Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 05-09-28

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2005

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΌ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός, αύριο στις 09:30, θα έχει συνεργασία, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Ορφανό.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΒΛΑΧΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μήπως θα θέλατε να μας πείτε για την ενημέρωση του ελληνικού λαού, τις εξελίξεις όπως αυτές έγιναν από τη στιγμή που πληροφορηθήκατε ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με ερώτησή τους, αποκάλυπταν τα όσα είπε ο κ. Ρεγκούζας, μέχρι το απόγευμα που ο κ. Ρεγκούζας επισημοποίησε ότι δεν θα είναι υπό αντικατάσταση και θα είναι στη θέση του; Τι ακριβώς συνέβη δηλαδή; Πήρατε τηλέφωνο τον κ. Ρεγκούζα, του είπατε στείλε μου την ομιλία σου, τι πρέπει να πούμε στον Πρωθυπουργό, τι είπε ο κ. Ρεγκούζας σε εσάς και τον Πρωθυπουργό; Όλα αυτά μπορείτε να μας τα πείτε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν μπορώ να σας τα πω.

ΒΛΑΧΟΣ: Είναι μυστικό;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μπορώ να σας τα πω.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μια από τις μεγαλύτερες γαλλικές εφημερίδες αποκάλυψε ότι υπουργός στην Ελλάδα, το 2003, πήρε μίζα για να προωθήσει την εταιρεία «ΘΑΛΗΣ», η οποία έχει και εδώ γραφεία και εργοστάσιο απ` ό,τι έμαθα, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, να προωθήσει κάποιες φρεγάτες, 6 στον αριθμό και μάλιστα λέγεται ότι πήρε μίζα 8 εκατομμύρια ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης, μήπως πρόκειται να καλέσουν τον κύριο αυτόν να καταθέσει εδώ τι ακριβώς έγινε και ποιος είναι ο άνθρωπος που τα πήρε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εξ όσων γνωρίζω έχει, ήδη, κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή. Ακολουθείται η κοινοβουλευτική διαδικασία και θα υπάρξει απάντηση στη Βουλή.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ λέω για την κυβέρνηση, αν θα κινήσει τη διαδικασία να καλέσει τον κύριο αυτόν εδώ, στις ελληνικές δικαστικές αρχές να καταθέσει.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σας επαναλαμβάνω ότι έχει κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή. Το αρμόδιο υπουργείο θα διεξάγει έρευνα και θα δώσει απάντηση στη Βουλή. Αναλόγως με την απάντηση, θα κινηθούν περαιτέρω όλα τα ζητήματα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ερώτηση είναι για τον υπουργό Άμυνας. Εγώ λέω για το υπουργείο Δικαιοσύνης, αν κινήσει διαδικασία στις γαλλικές αρχές να στείλουν αυτόν τον κύριο να καταθέσει.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατάλαβα τι λέτε. Σας λέω και πάλι ότι μια υπόθεση πρώτα πρέπει να διερευνηθεί. Το αρμόδιο υπουργείο θα διερευνήσει την υπόθεση. Πολύ περισσότερο που υπάρχει και αίτημα από τη Βουλή. Όταν λοιπόν απαντηθεί η υπόθεση στη Βουλή, αναλόγως της απαντήσεως, θα μπορούμε να ξανασυζητήσουμε το θέμα.

ΒΛΑΧΟΣ: Τι είναι αυτό που βάρυνε στο να μην αντικατασταθεί στο υπουργείο ο κ. Ρεγκούζας μετά τις εξηγήσεις που ήδη σας έδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου, σε σας και στον κ. Καραμανλή;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω απαντήσει από χθες στο θέμα μετά από πολλαπλές ερωτήσεις. Παρακαλώ να διαβάσετε τη χθεσινή πολιτική ενημέρωση.

ΒΛΑΧΟΣ: Δεν έχετε απαντήσει στο ερώτημα, τι είναι αυτό που βάρυνε να μην αντικατασταθεί, γιατί απ` ό,τι καταλαβαίνω, κάποιο χρονικό διάστημα ήταν χωρίς Υπουργείο.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω απαντήσει στο θέμα.

ΒΛΑΧΟΣ: Για το «γρηγορόσημο» θα θέλατε να μου πείτε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω απαντήσει.

ΒΛΑΧΟΣ: Είπε ψέματα ο κ. Ρεγκούζας@;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Λείπατε χθες, αλλά μπορώ να σας προμηθεύσω με το χθεσινό briefing, για να έχετε πλήρη εικόνα.

