Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-08-27

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 27 Αυγούστου 2004

(Ζάππειο Μέγαρο)

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Η κυβέρνηση συγχαίρει την εθνική ομάδα πόλο γυναικών που χάρισε στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα.

Σήμερα, στις 8.30 το βράδυ, στο Περιστύλιο, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα «Από την Αθήνα στο Πεκίνο».

Να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού: Το απόγευμα της Κυριακής έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

Τη Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο. Ηδη, έχει ανακοινωθεί ότι στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Ζακ Ρόγκ.

Τη Δευτέρα -ενδεχομένως και την Τρίτη- το briefing θα γίνει εδώ, στο χώρο του Ζαππείου. Στη συνέχεια θα γίνεται στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στη Ζαλοκώστα. Θα επανέλθουμε στο Ζάππειο κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΒΛΑΧΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι η πολιτική διαμάχη έπρεπε να περιμένει τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, λοιπόν, αν η κυβέρνηση έχει μετανιώσει που άνοιξε αυτός ο πολιτικός πόλεμος και αν υπάρχει δυσαρέσκεια του κ. Καραμανλή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ορφανό στη συνάντηση σήμερα, για το γεγονός ότι έκανε διάφορες δηλώσεις όλο αυτό το διάστημα που υπήρχαν Ολυμπιακοί Αγώνες, γιατί βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Ορφανός είπε ότι όλα αυτά θα τα δούμε, αφού τελειώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Από τις δηλώσεις του κ. Ορφανού δεν συνάγεται ότι υπάρχει αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση. Να σας θυμίσω ότι εδώ και έξι μήνες είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και όχι το ΠΑΣΟΚ. Από την πρώτη στιγμή δήλωσα σε αυτή εδώ την αίθουσα πως ό,τι έχουμε να πούμε σε πολιτικό επίπεδο, θα το πούμε μόλις τελειώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δεν είμαστε, λοιπόν, εμείς αυτοί οι οποίοι «έσπασαν» την εκεχειρία των ημερών.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μας έχετε πει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα επηρεάσουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Παράλληλα, μας έχετε πει ότι δεν βρήκατε κανένα σχέδιο αξιοποίησης των έργων από την προηγούμενη κυβέρνηση. Διαβάζω σήμερα δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Ρεγκούζα στο ραδιόφωνο της ΕΤ-3: «Θα είναι δύσκολη χρονιά για τους εργαζόμενους το 2005, καθώς ο Προϋπολογισμός συναρτάται από το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων». Και δεύτερη δήλωση: «Η προηγούμενη κυβέρνηση έχει εκπονήσει μελέτες για τη μεταολυμπιακή εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων, τις οποίες η παρούσα κυβέρνηση θα μελετήσει.» Εσείς μας είπατε ότι δεν βρήκατε τίποτα και ξεκινήσατε από το μηδέν.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Στη δεύτερη δήλωση, προφανώς, έχει παραλειφθεί, όχι βεβαίως από δική σας ευθύνη, το ότι ο κ. Ρεγκούζας είπε ότι είχε ξεκινήσει μια παραφιλολογία από την προηγούμενη κυβέρνηση πως είχαν κάποιο σχέδιο για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και την αξιοποίησή τους. Ως εκ τούτου, δεν είναι ακριβές το νόημα που μεταφέρθηκε εδώ για τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός. Εκείνο που θέλω να τονίσω, για μια ακόμη φορά, είναι ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει έτσι ώστε να κάνει πράξη το οικονομικό πρόγραμμά της

για το οποίο δεσμεύτηκε προεκλογικά και για το οποίο, μεταξύ άλλων, ψηφίστηκε από τους Ελληνες πολίτες.

ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΗΣ: Εχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο, κάποια εκτίμηση ίσως για την τρομοκρατική ενέργεια που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Εκκλησία του Αγίου Μάμα στα κατεχόμενα, στην Κύπρο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τέτοιες ενέργειες δηλητηριάζουν το κλίμα της ειρηνικής συμβίωσης στο νησί, το οποίο είναι απαραίτητο για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για την επανένωση της Κύπρου. Τις αποδοκιμάζουμε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Υπάρχουν πάρα πολλά αναπάντητα ερωτηματικά σε σχέση με την υπόθεση του κ. Τζέκου, του Σωματείου «Αίας» και τα σχετικά. Η πρώτη ερώτηση είναι, εάν το ποσό που έχει φύγει μέσω του Σωματείου «Αίας» είναι περισσότερο του 1,5 εκατομ. Ευρώ, εάν έχει φύγει εκτός από τον κ. Τζέκο και προς άλλες κατευθύνσεις και προς άλλους αθλητικούς παράγοντες, για τους οποίους υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα σήμερα και εν τέλει, εάν η έρευνα θα επεκταθεί και προς άλλα πρόσωπα, ενδεχομένως και πολιτικά.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο,τι είχα να πω γι` αυτή την υπόθεση, το έχω πει.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Πώς σας φάνηκαν οι χθεσινές δεκάλεπτες αποδοκιμασίες του πλήθους στον αγώνα των 200 μέτρων;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να μη σχολιάσω ούτε τις επιδοκιμασίες, ούτε τις αποδοκιμασίες.

ΒΛΑΧΟΣ: Όταν ενημερωθήκατε γι@ αυτές τις αποδοκιμασίες, αισθανθήκατε ότι σαν άνθρωπο σας εκφράζουν αυτές οι αποδοκιμασίες ή όχι;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Να προσθέσω ότι μας προσβάλλουν σαν λαό.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εχω ήδη απαντήσει. Για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ήθελα να συμπληρώσω μία φράση: Οι ίδιοι οι θεατές, στο τέλος, χειροκρότησαν τους αθλητές, απονέμοντάς τους τα εύσημα για τη νίκη τους.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Αν εσείς ήσασταν στο ΟΑΚΑ, χθες, θα ήσασταν κι εσείς με το μέρος του κοινού που αποδοκίμαζαν τους αθλητές και θα φωνάζατε την ιαχή «Κεντέρης, Κεντέρης» ή όχι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σας φαίνομαι για ψύχραιμος ή όχι;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ως άτομο προσβληθήκατε απ@ αυτή τη συμπεριφορά;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Απάντησα ήδη.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Συμμερίζεστε τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που χρησιμοποιούν οξείς χαρακτηρισμούς περί χουλιγκανισμού κ.λπ., για τις χθεσινές εκδηλώσεις;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στην πολιτική, με έχετε ακούσει ποτέ να σχολιάζω δημοσιεύματα, σχόλια και ρεπορτάζ δημοσιογράφων; Δεν το έχω κάνει και δεν θα το κάνω. Κάθε δημοσιογράφος έχει δικαίωμα να κάνει ρεπορτάζ και αναλύσεις. Αυτό το δικαίωμα δεν το παίρνει από εμένα.

ΒΛΑΧΟΣ: Δεν σχολιάζετε δημοσιεύματα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Ο ρόλος μου είναι να εκπροσωπώ την κυβέρνηση.

ΒΛΑΧΟΣ: Και να σχολιάζετε διάφορα δημοσιεύματα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να ορίσει η κυβέρνηση ποιος είναι ο ρόλος μου.

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Μία διευκρίνιση, παρακαλώ. Είπατε, προχθές, σ@ αυτήν εδώ την αίθουσα ότι οι χρηματοδοτήσεις πήγαν και σε μία εταιρία στην οποία ήταν και ο κ. Τζέκος. Πήγαν σε σωματείο ή σε εταιρία;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πήγαν σε σωματείο. @Ηταν lapsus lingue και όχι lapsus cervelo.

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Υπάρχει θέμα απαγόρευσης της διέλευσης της πορείας που θα γίνει σήμερα το απόγευμα, μπροστά από το Χίλτον, που είναι έδρα της ΔΟΕ αυτές τις ημέρες;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τα συνταγματικά δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα και ισχύουν. Κανένας δεν πρόκειται να εμποδίσει την ελεύθερη έκφραση.

