Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-09-08

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, για τις αλλαγές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή υπήρξε μια επιστολή του κ. Ρόγκ που λέει ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές. Για τις αλλαγές στην ΕΠΟ υπήρξε παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ που λέει επίσης ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Ο κ. Πολύδωρας τελικά δεν συντάχθηκε με τη θέση του κ. Ορφανού, ότι πρέπει δηλαδή να προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές. Είπε αφού είναι έτσι θα το ξαναδούμε. Τελικά τι γίνετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να σχολιάσω όσα ελέχθησαν στη Βουλή. Οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης της γνώμης τους. Σχετικά με το πρώτο σκέλος της ερώτησής σας: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις προτεινόμενες τροπολογίες, αφού με τις νέες ρυθμίσεις αλλάζουν φωτογραφικές διατάξεις που είχαν περάσει τα τελευταία χρόνια και μετέτρεψαν τις αθλητικές ομοσπονδίες και άλλους αθλητικούς φορείς σε κλειστά κλαμπ ολίγων με τα γνωστά αποτελέσματα. Τώρα με τις καινούργιες ρυθμίσεις που είναι προς ψήφιση διευρύνεται η συμμετοχική δημοκρατία και στον αθλητικό χώρο. Αυτό είναι σαφές.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ο κ. Πολύδωρας δεν είναι απλός ένας βουλευτής που έχει τη δυνατότητα να εκφράζει την άποψή του όπως βεβαίως την έχει αυτή. Είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αλίμονο αν ο κ. Πολύδωρας ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δεν είχε άποψη. Μίλησε, άλλωστε, για συναίνεση. Ας περιμένουμε, όμως, καλύτερα την εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Υπάρχει σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσίευμα που αναφέρεται σε προσλήψεις, σε μια προκήρυξη που κυκλοφορούσε χέρι-χέρι στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Εχετε κάποια πληροφόρηση περί τίνος πρόκειται και τι λέει η κυβέρνηση γι` αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κατ` αρχάς, η συγκεκριμένη προκήρυξη ουδέποτε υπήρξε. Η αναφορά σε μυστικές προκηρύξεις δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μυστικές προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων δεν υπάρχουν. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Σπηλιωτόπουλο. Εχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί από πού προήλθε το συγκεκριμένο κείμενο και περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Θα περιμένουμε, λοιπόν, την εξέλιξη.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Αν μου επιτρέπετε, μιας και μιλάμε για ΕΔΕ, θα γίνει ΕΔΕ στην Αστυνομία, μετά τις καταγγελίες που υπάρχουν από τις κάμερες των οικονομικών μεταναστών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει η χθεσινή δήλωση του κ. Ρουσόπουλου.

ΜΠΟΥΑΤΑΡ: Υπάρχει, όντως, επιστολή του κ. Ρογκ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Ελληνική Πολιτεία σέβεται όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις της και προχωρεί συντεταγμένα στις ρυθμίσεις τις οποίες σχεδιάζει.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Το ενδεχόμενο κυρώσεων ή ακόμα και αποβολής @αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε χθες ο κ. Φούρας στη Βουλή- πώς θα το αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι εντελώς υποθετικό θέμα. Ας περιμένουμε την εξέλιξή του.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αφού η οικονομία δεν επιτρέπει παροχές, όπως δήλωσε χθες ο κ. Σουφλιάς, γιατί ο Πρωθυπουργός προεκλογικά τις είχε υποσχεθεί, πολύ περισσότερο που είχε μιλήσει για δημοσιονομική εκτροπή και άρα ήξερε καλά την κατάσταση της οικονομίας ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα σας παρακαλέσω να περιμένετε την ομιλία του Πρωθυπουργού που θα γίνει σε τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Διορίστηκε Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εχετε τέτοια πληροφορία;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει κάποια πληροφορία για τον κ. Καπράλο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως γνωρίζετε ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου διορίζεται από την Ανώνυμη Εταιρεία του Χρηματιστηρίου, κατόπιν σχετικών προτάσεων και με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει πρόταση της κυβέρνησης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Προτείνουν οι μέτοχοι της ΕΧΑΕ.

ΧΙΩΤΗΣ: Τι αντικείμενο είχε η σημερινή συνάντηση του κ. Καπράλου με τον Πρωθυπουργό το πρωί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μην ξεχνάτε ότι ο κ. Καπράλος εξακολουθεί να είναι Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων. Μπορεί να τελείωσαν οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά έχουμε μπροστά μας τους Παραολυμπιακούς. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ενδιαφέρονται για την άψογη τέλεση και αυτών των ολυμπιακών υποχρεώσεων μας. Συνεπώς, είναι απολύτως φυσικό ότι ο κ. Καπράλος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ο οποίος ήθελε να ενημερωθεί για τα συγκεκριμένα θέματα της αρμοδιότητάς του.

ΧΙΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση δεν έχει πληροφόρηση από την ΕΧΑΕ εάν έχει καταλήξει στην αξιολόγηση των υποψηφίων, γιατί -αν δεν κάνω λάθος- το Χρηματιστήριο παραμένει ακέφαλο πάνω από τρεις μήνες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω καμία δήλωση.

ΧΙΩΤΗΣ: Ένα τέτοιο φαινόμενο, εν πάση περιπτώσει, ενόσω η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στην αντιπολίτευση, θα το κατήγγειλε επί εβδομάδες. Δεν σας απασχολεί ότι το Χρηματιστήριο παραμένει ακέφαλο επί τρεις μήνες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία, η οποία προβλέπεται για την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν ορίζεται Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου; Γιατί καθυστερεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου τον ορίζει η συγκεκριμένη εταιρία. Οι μέτοχοι της συγκεκριμένης εταιρίας διατυπώνουν τις προτάσεις τους και η γενική συνέλευση αποφασίζει. Απομένει να δούμε τι θα αποφασίσουν.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Σχετικά με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, είχατε πει προεκλογικά ότι θα αναλάβουν τις θέσεις διοικητών των νοσοκομείων ικανοί μάνατζερ, ωστόσο βλέπουμε και κάποιους πολιτευτές και πρώην βουλευτές ανάμεσα σε αυτούς@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ο κ. Κακλαμάνης, σήμερα, είπε ότι ένα από τα κριτήρια ήταν ακριβώς ότι οι καινούργιοι διοικητές είναι κεντροδεξιάς αντίληψης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Και αυτό που λέτε εσείς, δεν αποκλείει το να είναι ικανοί μάνατζερ.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Μόνο κεντροδεξιοί είναι ικανοί μάνατζερ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπάρχουν άνθρωποι από όλους τους χώρους. Οπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός, επιλέγουμε τους άξιους και ικανούς. Δεν αντικαθίστανται όλοι. Αυτό είναι μία παραπληροφόρηση που έχει γίνει.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Αυτό το είπε δημοσίως, σήμερα το πρωί, ο κ. Κακλαμάνης, στο FLASH.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι δεν αντικαθίστανται όλοι.

ΧΙΩΤΗΣ: Στην περίπτωση του υπουργείου Υγείας, γιατί στην περίπτωση του υπουργείου Παιδείας@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα έλεγα να δούμε καλύτερα τους καταλόγους.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 8 September 2004 - 13:05:08 UTC