ΒΛΑΧΟΣ: Ο κ. Ρεγκούζας είπε ψέματα για το «γρηγορόσημο»;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω απαντήσει σε αυτό το θέμα.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Υπάρχει σήμερα ένας θόρυβος γύρω από μια εγκύκλιο μάλλον επικαιροποίησης της εφαρμογής της νομοθεσίας για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο. Δημιουργείται η εντύπωση ότι όταν κάποιος οφείλει, οι οφειλές μετακυλίονται στους συγγενείς του, στα παιδιά του, ακόμη και στα εγγόνια του. Του παίρνουν, λέει, τη σύνταξη, του παίρνουν το μισθό, του παίρνουν το σπίτι. Δεν έχω αντιληφθεί. Επειδή πραγματικά έχει δημιουργηθεί ένας πανικός από το πρωί, θέλω αν υπάρχει η δυνατότητα να μας πληροφορήσετε αναλυτικά, τι ακριβώς είναι αυτή η εγκύκλιος.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η έκφραση «δημιουργείται μια εντύπωση» που χρησιμοποιήσατε, αποτυπώνει την πραγματικότητα. Αν το παρομοίαζε κάποιος διαφορετικά θα έλεγε ότι κάποιοι ανακάλυψαν την Αμερική, 500 χρόνια μετά τον Κολόμβο. Υπάρχει το υπ` αριθμ. 356/74 νομοθετικό διάταγμα, το οποίο ισχύει εδώ και 31 χρόνια. Μάλιστα το 1999 η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με Προεδρικό Διάταγμα συμπλήρωσε αυτό το νομοθετικό διάταγμα που ισχύει επί 31 χρόνια και προβλέπει πώς γίνονται οι εισπράξεις οφειλών προς το δημόσιο. Στο Προεδρικό αυτό Διάταγμα του 1999, όπως και στο νομοθετικό του 1974, υπάρχει σειρά από διαδικασίες, που ορίζουν ότι ειδοποιείται από τον έφορο ο οφειλέτης να καταβάλει το ποσό της οφειλής, ειδοποιείται και γίνεται ρύθμιση να το καταβάλει με δόσεις κ.ο.κ. Στην ακραία περίπτωση που ο οφειλέτης δεν καταβάλει το ποσό, τότε κινείται δικαστική διαδικασία και καλείται να πάρει απόφαση η δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, δημιουργούνται εντυπώσεις για ένα θέμα που αφορά τον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου, για το πώς το δημόσιο μπορεί να εισπράξει αυτά που οφείλουν ορισμένοι και ορίζεται με νομοθετικό διάταγμα από το 1974. Δεν έχει τίποτα καινούριο αυτή η υπόθεση.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Με συγχωρείτε που επανέρχομαι, αλλά πρώτον αν ισχύει, τι χρεία έχομεν άλλης εγκυκλίου και δεύτερον υπάρχει η παραδοχή του «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», υπάρχουν άνθρωποι που προφανώς είναι σε παντελή αδυναμία να αποδώσουν τα οφειλόμενα. Τι θα γίνει με αυτούς; Θα ήθελα να μου απαντήσετε σε αυτά τα δύο ερωτήματα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι οι οποίοι τηρούνται. Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει νομοθετικό διάταγμα από το 1974. Τι λόγο έχει να υπομνησθεί με εγκύκλιο το θέμα; Συνηθίζεται στο ελληνικό δημόσιο να γίνονται υπομνήσεις, όπως συνηθίζεται στη δική σας τη δουλειά, αν κάνετε κάποιο λάθος, ο διευθυντής να σας υπομνήσει ότι δεν πρέπει να το ξανακάνετε την επόμενη φορά; Είναι κάτι, λοιπόν, το οποίο δεν έχει τίποτα το καινούριο, τίποτα το διαφορετικό απ` ό,τι ίσχυε εδώ και 31 χρόνια.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Γι` αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα@

