Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-12-09

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, χθες, σε τηλεοπτική εκπομπή παρακολουθήσαμε το Γραμματέα της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη να παίρνει μια θέση που περίπου σημαίνει κάλυψη της κίνησης που έχει κάνει ο κ. Χατζηδάκης στο χώρο της Ε.Ε., σε ό,τι αφορά τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πράγματι, ο κ. Μεϊμαράκης χθες πήρε τη θέση που είχε εκφράσει ο κ. Χατζηδάκης. Είπε, δηλαδή, ότι πρέπει να αναγνωριστούν τα πτυχία που χορηγούν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, εφόσον αυτά είναι συνδεδεμένα με κάποιο πτυχίο πανεπιστημίου της Ευρώπης, οπότε η χορήγηση γίνεται με την κάλυψη αυτών των πανεπιστημίων. Το θέμα που τίθεται είναι το εξής:

Πρώτον, μπορεί η Ν.Δ. να αποφασίσει επιτέλους ποια είναι η θέση της; Είναι αυτή που εκφράζει ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος είναι και ο Γραμματέας της ή είναι αυτή την οποία, κατά καιρούς, έχουν εκφράσει άλλα στελέχη της;

Δεύτερον, εάν η θέση της είναι αυτή που έχει εκφράσει ο κ. Μεϊμαράκης, τότε είναι σαφές ότι οδηγούμαστε ευθέως σε αναγνώριση των πτυχίων των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών. Οδηγούμαστε ευθέως στην κατάργηση των δικαιωμάτων και στην αμφισβήτηση της αξίας των πτυχίων των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Αυτό θα γίνει όταν θα μπορεί ο οιοσδήποτε, μέσω ενός ΚΕΣ και με την κάλυψη κάποιου πανεπιστημίου της Ευρώπης, να κάνει τέτοιες κινήσεις.

Το συμπέρασμα που δικαιούμαστε να εξάγουμε είναι το εξής: Η Ν.Δ. επιτέλους εγκαταλείπει τα προσχήματα. Υιοθετεί ευθέως τις θέσεις του κ. Χατζηδάκη. Η Ν.Δ. υιοθετεί ευθέως την αμφισβήτηση και υποβάθμιση των πτυχίων των ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Ελλάδα. Η Ν.Δ. έρχεται να αγκαλιάσει ευθέως τα ΚΕΣ και να οδηγήσει -προφανώς κάνοντας εμπόριο ελπίδας- σε καταστάσεις που είναι επικίνδυνες, για το σύνολο της Παιδείας στη χώρα μας. Περιμένουμε απαντήσεις. Αν δεν υπάρξουν -και ο κ. Μεϊμαράκης, όπως φαίνεται, πράγματι έχει εκφράσει την επίσημη θέση της Ν.Δ., έστω και μετά από μια εβδομάδα ταλαιπωρίας μεταξύ τους- είναι σαφές ότι έχουμε μια ευθεία επίθεση της Ν.Δ. κατά της δημόσιας Παιδείας στη χώρα μας. Καλούμε όλους τους ανθρώπους της Παιδείας, τους πρυτάνεις, τους προέδρους των ΤΕΙ, όλους όσοι δούλεψαν για να αναβαθμιστεί η δημόσια Παιδεία να πάρουν θέση.

ΤΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ, θέλω να σας ρωτήσω κατά πόσον μπορούν να καμφθούν οι αντιδράσεις στη συζήτηση που γίνεται για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα, όσον αφορά τη ρήτρα αμοιβαιότητας και το θέμα του Κυπριακού.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι δύο διαφορετικά θέματα. Οι διαφωνίες που υπάρχουν στο Σύνταγμα έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων στην Ε.Ε. κυρίως. Δηλαδή, το αγκάθι, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι κυρίως το θέμα του τρόπου λήψης αποφάσεων στην Ε.Ε.. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν προτάσεις για ειδική πλειοψηφία, η οποία να συγκεντρώνει το 50% των χωρών και το 60% των πληθυσμών και υπάρχουν αντιρρήσεις από σειρά χωρών σε αυτό το θέμα. Υπάρχει, επίσης, ένα θέμα που συνδέεται με την ευρωπαϊκή άμυνα. Υπάρχουν και ζητήματα που συνδέονται με τους Επιτρόπους. Υπάρχουν και άλλα τέτοια θέματα, στα οποία παραμένουν διαφωνίες.

