Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 05-09-07

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2005

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψή του στην 70η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, έχει ως εξής:

Την Παρασκευή, στις 10.30, θα επισκεφθεί το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Στις 12 το μεσημέρι, θα επισκεφθεί το χώρο ανέγερσης του νέου κτιρίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στις 20.00, θα εγκαινιάσει την 70η ΔΕΘ στο συνεδριακό Κέντρο «Βελλίδης».

Το Σάββατο, στις 10.30, θα επισκεφθεί το κτίριο Διοίκησης της Εκθεσης και τους εκθετηρίους χώρους της 70ης ΔΕΘ. Στις 12.30 θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Στις 20.00, θα παρατεθεί επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού, στο συνεδριακό Κέντρο «Βελλίδης».

Την Κυριακή, στις 13.00, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στο συνεδριακό Κέντρο «Βελλίδης».

Ο Πρωθυπουργός απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον κ. Σαλί Μπερίσα, με αφορμή την εκλογική του νίκη, το οποίο ήδη σας έχει διανεμηθεί.

Θα ήθελα, επίσης, να κάνω μια ανακοίνωση, σχετικά με προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Εχει, ήδη, εκδοθεί ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά κρίνω σκόπιμο να την επαναλάβω και εδώ. Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης που έχει στόχο την ενίσχυση πολύ μικρών επιχειρήσεων σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο, υλοποιείται με την ενίσχυσή τους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑΝ. Το ΕΠΑΝ είναι το πρόγραμμα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας πολύ μικρών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών. Το πρόγραμμα αφορά σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που απασχολούν από έναν ως εννέα εργαζόμενους και οι οποίες σχεδιάζουν να επενδύσουν από 25.000 έως 100.000 ευρώ η κάθε μία στην επιχείρηση, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και για τον εκσυγχρονισμό τους. Το ποσοστό επιχορήγησης κινείται μεταξύ 45%-55% και εκτιμάται ότι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα περίπου 3.000 τέτοιες πολύ μικρές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα αυτό έρχεται ως συνέχεια και άλλων πρωτοβουλιών, όπως η επιχορήγηση 2.444 πολύ μικρών επιχειρήσεων από το χώρο του εμπορίου αυτή τη φορά, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα. Είναι η πρώτη φορά που εντάσσονται στο ΕΠΑΝ οι πολύ μικρές επιχειρήσεις του κλάδου παροχής υπηρεσιών, ενώ λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Ο αγροτοσυνδικαλιστής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Θανάσης Κοκκινούλης, έχει πει μπροστά σε 200 άτομα ότι ορισμένοι σε περιβάλλον υπουργών χρηματίζονται. Εχει, δε, φωτογραφίσει, όπως λένε ορισμένοι από τους παρόντες, το περιβάλλον του Υπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης. Θα ήθελα το πρώτο σχόλιό σας.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Διάβασα τις δηλώσεις του συγκεκριμένου συνδικαλιστή, οι οποίες διαψεύδουν πλήρως αυτό που μόλις τώρα μεταφέρατε.

ΒΛΑΧΟΣ: Εννοείτε τις επίσημες δηλώσεις;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Διάβασα τις δηλώσεις του, οι οποίες διαψεύδουν πλήρως αυτό που μεταφέρθηκε.

ΒΛΑΧΟΣ: Ρωτήσατε τον κ. Σταύρου τι είπε στη συνάντηση;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μένω σε αυτό. Διάβασα τις δηλώσεις του αγροτοσυνδικαλιστή κ. Κοκκινούλη. Δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο στη συνεδρίαση αυτή.

ΒΛΑΧΟΣ: Για να δούμε την τάξη. Είστε εκπρόσωπος, είστε ένας στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, υπάρχει ένα τεράστιο θέμα ηθικής τάξης. Υποψιάζομαι ότι θα είχε την ευαισθησία το σύστημα αυτό που λέγεται κυβερνητικό, να ρωτήσει τον κ. Απόστολο Σταύρου, άνθρωπέ μου ήσουν παρών εκεί, τι είπε ο κ. Κοκκινούλης; Τα είπε; Αφησε να εννοηθεί ή όχι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ευαισθησία αυτής της κυβέρνησης σε τέτοια θέματα είναι δεδομένη. Η σαφής δήλωση του συγκεκριμένου ανθρώπου λέει ότι ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο σε αυτή τη συνεδρίαση. Αρα, λοιπόν, δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Από ό,τι αντιλαμβάνομαι δηλαδή, η κυβέρνηση αποδίδει μάλλον σε παρανόηση τα όσα φέρεται να δήλωσε ο κ. Κοκκινούλης, διότι για χρηματισμό υπουργού δεν έχει ξαναλεχθεί κάτι τουλάχιστον, σε αυτή την κυβέρνηση. Είναι παρανόηση, είπε κάτι άλλο και μεταφέρθηκε λάθος;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα προσπαθήσω να εξηγήσω κάτι για το οποίο είναι σαφής η δήλωση του συγκεκριμένου ανθρώπου.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Επειδή παρόντες στην εκδήλωση, εκτός από τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εκτός του κ. Σταύρου, ήταν και τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας@

