Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-11-04

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Να σας ενημερώσω, κατ` αρχάς, για το πλήρες πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

Στις 10 το πρωί, εγκαινίασε το νέο σταθμό του δικτύου ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα. Από τις 12 το μεσημέρι, είναι σε εξέλιξη η σύσκεψη κυβερνητικών και κομματικών στελεχών για θέματα και προβλήματα της περιφέρειας. Σε μισή ώρα, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, ενόψει της μεθαυριανής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.

Την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, θα προεδρεύσει σύσκεψης, με αντικείμενο την επίσκεψή του στις Σέρρες. Στις 12 το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Μετά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις.

Την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας Κ. Στεφανή. Στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ. Στις 13.30, θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη.

Την Παρασκευή, θα μεταβεί στις Σέρρες, όπου θα εγκαινιάσει το νέο νοσοκομείο της πόλης και το πρότυπο σχολείο Ειδικής Αγωγής. Ακολούθως, θα μεταβεί στον καποδιστριακό Δήμο Ροδολίβους, όπου θα επισκεφθεί το ολοήμερο δημοτικό σχολείο και τα εκτελούμενα εκεί αθλητικά έργα, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ελλάδα 2004" (κολυμβητήριο κ.τ.λ.).

Τη Δευτέρα (10/11), στις 12 το μεσημέρι, θα εγκαινιάσει το κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Χλόης-Δάφνης και Μουσών στο Ψυχικό).

Οπως γνωρίζετε, με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για την ολυμπιακή εκεχειρία. Οφείλουμε όλοι να χαιρετίσουμε αυτή την εξέλιξη. Είναι μια μεγάλη νίκη της ειρήνης, είναι μια μεγάλη νίκη του πνεύματος των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως εμείς τουλάχιστον πιστεύουμε και βεβαίως είναι μια μεγάλη ελληνική επιτυχία, από τη στιγμή που εμείς, με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργείου Εξωτερικών και του αρμόδιου υπουργού Γ. Παπανδρέου, πήραμε την ευθύνη να προωθήσουμε.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Θα αναφερθώ στο νέο "Ελντοράντο" για κάποιους εκ των εξοπλισμών.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Βάλατε και τίτλο, βλέπω. Οσο μυθικό και εκτός πραγματικότητας ήταν το "Ελντοράντο" προφανώς είναι και το σημερινό.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Θέλετε να πείτε ότι λέει ψευδείς αριθμούς το υπουργείο; Μιλάμε για 5,2 τρις που αντιπροσωπεύουν 183 συμβάσεις. Από αυτές, μόνο οι 38 δόθηκαν με διαγωνισμό και οι 138, με διαδικασία ανάθεσης. Πώς τεκμηριώνεται η αξιοπιστία και η ηθική διαχείριση του δημόσιου χρήματος; Με αναθέσεις; Και μιλάμε για τους φόρους μας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θέλω, πριν κάνετε τις κρίσεις σας, να προσέξετε πολύ καλά τον κανονισμό που υπάρχει για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων -ο οποίος δεν ισχύει τώρα στις βασικές διατάξεις του για πρώτη φορά- σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν διαδικασίες που προβλέπονται, οι