Το Κυπριακό είναι μια άλλη υπόθεση και έχει να κάνει με γενικότερα ζητήματα και τη γενικότερη στάση της Ε.Ε. στο θέμα που συνδέεται άρρηκτα με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Βεβαίως, είναι σαφές ότι για να υπάρξει ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, θα πρέπει η Τουρκία να υλοποιήσει κάποιες υποχρεώσεις της. Πιθανό να έχει κάνει κάποια μικρά βήματα. Από ό,τι μαθαίνουμε κάποια μικρά βήματα έχουν διαπιστωθεί και στο κείμενο των Υπουργών Εξωτερικών, κυρίως στον τομέα της εσωτερικής νομοθεσίας. Αλλά δεν αρκούν. Είναι σαφές ότι η Τουρκία, αλλάζοντας στάση πρέπει να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού, εάν επιθυμεί πράγματι να ενισχύσει την ευρωπαϊκή πορεία της. Εμείς θέλουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, αλλά έχουμε πει κατ` επανάληψη ότι αυτή περνάει μέσα και από την κατάργηση της πράσινης γραμμής.

ΤΑΚΗΣ: Για τα αγκάθια που είπατε και αφορούν κι εμάς, γιατί μας εγγίζουν, βλέπετε να υπάρχει μια ομαλή εξέλιξη;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ποτέ σε Σύνοδο Κορυφής δεν μπορείς να κάνεις με ακρίβεια προβλέψεις. Θα έλεγα, όμως, τι είναι το σωστό. Αναμφίβολα μπορεί κάποιος να πει εύκολα ότι: «Εντάξει να μη βρεθεί συμφωνία στη διάρκεια της Συνόδου των Βρυξελλών, που γίνεται στο τέλος της εβδομάδας. Μπορούμε να έρθουμε το Φλεβάρη, το Μάρτη και να ξανακάνουμε μια συζήτηση, να καταλήξουμε σε μια συμφωνία». Αυτό μπορεί κάποιος να το πει. Αλλά προσέξετε: Υπάρχει μια ευρωπαϊκή εμπειρία @και μιλώ για το Σύνταγμα- που λέει ότι όταν χάνεις μια ευκαιρία, όταν ένα πράγμα φτάνει στην κορύφωσή του και δεν επιτυγχάνεται συμφωνία, πολλές φορές, δεν επιτυγχάνεται ούτε στη συνέχεια, αλλά το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες, το χάνεις. Γι` αυτό λέω ότι η ελληνική άποψη είναι να βρεθεί συμφωνία στη Σύνοδο των Βρυξελλών. Να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να συμβάλουμε όλοι. Αυτό βολεύει την Ευρώπη. Αυτό συμφέρει τους λαούς της. Αυτό είναι το συμφέρον των ευρωπαϊκών κοινωνιών: Να βρεθεί λύση στο Σύνταγμα. Ολοι πρέπει να δουλέψουμε με βάση το συμφέρον των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Γι` αυτό και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης καταβάλλουν και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Πάντοτε, βέβαια, στη βάση των προτάσεων που έχει κάνει η Συνέλευση, προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία για το Σύνταγμα της Ευρώπης.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα ένα σχόλιό σας για τη χθεσινή δήλωση του κ. Μίλερ, ότι θα τοποθετηθεί για τη δικαστική απόφαση για τη δίκη της 17Ν, μετά την επιμέτρηση των ποινών.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Προς το παρόν δεν έχω κάποιο σχόλιο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, για τα ΚΕΣ θέλω να σας ρωτήσω. Υπάρχουν στην Ελλάδα ΚΕΣ, τα οποία εμφανίζονται ως παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Ποιος τους έδωσε αυτή την άδεια και το δικαίωμα να εμφανίζονται στην Ελλάδα ως παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Όχι, εμείς πάντως.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος δίνει την άδεια, η κυβέρνηση δεν την έχει δώσει; Το υπουργείο Παιδείας τι κάνει, κλείνει τα μάτια;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμφανίζονται, ως πανεπιστήμιο. Εμφανίζονται ως ΚΕΣ. Από εκεί και πέρα, εάν θέλει ένα πανεπιστήμιο να το ονομάζει, όπως θέλει, αυτό δεν έχει καμία σχέση @και το έχουμε ξεκαθαρίσει ημέρες τώρα- με την πραγματική έννοια του πανεπιστημίου. Εμείς είμαστε καθαροί. Τα πτυχία τους δεν αναγνωρίζονται. Αν η Ν.Δ. θέλει να τα αναγνωρίσει -το είπε καθαρά- καλούμε, αυτή τη στιγμή, όλους τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας να πάρουν θέση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος τους έδωσε την άδεια που πήραν να είναι παράρτημα πανεπιστημίου. Μπορείτε να μου πείτε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Με το ελληνικό δίκαιο δεν είναι.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς δεν είναι; Αφού εμφανίζονται, ποιος τους επιτρέπει; Τις διαφημίσεις δεν τις έχετε δει; Τους καλύπτετε, δηλαδή;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό καταλάβατε; Καθένας καταλαβαίνει ό,τι μπορεί.