ΒΛΑΧΟΣ: Η πορεία θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κίνηση της ολυμπιακής οικογένειας. Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση οι διαδηλωτές να καταλάβουν την ολυμπιακή λωρίδα. Σ@ αυτή την περίπτωση τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα κρατήσει αυτή τη λωρίδα ελεύθερη ή όχι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Οι Ελληνες πολίτες έχουν σεβαστεί τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει σε όλες τις ολυμπιακές πόλεις,

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Σχετικά με τις χθεσινές ιαχές υπέρ του Κεντέρη, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Ταυτόχρονα στο στάδιο έπεφταν πολλά τρικάκια, άρα υπήρχε μία οργανωμένη παρέμβαση. Μήπως θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω αν υπήρχε οργανωμένη παρέμβαση. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις επιδοκιμασίες ή αποδοκιμασίες γιατί αυτό που με ρωτάτε εντάσσεται στο νόημα των δύο αυτών λέξεων.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Εγώ δεν έχω στην τσέπη μου ένα τρικάκι που να εκφράζει την άποψή μου, όπου πηγαίνω, για να βγάζω ένα διαφορετικό τρικάκι. Επομένως, κάποιοι τα τύπωσαν και κάποιοι τα μοίρασαν. Αυτό εννοώ.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω ποιος το έχει κάνει, ούτε σε τι έκταση έγινε. Εντάσσεται στην ίδια λογική. Δεν έχω να συμπληρώσω τίποτε περισσότερο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση έχει στοιχεία ότι ο κ. Τζέκος, ο κ. Ιακώβου, ο κ. Κεντέρης και η κα Θάνου είχαν εταιρεία;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο,τι στοιχεία είχε η κυβέρνηση, δια του υφυπουργού Αθλητισμού, τα έχει στείλει στον Εισαγγελέα. Δεν πρόκειται να πω τίποτα περισσότερο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ερωτώ επειδή υπήρχε κάτι χθες από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών. Μήπως το υπουργείο Οικονομικών έχει στοιχεία;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω να απαντήσω τίποτα επιπλέον.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το επιβεβαιώνετε, δηλαδή;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ισχύει ό,τι είπα προηγουμένως.

ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ: Επανέρχομαι στις χθεσινές αποδοκιμασίες. Πιστεύετε ότι θίγεται η εικόνα της Ελλάδας, ως διοργανώτριας χώρας, από αυτή τη χθεσινή εικόνα του Σταδίου;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχει σημασία τι πιστεύω. Από τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών καναλιών διαπίστωσα απλές αναφορές και όχι αρνητικά ή βαριά σχόλια γι αυτό που συνέβη.

ΡΑΒΑΝΟΣ: Να επανέλθω πάλι στις δηλώσεις του κ. Ρεγκούζα, ο οποίος μίλησε για «μια δύσκολη χρονιά για τους εργαζόμενους». Χθες, ο κ. Βουρλούμης, Πρόεδρος του ΟΤΕ, μίλησε για αλλαγές οι οποίες ξεπερνούν τις συνήθεις μεταρρυθμίσεις στα θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, στα Ελληνικά Πετρέλαια λέγεται ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Προβληματίζει ή φοβίζει την κυβέρνηση το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής έκρηξης μετά τη ΔΕΘ;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Οι Έλληνες πολίτες-εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν -μέσω των φορέων στους οποίους είναι οργανωμένοι- αυτά που θέλουν ο καθένας για τον κλάδο του. Σε ό,τι αφορά τα δύο θέματα που αναφέρατε, ήδη έχω απαντήσει για τον κ. Ρεγκούζα. Επίσης, απάντησα την προηγούμενη εβδομάδα με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα και για τον ΟΤΕ. Σήμερα είδα ότι εσείς χρησιμοποιήσατε τη φράση «εθελουσία έξοδος» και όχι «απολύσεις», όπως μου είχε πει κάποιος συνάδελφός σας και μου έδωσε την αφορμή να απαντήσω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