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχουν νόμοι και αυτοί οι νόμοι τηρούνται. Εάν εσείς χρωστάτε στην εφορία, τι κάνετε; Πληρώνετε ή όχι; Εάν δεν μπορείτε να πληρώσετε άπαξ το ποσόν, κάνετε μια ρύθμιση με την εφορία. Αυτά προβλέπουν οι νόμοι και οι εγκύκλιοι στις οποίες αναφερθήκατε. Δεν υπάρχει καμία τροποποίηση της εγκυκλίου του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή του νομοθετικού διατάγματος του 1974.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Εγώ θα ακολουθήσω τα χνάρια, τις σκέψεις Ρεγκούζα και θα γίνω ρεαλιστής. Από συστάσεως του ελληνικού κράτους κάθε Κυβέρνηση διόριζε τους ανθρώπους της στο δημόσιο τομέα. Όμως είναι ανάγκη να ξεφτιλίζονται αυτοί που παίρνουν μέρος στις διαδικασίες των διαγωνισμών; Διαβάζω μια τεκμηριωμένη καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μπόλαρη, που λέει ότι για την Τράπεζα της Ελλάδος για φρουροί έμειναν απ@ έξω άνθρωποι που είχαν 19 και 20 στο πτυχίο και ήξεραν ξένες γλώσσες και μπήκαν άνθρωποι με 11 και 14 στο απολυτήριο. Ας πούμε ότι θα μπορούσαν να ήταν φρουροί. Θα μπορούσε να ήταν βέβαια θέμα σωματικών προσόντων. Αλλά δεν ήταν ούτε αυτό. Οι επιτυχόντες απάντησαν επιτυχώς στην ερώτηση «ποια ήταν η πρωτεύουσα της Ελλάδας» και «ποια είναι η πρωτεύουσα του νομού Σερρών». Δεν είναι υποχρέωση της Πολιτείας να καταργήσει αυτούς τους διαγωνισμούς για να μην απογοητεύονται νέοι άνθρωποι και να μη νιώθουν ότι τους κοροϊδεύει κατάμουτρα η Πολιτεία αν όχι και η Κυβέρνηση;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως γνωρίζετε υπάρχουν ρυθμίσεις που αφορούν το ΑΣΕΠ και ρυθμίσεις που περνούν εκτός ΑΣΕΠ. Ας πούμε για παράδειγμα, το θέμα που αναφέρετε για φρουρούς σε ΔΕΚΟ ή σε τράπεζες υπάρχει ένας νόμος από το 1998 -το ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, νομίζω ότι τότε ήταν υπουργός ο κ. Ρωμαίος- για το πώς γίνονται οι προσλήψεις, πώς γίνεται η συνέντευξη και ούτω καθεξής. Ακολουθήθηκαν οι νόμοι. Δεν έχω να πω τίποτε περισσότερο.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ναι. Τα αισθήματά σας θα μου τα λέγατε αν πηγαίνατε να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση και βλέπατε ότι πέτυχε στις προφορικές εξετάσεις κάποιος που απάντησε στο ποια είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα σας έλεγα τα αισθήματά μου. Με ρωτάτε να σας απαντήσω ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τι συμβαίνει σε μια συγκεκριμένη περίπτωση. Σας λέω λοιπόν ότι ακολουθούνται οι νόμοι.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Θέλω να ρωτήσω εάν πραγματικά, γιατί αυτές τις μέρες ακούω τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες και στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κατηγορούν συλλήβδην την κυβέρνηση ότι είμαστε σε περίοδο διορισμών «γαλάζιων παιδιών». Θέλω έτσι απλά να μου απαντήσετε, έφτασε αυτή η ώρα πράγματι; Η Κυβέρνηση διορίζει γαλάζια παιδιά; Και που κάθε μέρα κατηγορείτε στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα σας απαντήσω γενικώς και αορίστως. Θα σας πω ότι υπάρχει μια σειρά διαγωνισμών. Λαμβάνουν μέρος όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν δικαίωμα να λάβουν ή που θέλουν να λάβουν και αναλόγως με το διαγωνισμό, αναλόγως με τις εξετάσεις, προχωρούν οι επιτυχόντες και μένουν πίσω οι αποτυχόντες.

ΒΛΑΧΟΣ: Αναγνωρίζω τη φιλότιμη προσπάθεια που κάνετε, να κλείσετε το θέμα Ρεγκούζα, εγώ όμως θα επιμείνω. Και θα επιμείνω στο εξής: Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν πηγή το Υπουργείο, υπάρχει αυτή τη στιγμή μια ιερή συμμαχία μεταξύ πράσινων και γαλάζιων τελωνειακών, εναντίον του κ. Ρεγκούζα, διότι υποτίθεται ότι υπέγραψε κάποιες μετακινήσεις διευθυντών και οι οποίοι πια κάνουν αυτή την επίθεση εναντίον του Υπουργού. Η Κυβέρνηση, το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, θεωρεί ότι μέσα στην προσπάθεια υπονόμευσης του κ. Ρεγκούζα είναι και άνθρωποι που ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα μπω σε θεωρίες συνομωσίας. Εκείνο το οποίο ανακοινώθηκε και από τον κ. Ρεγκούζα και το επανέλαβα και εγώ χθες εδώ, είναι ότι συνέπεσε την ημέρα που έγιναν αυτές οι μετακινήσεις -τις οποίες είχε διατάξει να γίνουν εδώ και πολλούς μήνες και δεν γινόντουσαν- να έχουμε και αυτή την ερώτηση. Και είχα πει μάλιστα χθες: Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΒΛΑΧΟΣ: Αυτοί οι 24 όμως, ήταν άνθρωποι που είχαν μπει επί Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, από τον κ. Ρεγκούζα και θεωρούνται άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας, της ΔΑΚΕ.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το γνωρίζω, αλλά εάν ισχύει αυτό το οποίο λέτε, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι δεν υπάρχει καμία διάκριση στο δημόσιο τομέα υπέρ ή κατά κάποιων.

ΒΛΑΧΟΣ: Αλλά στοιχειοθετεί όμως την έννοια της συνομωσίας.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σας επαναλαμβάνω ότι αν ισχύει αυτό που λέτε, είναι προς τιμήν της σημερινής Κυβέρνησης και των Υπουργών της ότι δεν κάνουν διακρίσεις στις μετακινήσεις των διευθυντικών στελεχών. Γίνονται μόνο με καθαρά υπηρεσιακά κριτήρια.

