Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-12-18

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Συνεδρίασε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, με αντικείμενο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εισαγωγικά, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όσα έγιναν από την κυβέρνηση τη χρονιά που φεύγει και τόνισε τα εξής:

«Το πρώτο κύριο χαρακτηριστικό της χρονιάς ήταν η Προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το α@ εξάμηνο. Δικαιούμαστε να πούμε ότι η Προεδρία αυτή αναγνωρίστηκε ως ιδιαίτερα επιτυχημένη από όλους τους εταίρους μας. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της Προεδρίας ήταν ο χειρισμός του θέματος του Ιράκ και η υπογραφή της Συμφωνίας για την ένταξη των δέκα νέων μελών. Η Κύπρος είναι μέλος της Ε.Ε. και ουσιαστικά και τυπικά κλείνει η διαδικασία την 1η Μαΐου.

Το 2003, επίσης, η Ελλάδα αντιμετώπισε τους κραδασμούς της ύφεσης στις δυτικές οικονομίες, κραδασμοί οι οποίοι είναι ορατοί, γίνονται αντιληπτοί έντονα σε χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία. Εμείς διατηρήσαμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με θετικές επιπτώσεις στην αύξηση των εισοδημάτων, στη μείωση της ανεργίας και γενικά τη δυναμική της οικονομίας και την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

Το 2003 πραγματοποιήσαμε και μια ουσιαστική πρόοδο στα μεγάλα έργα. Η Αττική Οδός είναι το τελευταίο και πιο απτό παράδειγμα. Το 2003 ήταν μια κρίσιμη χρονιά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η προετοιμασία εξελίχθηκε σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας. Πιστεύω ότι η χώρα προχωρεί σταθερά και θα είναι έτοιμη και ασφαλής γι` αυτό που θέλουμε να κάνουμε, τους άρτιους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διανύουμε μια περίοδο αβεβαιότητας, όχι μονάχα λόγω του Ιράκ και της διεθνούς κατάστασης, αλλά και λόγω εσωτερικών εξελίξεων στην Ε.Ε. και των προβλημάτων της παγκόσμιας οικονομίας. Θα φέρω ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Όπως ξέρουμε όλοι μας, ο συμβιβασμός για την αποδοχή του Συντάγματος της Ε.Ε. δεν κατέστη δυνατός και αυτό οφείλεται όχι μονάχα στο ότι υπήρχε διαφωνία για πόσες ψήφους θα είχε η Ισπανία και η Πορτογαλία. Αυτό, θα έλεγα, ήταν η αφορμή. Υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη στους εταίρους μας, στα μέλη της Ε.Ε., τι πρέπει να επιδιώξουμε σε σχέση με την Ευρώπη. Από τη μια μεριά υπάρχει μια διακυβερνητική αντίληψη, δηλαδή ένας χαλαρός δεσμός. Η ακραία γνώμη σε σχέση με αυτόν το χαλαρό δεσμό είναι αυτή που βλέπει την Ε.Ε. σαν ένα διεθνή Οργανισμό τύπου ΟΟΣΑ. Υπάρχει και αυτό. Αλλοι βέβαια θέλουν τη συνεργασία πιο στενή, αλλά πάντα μέσα σε διακυβερνητικό πλαίσιο.

Η άλλη άποψη είναι αυτή που έχει η χώρα μας, που θέλει μια ισχυρή Ε.Ε., θέλει συνεργασίες, θέλει κοινές πολιτικές, όχι μονάχα στα αγροτικά θέματα, αλλά και στα οικονομικά, δημοσιονομικά, φορολογικά, κοινωνικά. Θέλει η Ε.Ε. να ακολουθήσει ένα ομοσπονδιακό πρότυπο.

Μια άλλη αντίληψη, η οποία συναρτάται και με αυτή που σας διατύπωσα, είναι η διαφορά ανάμεσα στο τι κάνει μια Ενωση. Ιδίως πολλά από τα νέα μέλη, όχι όλα, θεωρούν ότι η Ενωση έχει ως κύριο σκοπό τη χρηματοδότηση της ανάπτυξής τους και τίποτε πιο πέρα ή πολύ λίγα πιο πέρα από αυτά. Βεβαίως άλλοι κι εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι μόνο αυτός ο σκοπός. Η Ενωση πρέπει να συμμετέχει στην προσπάθεια ανάπτυξης, αλλά έχει και πολλά άλλα να κάνει και γι` αυτό η χρηματοδότηση υπόκειται σε ορισμένους κανόνες και ελέγχους.