οποίες τηρήθηκαν απόλυτα. Και όχι μόνο τηρήθηκαν απόλυτα, αλλά πιστεύουμε ότι με τις επιλογές που έχουμε κάνει στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, τα τελευταία χρόνια, έχουμε εξοικονόμηση τεράστιων πόρων -είναι χαρακτηριστικό το ποσό των περίπου 2,5 δις ευρώ κατ@ έτος- οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής μας. Υπάρχει, λοιπόν, μια σωστή διαχείριση, μια σωστή αξιοποίηση των χρημάτων για την Εθνική Αμυνά μας. Είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας για τον ελληνικό λαό. Παράλληλα, όμως, υπάρχει και μια αλλαγή του σχεδιασμού, με σύνεση, ώστε χωρίς να μειώνεται η αξιοπιστία της Εθνικής Αμυνας, να εξοικονομούνται πόροι, οι οποίοι διατίθενται για την ενίσχυση της αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής μας. Και αυτό οφείλουμε να το σημειώσουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Κύριε Υπουργέ, μετά και την τελευταία παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη για το εκκλησιαστικό, απολύτως πρόσφατη, έχει να κάνει κάποιο σχόλιο η κυβέρνηση; Προτίθεστε να αναλάβετε κάποια πρωτοβουλία για τη γεφύρωση του χάσματος που φαίνεται να παραμένει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πρώτα απ@ όλα, γιατί συνδέετε το θέμα αυτό με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη; Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη έχω απαντήσει από χθες και είπα ότι οι δηλώσεις αυτές "ρίχνουν λάδι στη φωτιά". Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε σήμερα το χαρακτηρισμό. Φαίνεται ότι, επειδή είμαστε και οι δύο από τα Χανιά έχουμε ευαισθησία στο θέμα. Ας μπούμε, όμως, στην ουσία, γιατί πράγματι είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Η κυβέρνηση παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις. Μας ενδιαφέρει να βρει η Ορθόδοξη Εκκλησία, μέσα από το διάλογο, το δρόμο της. Κανείς δεν θέλει αυτή την εικόνα. Πιστεύουμε ότι η Εκκλησία έχει τη δυνατότητα, μέσα από το διάλογο Πατριαρχείου-Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να βρει τη λύση. Εμείς, με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους, αποφύγαμε, αποφεύγουμε και θα αποφύγουμε παρέμβαση στο θέμα αυτό. Αυτή είναι η θέση μας και πιστεύουμε ότι είναι η σωστή. Μια παρέμβαση θα δημιουργούσε μείζονα προβλήματα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ιδιαίτερα αρνητικές καταστάσεις. Και δεν εννοώ μόνο κυβερνητική παρέμβαση, αλλά εννοώ και το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Χαίρομαι, διότι, επισήμως τουλάχιστον -παρότι δεν το τηρούν τα στελέχη της- το κόμμα της Ν.Δ. εμφανίζεται να κάνει το ίδιο. Πρέπει, όμως, να περιορίσει τα στελέχη του, τα οποία πρωτοστατούν στην εμφάνιση μιας εικόνας "Βαβέλ". Παρακολουθούμε από κοντά αυτή την υπόθεση, αλλά δεν θα παρέμβουμε. Πιστεύουμε ότι μπορεί με σύνεση, ευθύνη και διάλογο -όλοι θέλουμε να διευκολύνουμε- να βρεθεί λύση μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Η επιλογή του κ. Πάγκαλου για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ είναι λύση πανικού;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ποιός το είπε αυτό;