ΒΛΑΧΟΣ: Ο κ. Ρεγκούζας θα είναι και στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα μετά τις αλλαγές που θα κάνει ο Πρωθυπουργός;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σε αυτό το θέμα ο μόνος αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο Πρωθυπουργός, δεν είμαι εγώ.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Κύριε Υπουργέ, μου κάνει εντύπωση πώς ομολογεί ο κ. Ρεγκούζας ότι μια εντολή που έχει δώσει πριν από τέσσερις μήνες, ως Προϊσταμένη Πολιτική Αρχή, δεν υλοποιείται επί τέσσερις μήνες. Τι πράγμα δικαιολογεί ακριβώς; Την ανεπάρκειά του να διοικήσει το Υπουργείο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ξέρω, αν είναι τέσσερις μήνες. Ο χρόνος είναι λιγότερος, είναι από τον Ιούλιο. Δεν γνωρίζω ποιες ακριβώς είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται. Είναι βέβαιο πάντως ότι στην προκειμένη περίπτωση οι διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν ακολουθήθηκαν. Τι είδους προσκόμματα ή κωλύματα μπορεί να ευρεθούν ή να εφευρεθούν στην πορεία, δεν μπορώ να γνωρίζω, γιατί οι υπάλληλοι στη δημόσια διοίκηση, όπως γνωρίζετε, δικαιώματα και υποχρεώσεις. Μεταξύ των δικαιωμάτων μπορεί να είναι μια προσφυγή σε ένα ανώτερο όργανο για να ανακαλέσει ο πολιτικός προϊστάμενος την εντολή την οποία έχει δώσει. Εάν λοιπόν κάποιοι θίγονται και θεώρησαν ότι πρέπει να προσφύγουν, δεν το γνωρίζω. Μπορεί και να έχει γίνει. Είναι ένα πολύ ειδικό θέμα.

ΒΛΑΧΟΣ: Επί του θέματος. Γιατί ο κ. Ρεγκούζας λέει ότι κρατούσαν αυτό το απομαγνητοφωνημένο κείμενο και αυτή την κασέτα για να τον εκβιάζουν, προκειμένου να μην προχωρήσουν οι μεταθέσεις. Και πήγε την περασμένη εβδομάδα και απείλησε αυτόν που κρατούσε στο συρτάρι του, άνθρωπο της Νέας Δημοκρατίας, τις μεταθέσεις και του είπε βγάλτες αλλιώς θα βρεις το μπελά σου. Και τις έβγαλε και ξαφνικά εμφανίστηκαν όλοι να λένε για το τι έγινε τον περασμένο Ιούνιο. Εσείς αυτό, απ@ ότι καταλαβαίνω, σας το είπε στο Μέγαρο Μαξίμου, γιατί το λέει παντού ο κ. Ρεγκούζας, το θεωρείτε πειστικό; Γι αυτό έμεινε ο κ. Ρεγκούζας στη θέση του;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μου κάνατε με διαφορετικό τρόπο, οφείλω να ομολογήσω πιο έξυπνα, την πρώτη σας ερώτηση. Δεν θα απαντήσω.

ΚΟΡΑΗ: Και εγώ θα επιμείνω στο θέμα του κ. Ρεγκούζα. Άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από την όλη διάσταση που πήρε το θέμα της ομιλίας του. Αναρωτιέμαι τι είδους συμφέροντα υπάρχουν, που έχουν θιγεί, όταν στην ουσία δεν έχει θιγεί κανένας. Διότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της Κυβέρνησής σας, υπάρχει μια φοβερή υστέρηση εσόδων η οποία, αν δεν κάνω λάθος είναι στην αρμοδιότητα του κ. Ρεγκούζα. Άρα, αφού δεν τα πήρε στην ουσία από κανέναν, ποιος έχει ενοχληθεί εκτός από τον κ. Ρεγκούζα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ερώτησή σας, θα μπορούσε να αποτελεί απάντηση στο ερώτημα της κ. Σπυράκη. Γιατί ας πούμε, στις 22 Σεπτεμβρίου, πολύ προτού ξεκινήσει το θέμα αυτό που μας απασχόλησε τις τελευταίες δύο ημέρες με τον Υφυπουργό Οικονομίας, κάνοντας τη δουλειά του και κάνοντάς την σωστά, απέστειλε εγκύκλιο για τη συλλογή, τη συγκέντρωση των χρημάτων που οφείλονται στο ελληνικό δημόσιο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επ` αυτού. Για το θέμα Ρεγκούζα, ή μάλλον για τα απόνερα του θέματος Ρεγκούζα. Έχει γίνει κάποια έρευνα; Έχει διαταχθεί κάποια έρευνα, μετά από αυτά που φέρεται να είπε ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ ο κ. Νικολαράκος, για κάποια σαραντάρια κοντέινερ που φεύγανε@

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το γνωρίζω.