ΒΑΓΙΑΝΟΣ: Προτίθεται η κυβέρνηση, μετά τα όσα ζητούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός, να συζητηθούν τα θέματα του ντόπινγκ, του κόστους των Αγώνων και της μεταολυμπιακής χρήσης των εγκαταστάσεων, στη Βουλή;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν υπάρξει αίτημα για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή από κόμμα της αντιπολίτευσης, η αποδοχή θεωρείται δεδομένη. Η κυβέρνηση έχει φέρει στη Βουλή χωρίς να περιμένει την αντιπολίτευση τα περισσότερα από τα μεγάλα και ζέοντα θέματα που απασχολούν του Έλληνες πολίτες.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, εάν σκέφτεται η κυβέρνηση -προκειμένου να καλύψει ή να δικαιολογήσει αυτές τις αναφορές που γίνονται συχνά, ότι έχει ανέβει πολύ το κόστος και έχει ξεπεράσει ό,τι είχε προϋπολογιστεί-, να κάνει μια απογραφή η οποία δεν αμφισβητηθεί από την αντιπολίτευση. Και ενδεχομένως, να συμβουλευθεί κάποιον ξένο ή εγχώριο οικονομικό οίκο, προκειμένου να κάνει αυτή την απογραφή για το κόστος.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως γνωρίζετε η αντιπολίτευση δεν αμφισβήτησε την απογραφή για την οικονομία, η οποία έγινε με το ίδιο σύστημα από υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και συνεχίζεται με τη συμμετοχή και τη βοήθεια της Commission. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει έως το τέλος Αυγούστου και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Η οικονομική απογραφή των Ολυμπιακών Αγώνων -δηλαδή το πόσο κόστισαν- θα γίνει από την κυβέρνηση. Εάν παραστεί ανάγκη συνδρομής ξένου οίκου ή της Ε.Ε., δεν θα έχουμε καμία αντίρρηση.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μετά και την εμπειρία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, η κυβέρνηση θα διεκδικήσει -όπως έχει γίνει και παλαιότερα- τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ένα θέμα το οποίο όπως γνωρίζετε, είχε τεθεί ως στόχος ή ως όραμα πολλές φορές σε προηγούμενες δεκαετίες. Δεν είναι τόσο απλό να το απαντήσει κάποιος. Έχει τη συναισθηματική φόρτιση, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλά κάθε Ολυμπιάδα μέσα της και συνδέεται ως ομφάλιος λώρος άμεσα με την πατρίδα μας. Είναι μια πολύ καλή ιδέα. Δεν είμαι, όμως, σήμερα έτοιμος να σας πω ότι έχουμε σχέδιο να την προωθήσουμε διεθνώς. Γνωρίζετε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια γιορτή στην οποία συμμετέχουν σήμερα 202 χώρες. Είναι ένα παγκόσμιο γεγονός και ως πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας ενδιαφέρει και συμφέρει την πατρίδα μας να διαχέεται σε όλον τον πλανήτη.

Ευχαριστώ για τις ερωτήσεις σας.

Θα ήθελα να δώσω το λόγο στον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργο Βουλγαράκη, ο οποίος έχει να κάνει μια δήλωση.

ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Γεια σας. Επειδή σήμερα είναι η τελευταία ενημέρωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Ρουσόπουλου πριν τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, θέλησα να έρθω στο Ζάππειο για να προβώ σε μια δήλωση: Έχουμε ακόμη δύο ημέρες αγώνων. Θέλω, κατ` αρχάς, να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες γιατί πραγματικά βοήθησαν περισσότερο από τον καθένα να διεξαχθεί αυτή η διοργάνωση με απόλυτη επιτυχία. Να ευχαριστήσω, όχι μόνο τους κατοίκους της Αθήνας, αλλά και των άλλων ολυμπιακών πόλεων γιατί και αυτοί συνεισέφεραν περισσότερο απ` όσο ο καθένας θα μπορούσε να ελπίζει στην αρχή. Σεβάστηκαν απολύτως όλα τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τους δρόμους, τη στάθμευση και τα αθλητικά κέντρα. Όλο αυτό το διάστημα, λοιπόν, καταφέραμε να απαντήσουμε στην πράξη, στις αιτιάσεις ακόμη και των πιο κακόπιστων σχολιαστών από τα ΜΜΕ, τις οποίες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ακούγαμε συνεχώς. Καταφέραμε, δηλαδή, αυτό που καμία χώρα η οποία φιλοξένησε Ολυμπιακούς Αγώνες στο παρελθόν, δεν είχε καταφέρει να κάνει: Να κάνουμε τον κόσμο να ζήσει τη διοργάνωση μέσα στα στάδια, τις πλατείες, τις γειτονιές και τους δρόμους σε ένα μοναδικό περιβάλλον γιορτής και χαράς. Διοργανώσαμε, λοιπόν, Αγώνες μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, αλλά και απόλυτης διακριτικότητας και σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων. Αυτό σήμερα το γνωρίζουν όλοι, σε όλο τον κόσμο. Θέλω να πιστεύω ότι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και αύριο, θα σεβαστούν αυτό που με πολύ μεγάλο κόπο και θυσίες κατάφερε ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

Σας ευχαριστούμε πολύ


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 27 August 2004 - 13:05:07 UTC