Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-09-02

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση την πρόθεση του κ Έβερτ να μην είναι παρών στο δείπνο που θα παραθέσει η ΔΕΘ προς τιμήν του Πρωθυπουργού στην Εκθεση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζω τις τοποθετήσεις του κ Εβερτ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Πρωθυπουργός, σήμερα, συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ Θεωρείτε ότι η πολιτική της ΓΣΕΕ, με τις όποιας μορφής κινητοποιήσεις που ενδεχομένως μπορεί να γίνουν, θα προκαλέσουν προβλήματα στην κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο Πρωθυπουργός, στα πλαίσια της προετοιμασίας του λόγου που θα εκφωνήσει στη Θεσσαλονίκη, είναι απολύτως φυσικό να κάνει αυτές τις επαφές με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, τις οποίες, άλλωστε, σας ανακοινώσαμε χθες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θεωρείτε ότι, αν η ΓΣΕΕ προχωρήσει κάποια στιγμή σε κινητοποιήσεις, θα είναι ένας πονοκέφαλος για την κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν νομίζω ότι προκαλούνται έτσι εύκολα πονοκέφαλοι στην κυβέρνηση.

ΚΟΤΑΡΙΔΗΣ: Οι διεθνείς της ομάδας ποδοσφαίρου, με ανακοίνωσή τους, αφήνουν αιχμές και κατά κυβερνητικών στελεχών, προφανώς, για αθέτηση του λόγου τους σχετικά με το πριμ για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Υπάρχει κάποιο σχόλιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αμέσως μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβραβεύσει και οικονομικά, πέρα δηλαδή από την ηθική αναγνώριση που υπάρχει, τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας, πάντοτε στα πλαίσια της λογικής του μέτρου. Αυτό έγινε και στην πράξη. Πριν από ημέρες, ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού επικοινώνησε με τον αρχηγό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και του ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία θα δώσει συνολικό πριμ 4 εκατομμυρίων ευρώ, που μεταφράζεται σε 173000 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή που ήταν παρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι με το ίδιο περίπου ποσό, επιβραβεύεται οικονομικά από την Πολιτεία και ο κάθε χρυσός Ολυμπιονίκης σε ατομικό αγώνισμα. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία αθέτηση λόγου.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, από πού ξεκίνησε αυτή η κόντρα; Διότι έχει πάρει διαστάσεις στον αθλητικό τύπο το θέμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις για το πώς ξεκίνησε η κόντρα. Η Πολιτεία θα καταβάλει τα χρήματα που σας προανέφερα και θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει το ελληνικό Δημόσιο.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Είναι πέρα από τα χρήματα που θα δώσει η ΕΠΟ; Η Πολιτεία θα δώσει ξεχωριστά χρήματα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ναι. Θα ήθελα, απλώς και μόνο, να πω το εξής: Ειδικά για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου, η ΟΥΕΦΑ έδωσε στην ΕΠΟ 22 εκατομ ευρώ, τα οποία αυτή διαχειρίζεται, χωρίς κανένα δικαίωμα παρέμβασης από την ελληνική κυβέρνηση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Οι ποδοσφαιριστές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί μεγαλύτερο πριμ, το οποίο ανακάλεσε και τώρα λέει για 4 εκατομμύρια@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές ισχυρίζονται κάτι τέτοιο. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, το ελληνικό Δημόσιο από το υστέρημα του ελληνικού λαού δίνει περισσότερα από αυτά που αρχικά είχαν ανακοινωθεί.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Πριν από πόσες ημέρες επικοινώνησε ο κ Ορφανός;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Την προηγούμενη εβδομάδα.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Άρα, θεωρείτε αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ας κρίνετε εσείς τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών. Εγώ σας απάντησα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Επίσης, οι ποδοσφαιριστές λένε ότι αφέθησαν μόνοι τους και δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πολιτεία, αυτό δηλαδή, που υπήρχε όταν ήταν στην Πορτογαλία, ενώ και τώρα έχουν σπουδαίους αγώνες. Υποστηρίζουν ότι τότε που η Ελλάδα ήταν στα ουράνια η πολιτεία ήταν κοντά τους. Ενώ τώρα έχει κάτσει και από απόψεως πριμ, αλλά και από απόψεως ενδιαφέροντος. Είναι έτσι τα πράγματα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είναι έτσι. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς με επικεφαλής τον αρμόδιο υφυπουργό κ Ορφανό είναι συνεχώς κοντά τους. Τους παρακολουθούμε και τους ενθαρρύνουμε στην προσπάθειά τους. Άλλωστε, είναι σαφής η υποστήριξη που έχουν από τον κόσμο και φαίνεται από το πόσο μεγάλη είναι η ζήτηση των εισιτηρίων για τους αγώνες.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Η συνάντηση με τον κ Πούτιν ακυρώθηκε, λόγω των γεγονότων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε επισήμως πληροφόρηση Μένουμε στην ανακοίνωση που έκανε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Έχουμε νεώτερα από τη Μόσχα για τα γεγονότα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω κι εγώ την πληροφόρηση που έχετε κι εσείς από τα ειδησεογραφικά Πρακτορεία.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Υπάρχει κάποια πρόοδος στην καταγραφή του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων, ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η καταγραφή δεν ολοκληρώνεται από τη μια ημέρα στην άλλη. Θα γίνει αποτίμηση, όπως ακριβώς σας έχουμε ανακοινώσει. Να είστε σίγουροι ότι τα στοιχεία θα γίνουν γνωστά με απόλυτη διαφάνεια.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 2 September 2004 - 13:05:08 UTC