ΚΟΥΊ@Ν: Χθες, ο βουλευτής του ΣΥΝ κ. Λαφαζάνης υποστήριξε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι το κόστος για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, μαζί με όλα τα συναρμόδια υπουργεία προσεγγίζει το 1,5 δις ευρώ. Αυτός ο αριθμός βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση ή είναι λιγότερο το κόστος;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το κόστος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων είναι γνωστό. Εχει υπογραφεί σύμβαση και είναι γνωστό το κόστος.

ΚΟΥ@Ι@Ν: Εννοεί όλα τα συναρμόδια υπουργεία, Δημόσιας Τάξης, Εθνικής Αμυνας, Εμπορικής Ναυτιλίας κ.τ.λ.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Καθένας αυτές τις ημέρες θα πει τις απόψεις του -δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα- πιθανό να πει και τις υπερβολές του, πιθανό να κάνει και τις εκτιμήσεις του, οι οποίες μπορεί να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αλλά έχει δικαίωμα να τα λέει. Εμείς αυτό που αντιτείνουμε είναι ότι, όποιος θέλει να σκεφτεί και να λειτουργήσει σοβαρά, δεν έχει παρά να πάρει τις συμβάσεις και να δει τα ποσά που αναφέρονται σε αυτές.

ΚΟΥΙΝ: Θα δημοσιοποιηθούν ποτέ οι συμβάσεις;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν έχουμε ενημερώσει επισήμως για το κόστος; Εχει δοθεί έγκριση του ΚΥΣΕΑ.

ΚΟΥΙΝ: Είναι μία σύμβαση ή δύο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ μιλήσαμε για μια σύμβαση με την εταιρία SAIC. Αποφασίσαμε τη σύμβαση με την κοινοπραξία αυτή και το συνολικό κόστος. Τώρα το πώς έχει γίνει η κατανομή, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

