Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 06-01-26

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2006

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρά την υποχώρηση των εξωτερικών χαρακτηριστικών του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε με ιδιαίτερη και ασυνήθιστη σφοδρότητα τη χώρα τις τελευταίες μέρες, ο κρατικός μηχανισμός εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος συντονίζει συνεχώς σε 24ωρη βάση τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα.

Όπως γνωρίζετε, το σημαντικότερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε πολλές περιοχές της χώρας και οφείλεται αφενός μεν στη μεγάλη και πυκνή χιονόπτωση και αφετέρου στις χαμηλές θερμοκρασίες που εξακολουθούν να επικρατούν, είναι ο παγετός. Επισημαίνεται η προσοχή όλων των πολιτών γιατί θα έχουμε πολύ παγετό και σήμερα το βράδυ. Συνεπώς όλοι οι πολίτες πρέπει να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή, είτε μετακινούνται με το αυτοκίνητο τους, είτε πεζοί.

Όσον αφορά το εθνικό οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή στους κεντρικούς άξονες πουθενά πρόβλημα. Οι βασικοί άξονες στην Αθήνα είναι επίσης βατοί. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τα μηχανήματα που ρίχνουν αλάτι κινούνται συνεχώς και απομακρύνουν το χιόνι από δευτερεύουσες αρτηρίες στην περιφέρεια και από δρόμους μέσα στις πόλεις. Μικρά προβλήματα παρουσιάζονται στη βόρεια πλευρά της Εύβοιας, τα οποία αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Χωριά που είχαν αποκοπεί, λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων, απελευθερώνονται συνεχώς.

Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Έχει ήδη αρχίσει σταδιακά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Επί τόπου βρίσκονται ομάδες τεχνικών, οι οποίοι κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνων δυνατόν, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη το συντομότερο. Μικροπροβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές, αντιμετωπίζονται με συνεχή κινητοποίηση του μηχανισμού της ΔΕΗ, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις Νομαρχίες υποδεικνύοντας τους, μεταξύ άλλων, να παρακολουθούν στενά την αγορά οπωροκηπευτικών.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Έχω δύο ερωτήσεις. Η πρώτη: Έχει να πει τίποτα επιπλέον η κυβέρνηση για την ενημέρωση που κάνει ο κ. Μολυβιάτης στον κ. Παπανδρέου; Και η δεύτερη αφορά στο σχόλιό σας, σε σχέση με την πρόταση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων για την αύξηση του ορίου απολύσεων πάνω από το 2%.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όσον αφορά την πρώτη ερώτησή σας: Όπως είπατε, πράγματι, σε τηλεφωνική επαφή που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου με τον Πρωθυπουργό, ζήτησε ενημέρωση. Ο Πρωθυπουργός ανέθεσε στον κ. Μολυβιάτη να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή τη στιγμή δεν έχω να πω τίποτε περισσότερο για μια ενημέρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος, ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε πριν από λίγο απάντηση, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από συνεργασία που είχε με τον Πρωθυπουργό. Επαναλαμβάνω αυτό που είπε ο κ. Αλογοσκούφης: Η θέση της κυβέρνησης γι` αυτά τα θέματα είναι απολύτως σαφής.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Επειδή ο κ. Αλογοσκούφης δεν αναφέρθηκε στην ουσία, θέλω να ρωτήσω, εάν η κυβέρνηση σε αυτή την περίπτωση έναντι αυτής της πρότασης τηρεί τη στάση του ουδέτερου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση έχει σαφείς θέσεις. Παρακολουθείτε πολύ στενά την κυβερνητική πολιτική και είμαι βέβαιος ότι είστε ενήμερη για όλα τα θέματα.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Μπορείτε να επαναλάβετε τη θέση της κυβέρνησης σε σχέση με το όριο των απολύσεων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Βρίσκονται σε ισχύ συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, να αυξηθεί το όριο των απολύσεων; Ναι ή όχι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω τίποτε άλλο.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Χθες, υιοθετήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο μια έκθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Παπαδημούλη για την ανάγκη ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας και τη συνεργασία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σε αυτή την κατεύθυνση, ιδίως σε θέματα φυσικών καταστροφών, ασθενειών κ.τ.λ. Ο κ. Παπαδημούλης, σε δηλώσεις του, ζήτησε την υποστήριξη της κυβέρνησης στο Συμβούλιο των Υπουργών, προκειμένου να περάσει η έκθεση αυτή, καθώς όπως είπε βρισκόμαστε σε μια περίοδο «ευρωτσιγγουνιάς». Θέλω να ρωτήσω για τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με την εγκύκλιο που έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης στους Νομάρχες, όσον αφορά την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας, νομίζει η κυβέρνηση ότι έκανε το καθήκον της, με δεδομένο ότι οι Νομάρχες έχουν καταγγείλει ότι δεν έχουν καν τους στοιχειώδεις ελεγκτικούς μηχανισμούς, ούτε για δειγματοληπτικούς ελέγχους. Άρα, πώς θωρακίζετε τους καταναλωτές απέναντι στο κύμα κερδοσκοπίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί τους οποίους έχει ενισχύσει, όπως γνωρίζετε, η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι μηχανισμοί βρίσκονται σε συνεχή δράση. Θα ήθελα, όμως, να επισημάνω για μια ακόμη φορά το εξής: Οι τελευταίες ημέρες δεν είναι συνηθισμένες, ούτε για τις πόλεις, ούτε για την ελληνική ύπαιθρο. Τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία. Η συγκομιδή και η μεταφορά των προϊόντων δεν γίνονται όπως συνήθως.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δικαιολογείτε, δηλαδή, τις αυξήσεις, ανατιμήσεις στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, διατροφής κ.τ.λ.;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ασφαλώς και δεν είπα κάτι τέτοιο. Επειδή με ρωτήσατε εάν λειτουργούν οι μηχανισμοί, σας απάντησα ότι οι μηχανισμοί λειτουργούν πολύ καλά. Αλλά, δεν μπορείτε να περιμένετε τροφοδοσία της αγοράς με κανονικούς ρυθμούς, ακριβώς λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών. Όταν, λοιπόν, υπάρχουν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με ορισμένα προϊόντα, σε όλο τον κόσμο είναι φυσικό οι τιμές να παρουσιάζουν διακυμάνσεις για μικρά χρονικά διαστήματα. Αυτό δεν μπορεί να το αποφύγει κανείς.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΔΕΗ είχε κάποιες ζημιές. Τώρα, θα τις πληρώσει ο ελληνικός λαός; Θα γίνουν αυξήσεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γιατί το λέτε αυτό;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί υπάρχει μια αίσθηση ότι θα αυξηθεί το ρεύμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Από πού υπάρχει αυτή η αίσθηση;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Από τη ΔΕΗ. Από ποιον άλλον;

ΣΠΥΡΑΚΗ: Από τον κ. Μανιατάκη. Ο κ. Μανιατάκης ζήτησε αυξήσεις.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είκοσι τοις εκατό μάλιστα ζητά.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπάρχουν συγκεκριμένοι μηχανισμοί και διαδικασίες, βάσει των οποίων αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ, που προσφέρουν υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες. Οι αποφάσεις για την αύξηση των τιμολογίων αυτών υπογράφονται από τους συναρμόδιους υπουργούς. Δεν είναι ώρα να συζητούμε για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Θα ήθελα την πολιτική σας εκτίμηση σε αυτή την πρόταση των βιομηχάνων. Νομίζετε ότι έχουν αποθρασυνθεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο.