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Ετσι φέρεται να δήλωσε ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Λαλιώτης.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπάρχει τέτοια δήλωση του κ. Λαλιώτη. Μην αδικούμε τον κ. Λαλιώτη.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ :Είναι στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ".

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν σχολιάζω πληροφορίες, του τύπου "φέρεται", "κύκλοι" κ.τ.λ..

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Δεν αφορά κύκλους. Είναι δηλώσεις του πρώην Γραμματέα. Διαγράψτε τη λέξη "φέρεται". Ο κ. Λαλιώτης δήλωσε στην εφημερίδα "ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ" και στο συντάκτη της ότι η επιλογή του κ. Πάγκαλου είναι λύση πανικού.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είπα και χθες ότι ο Γραμματέας του κόμματος Μ. Χρυσοχοϊδης απηύθυνε πρόσκληση συστράτευσης προς όλα τα στελέχη. Είπα, επίσης, ότι είναι στο χέρι του καθενός στελέχους να την αξιοποιήσει. Ο Θόδωρος Πάγκαλος, καθώς και άλλα στελέχη, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος και άλλοι, είναι παρόντες σε αυτή τη φάση σε σημαντικές θέσεις, όπως το κύρος και η ικανότητά τους επιβάλλει. Είμαι βέβαιος ότι στην πορεία όλα τα στελέχη θα είναι παρόντα στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης. Αλλά, δεν νομίζω ότι ωφελεί σε τίποτα η περαιτέρω παράταση αυτής της συζήτησης.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Στο σημείο που λέει ότι δεν θα γίνω μέρος της «φωτογραφίας» του κ. Χρυσοχοϊδη και του κ. Πάγκαλου τι απαντάτε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν σχολιάζω πληροφορίες και εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Προ ολίγου ο κ. Βερελής, παρόντος του Πρωθυπουργού, αναφερόμενος στην υπόθεση του κ. Λαλιώτη στο ζήτημα της επανένταξής του ή μη στον προεκλογικό σας αγώνα, στην ουσία άφησε να εννοηθεί ότι είναι ευθύνη των ιστορικών κυρίως στελεχών, να επανενταχθούν στην προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος. Δηλαδή ,έριξε το μπαλάκι στον κ. Λαλιώτη. Επειδή ήταν παρών ο Πρωθυπουργός, ήθελα να ρωτήσω αυτή είναι και η προσέγγιση του κ. Σημίτη, έναντι του κ. Λαλιώτη;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η χθεσινή δήλωσή μου, που έγινε με την επίσημη ιδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου, απαντά στο ερώτημά σας.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ηθελα να σας διαβάσω μια δήλωση του κ. Πασχαλίδη σχετικά με το θέμα της Εκκλησίας και τη διαμάχη της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στις 15 Αυγούστου, όπου ο κ. Πασχαλίδης είπε τότε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να ραγίσουμε την ενότητα της ελλαδικής Εκκλησίας, ούτε να φέρνουμε στο παρασκήνιο γραφές του παρελθόντος που δεν έχουν καμία σχέση με την ελλαδική πραγματικότητα. Πέστε μου, λοιπόν, εάν αυτή η δήλωση του κ. Πασχαλίδη, που είναι μέλος της κυβέρνησης, συμβάλει σε αυτό που εσείς λέτε όλες αυτές τις ημέρες, για μη ανάμιξη και ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει στους κόλπους της Εκκλησίας. Εδώ, έχουμε σαφή τοποθέτηση υπέρ του Φαναρίου.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εάν θυμάμαι καλά τις δηλώσεις του κ. Πασχαλίδη, μάλλον το αντίθετο πρέπει να έχει συμβεί. Οι δηλώσεις του κ. Πασχαλίδη, έγιναν παλαιότερα όταν υπήρχε άλλο κλίμα, δεν έγιναν κατά τη διάρκεια της έντασης. Κάθε δήλωση έχει τη δική της αξία στο χρόνο που γίνεται. Εάν, για παράδειγμα, βρείτε μια παλαιά δήλωση δική μου -που βέβαια δεν έχει γίνει- όταν δεν υπήρχε θέμα και πείτε ότι συνιστά ανάμιξη, ασφαλώς δεν είναι έτσι. Το να εκφράσει κάποιο στέλεχος τις απόψεις του σε «νεκρό» χρόνο, δεν σημαίνει ότι παρεμβαίνει σε ένα θέμα που τότε δεν υπήρχε.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Το πρόβλημα υπήρχε, δεν είχαμε το μέγεθος της κρίσης. Εδώ, όμως, μέλος της κυβέρνησης λέει ότι πρέπει να σκεφθούμε πώς θα δώσουμε τη δύναμη στην ενότητα της αυτοκέφαλης ελλαδικής Εκκλησίας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οταν έκανε τη σχετική δήλωση ο κ. Πασχαλίδης δεν υπήρχε το θέμα σε τέτοια ένταση.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είχαμε την ένταση του τελευταίου καιρού. Ωστόσο, υπήρχε ως πρόβλημα. Οταν αναφέρεται σε ερμηνείες παλαιών γραφών, που δεν ανταποκρίνονται στη ζώσα πραγματικότητα, αυτό τί σημαίνει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο κ. Πασχαλίδης μπορεί να σας αναλύσει τα λεγόμενά του και όχι εγώ. Εσείς τώρα, προσπαθείτε να αξιοποιήσετε «τραβώντας από τα μαλλιά», τις δηλώσεις ενός στελέχους της κυβέρνησης που έχουν γίνει σε «νεκρό» χρόνο. Εχει καμία αξία αυτό σήμερα; Είναι διαφορετική η κατάσταση.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν δεν υπήρχε πρόβλημα, ποιος ο λόγος να μιλήσει ο κ. Πασχαλίδης;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μα, θα εμποδίσουμε τα στελέχη μας να μιλάνε;