ΤΣΙΚΡΙΚΑ: Ο κ. Μίλερ και ο κ. Μπάουτζερ άφησαν ανοικτό ένα παράθυρο να ζητήσουν την έκδοση κάποιων κατηγορουμένων της 17Ν στις ΗΠΑ. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχουμε ξεκαθαρίσει, με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης κ. Πετσάλνικου, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα έκδοσης σε άλλη χώρα. Γι` αυτούς που αθωώθηκαν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οσοι κρίθηκαν ένοχοι, αφού ανακοινωθούν οι ποινές τους από το αρμόδιο δικαστήριο, θα κληθούν να εκτίσουν την ποινή τους στις φυλακές μας.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Συμβαδίζουν με την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης τα νέα τιμολόγια που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ανακοινώθηκε ένα ολόκληρο πλέγμα μέτρων και σας παραπέμπω στο πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε. Περιλαμβάνονται διάφορα μέτρα. Δεν αναφέρεται σε ένα μόνο θέμα η ανακοίνωση.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Θα είναι πιο ακριβά πλέον.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο ΟΤΕ είναι μια επιχείρηση, αλλά το Δημόσιο δεν παύει να είναι ο κύριος μέτοχός του. Γι` αυτό ενδιαφέρεται πάντα για την πολιτική του. Για να καταλήξετε, όμως, σε τελικές κρίσεις, θα σας παρακαλούσα να διαβάσετε το σύνολο της ανακοίνωσης.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Αρχισε, σήμερα, μια προδημοσίευση, κατά κάποιον τρόπο, των στοιχείων της δημοσκόπησης (που θα δημοσιοποιηθεί αύριο) της εταιρίας MRB. Μήπως μπορείτε να τη σχολιάσετε; Ρωτώ, διότι υπάρχει και ένα πρωτοσέλιδο σήμερα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είδα ορισμένα δημοσιεύματα και άκουσα πληροφορίες από συναδέλφους σας. Το θέμα που υπάρχει είναι το εξής: Περιμένουμε την MRB να τοποθετηθεί και να μας πει αν ισχύουν αυτές οι πληροφορίες. Διότι, αν δεν ισχύουν, πάει καλά. Αλλά, αν ισχύουν, είναι σαφές ότι έχουμε μια ακύρωση της ίδιας της δημοσκόπησης. Διότι, συνδρομητική δημοσκόπηση, η οποία προδημοσιεύεται, παραπέμπει σε άλλου τύπου λογικές, που αυτή τη στιγμή δεν θέλω να αναφέρω. Επειδή, λοιπόν, δεν βιαζόμαστε, θα ήθελα να παρακαλέσω και δημοσίως @το έχω κάνει και κατ` ιδίαν- την εταιρία MRB να εκδώσει σήμερα σχετική ανακοίνωση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΟΤΕ είχε υποβάλει στην κυβέρνηση το σχέδιο για το νέο χαράτσι; Είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση, με την έννοια ότι είναι εποπτευόμενος οργανισμός;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν εγκρίνονται από την κυβέρνηση, διότι ο ΟΤΕ δεν είναι εποπτευόμενος οργανισμός.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΚΟ δεν είναι; Ποιος διορίζει το διοικητή;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είναι ΔΕΚΟ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος δεν διορίζεται.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τον Αντωνακόπουλο, ποιος τον έβγαλε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν τον έβγαλε η κυβέρνηση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Την πλειοψηφία ποιος την έχει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ούτε πλειοψηφία έχουμε. Για να σας το εξηγήσω: Το Δημόσιο είναι ο κύριος μέτοχος του ΟΤΕ. Αρα, το Δημόσιο έχει δικαίωμα να ψηφίσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΤΕ, τον χ@, τον ψ@, εφόσον το επιθυμεί και πιθανόν, λόγω της πολυδιασποράς των μετοχών, να εκλεγεί αυτός που θα ψηφίσει. Αυτό σημαίνει ότι το Δημόσιο, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών, ενδιαφέρεται και παρακολουθεί την πορεία της επιχείρησης, δεδομένου ότι είναι μεγαλομέτοχος. Οπου πρέπει να συμβάλει για τον ευρύτερο αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο του ΟΤΕ, το κάνει. Διότι, το Δημόσιο ενδιαφέρεται να έχει ο ΟΤΕ ένα ευρύτερο κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, εγκρίνει.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είπα αυτό. Είπα ότι ενδιαφέρεται να έχει ένα ευρύτερο κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο, πέρα από τη στενή λειτουργία μιας επιχείρησης. Με αυτή την έννοια, δεν εγκρίνει, αλλά εκδηλώνει το ενδιαφέρον του και σε σχέση με τις τιμολογιακές πολιτικές. Είναι σαφές ότι ενδιαφερόμαστε να γνωρίζουμε κάθε κίνηση, ώστε και τα συμφέροντα του οργανισμού (το αναπτυξιακό πρόγραμμά του) και το πρόγραμμα εξυπηρέτησης του καταναλωτή και η μέγιστη σημασία του ρόλου του ΟΤΕ στην οικονομία, αλλά και οι θέσεις εργασίας να εξασφαλίζονται. Παράλληλα, βέβαια, ο καταναλωτής να μην επιβαρύνεται. Να προστατεύεται. Προσπαθούμε, λοιπόν, πάντα να συμβάλουμε και όχι να αποφασίζουμε.