ΚΟΡΑΗ: Και χθες το ίδιο μας είπατε.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Τελικά, ο κ. Ρεγκούζας έδωσε εξηγήσεις σε εσάς και στον Πρωθυπουργό ή όχι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω ήδη απαντήσει.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Επειδή χθες είπατε ότι έχει δώσει εξηγήσεις στον προϊστάμενο Υπουργό του. Γι αυτό.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω ήδη απαντήσει.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Σχετικά με την διαδικασία των προσλήψεων, είπατε ότι ακολουθούνται οι νόμοι. Οι νόμοι προφανώς προβλέπουν την προσμέτρηση του απολυτηρίου και κάποιες συνεντεύξεις. Δεν προβλέπουν τον συγκεκριμένο τύπο ερωτήσεων και το συγκεκριμένο τύπο βαθμολόγησης. Δηλαδή το να βαθμολογείται κάποιος επειδή απάντησε στο ποια είναι η πρωτεύουσα, η Αθήνα με τόσο βαθμό και να ξεπερνάει κάποιον άλλον που απαντάει στην ίδια ερώτηση. Επ` αυτού και επί της ουσίας των συνεντεύξεων και αυτών που καταγγέλλετε έχετε κάτι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το θέμα αυτό, από τη στιγμή που ξεκίνησε, από το 1998, απασχολεί για πρώτη φορά την κοινή γνώμη. Πρώτον, είναι περίεργο, πώς ξαφνικά απασχολεί την κοινή γνώμη κάτι που ισχύει εδώ και εφτά ολόκληρα χρόνια. Με τον ίδιο τρόπο γινόντουσαν έως τώρα οι προσλήψεις φυλάκων στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες. Δεύτερον, όσον αφορά τη συνέντευξη -και είναι ρητορική η ερώτηση- συνήθως οι περισσότεροι εκ των Ελλήνων δεν λένε ότι το ελληνικό δημόσιο δεν λειτουργεί σωστά; Πολλές φορές το ακούει κάποιος. Επίσης λένε οι ίδιοι άνθρωποι ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν καλύτερα. Και θα ρωτήσω ρητορικά: Γνωρίζετε κάποια ιδιωτική επιχείρηση, η οποία δεν καλεί σε συνέντευξη τον οποιονδήποτε που πρόκειται να προσλάβει; Πώς λοιπόν από τη μια αναγνωρίζουμε ότι λειτουργούν καλύτερα οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, θεωρώντας ότι συστατικό στοιχείο της πρόσληψης είναι και η συνέντευξη -και μιλάω γενικώς για τη συνέντευξη γιατί έχει γίνει πολύς θόρυβος τελευταία- και από την άλλη αυτό το στοιχείο εκσυγχρονισμού, εκμοντερνισμού του κράτους, το οποίο ενετάχθη με βάση το γνωστό νόμο του κ. Παυλόπουλου και στις εξετάσεις του Δημοσίου, το απορρίπτουμε διαρρήδην; Έχει μια αντίφαση αυτό.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Όταν κάνεις μια συνέντευξη σε μια ιδιωτική επιχείρηση προφανώς παίρνεις τον καλύτερο προκειμένου να έχεις κέρδη, να τρέξει η επιχείρησή σου. Στο δημόσιο δεν το κάνεις ή τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει φανεί ότι η εκάστοτε κυβέρνηση δεν κατηγορώ την κυβέρνηση της Ν.Δ. και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει, εδώ και 20 χρόνια πολύ περισσότερα από αυτά που κατηγορεί τώρα της Ν.Δ εκεί, όμως, γίνεται με κομματικά κριτήρια. Δηλαδή, η συνέντευξη όταν γίνεται με τέτοια κριτήρια βαθμολόγησης κανείς δεν μας εγγυάται ότι γίνεται για να προσληφθεί ο καλύτερος. Απ` ό,τι φαίνεται συνεχίζει, όπως γινόταν από το 1998 μέχρι τώρα και από το 2004 μέχρι σήμερα, να προσλαμβάνονται αυτοί που είναι του εκάστοτε κόμματος.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η προσπάθεια είναι να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και είναι μια προσπάθεια -όπως ξέρετε- που θα διαρκέσει πάρα πολύ χρόνο. Δεν είναι εύκολο. Δεν αλλάζουν οι νοοτροπίες, όπως σας έλεγα και χθες για άλλο θέμα.

ΚΟΡΑΗ: Επειδή ακριβώς αναγνωρίζετε απ` ότι βλέπω εσείς τις αδυναμίες της συγκεκριμένης συνέντευξης, ποια είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας, ας πούμε η Θεσσαλονίκη, αισθάνεστε σαν νέα διακυβέρνηση, όπως θέλετε να προσδιορίζεστε, να αλλάξετε το πλαίσιο αυτό των συνεντεύξεων που πραγματικά είναι αστείες και δημιουργούν πολλά ερωτηματικά;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση κάνει μια σειρά από θεσμικές αλλαγές. Θεωρούμε ότι είναι σημαντική θεσμική αλλαγή η εισαγωγή της συνέντευξης για την πρόσληψη.

