Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 05-02-25

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2005

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα το σχόλιό σας για τη χθεσινή δημοσκόπηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμα εργαλεία. Όμως γνωρίζετε ότι δεν τις σχολιάζουμε.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι κλείνει η ψαλίδα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τι να μας προβληματίσει; Το ότι αν γίνονταν εκλογές την Κυριακή θα τις κερδίζαμε και μάλιστα με την ίδια διαφορά που τις κερδίσαμε πριν από ένα χρόνο;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Τώρα σχολιάσατε.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, προβληματίζει την κυβέρνηση η εθνική διάσταση της κρίσης στους κόλπους της Εκκλησίας, όχι μόνον της Εκκλησίας της Ελλάδας, αλλά και του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων. Και αν την προβληματίζει, τι προτίθεται να πράξει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η θέση της κυβέρνησης είναι διαυγής από την πρώτη στιγμή: Τολμηρές αποφάσεις για κάθαρση. Η κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια κάθαρσης και θα τη στηρίξει σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Πόσο μάλλον στο χώρο της Εκκλησίας, ένα χώρο που είναι σημαντικός πυλώνας της κοινωνίας μας. Τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή με τυχόν εκσυγχρονισμό των ρυθμίσεων, όπου αυτός είναι απαραίτητος.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Χθες, αρνηθήκατε να σχολιάσετε τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από διάφορες πλευρές περί παραίτησης του Αρχιεπισκόπου. Ωστόσο, η Υπουργός Παιδείας κ. Μ. Γιαννάκου είπε χθες ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης του Αρχιεπισκόπου. Παρέσχε τη στήριξή της στον κ. Χριστόδουλο. Θα ήθελα να ξέρω αν θα επαναλαμβάνατε εσείς την ίδια δήλωση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας είπα και χθες ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος εκλέγεται από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Συγγνώμη, η κ. Γιαννάκου δεν είπε αυτό. Η Υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης του Αρχιεπισκόπου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΧΟΝΔΡΟΣ: Επ` αυτού, να είναι κάπως πιο ξεκάθαρο: Η κυβέρνηση στηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο; Ναι ή όχι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση, όπως σας είπα, στηρίζει προσπάθειες που γίνονται για κάθαρση στην Εκκλησία. Θα παράσχει -εφόσον της ζητηθεί- στην Εκκλησία την αρωγή που χρειάζεται, προκειμένου με εκσυγχρονισμό των ρυθμίσεων να επιτευχθεί αυτή η κάθαρση.