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Υπήρχε το πρόβλημα...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Από το 1928, εδώ και 75 χρόνια, έχουν γραφεί άρθρα, μελέτες, πάρα πολλά βιβλία γι αυτό το θέμα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Την ώρα που ο Πρωθυπουργός, ο κ. Χρυσοχοϊδης και ο κ. Πάγκαλος μιλούν για συστράτευση και συνοχή των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μαλέσιος ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Εχετε κάποιο σχόλιο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εάν κάποιος επιθυμεί να είναι ή να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συστρατεύεται στην εκλογική μάχη. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Θα φέρω ένα παράδειγμα, αυτό του κ. Σφυρίου. Ο κ. Σφυρίου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι είναι πάρα πολλά χρόνια βουλευτής, ότι αισθάνεται πως έχει προσφέρει αυτό το οποίο είχε να προσφέρει και δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκάνησα. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Σφυρίου δεν θα είναι παρών στην εκλογική μάχη. Άλλο "δεν είμαι υποψήφιος", άλλο "δεν είμαι παρών". Όλα τα στελέχη θα είναι παρόντα στην εκλογική μάχη.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε για προσωπικές απόψεις: Ο κ. Μητσοτάκης επιτρέπεται να εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι διαφορετικό ο κ. Μητσοτάκης να γράψει ένα άρθρο ή να πει την άποψή του για το Εκκλησιαστικό, το 1999 ή το 2002 και είναι διαφορετικό να κάνει δηλώσεις εν μέσω ενός ιδιαίτερα οξυμένου προβλήματος, που τις τελευταίες ημέρες έχει λάβει διαστάσεις. Είστε έμπειρος πολιτικός συντάκτης και είμαι απολύτως βέβαιος ότι κατανοείτε απόλυτα τη διαφορά.

ΚΟΥΪΝ: Σήμερα γίνεται μια απεργία από την ΑΔΕΔΥ, η οποία είναι η τελευταία μιας σειράς απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες. Εχει γίνει κάποιος υπολογισμός, έστω και πρόχειρος, για το τι έχουν στοιχίσει αυτές οι απεργίες στην εθνική οικονομία;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Υπολογισμός δεν έχει γίνει γιατί είναι πολύ νωρίς.

ΚΟΥΪΝ: Γιατί, δύο μήνες γίνονται απεργίες; Χαμένες εργατοώρες@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι πολύ νωρίς. Εκείνο που θα ήταν δραματικό για την ελληνική οικονομία, θα ήταν η ικανοποίηση ορισμένων εκ των αιτημάτων των απεργών. Δραματικό για την ελληνική οικονομία για παράδειγμα θα ήταν να δοθούν 20% αυξήσεις ή διπλασιασμός αποδοχών που είναι τα αιτήματα ορισμένων απεργών. Γιατί, για να αντέξει η ελληνική οικονομία να δώσει αυτές τις αυξήσεις θα έπρεπε να έχουμε καταφύγει σε υπερδανεισμό. Αυτό θα ήταν ιδιαίτερα αρνητικό και καταστροφικό, ίσως, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, για την οικονομία. Φυσικά, εμείς ποτέ δεν θα το κάναμε αυτό. Υπερδιπλασιασμοί και αυξήσεις έξι φορές πάνω από τον τιμάριθμο, θα οδηγούσαν σε πολύ αρνητικές καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, έχεις ένα συνυπολογισμό κόστους-οφέλους. Η κυβέρνηση το ξεκαθάρισε, γι` αυτό και έφερε τα μισθολόγια στη Βουλή. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες αυξήσεις. Εξαντλήσαμε τα περιθώρια αντοχής της οικονομίας. Με το χέρι στην καρδιά λέμε ότι δόθηκαν ουσιαστικές αυξήσεις πολύ πάνω από τον πληθωρισμό σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτά είναι τα όρια και τα όρια δεν πρέπει να ξεπερνιούνται, γιατί τότε θα ήταν και κακό για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς θα χαρακτηρίζατε την απόφαση του ΙΚΑ να περιορίσει την πώληση ακριβών φαρμάκων σε επτά μόνο, πανελλαδικώς, φαρμακεία και αν αυτό αντιβαίνει στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πριν από λίγο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Νεκτάριος. Θα ήθελα, λοιπόν, να σας παραπέμψω στις δηλώσεις του. Πιστεύω ότι οι εξηγήσεις που έδωσε σήμερα ο κ. Νεκτάριος απαντούν σε πολλά από τα ερωτήματα που έχουν τεθεί.

Σας ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 4 November 2003 - 14:05:10 UTC