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν υπάρχει κανενός είδους πληροφορία ή καταγγελία ότι ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Υπάρχει αντιθέτως η δήλωση στην οποία αναφέρθηκα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ο κ. Μπασιάκος χαίρει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού; Και δεύτερον, ασκεί προσωπική πολιτική, όπως καταγγέλθηκε από τα αγροτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας. Αλλωστε, έχει αποδειχθεί στην πράξη. Για παράδειγμα, θυμάστε όλοι την υπόθεση του βαμβακιού και τους σημαντικούς ελέγχους που έγιναν για πρώτη φορά, με αποτέλεσμα να αποδοθεί με πολύ δικαιότερο τρόπο η υπόθεση αυτή από ό,τι στο παρελθόν. Για το πρώτο σκέλος της ερώτησής σας, ισχύει ό,τι και για όλους τους άλλους υπουργούς.

ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Σε πρωτοσέλιδο άρθρο σήμερα της HERALD TRIBUNE αναφέρεται ότι υπήρχε σύγχυση μεταξύ του πιλότου και του συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροπλάνου. Ηθελα να ρωτήσω, επειδή αναφέρει ακριβώς ότι υπήρχε σύγχυση με το συγκυβερνήτη που ήταν άπειρος και νέος, μήπως νομίζετε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχετε μέχρι τώρα, ότι πρόκειται περισσότερο για το φροντιστή και όχι για το συγκυβερνήτη.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία. Όπως γνωρίζετε, η υπόθεση βρίσκεται ήδη στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που διενεργεί τις έρευνές της. Θα περιμένουμε τα συμπεράσματά της. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πει κάτι πάνω σε αυτό.

ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Ηθελα να ρωτήσω, εάν επιβεβαιώνετε ότι όντως υπήρχε αυτή η σύγχυση μεταξύ του συγκυβερνήτη και του πιλότου@

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι κάτι που μόνο οι αρμόδιοι της Επιτροπής μπορούν να το απαντήσουν.

ΧΙΩΤΗΣ: Κύριε υπουργέ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σας ενημέρωσε, ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι πρόκειται να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό κανάλι-εννοώ στο MEGA- και να δηλώσει ότι οι καταγγελίες που έγιναν δεν το αφορούν; Διότι αν ισχύει αυτό που μας λέτε ότι δεν υπήρξαν τέτοιου είδους καταγγελίες, πώς βγαίνει ένας υπουργός σε ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων και αναφέρεται στις καταγγελίες αυτές, λέγοντας μάλιστα ότι δεν τον αφορούν.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορεί να αναφέρθηκε σε μια σειρά άλλων θεμάτων, τα οποία συζητήθηκαν. Εγώ θα μείνω σε αυτό που σας είπα.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Σήμερα γίνεται το COREPER στις Βρυξέλλες και απ` ό,τι λέει η κυπριακή κυβέρνηση, το προσχέδιο που ετοίμασε η Βρετανική Προεδρία, είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Έχετε και εσείς την ίδια εκτίμηση;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με αυτά που σας είπα την προηγούμενη εβδομάδα για το προσχέδιο που είχε παρουσιαστεί από την Βρετανική Προεδρία.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Μιλάμε για νέο προσχέδιο που παρουσιάστηκε χθες, απ` ό,τι φαίνεται.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το μόνο που μπορώ να σας πω, ως μια τοποθέτηση από την πλευρά της Κυβέρνησης, είναι πως είναι δεδομένο ότι η Τουρκία ως υποψήφια χώρα, πρέπει να αναγνωρίσει όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης βεβαίως και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και είναι καλό αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό. Αυτή είναι η θέση μας.

ΒΛΑΧΟΣ: Στον κ. Φίνι, τι είπε ο Πρωθυπουργός;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σας πω. Μπορώ να ενημερωθώ και να σας απαντήσω, αν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο.