ΧΟΝΔΡΟΣ: Τον Αρχιεπίσκοπο τον στηρίζει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, γιατί δεν απαντάτε ξεκάθαρα ότι στηρίζετε τον Αρχιεπίσκοπο; Τι σας εμποδίζει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είμαι βέβαιος ότι δεν μου αμφισβητείτε το δικαίωμα να επιλέγω τον τρόπο με τον οποίο θα απαντώ στις ερωτήσεις.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, η σημερινή σας δήλωση εμπεριέχει μια πρόσθετη λέξη για «τολμηρή» κάθαρση. Τις προηγούμενες ημέρες δεν τη χρησιμοποιούσατε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τη χρησιμοποιώ διαρκώς, καθημερινά σχεδόν. Σας έχω παραπέμψει επανειλημμένως στην τοποθέτηση που έκανε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου αυτή η λέξη είναι ξεκάθαρη και την έχει πει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Και δεν αποκλίνω καθόλου από αυτό.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Επίσης, τι λέτε στις φωνές κάποιων βουλευτών που τοποθετούνται ανοιχτά, ενώ η κυβέρνηση μιλάει για στήριξη στην Εκκλησία, ενώ οι βουλευτές μιλούν για στήριξη στο Χριστόδουλο ή και αντίστροφα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αποστολή μου σε αυτή την αίθουσα είναι να εκφράζω τη θέση της κυβέρνησης.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, γιατί εφόσον της ζητηθεί; Δεν είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου η Εκκλησία; Δεν εποπτεύεται από το κράτος; Γιατί είπατε πριν ότι θα παράσχει την αρωγή του το κράτος, εφόσον του ζητηθεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της κάθαρσης, με τυχόν εκσυγχρονισμό των ρυθμίσεων όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Αυτό θα είναι άσχετο; Οι ρυθμίσεις των δύο συναρμόδιων υπουργείων με το αν της ζητηθεί; Δεν το κατάλαβα. Δηλαδή, είπατε ότι η κυβέρνηση εάν της ζητηθεί και πριν είπατε τα δύο υπουργεία θα συμβάλουν σε τυχόν εκσυγχρονισμό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κάτι ανάλογο είπε άλλωστε προ ημερών ο κ. Παπαληγούρας. Δεν λέω τίποτε καινούργιο. Είπε: Εάν ζητηθεί η αρωγή και της Πολιτείας, η κυβέρνηση θα μελετήσει αυτά τα μέτρα, τα οποία ζητεί η Εκκλησία και θα τη συνδράμει.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Αν δεν ζητηθεί, τα δύο υπουργεία δεν θα κάνουν σχετικές ρυθμίσεις για εκσυγχρονισμό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι ρυθμίσεις για το θέμα της Εκκλησίας γίνονται σε σύμπνοια με την Εκκλησία. Όπως γνωρίζετε, με αυτόν τον τρόπο έχει συσταθεί όλο το πλέγμα των ρυθμίσεων που αφορούν στην Εκκλησία.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Έχετε δει καμιά εξουσία να αποβάλλει τις εξουσίες της για χάριν της δημοκρατικότητας ή της όποιας διαφάνειας; Είναι δυνατόν να σας ζητηθεί; Εσείς κυβερνάτε, εσάς επιλέξαμε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τα όργανα της Εκκλησίας της Ελλάδας έχουν πάρει ορισμένες αποφάσεις. Εφόσον η Εκκλησία απευθύνει αυτά τα αιτήματα προς την κυβέρνηση, τότε εκείνη θα τα μελετήσει και θα τοποθετηθεί.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Μας παραπέμψατε προηγουμένως στον κ. Παπαληγούρα, είπατε ότι αυτά τα πράγματα τα έχει πει και ο κ. Παπαληγούρας. Ο κ. Παπαληγούρας εκφράζει την κυβέρνηση ή εσείς;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Παπαληγούρας εκφράζει αυθεντικά την κυβέρνηση στο θέμα της δικαιοσύνης.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Αυτό δεν είναι για το θέμα της δικαιοσύνης, είναι για το θέμα της Εκκλησίας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε θέματα που άπτονται της δικαιοσύνης, εκφράζει αυθεντικά την κυβέρνηση ο κ. Παπαληγούρας. Είναι ο αρμόδιος Υπουργός.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Και η κα Γιαννάκου είναι αρμόδια Υπουργός.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Απ` ό,τι φάνηκε, θεωρείτε ότι το ζήτημα της κάθαρσης στην Εκκλησία ή της αυτοκάθαρσης, είναι θέμα εκσυγχρονισμού των δομών ή των ρυθμίσεων, αν κατάλαβα καλά. Από τη στιγμή που εάν ζητηθεί από την κυβέρνηση, θα συνδράμουν τα δύο Υπουργεία. Εκτός αυτού, περιμένει η κυβέρνηση κάποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες από τον Αρχιεπίσκοπο προσωπικά και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρόνο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρώτον, εγώ δεν είπα ότι το θέμα της κάθαρσης και της αυτοκάθαρσης είναι θέμα εκσυγχρονισμού, όπως είπατε εσείς, των θεσμών.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Είπατε «δομών και ρυθμίσεων».

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπα, κλείνοντας τη σύντομη δήλωση που έκανα, τα δύο Υπουργεία είναι πρόθυμα να προχωρήσουν σε εκσυγχρονισμό των ρυθμίσεων, όπου αυτός είναι απαραίτητος.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εκτός αυτού, εγώ ρώτησα κάτι συγκεκριμένο: πέρα από τον εκσυγχρονισμό που λέτε εσείς και την αρωγή των δύο Υπουργείων, από τον Αρχιεπίσκοπο περιμένει κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες, κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες, κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις η κυβέρνηση, τις οποίες θα κάνει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα; Δηλαδή, να το θέσω και πιο ωμά: τελικά υπάρχει ένα είδος τελεσιγράφου εκ μέρους της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον Αρχιεπίσκοπο, τον οποίο έτσι κι αλλιώς, η ιστορία της κάθαρσης τον αφορά και προσωπικά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο προς την Εκκλησία της Ελλάδος.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Διαψεύδετε τα δημοσιεύματα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΧΟΝΔΡΟΣ: Κάνατε λόγο για τολμηρές αποφάσεις προς την κατεύθυνση της κάθαρσης. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο κ. Χριστόδουλος εγγυάται τη λήψη αυτών των τολμηρών αποφάσεων που απαιτούνται για την κάθαρση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο. Ο κ. Χριστόδουλος είναι προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Στη δήλωσή σας για κάθαρση, ήθελα να μου πείτε εάν περιλαμβάνεται και ο Αρχιεπίσκοπος, εφόσον προκύψουν στοιχεία σε βάρος του.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να εξειδικεύσω την τοποθέτησή μου.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε «αν ζητηθεί» και επειδή μου επιτρέπει το υποθετικό που χρησιμοποιήσατε, να το χρησιμοποιήσω κι εγώ, αν δεν ζητηθεί συνδρομή, η Πολιτεία προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες μόνη της;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τι είδους πρωτοβουλίες;