Θα διαβάσατε στις εφημερίδες ότι οι χώρες-μέλη, οι οποίες συνεισφέρουν στον προϋπολογισμό θετικά, έστειλαν στον κ. Πρόντι ένα γράμμα, το οποίο έλαβε η Επιτροπή και ήταν προχρονολογημένο. Σε αυτό το γράμμα του είπαν ότι δεν πρέπει να ξεπεραστεί ένα ποσοστό για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού, το οποίο είναι αισθητά κατώτερο ή κατώτερο από αυτό το οποίο παρέχεται σήμερα και κατώτερο επίσης από αυτό που είναι το ανώτατο πλαφόν και το οποίο επιδίωκαν ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, πάντα, το 1,24% σε σχέση με το 1,12% που κυμαίνεται περίπου σήμερα και θέλουν να μειωθεί στο 1% του ΑΕΠ. Αυτή είναι μια έναρξη εχθροπραξιών -έτσι χαρακτηρίστηκε από το διεθνή Τύπο- και έναρξη εχθροπραξιών σε πολλά επίπεδα.

Οσον αφορά το Σύνταγμα, μια υπενθύμιση θέλω να κάνω: Οτι σε ορισμένες χώρες υπάρχουν πολλοί κανόνες, οι οποίοι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Και όμως! Και σε σχέση με τις διαθέσεις αυτών των χωρών, οι οποίες από κάποια -θα έλεγα- γωνία ή από κάποιο πρίσμα αν το εξετάσεις, μπορεί να έχουν και δίκιο, όταν λένε «εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα και γι` αυτό, όταν μας λέτε να περιοριστούν οι δαπάνες μας, θα πρέπει να περιοριστούν και οι δαπάνες για την Ευρωπαϊκή Ενωση». Εμείς δεν ασπαζόμαστε, βεβαίως, αυτή τη λογική. Το αναφέρω, όμως, για να δείξω ότι οι διαπραγματεύσεις για το νέο Προϋπολογισμό, που θα αρχίσουν ανεπίσημα και με επαφές επιτροπών και με την Επιτροπή από το 2004, θα είναι δύσκολες. Θα συναρτώνται και με την αντίληψη για την Ευρώπη και με την έκβαση διαφόρων διαπραγματεύσεων για το Σύνταγμα, που είναι σε εξέλιξη.

Το πρόβλημα μας αφορά. Το πρόβλημα είναι, όμως, δύσκολα επιλύσιμο, όπως είναι τα πράγματα. Όπως γνωρίζετε, είδα τον κ. Μπλερ. Προσπαθεί να ακολουθήσει -και το αναφέρω αυτό για να δείξω τη μεγάλη γκάμα που υπάρχει στις θέσεις- μια γραμμή στενής συνεργασίας σε ορισμένα θέματα με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου. Παραδείγματος χάρη, δέχεται τώρα να υπάρχει μια κοινή πολιτική άμυνας και μια κοινή πολιτική ασφάλειας και σε σχέση με την τρομοκρατία. Ορισμένες άλλες χώρες δεν το δέχονται καν αυτό.

Λοιπόν, αυτή είναι μια μέση γραμμή -θα έλεγα- ανάμεσα στις δύο απόψεις. Η άλλη είναι η γραμμή την οποία υποστηρίζει η Γερμανία και η Γαλλία. Και ο κ. Σρέντερ και ο κ. Σιράκ μου δήλωσαν ότι από τις αρχές του χρόνου που έρχεται, θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν τις ενισχυμένες συνεργασίες. Η πρώτη προσπάθεια θα αφορά τα θέματα άμυνας και ασφάλειας. Αυτά τα οποία ανέφερε ο κ. Μπλερ. Και αυτό, διότι είναι προφανές ότι εάν ξεκινήσουν μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία η προσπάθεια θα είναι μάλλον επιτυχημένη. Εμείς έχουμε δηλώσει από παλιά ότι θέλουμε να συμμετάσχουμε σε τέτοιες εξελίξεις. Πιστεύω, όμως, ότι οι ενισχυμένες συνεργασίες δεν θα σταματήσουν εκεί. Μπορεί να υπάρξουν και άλλες σε άλλα θέματα, χωρίς να συμμετέχουν αυτοί οι τρεις πρωταγωνιστές, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην ενισχυμένη συνεργασία για την άμυνα και την ασφάλεια.

Όλα αυτά, σε πολύ μεγάλη συντομία για να τεκμηριώσω το ότι και σε ένα τομέα που θα θεωρούσαμε ότι τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν ομαλά, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν βεβαιότητες.

Σήμερα το βράδυ, αρχίζει η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό. Αυτή η συζήτηση είναι μια ευκαιρία για την προβολή του έργου μας. Είναι, επίσης, η ευκαιρία να δείξουμε την προοπτική της χώρας μας, με βάση το έργο αυτό. Να δείξουμε πώς θα διαμορφώσουμε το μέλλον και να αναφερθούμε στα συγκεκριμένα σχέδια, τα οποία έχουμε παρουσιάσει. Σε όλους τους τομείς υπάρχουν προγράμματα, υπάρχουν έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Υπάρχουν σχέδια για το αύριο. Να αναφερθούμε στην αύξηση των δαπανών παιδείας και υγείας. Στην ποιότητα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής που βελτιώσαμε και βελτιώνουμε. Στην υπεύθυνη διακυβέρνηση.