ΠΕΠΟΝΗΣ: Έχει κάνει η κυβέρνηση κάποια αποτίμηση για τις ζημιές από την κακοκαιρία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι. Είναι πάρα πολύ νωρίς. Γιατί, όπως γνωρίζετε, μεγάλες περιοχές της χώρας είναι ακόμη καλυμμένες από χιόνι. Συνεπώς, δεν είναι εύκολο να γίνει η αποτίμηση των ενδεχομένων, των πιθανολογουμένων -θα έλεγα- ζημιών, αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ νωρίς. Απόλυτη προτεραιότητα, αυτή τη στιγμή, έχει η αποκατάσταση των κανονικών ρυθμών λειτουργίας σε όλη την επικράτεια. Κάτι που γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Ήθελα να ρωτήσω το σχόλιο της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα των παλαιστινιακών εκλογών για τη νίκη της ΧΑΜΑΣ και την αναγγελία για τη δημιουργία κυβέρνησης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ευχαριστώ για την ερώτησή σας. Δεν είμαι σε θέση, αυτή τη στιγμή, να κάνω σχόλιο. Θα επικοινωνήσω με το υπουργείο Εξωτερικών και τις επόμενες ώρες -ή εγώ ή το υπουργείο Εξωτερικών- θα σας δώσουμε μια απάντηση.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν μετά τα έκτακτα περιστατικά που συνέβησαν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη υπάρχει η σκέψη να κηρυχθεί η περιοχή σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, αυτή τη στιγμή. Όπως σας είπα στην εισαγωγή μου, προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς σταδιακά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Είχαμε ένα πολύ ακραίο καιρικό φαινόμενο εκεί. Επαναλαμβάνω αυτό που είπαμε τις τελευταίες ημέρες: Είχαμε κατάρρευση επτά πυλώνων, οι οποίοι εξασφάλιζαν την ηλεκτροδότηση του νησιού από δύο πλευρές και γι` αυτό ακριβώς φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, την οποία τώρα αντιμετωπίζουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Θα ήθελα να ξέρω εάν θα επαναλαμβάνατε τη δήλωση που κάνετε εδώ και καιρό ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν όσα έχουμε πει τον τελευταίο καιρό.

ΧΙΩΤΗΣ: Η εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ» δημοσιεύει σήμερα πληροφορίες ότι υπήρξε συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με τον Πρωθυπουργό και του κ. Ν. Κακλαμάνη με τον Πρωθυπουργό. Επιβεβαιώνετε αυτές τις πληροφορίες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν επιβεβαιώνω αυτές τις πληροφορίες.

ΒΛΑΧΟΣ: Τις διαψεύδετε, δηλαδή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι δεν επιβεβαιώνω αυτές τις πληροφορίες.

ΒΛΑΧΟΣ: Άρα, τις διαψεύδετε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι σαφές αυτό που σας είπα.

ΒΛΑΧΟΣ: Είναι σαφέστατη και η ερώτησή μου. Τις διαψεύδετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και σας είπα ότι δεν επιβεβαιώνονται αυτές οι πληροφορίες. Άλλη ερώτηση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Είπατε ότι δεν κάνετε κανένα σχόλιο για την πρόταση του ΣΕΒ, η οποία περιλαμβάνει -όπως ξέρετε- απελευθέρωση απολύσεων, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μείωση αποδοχών. Αυτή η στάση σας δεν εκλαμβάνεται δικαιολογημένα ως ενθάρρυνση και στήριξη μιας τέτοιας πρότασης. Η ερώτηση είναι: Τελικά υπάρχει κάποιο όριο για την κυβέρνηση, όσον αφορά την αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αφαιρούνται δικαιώματα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: @δεν ακούγεται@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μιλήσατε για αφαίρεση δικαιωμάτων των εργαζομένων από την κυβέρνηση. Αφήστε με, λοιπόν, να απαντήσω εκ μέρους της κυβέρνησης. Δεν απαντώ εκ μέρους του ΣΕΒ ή οποιουδήποτε άλλου κοινωνικού φορέα. Δεν αφαιρούνται, λοιπόν, από κανέναν δικαιώματα. Αντιθέτως, έχω την πεποίθηση ότι με τη σημερινή κυβέρνηση ενισχύονται ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων. Διότι εκείνο το οποίο έχει συμφέρον ο κάθε εργαζόμενος στην χώρα μας, είναι να βρίσκεται σε ένα σταθερά αναπτυσσόμενο οικονομικό περιβάλλον, που θα εξασφαλίζει στον ίδιο δουλειά, στα παιδιά του σιγουριά για το μέλλον, για το καλό όλων μας και της χώρα μας. Και αυτό κάνει αυτή η κυβέρνηση. Επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, ότι την οικονομική πολιτική την καθορίζει, ούτως ή άλλως, η κυβέρνηση. Κανείς άλλος.

ΜΠΑΛΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα το σχόλιό σας για την χθεσινή εξέλιξη με την άρνηση της κ. Μπουρμπούλια να εκδοθεί στην Ελλάδα και να μας πείτε ποιες ενέργειες θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να το πετύχει αυτό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είχα πει και την περασμένη εβδομάδα ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αφήνει καμία ώρα να περάσει ανεκμετάλλευτη. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έχει την ευθύνη για το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή την έκδοση του συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο αναφέρατε, έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα και παρακολουθεί την υπόθεση από κοντά. Αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα σχολιάσω θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, είτε της δικής μας, είτε μιας άλλης χώρας, που είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΒΛΑΧΟΣ: Η κ. Μπουρμπούλια λέει ότι κινδυνεύει η ζωή της. Αυτό είναι το επιχείρημά της. Θέλω να μου πείτε λοιπόν, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, εάν η ελληνική κυβέρνηση εγγυάται την ασφάλεια της ζωής της και της κόρης της, σε περίπτωση που έρθει εδώ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μπορούν πολλοί κατηγορούμενοι, κατά καιρούς, να χρησιμοποιούν διάφορα τερτίπια. Η Δικαιοσύνη λαμβάνει πάντα τις αποφάσεις της.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Άλλο σας ρώτησε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και εγώ απάντησα.

ΒΛΑΧΟΣ: Άρα, δεν διασφαλίζετε τη ζωή της;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Διαβάστε προσεκτικά τι είπα, μόλις.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Δημοσιοποιήθηκε μια επιστολή του κ. Παλαιοκρασσά για ελλιπή συντήρηση, κακοδιαχείριση κ.λπ. στο δίκτυο της ΔΕΗ. Εάν το συνδυάσουμε αυτό με την κόντρα που είχε ο κ. Παλαιοκρασσάς με τον κ. Μανιατάκη, και τη χθεσινή δήλωση του κ. Μανιατάκη για αυξήσεις εν μέσω του χιονιά, θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει πρόβλημα με τη Διοίκηση της ΔΕΗ, μετά τα τελευταία γεγονότα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Νομίζω ότι καταλήγετε σε ερμηνείες, οι οποίες είναι βιαστικές και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Ο κ. Παλαιοκρασσάς το λέει, δεν το λέω εγώ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Παλαιοκρασσάς είχε στο παρελθόν ως Πρόεδρος, την ευθύνη για τη ΔΕΗ. Αυτό που προέχει είναι η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΗ, εκπονεί επιχειρηματικά σχέδια, ώστε η ΔΕΗ, που είναι μια σημαντική επιχείρηση στο χώρο της ενέργειας, να μπορεί να παρέχει και στο μέλλον τις υπηρεσίες της στους Έλληνες πολίτες.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Μήπως, όμως, υπάρχει θέμα να γίνει «πρώην» και ο κ. Μανιατάκης, αφού έθεσε θέμα αυξήσεων την ημέρα του χιονιά; Είναι τουλάχιστον άκομψο αυτό, δεν συμφωνείτε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Μανιάτακης απάντησε σε μια σχετική ερώτηση που του ετέθη. Οι Διοικήσεις της ΔΕΗ, κατά καιρούς, εκπονούν διάφορα σχέδια, υποβάλλουν διάφορες προτάσεις, κάνουν διάφορες σκέψεις. Τις αποφάσεις για τις ενδεχόμενες αυξήσεις τιμολογίων στις ΔΕΚΟ, τις λαμβάνουν, όπως σας είπα, οι αρμόδιοι υπουργοί.

ΒΛΑΧΟΣ: Είχε, όμως, επικριθεί ο κ. Παλαιοκρασσάς για το αίτημα που είχε και αυτός ο ίδιος για την κατάσταση στη ΔΕΗ και κυρίως για το γεγονός ότι είχε πάρει μια κατρακύλα η μετοχή της ΔΕΗ. Όλα αυτά συμβαίνουν τώρα. Δηλαδή, η μισή Ελλάδα δεν έχει ρεύμα, ζητούν αυξήσεις και η μετοχή της έχει πάρει κατρακύλα. Γιατί διώξατε τον κ. Παλαιοκρασσά; Για να επαναληφθούν όλα αυτά για τα οποία τότε κατηγορούσατε τον κ. Παλαιοκρασσά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να ξαναζεστάνω παλιά φαγητά.