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πρωτοβουλίες για κάθαρση στην Εκκλησία.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα, κατ` επανάληψη, τις τελευταίες ημέρες και θα σας το πω για μια ακόμη φορά: η κάθαρση στην Εκκλησία αφορά πρώτιστα την εσωτερική λειτουργία της Εκκλησίας. Κι αυτό γιατί έχει σχέση με την ηθική συμπεριφορά την οποία περιμένουν η ελληνική Πολιτεία, και κυρίως η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, να έχουν ιεράρχες. Αυτό το θέμα, πρέπει να το αντιμετωπίσει η Εκκλησία της Ελλάδος με τολμηρές αποφάσεις. Άλλα θέματα τα οποία ανακύπτουν -όπως σας έχω πει- εμπίπτουν ενδεχομένως σε ποινικές διατάξεις. Πρόκειται για θέματα, τα οποία προκύπτουν από δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές κλπ. Γι` αυτά είναι αρμόδιες οι αρχές της Πολιτείας.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουν ξεκινήσει αυτές οι διεργασίες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ να απευθυνθείτε στις αρμόδιες αρχές για να πληροφορηθείτε.

ΧΙΩΤΗΣ: Επειδή κάνατε την εξαίρεση και μπήκατε στον πειρασμό να σχολιάσετε την τελευταία δημοσκόπηση, θα ήθελα να σας ρωτήσω, η μεγάλη πτώση της δημοτικότητας του Αρχιεπισκόπου αποτελεί και για σας ένα μήνυμα δυσαρέσκειας από την κοινή γνώμη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έκανα, ήδη, ένα σχόλιο. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Σχετικά με τη συμφωνία για εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ, την οποία χθες χαιρετίσατε σαν συνταγή και για τα άλλα ταμεία, προκύπτει ότι από τη συμφωνία αυτή επιβαρύνεται το ΙΚΑ με 875 εκατ. ευρώ. Εφόσον κάτι τέτοιο αποτελέσει συνταγή και για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, δεν υπάρχει κίνδυνος να τιναχθούν τα ταμεία στον αέρα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω υπόψη μου τα συγκεκριμένα στοιχεία που αναφέρετε. Ισχύει η χθεσινή δήλωσή μου στο ακέραιο.

ΧΟΝΔΡΟΣ: Αν το πρωτάθλημα τελείωνε την Κυριακή, ο Ολυμπιακός θα το έπαιρνε με δύο βαθμούς διαφορά. Παρόλα αυτά, υπάρχει προβληματισμός στην ομάδα, επειδή πετάει βαθμούς. Δεν υπάρχει αντίστοιχος προβληματισμός στην κυβέρνηση, που πετάει τρεις μονάδες διαφορά μέσα σε ένα μήνα; Και τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός άντεξε στο σύστημα. Η κυβέρνηση θα κάνει κάποιες διαρθρωτικές κινήσεις; Διότι, το πολιτικό πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και οι απώλειες είναι πάρα πολύ μεγάλες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι σφυγμομετρήσεις αποτυπώνουν τη στιγμή που γίνονται. Αν γίνονταν την Κυριακή οι εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα έπαιρνε τις εκλογές με τέσσερις μονάδες διαφορά.

ΧΟΝΔΡΟΣ: Επειδή, όμως, δεν θα γίνουν την Κυριακή εκλογές, αλλά στο τέλος της τετραετίας, υπάρχει έδαφος που χάνεται. Ήταν επτά βαθμούς μπροστά και τώρα είναι μόλις δύο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα τα ξαναπούμε στο τέλος της τετραετίας.

ΧΙΩΤΗΣ: Από ό,τι κατάλαβα, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μήνυμα για την πτώση και της δημοτικότητας του Πρωθυπουργού, αλλά και από τη μείωση της διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτό μας λέτε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ να κάνετε τις αναλύσεις σας στα Μέσα όπου εργάζεστε. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας.

