στη φυλακή. Επιχειρησιακά δεν μπορεί να βλάψει κανέναν και όπως γνωρίζετε η ακροαματική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, πλησιάζει στη τελική φάση της. Προφανώς αναπαράγονται γραφειοκρατικά δημοσιεύματα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Σχετικά με το όνομα του επιχειρηματία που χρηματοδοτούσε τη «17Ν» σύμφωνα με κάποια έγγραφα, σκέφτεται η κυβέρνηση να ζητήσει εξηγήσεις και να διερευνήσει το θέμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Από ποιόν; Από κάποιον πράκτορα που έκανε αναφορά στην υπηρεσία του;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που είναι προϊστάμενες του πράκτορα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό το ζήτημα δεν έχει εμπλοκή με εμάς. Αφορά άλλες χώρες, άλλα καθεστώτα και άλλους πράκτορες. Οσον αφορά την ελληνική κυβέρνηση, ό,τι έχουμε περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Θέλω να σας θυμίσω ότι γίνεται δίκη για τη «17Ν» στην Ελλάδα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Εάν υπάρχει αυτός ο επιχειρηματίας και δράσει αύριο διαφορετικά;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θέλετε να μπούμε σε μια συζήτηση για το εάν, κάπου, κάποτε;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μα δεν θα μπαίναμε, εάν το διερευνούσατε.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οι αρμόδιες υπηρεσίες τα έχουν διερευνήσει όλα. Από κει και πέρα, ο φάκελος της «17Ν» είναι συγκεκριμένος και με βάση αυτόν γίνεται η δίκη της. Οι αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν συγκροτήσει τον φάκελο, βάσει του οποίου γίνεται η δίκη.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Σκέφτεται η κυβέρνηση να καθιερώσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα; Ρωτώ γιατί άκουσα τον πρώην υφυπουργό κ. Αποστολίδη σήμερα να εγκαλεί τον κ. Παυλόπουλο και να λέει «να δεσμευθείτε, όπως έχουμε δεσμευθεί κι εμείς».

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Υπήρχαν πολλοί από τη Ν.Δ. -και σε αυτό προφανώς αναφέρεται ο κ. Αποστολίδης- οι οποίοι έχουν βγει δημοσίως και έχουν μιλήσει επωνύμως, για την ανάγκη ύπαρξης ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, με κάποιο τρόπο που αυτοί το εννοούν. Εχω ακούσει και συναδέλφους που εκλεγόμαστε στην ίδια περιφέρεια και οι οποίοι έχουν εκφράσει τέτοιες απόψεις. Είναι λογικό να ερωτηθεί από συνάδελφο βουλευτή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. για το τι έχει να πει γι αυτές τις απόψεις. Οσον αφορά εμάς, έχουμε δηλώσει, κατ επανάληψη, ότι έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο κοινωνικής μέριμνας και προστασίας αρκετά ισχυρό, ίσως από τα ισχυρότερα στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή, το οποίο πραγματικά προστατεύει τη ζωή, την ασφάλεια, την ανταπόκριση στα προβλήματα της διαβίωσης σε άτομα που έχουν ανάγκη. Το δίκτυο αυτό έχει να κάνει με σειρά όχι μόνο παροχών, αλλά και ενεργητικών μέτρων για την προώθηση της απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας, για επιδόματα, όπου αυτό χρειάζεται, την ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, σε βοήθεια στο σπίτι και σε άλλου είδους κινήσεις προστασίας και συνοχής της κοινωνίας μας. Με βάση αυτό το δίκτυο, το οποίο έχει παρουσιάσει ο κ. Ρέππας, έγιναν οι αναφορές του κ. Αποστολίδη.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Δεσμεύεται η κυβέρνηση ότι ο χώρος στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας θα παραμείνει πράσινο και δεν θα οικοδομηθεί;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπάρχει θέμα για τη δημιουργία οικισμών, αυτή τη στιγμή.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Επειδή ακούγονται διάφορα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Από την κυβέρνηση δεν υπάρχει κάτι.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Θα ήθελα να μας ενημερώσετε αν ισχύουν οι πληροφορίες που διαβάζουμε σε δημοσιεύματα, ότι ναυάγησε τελικά η υπογραφή σχετικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στον ICAO, για το γνωστό θέμα των αεροδιαδρόμων.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ισχύουν. Η διμερής συζήτηση που έγινε, παρουσία και του διεθνούς οργανισμού, δεν κατέληξε σε συμφωνία. Ελπίζουμε στο μέλλον αυτό το θέμα να έχει μια καλύτερη ρύθμιση. Όμως, επιβεβαιώνεται αυτό που είχα πει, όταν συζητήσαμε το πλαίσιο της γενικής συμφωνίας, το οποίο πρέπει να εξειδικευθεί, ότι εμείς σε κάθε περίπτωση προστατεύουμε πλήρως τα εθνικά συμφέροντά μας. Με βάση αυτή την αρχή, την οποία και τότε είχα εκφράσει, έγινε ο διάλογος. Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουμε σε συμφωνία με τη γείτονα χώρα. Ελπίζουμε σε μια άλλη φάση, αυτό να καταστεί δυνατό. Ο λόγος που δεν καταλήξαμε σε συμφωνία είναι ακριβώς αυτός: Πάνω από όλα είναι τα εθνικά συμφέροντά μας.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Επειδή ξεκινάει ένας νέος κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων -και το λέω αυτό με την έννοια ότι έχουμε ένα καινούργιο μήνα- η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο, όπως και τους δύο προηγούμενους μήνες, όλες αυτές τις κινητοποιήσεις; Από ό,τι διάβασα σήμερα προστίθενται και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στις κινητοποιήσεις.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι έχουμε καταθέσει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή σχέδιο νόμου, το οποίο είχαμε προετοιμάσει για τα μισθολόγια του δημόσιου τομέα. Είναι μισθολόγια πού περιλαμβάνουν σημαντικές οικονομικές αυξήσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους, πάντοτε σύμφωνα με το δεδομένο πλαίσιο που επιτρέπει η οικονομία, σύμφωνα με τις δυνατότητες που μας παρέχει η αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Είναι σημαντικές αυξήσεις, σημαντικές παροχές πολύ πάνω από τον πληθωρισμό. Βεβαίως, δεν ικανοποιούν αιτήματα τα οποία είναι έξω από τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας, αυξήσεις του 20% κ.τ.λ. και που η τυχόν ικανοποίησή τους θα δημιουργούσε προβλήματα σε βάρος των εργαζομένων, παρά θα έλυνε, διότι θα έπρεπε να υπάρξει δανεισμός.

ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Για να μην αναφερθώ σε παλαιότερες ομιλίες του Πρωθυπουργού θα σταθώ σε δύο τελευταίες, στο Εθνικό Συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θυμάμαι καλά ότι ο Πρωθυπουργός, τότε, είχε εκτιμήσει ότι η Ν.Δ. δεν έχει πρόγραμμα, αντιθέτως λαϊκίζει. Είναι μια ασύντακτη πολιτική δύναμη, που εν πάση περιπτώσει, δεν έχει διαμορφώσει κανένα προγραμματικό πλαίσιο. Ρωτώ τι άλλαξε μέσα σε περίπου δέκα μέρες.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είναι έτσι. Η Ν.Δ. προς τα έξω δείχνει μια ασυναρτησία, σε σχέση με την ανάδειξη ενός προγραμματικού λόγου. Πολλές φορές παρατηρούμε ένα στέλεχος να λέει το ένα, άλλο στέλεχος να λέει κάτι διαφορετικό. Υπάρχει μια αναξιοπιστία που όντως χαρακτηρίζει τον πολιτικό λόγο της Ν.Δ.. Υπάρχει, όμως, και η εκτίμηση πως έχει ένα κρυφό πρόγραμμα, το οποίο σταδιακά θα αναδεικνύεται. Κάποιες πτυχές του έχουν ήδη αναδειχθεί. Περιλαμβάνονται αρκετές ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν, είτε με άρση κατακτήσεων του ελληνικού λαού, είτε με δυσμενείς για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού εξελίξεις. Πάνω σε αυτό που θα ενισχύεται, όσο η Ν.Δ. παρουσιάζει τμήματα του προγράμματός της, θα εστιαστεί και μεγάλο μέρος της δικής μας πολιτικής αντιπαράθεσης.

ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Σύμφωνα με όσα δηλώσατε πριν, ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει απευθύνει ήδη πρόσκληση -το διαβάζω όπως το είπατε εσείς- συστράτευσης προς όλα τα στελέχη και στο χέρι τους είναι να την αξιοποιήσουν. Ρωτώ αν συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την περίπτωση Λαλιώτη, επειδή βλέπω να υπάρχει μια εξέλιξη σήμερα στις εφημερίδες, η πρόσκληση αυτή του κ. Χρυσοχοϊδη είναι δεδομένη και δεν θα υπάρξει κάτι άλλο από άλλους, αν όχι από τον ίδιο, εννοώ για παράδειγμα από τον Πρωθυπουργό.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα προσέξατε ότι έκανα τη δήλωση εισαγωγικώς.

ΚΟΥΡΟΥΝΙΣ: Υπάρχει κάτι καινούργιο σχετικά με το Κλεμανσώ, το περιμένουμε ή όχι;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν το περιμένουμε και δεν επιθυμούμε να έρθει.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 3 November 2003 - 14:05:11 UTC