ΖΟΥΛΑΣ: Επειδή δεν κατάλαβα καλά το σχόλιό σας για την MRB@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Επαναλαμβάνω ότι, αν βγουν τα ποσοστά στη δημοσιότητα και δεν είναι αυτά που γράφτηκαν, υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Η μία, να πρόκειται για παραπληροφόρηση, που θύματα της οποίας έπεσαν συνάδελφοί σας (και δεν τους κακίζω- γίνονται αυτά-) οπότε καλώ την MRB να τοποθετηθεί και να τα διαψεύσει. Η δεύτερη, να μην πρόκειται για παραπληροφόρηση, οπότε τίθεται ένα μείζον θέμα πολιτικής δεοντολογίας. Αλλά, επειδή δεν θέλω να βιάζομαι, πιστεύω ότι το καλύτερο που έχει να κάνει η εταιρία (που είναι μια μεγάλη εταιρία στο χώρο των δημοσκοπήσεων με τη δική της υπόσταση) είναι να τοποθετηθεί η ίδια σήμερα.

ΖΟΥΛΑΣ: Το «μείζον θέμα της πολιτικής δεοντολογίας» δεν καταλαβαίνω γιατί είναι μείζον θέμα για την κυβέρνηση. Και άλλες φορές έχουν διαρρεύσει στοιχεία δημοσκοπήσεων, πριν την επίσημη δημοσίευσή τους, ως δημοσιογραφικές πληροφορίες.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν έχει καταδικαστεί αυτό; Όταν έχουμε συνδομητικές δημοσκοπήσεις, δεν έχουμε πει ότι αυτές πρέπει να εμφανίζονται μέσα από τον επιστημονικό δρόμο της δεοντολογίας, τον οποίο δείχνουν οι ίδιες οι αποφάσεις του ΣΕΔΕΑ και να μη χρησιμοποιούνται για πολιτικά παιχνίδια. Ο ίδιος ο ΣΕΔΕΑ δεν το έχει πει; Δεν υιοθετώ ότι έτσι είναι τα πράγματα. Το καλύτερο που έχει να κάνει η εταιρία είναι να τοποθετηθεί και να δώσει τέλος στα σενάρια. Δεν τους αμφισβητώ. Λέω ότι χρειάζεται να δοθεί ένα τέλος στα σενάρια. Διότι, εάν τα σενάρια επιβεβαιώνονται, είναι σαφές ότι υπάρχει χρήση συνδρομητικής δημοσκόπησης στο πολιτικό παιχνίδι. Καταλαβαίνετε ότι αυτό θα δημιουργήσει, με τη σειρά του, περαιτέρω αμφισβητήσεις, στις οποίες δεν μπορώ να αναφερθώ αυτή τη στιγμή.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 9 December 2003 - 16:05:15 UTC