ΧΙΩΤΗΣ: Ρωτώ μήπως δεν καταλάβαμε καλά. Έχετε πάρει κάποιο μήνυμα από αυτή τη χθεσινή δημοσκόπηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας επαναλαμβάνω να κάνετε τις αναλύσεις σας στα Μέσα όπου εργάζεστε. Είναι δικαίωμά σας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Με αφορμή τα γεύματα, τα οποία πολλαπλασιάζονται και πληθαίνουν μεταξύ των υπουργών ή υπουργών με βουλευτές και με δεδομένο το γεγονός ότι μάλλον πέφτει στα μάτια της κοινής γνώμης η εικόνα της κυβέρνησης, μήπως τελικά η μαγική λέξη ακούει στο όνομα «ανασχηματισμός»;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για μια ακόμη φορά θα σας πω ότι τον ανασχηματισμό θα τον πληροφορηθείτε όταν γίνει, διότι δεν προαναγγέλλεται ποτέ. Είναι συνταγματικό προνόμιο του εκάστοτε Πρωθυπουργού. Μη βιάζεστε να στείλετε ανθρώπους στα σπίτια τους.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Μήπως βιαζόμαστε να στείλουμε κάποιους ανθρώπους και στα υπουργεία ή κάποιοι βιάζονται από την κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Βιάζεστε σε κάθε περίπτωση.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Δεν ξέρω εάν έχετε υπόψη σας μια εισήγηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με το βασικό μέτοχο και ένα ερώτημα το οποίο τίθεται προς το Δικαστήριο των ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, σε σχέση με τη συμβατότητα του νόμου και με το εάν υπερισχύει το Σύνταγμα ή το κοινοτικό δίκαιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να σχολιάσω τη λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Δεν είναι λειτουργία, προδικαστικό ερώτημα είναι.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: @Ο,τι και να είναι δεν πρόκειται να σχολιάσω.

ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, όπως θυμόμαστε όλοι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και οι τότε Υπουργοί μιλούσαν για την κατασκευή των Ολυμπιακών έργων και ανέφεραν ένα πόσο 4,8 δις, με μια απόκλιση γύρω στο 10%, προς τα πάνω πάντα. Επειδή, λοιπόν, βλέπουμε κάποια στοιχεία που έχει συλλέξει ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Δούκας, αυτή η απόκλιση είναι τεράστια. Ήθελα να μου πείτε, πρώτον, πού οφείλεται και δεύτερον, ως πότε θα πληρώνουμε αυτά τα χρήματα των ολυμπιακών έργων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απ` ό,τι γνωρίζω έκανε ανακοινώσεις ο κ. Δούκας. Δεν έχω πλήρη εικόνα των συγκεκριμένων στοιχείων. Πάντως, οι υπερβάσεις -όπως κι εσείς διαπιστώσατε- είναι όντως υπερβολικές.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μετά τη συνάντηση που είχαν οι τρεις Υπουργοί στις Βρυξέλλες με τον κ. Σάουμπ, πότε περιμένει η κυβέρνηση οριστική απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ε.Ε. για το θέμα του βασικού μετόχου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση δεν περιμένει κάτι. Άλλοι ανυπομονούν.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Δεν σας ρώτησα εάν ανησυχεί. Ρώτησα αν@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Με ρωτήσατε εάν περιμένει και σας απάντησα: Η κυβέρνηση δεν περιμένει κάτι. Άλλοι ανυπομονούν. Ας περιμένουν και θα δουν. Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτε να περιμένει.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Δεν θα δοθεί απάντηση, δηλαδή, από την αρμόδια υπηρεσία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό δεν το ξέρω. Αφορά την υπηρεσία.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Αυτό σας ρώτησα. Εάν ξέρετε ή εάν περιμένει η κυβέρνηση ότι θα δοθεί απάντηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Με ρωτήσατε «πότε περιμένει». Και σας απάντησα ότι η κυβέρνηση δεν περιμένει τίποτε.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Άρα δεν θα δοθεί απάντηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό δεν είναι κάτι που μας αφορά.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Εκκλησίας, αλλά και ευρύτερα, με αφορμή την περίπτωση του διαβόητου Βαβύλη, θεωρεί η κυβέρνηση ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για όλα αυτή τη δράση, την ανομολόγητη, την βαβυλώνια, τέλος πάντων, δράση του διαβόητου Βαβύλη, από τη στιγμή που μπαινόβγαινε σε διάφορα υπουργεία, από τη στιγμή που κάποιοι υπουργοί προϊσταντο και κάποιοι δηλώνουν σήμερα ότι δεν ξέρουν τίποτε γι αυτό τον άνθρωπο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών. Όταν αυτές ολοκληρωθούν, τότε ενδεχομένως θα αποδοθούν και ευθύνες.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Και πολιτικές; Θα το κάνω πιο συγκεκριμένο το ερώτημα: Για πολιτικές ευθύνες ομιλώ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα εγώ σήμερα να αποδώσω οποιαδήποτε μορφή ευθύνης, όταν δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα των ερευνών.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 25 February 2005 - 14:05:15 UTC