ΚΟΡΑΗ: Μιλάμε για το πλαίσιο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Για το πλαίσιο μιλάμε. Ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να κάνει θεσμικές παρεμβάσεις, θεσμικές αλλαγές. Επίσης, η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι παράγοντες να ελέγχουν, στη συνέχεια, κατά πόσον όλα όσα ο νομοθέτης έχει προβλέψει, γίνονται θεσμικά καλύτερα απ` ότι γινόντουσαν. Και πραγματικά γίνονται καλύτερα. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο. Είπα ότι γίνονται οι θεσμικές αλλαγές και συνεχίζονται. Χρειάζεται προσπάθεια, χρόνος και πολύς κόπος.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αφήσατε να εννοηθεί ότι ζηλεύετε τον τρόπο πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα, σε σχέση με το δημόσιο. Θέλετε να πείτε ότι υπάρχουν καλύτεροι κανόνες αξιοκρατίας στον ιδιωτικό τομέα, όταν είναι φανερό ότι κάνει το αφεντικό αυτό που θέλει σε μια ιδιωτική επιχείρηση. Δηλαδή, ποιο είναι το κριτήρια της αξιοκρατίας.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κάνετε μια πολύ γενική και μάλλον αφοριστική τοποθέτηση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δική σας ήταν η τοποθέτηση.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είπα αυτό που λέτε. Εσείς ερμηνεύσατε με το δικό σας τρόπο, από τη δική σας οπτική γωνία αυτό που είπα. Νομίζω ότι οι περισσότεροι εκ των παρισταμένων που εργάζονται σε ιδιωτικά ΜΜΕ δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη. Είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο: Λέγεται, ακούγεται εδώ και χρόνια, ότι το ελληνικό δημόσιο έχει μια σειρά από προβλήματα. Μεταξύ των προβλημάτων αυτών είναι ο τρόπος λειτουργίας του. Λέγεται, επίσης, ότι πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν πολύ καλύτερα απ` ότι το δημόσιο. Και αναρωτήθηκα, ρητορικό ήταν το ερώτημα. Υπάρχει ιδιωτική επιχείρηση που να προσλάβει κάποιον χωρίς να τον καλέσει πριν σε συνέντευξη; Για παράδειγμα, ο αρμόδιος διευθυντής ειδήσεων για δημοσιογράφο, ο διευθυντής προσωπικού, αν πρόκειται για μια βιομηχανία κ.ο.κ. Άρα, λοιπόν, επαναλαμβάνω: Κάτι που έχει εισαχθεί σε άλλες χώρες, πολύ πριν από εμάς, κάτι το οποίο στην Ελλάδα λειτουργεί στον ιδιωτικό τομέα, όταν εισάγεται στο δημόσιο αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κάποιου είδους καχυποψία. Αναφέρθηκαν προηγουμένως η κ. Κοραή και ο κ. Τσιόδρας σε αυτές. Τις αντιλαμβάνομαι. Ωστόσο, είναι ένα βήμα προς τα εμπρός. Ένα βήμα που χρειάζεται πολύς χρόνος για να εμπεδωθεί, για να γίνει στην πράξη όσο πιο αντικειμενικά και καλύτερα γίνεται.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δηλαδή, εκτός από τις εργασιακές σχέσεις του ιδιωτικό τομέα που προωθείτε στο δημόσιο τώρα προωθείτε και τους τρόπους πρόσληψης.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Για ένα θέμα που έχει ολοκληρωθεί ήδη στη Βουλή, πήρα αφορμή από μια ερώτηση συναδέλφου σας, να κάνω μια γενικότερη αναφορά στα ζητήματα της συνέντευξης.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Πριν από λίγη ώρα κατατέθηκε μια ερώτηση στη Βουλή, βάσει της οποίας μια θυγατρική εταιρεία της Ο.Α. νομίζω ο «Γαλιλαίος» προχωρά σε προσλήψεις προσωπικού. Ήδη υπάρχουν κάποιες δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που καλούν την κυβέρνηση και τον κ. Λιάπη να σταματήσει αυτή τη διαδικασία. Γνωρίζετε εάν γίνονται προσλήψεις και για ποιο λόγο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Επικοινώνησα με τον κ. Λιάπη και η απάντηση είναι κατηγορηματική: Δεν γίνονται, ούτε πρόκειται να γίνουν τέτοιες προσλήψεις.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Επειδή χθες είδαμε στην επικαιρότητα μια εικόνα, την οποία εσείς θα κρίνετε, σε σχέση με το κυβερνητικό στρατόπεδο. Ο κ. Έβερτ, άφησε σαφείς αιχμές σε βάρος του κ. Μ. Κεφαλογιάννη, υπουργού Ναυτιλίας, σε σχέση με τον τρόπο που μεταχειρίζεται την ναυτοπλοϊα και τις σχέσεις που έχει με τους εφοπλιστές. Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατηγορείται από συναδέλφους του στη Β` Περιφέρεια της Αθήνας, ότι τις 443 θέσεις που προκήρυξε για συμβούλους εργασίας στον ΟΑΕΔ δεν τις δημοσιοποίησε δεόντως και τις κράτησε για τον εαυτό του. Δεν σας λέω για το πως διχάστηκε -όπως αποτυπώνεται σήμερα στο Τύπο- η Ν.Δ. για το θέμα Ρεγκούζα, ούτε για το πώς συζητείται σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας η απόφαση του κ. Τατούλη να αθωώσει εαυτόν. Θέλω να μου πείτε, εάν συνολικά ο Πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της κυβέρνησης ή σκέφτεται ίσως να κάνει σύσταση, να πει κάτι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω τρεις παρατηρήσεις: Πρώτον, σας έχω πει πολλές φορές ότι δεν θα σας λέω εάν ο Πρωθυπουργός είναι ή δεν είναι ικανοποιημένος για το οποιοδήποτε θέμα. Δεύτερον, σας έχω πει ότι όταν κατατίθενται ερωτήσεις στη Βουλή, αυτές απαντώνται από τους αρμόδιους υπουργούς. Τρίτον, ρωτήθηκα για θέμα που αφορά -σύμφωνα με δημοσίευμα της @LE MONDE@- πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και απάντησα με τον ίδιο τρόπο. Είπα, λοιπόν, ότι η Βουλή στην κοινοβουλευτική διαδικασία που προβλέπεται θα λάβει την απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό. Πολύ περισσότερο, λοιπόν, θα σας πω ότι για υπουργούς της κυβέρνησης θα δοθεί η απάντηση. Σε κάθε περίπτωση -και αυτή είναι η τελευταία μου παρατήρηση- κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να ερωτά και να λαμβάνει απαντήσεις, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι προσπαθεί -και προσπαθεί πολύ- να λύσει πολλά και χρόνια προβλήματα. Εάν υπάρχουν οι όποιες μικρές παραλήψεις ή ελλείψεις, τέτοιου είδους επισημάνσεις μας βοηθούν να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, χρόνια ο δημόσιος τομέας αιμορραγεί, θα έλεγα, μέσα από τις μη αξιοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες στελεχώνεται. Ήθελα να σας κάνω ένα ερώτημα, που το έχω ξανακάνει σε εσάς, μήνες πριν: Η κυβέρνησή σας επιδιώκει να στελεχώσει τον δημόσιο τομέα αξιοκρατικά; Συνεχίζεται να απαντάτε «ναι» σ` αυτό;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίζω να απαντώ ναι με την προσθήκη των όσων έχω πει κι άλλες φορές και επανέλαβα και σήμερα: Είναι μια διαδικασία η οποία χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο για να εμπεδωθεί.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Να σας ρωτήσω τότε κάτι άλλο: Η αξιοκρατία εκτός από το υποκειμενικό στοιχείο της συνέντευξης, που το αξιολογεί η όποια επιτροπή όπως θέλει, εμπεριέχει και αντικειμενικά στοιχεία. Για παράδειγμα, έχουμε τα βιογραφικά, επειδή αναφερθήκατε και σε ιδιωτικές εταιρείες. Η ιδιωτική εταιρεία πρώτα κοιτάζει το βιογραφικό του υποψηφίου. Ένας υποψήφιος που έχει 20, που ξέρει ξένες γλώσσες, έναντι ενός υποψηφίου που έχει 11, που δεν ξέρει ξένες γλώσσες, προφανώς υπερτερεί. Και αυτό το αντικειμενικό κριτήριο ανατρέπεται μέσα από τη συνέντευξη η οποία δεν είναι και κανένας μαραθώνιος γνώσεων. Η συνέντευξη, όπως φάνηκε από τις ερωτήσεις, δεν μπορεί να ανατρέψει αυτή την αντικειμενική εικόνα. Πώς το δικαιολογείτε, αφού λέτε ότι η κυβέρνησή σας είναι υπέρ της αξιοκρατίας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Στο θέμα αναφέρθηκε χθες αναλυτικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκης. Είπε επιπλέον κάποια πράγματα τα οποία ίσως δεν τα παρακολουθήσατε και θα μου επιτρέψετε να τα επαναλάβω. Είπε ότι είδαν το φως της δημοσιότητας αποσπάσματα από την συνέντευξη, ενώ η συνέντευξη ήταν πολύ μεγαλύτερη σε διάρκεια και σε ερωτήσεις. Και είπε ότι ειδικά για τον χώρο αυτό με νόμο -εδώ και πολλά χρόνια, είπα και πριν, ισχύει αυτή η διαδικασία- όταν κάποιος άνθρωπος ετοιμάζεται να φέρει όπλο, κρίνεται στη συνέντευξη, εάν είναι ικανός ή όχι να φέρει όπλο. Δεν είναι κατ` ανάγκην ένας ή δύο οι λόγοι, είναι πολλοί. Βεβαίως, αποστασιοποιημένα, αποκομμένα έτσι όπως αναφέρατε στην ερώτησή σας το θέμα, θα μπορούσε κανείς να απαντήσει με αμφιβολίες. Σε κάθε περίπτωση όμως, όταν αποκόπτουμε ένα θέμα από το σύνολο, τότε σίγουρα οδηγούμαστε σε λανθασμένα συμπεράσματα.