ΒΛΑΧΟΣ: Ρωτώ, γιατί ο κ. Φίνι είπε ότι η Τουρκία μπορεί να προχωρήσει στη διαδικασία@.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εφόσον έγινε συζήτηση, είμαι βέβαιος ότι ο Πρωθυπουργός εξέθεσε στον κ. Φίνι τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

ΒΛΑΧΟΣ: Είπε στον κ. Φίνι, ότι «ξέρεις κάτι ρε φίλε, είσαι εδώ στην Ελλάδα@».

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εφόσον συζητήθηκε το θέμα, η θέση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι γνωστή, συγκεκριμένη και την ανέφερα πριν από λίγο.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Θα ήθελα ένα σχόλιο για τα όσα είπε ο κ. Σταύρου και σε συνέντευξη Τύπου και στην κλειστή συνεδρίαση στη Λάρισα, ότι «ήρθα να κηρύξω τον ορθόδοξο καραμανλικό λόγο και ότι ο Καραμανλής είναι ο θεός μας».

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω αν ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Είμαι πολύ επιφυλακτικός.

ΒΛΑΧΟΣ: Λέγονται διάφορα και γράφονται διάφορα. Σαν πρώην δημοσιογράφος, δεν έχετε την περιέργεια να πάρετε τον κ. Σταύρου, να του πείτε «κ. Απόστολε, τα είπατε αυτά; Είναι θεός σας ο Καραμανλής;» Από περιέργεια και μόνο. Ας αφαιρέσουμε την ευαισθησία της Κυβέρνησης να δει αν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, λέει αυτά τα πράγματα για τον Πρωθυπουργό, αν είναι θεός ή όχι. Αλλά σαν ανθρώπινη περιέργεια δεν έχετε την@

ΚΑΚΑΛΗΣ: Λατρεύουν τον ίδιο θεό.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Και να συμπληρώσω κάτι. Όχι μόνο από περιέργεια, για να μην ξαναειπωθούν κιόλας.

ΧΙΩΤΗΣ: Να μας πείτε, αν πήγε ως Απόστολος ή ως ιεραπόστολος.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει άλλη σχετική ερώτηση;

ΙΩΑΝΝΟΥ: Κύριε εκπρόσωπε, υπάρχει μια νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Αλογοσκούφη και στον κ. Δούκα. Τι ακριβώς συμβαίνει με τα όσα ισχυρίστηκε χθες ο υφυπουργός, ότι δηλαδή υπάρχουν έσοδα από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και αν σας προβληματίζει ή αν σκέφτεστε να αλλάξετε άποψη για το επίδομα θέρμανσης με δεδομένο ότι το ζητάει και η κ. Μπακογιάννη.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει χθεσινή σαφής δήλωση και του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη και του υφυπουργού κ. Δούκα.

ΒΛΑΧΟΣ: Έχω πληροφορηθεί ότι από χθες μέχρι σήμερα εκπαιδεύετε τον κ. Καραμανλή για τις ερωτήσεις τις οποίες υποψιάζεστε ότι θα κάνουν οι δημοσιογράφοι. Τι είναι αυτό που κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον σας σ` αυτή την εκπαίδευση; Δηλαδή πού εστιάζετε εσείς αυτή την εκπαίδευση του Πρωθυπουργού; Σε τι θέματα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Άλλη μια πληροφορία, που δεν έχει βάση.

ΒΛΑΧΟΣ: Δηλαδή, δεν υπάρχουν συσκέψεις στο Μαξίμου;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Άλλο να γίνονται συσκέψεις, άλλο να προετοιμάζεται ο Πρωθυπουργός και άλλο όπως θέσατε το θέμα.

ΒΛΑΧΟΣ: Άρα προετοιμάζεται έτσι και αλλιώς όμως.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Φυσικά προετοιμάζεται. Πάντοτε προετοιμάζεται για οποιαδήποτε κυβερνητική ενέργεια.

ΒΛΑΧΟΣ: Δεν σας ρωτάει κ. Ρουσόπουλε, «τι ερωτήσεις υποψιάζεσαι ότι θα μου κάνουν ο Τσιόδρας, ο Χιώτης, ο Βλάχος;» Δεν γίνεται μια τέτοια διαδικασία;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Για τον κ. Βλάχο, δεν με ρωτάει, γιατί είναι απρόβλεπτος. Για τους άλλους ναι, με ρωτάει.

ΒΛΑΧΟΣ: Και τι του λέτε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό που σας είπα. Τίποτε άλλο.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Πέρα απ` αυτό, έχετε κάποιον μπούσουλα; Μπορείτε να μας δώσετε μια πρόγευση, για το τι θα ακούσουμε από τον Πρωθυπουργό, μια και είμαστε ένα 48ωρο πριν από το Σάββατο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μη βιάζεστε, θα τα ακούσετε το Σάββατο.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 7 September 2005 - 13:05:12 UTC