Όλοι, λοιπόν, παρακαλώ να συμμετάσχουμε ενεργά και να αναφέρουμε το έργο μας και την προοπτική μας. Να καταδείξουμε ότι, στις επόμενες εκλογές, την ώρα μιας κρίσιμης επιλογής για την Ελλάδα, εμείς είμαστε η παράταξη που εξασφαλίζει συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας, ανάπτυξης και ευημερίας για κάθε πολίτη. Αυτή η συζήτηση, μας δίνει την ευκαιρία και να δείξουμε το έργο, αλλά και να δείξουμε στους πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πολιτικός χώρος που μπορεί να διασφαλίσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα αιτήματα των πολιτών.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που δίνουμε στην μικρομεσαία επιχείρηση και είπε χαρακτηριστικά ότι μερικές φορές συζητούμε για τις μεγάλες επιχειρήσεις και έχουμε την αίσθηση ότι μπορεί να προχωρήσουν από μόνες τους. Αυτό ισχύει. Αλλά, υπογράμμισε ότι έμπρακτα η πολιτεία πρέπει να δείξει το ενδιαφέρον της για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, γιατί είναι εκείνες που σε μεγάλο βαθμό κινούν την ελληνική οικονομία. Είναι εκείνες όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο μέρος της απασχόλησης. Γι αυτό, σημείωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση και τα σημαντικά μέτρα που έχει πάρει το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και τα φορολογικά που έχει πάρει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Για όλα αυτά τα θέματα θα αναφερθεί και στην ομιλία του που γίνεται, αυτή την ώρα, στο Ταμείο Εγγυοδοσίας των Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων

Πριν δεχθώ τις ερωτήσεις σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για δύο επιλογές που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

@ Η πρώτη είναι η επιλογή ως Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου του Αρεοπαγίτη Αχιλλέα Ζήση.

@ Η δεύτερη είναι η επιλογή ως Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων του κ. Νίκου Ταμπακίδη, τέως Δημάρχου Αγίων Αναργύρων, στη θέση της παραιτηθείσας για να πολιτευθεί κα Κανελλοπούλου.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, παρά τη ρητή χθεσινή δήλωσή σας, τα σενάρια περί διαδοχής επιμένουν.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είδα σήμερα ότι υπάρχει αισθητή πτώση των σεναρίων.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τα οποία συνομιλήσαμε χθες, μετά τη δήλωση που μεταφέρατε του Πρωθυπουργού, μας είπαν ότι εάν δεν βγει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να κλείσει το θέμα, θεωρούν ότι είναι ανοικτό.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μας λέτε ποιος το είπε αυτό, για να μιλάμε πιο συγκεκριμένα.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Μας το είπαν πολλά στελέχη. Μπορείτε έστω ως πληροφορία να το σχολιάσετε.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν έχω τέτοια εικόνα. Το δικό σας σχολιασμό ευχαρίστως να τον σχολιάσω. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ο Πρωθυπουργός να ομιλεί για «σενάρια». Χθες, ήμουν απόλυτα σαφής και ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκφράζω τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Σας προβληματίζει το γεγονός ότι δεν γίνεστε 100% πιστευτοί και ότι υπάρχει έλλειψη αξιοπιστίας του λόγου σας, όχι βέβαια του προσωπικού σας; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαψεύδει κάποια πράγματα και δεν γίνεται πιστευτή.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Κακόπιστοι υπάρχουν πάντα.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Είπατε ότι ο Πρωθυπουργός δεν ομιλεί για σενάρια και δεν επέλεξε ο ίδιος να κάνει αυτή την παρέμβαση, αλλά μέσω των συνεργατών του. Όμως, χθες ο υπουργός επανήλθε και είπε τα ίδια περίπου που είπε εν πτήσει@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν βλέπω να δημιουργεί κανένα πρόβλημα η χθεσινή τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου. Γιατί πρέπει να τη σχολιάσω; Τα αυτονόητα είπε. Πρόσθεσε και άλλα θέματα, τα οποία ξεχνάτε.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Μέχρι τις εκλογές μπορεί να δούμε για κάποιο λόγο μια αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή στον υποψήφιο Πρωθυπουργό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι το λεγόμενο «τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου». Όπως βλέπετε τα σενάρια δεν έχουν τύχη.

Σας ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 18 December 2003 - 14:05:11 UTC