ΒΛΑΧΟΣ: Ο κ. Παλαιοκρασσάς είναι «παλιό φαγητό»;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι χθεσινή ιστορία. Ούτε μπορώ να σας παρακολουθήσω στον τρόπο με τον οποίο διατυπώσατε το πλέγμα των ερωτήσεών σας. Μιλήσατε για θέματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εν πάση περιπτώσει, σας εξήγησα πως έχει η κατάσταση και δεν έχω να πω τίποτα άλλο για το θέμα της ΔΕΗ.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Εγώ θα συνεχίσω με την ΔΕΗ. Ο κ. Μανιατάκης απάντησε απλώς σε μια ερώτηση. Το πρόβλημα είναι ότι η απάντηση αυτή τη χρονική στιγμή με τα τόσα προβλήματα, έχει εμπιστοσύνη η κυβέρνηση πλέον στην ευθυκρισία του κ. Μανιατάκη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, σαν αυτό το οποίο θίγετε.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ήταν εκτός τόπου και χρόνου, βέβαια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τα σχόλιά σας, όπως σας είπα, μπορείτε να τα κάνετε στα Μέσα όπου εργάζεστε. Εμένα μου απευθύνετε ερωτήσεις κ. Σιδέρη, όπως και οι άλλοι συνάδελφοί σας, σε αυτή την αίθουσα. Μου αρέσουν τα σχόλια που ακούω να κάνετε καμιά φορά στα ΜΜΕ που εκπροσωπείτε, αλλά είναι άλλος ο χώρος που τα ακούω.

ΧΙΩΤΗΣ: Είπατε προηγουμένως ότι δεν είναι ώρα να κουβεντιάζουμε γι αυξήσεις στη ΔΕΗ. Αυτή η ώρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί μετά από ένα μήνα, που θα έχει περάσει η κακοκαιρία, να είναι ώρα; Διότι αναρωτιέμαι, κ. Εκπρόσωπε, ο κ. Μανιατάκης δεν γνώριζε τη θέση της κυβέρνησης, που εκφράζετε εσείς σήμερα; Προφανώς τη γνώριζε, ίσως για το χρόνο να έκανε λάθος.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ερωτήθηκαν χθες ο κ. Σιούφας και ο κ. Αλογοσκούφης. Έχουν δώσει σαφείς απαντήσεις. Μόλις προ ολίγου σας έδωσα και εγώ σαφείς απαντήσεις. Δεν νομίζω ότι έχουμε να πούμε τίποτα άλλο πάνω σε αυτό το θέμα. Οι απαντήσεις που έδωσαν χθες οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί έχουν πλήρη ισχύ.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Υπάρχει μια ανώνυμη καταγγελία που στάλθηκε σε ΜΜΕ -θα τη γνωρίζετε φαντάζομαι- για τον βουλευτή κ. Τσίμα. Γίνεται κάποια έρευνα για το ποιος κάνει την καταγγελία, εάν είναι αληθή τα όσα περιέχονται σε αυτήν; Τι ακριβώς γίνεται;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Με την υπόθεση ασχολούνται τα αρμόδια κομματικά όργανα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

ΒΛΑΧΟΣ: Εναντίον ποίου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω τίποτα άλλο πάνω σε αυτό.

ΒΛΑΧΟΣ: Ποιος είναι ο κατηγορούμενος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μίλησα εγώ για κατηγορούμενο;

ΒΛΑΧΟΣ: Ποιος είναι ο ύποπτος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω τίποτα άλλο πάνω σε αυτό.

ΧΙΩΤΗΣ: Την έχουν παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι θέμα που αφορά κομματική λειτουργία. Εγώ δεν κάνω σχόλια κομματικού χαρακτήρα σε αυτή την αίθουσα.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 26 January 2006 - 15:05:19 UTC