ΚΟΡΑΗ: Με βάση τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για την ελληνική οικονομία, σήμερα μπορείτε να είστε κατηγορηματικός ότι δεν θα πάρετε νέα μέτρα, που σημαίνει νέους φόρους;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ισχύει η απάντηση που είχα δώσει και εδώ πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά και χθες.

ΚΟΡΑΗ: Μπορείτε να μου φρεσκάρετε τη μνήμη;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αφού απάντησα και χθες δεν χρειάζεστε «φρεσκάρισμα».

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, να μην επαναλάβουμε τις υποθέσεις, αλλά εδώ και δύο εβδομάδες είχαμε τις τελευταίες -όπως είπε προηγουμένως και η συνάδελφος- των Έβερτ και Κεφαλογιάννη, βουλευτές για Παναγιωτόπουλο, θέμα Ρεγκούζα, την προηγούμενη εβδομάδα θέμα Παλαιοκρασσά με τους δύο υπουργούς, γενικώς δείχνει εδώ και δύο εβδομάδες ότι η κυβέρνηση έχει κάποια προβλήματα «εταιρικής διακυβέρνησης», όπως είχατε πει εσείς παλαιότερα για τη ΔΕΗ. Κάποια προβλήματα δυσλειτουργίας, κάποια προβλήματα έλλειψης συντονισμού. Σκοπεύει να κάνει κάτι γι` αυτό ο Πρωθυπουργός ή θα αφήσει να διαιωνίζονται και να παρατείνονται;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω πολλά μέρη του κόσμου ή εν πάση περιπτώσει πολλές μέρες στη ζωή μας που να μην υπάρχουν προβλήματα. Παντού και πάντα υπάρχουν προβλήματα. Έχει σημασία πόσο σημαντικά είναι αυτά τα προβλήματα. Έχει σημασία αν τα προβλήματα αυτά τα διαχειρίζεται κανείς με επιτυχία, εάν στα προβλήματα αυτά τα οποία είναι μέσα στη ζωή, όπως λέγαμε και τις προάλλες, μπορείς να αντεπεξέλθεις.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Συνηθισμένα προβλήματα είναι όλα αυτά κύριε Εκπρόσωπε;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Γιατί το έχετε ρίξει στη φιλοσοφία τώρα τελευταία;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Στις ανθρώπινες σχέσεις φυσικά και υπάρχουν προβλήματα. Μου αναφέρατε μια σειρά από προβλήματα στο τάδε διοικητικό συμβούλιο ή στο δείνα. Βεβαίως, πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Ευτυχώς που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ευτυχώς που με διάλογο βρίσκεται η καλύτερη λύση. Ο μονόλογος και η απόφαση εκ των άνω, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι και η ορθότερη.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Συνεπώς ουδέν πρόβλημα. Να συμπεράνω ότι είναι συνηθισμένα προβλήματα που δεν υπάρχει και θέμα γι` αυτά;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σας το έχω ήδη πει.

ΒΛΑΧΟΣ: Προϊστάμενος υπουργός του κ. Ρεγκούζα είναι ο κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος ρωτήθηκε στην Αμερική για το θέμα αυτό και αρνήθηκε να απαντήσει. Έπραξε καλώς, έπρεπε να καλύψει τον κ. Ρεγκούζα, τον αφήνει εκτεθειμένο, πώς το κρίνετε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα κρίνω αν δέχθηκε ή αρνήθηκε να απαντήσει σε ένα θέμα ο υπουργός Οικονομίας. Το θέμα έχει απαντηθεί επαρκώς στη συνάντηση που κάναμε και χθες και σήμερα εδώ.

ΒΛΑΧΟΣ: Λογικά δεν θα έπρεπε ο προϊστάμενος Υπουργός να τον καλύψει ή να τον αποδοκιμάσει;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το ότι δεν ήθελε να μιλήσει καθόλου για το θέμα αυτό ο κ. Αλογοσκούφης, το αποδίδω στο ότι το θέμα αυτό έχει λήξει.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επειδή αναγνωρίσατε κι εσείς ο ίδιος ότι υπάρχουν διάφορα προβλήματα και διαφορετικές απόψεις που ευτυχώς -είπατε- καλώς υπάρχουν.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Φαντάζομαι κι εσείς το αναγνωρίζετε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Φυσικά το αναγνωρίζω, γι` αυτό και λέω: Μήπως τελικά έχει διατυπωθεί η σκέψη στο Μέγαρο Μαξίμου@

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Να μην υπάρχουν καθόλου προβλήματα δια νόμου; Δεν γίνεται.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Όχι, όχι. Αν χρειάζεται τελικά να υπάρξει πόστο συντονιστή ή ένας ρόλος, όπου κάποιος άνθρωπος, κάποιος υπέρ-υπουργός ή κάποιος με περισσότερες εξουσίες από τους άλλους υπουργούς, να μπορεί να συντονίζει τις διαφορετικές απόψεις;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι μια ερώτηση που πρέπει να απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό. Ο συντονισμός ανήκει στον Πρωθυπουργό.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Προηγουμένως είπατε ότι η συνέντευξη υπήρχε και επί ΠΑΣΟΚ κλπ. Γιατί; Γινόντουσαν διαγωνισμοί επί ΠΑΣΟΚ; Μόνο η πράσινη ταυτότητα της κλαδικής, τίποτα άλλο. Με αυτό προσλαμβανόντουσαν.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει γίνει μια σειρά από αναφορές και καταγγελίες στη Βουλή πολλές φορές. Δεν θέλω να επανέλθω σε αυτό το θέμα.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 28 September 2005 - 14:05:12 UTC