Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 06-04-10

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 10 Απριλίου 2006

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε και καλή εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, σήμερα στις 20:00, θα βραβευθεί από την Ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ, στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Αύριο, στις 11:00, θα συνεδριάσει, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, η Κυβερνητική Επιτροπή.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Έχετε σχόλιο ή εκτίμηση, πώς σας φάνηκε η εκ νέου υποψηφιότητα της κ. Φώφης Γεννηματά για την υπερνομαρχία και βεβαίως των δύο συνυποψηφίων της;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Και στην περίπτωση των ναυτεργατών και τώρα στην περίπτωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων. Η ερώτηση είναι: Οι εργαζόμενοι τότε απεργούν από ικανοποίηση ή ετοιμάζετε και στην περίπτωση των ΟΤΑ επιστράτευση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρώτον, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα σαν κι αυτό που θίξατε. Δεύτερον, αρκεί κανείς να διαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών, όπου αναφέρονται όλα εκείνα τα αιτήματα που έχει θέσει το συγκεκριμένο συνδικαλιστικό κίνημα, ο συγκεκριμένος συνδικαλιστικός φορέας και τα οποία έχουν ικανοποιηθεί. Κατά τα λοιπά, η κυβέρνηση όπως τόνισε άλλωστε και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία του κοινωνικού συνόλου και επειδή πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα, λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, χωρίς να θίγονται, υπογραμμίζω, σε καμία περίπτωση δικαιώματα και κυρίως συνδικαλιστικές ελευθερίες. Άλλωστε, έχουμε τη βάσιμη ελπίδα ότι η κατάσταση πολύ σύντομα θα ομαλοποιηθεί πλήρως.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Στα απαραίτητα μέτρα είναι και η συγκρότηση απεργοσπαστικού μηχανισμού;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Έχει ανοίξει η χωματερή. Πώς δεν υπάρχει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε ως απεργοσπάστες όσους εργαζόμενους θέλουν να δουλέψουν.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Επ` αυτού κύριε Εκπρόσωπε, επειδή υπάρχει ένα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας σε ό,τι αφορά την παραμονή των απορριμμάτων στους δρόμους, θέλω να ρωτήσω, εάν υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα και θέλω να μου πείτε, αν ανησυχεί η κυβέρνηση γι` αυτό το πράγμα και πώς το αντιμετωπίζει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα. Πέρα από όσα είπα έχει κάνει αναλυτικές δηλώσεις, όπως γνωρίζετε, ο υπουργός κ. Παυλόπουλος. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Τις άκουσα χθες και δεν υπήρχε κανένα συγκεκριμένο μέτρο για το τι θα γίνει με τα σκουπίδια στους δρόμους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Νομίζω ότι αδικείτε τον κ. Παυλόπουλο. Είναι σαφή τα όσα είπε.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Στο ίδιο θέμα, μπορείτε να μας πείτε ποια είναι αυτά τα μέτρα, δηλαδή τι μέτρα θα ληφθούν, για να γνωρίζουν και οι πολίτες τι πρόκειται να γίνει. Γιατί τα σκουπίδια έχουν δημιουργήσει σωρούς και υπάρχει ήδη σοβαρό πρόβλημα υγείας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους όλοι εκείνοι οι οποίοι έχουν προκαλέσει τη συγκεκριμένη κατάσταση. Και θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν με προφάσεις να δημιουργούν αναστάτωση. Και αυτό το λέω, διότι έχουν ικανοποιηθεί, όπως μόλις σας είπα, τα περισσότερα αιτήματα τα οποία έχουν υποβάλει τα τελευταία δύο χρόνια. Αν θέλετε, εάν δεν τα γνωρίζετε, επειδή πιθανόν αυτά να έχουν περιέλθει σε γνώση των συναδέλφων σας οι οποίοι καλύπτουν δημοσιογραφικά το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ευχαρίστως, στο τέλος της σημερινής ενημέρωσης, να σας δώσω τον κατάλογο των αιτημάτων που έχουν ικανοποιηθεί. Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει υποσχεθεί και τη διεξαγωγή διαλόγου για θέματα καινούρια ή συμπληρωματικά, τα οποία θέτουν όσοι απεργούν, αλλά και αυτό φαίνεται να μην ικανοποιεί τους απεργούς.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, όσο αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αποπομπή Φλωρίδη από τον κ. Παπανδρέου γιατί τόλμησε να έχει γνώμη, άλλο τόσο αλγεινή εντύπωση ήταν και όταν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σύσσωμος ο κομματικός και κυβερνητικός μηχανισμός καταδίκασε την αποπομπή Φλωρίδη, λέγοντας ή ανακάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κρυφή ατζέντα. Θέλω να ρωτήσω, τόσο αρτηριοσκληρωτικά και γραφειοκρατικά και ανελεύθερα είναι τα κόμματα που δεν μπορεί ένα οποιοδήποτε στέλεχος να έχει προσωπική άποψη και πρέπει να υπάρχει αυτή η ανθρωποφαγία ένθεν και ένθεν, γιατί διατύπωσε μια προσωπική άποψη κάποιος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Καταρχάς, εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος κομμάτων, ούτε και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτή την αίθουσα. Είμαι εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Και η κυβέρνηση μίλησε και ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε και στελέχη στα «παράθυρα» μίλησαν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όσα είπε ο κ. Ρουσόπουλος στη χθεσινή ομιλία του, μεταξύ των άλλων, στο Αγρίνιο, ισχύουν πλήρως. Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει μια περίεργη -αν μη τι άλλο, για να μην χρησιμοποιήσω χειρότερο όρο- τοποθέτηση από το ΠΑΣΟΚ; Πρέπει να ξεκαθαρίσουν ακριβώς ποια είναι η θέση τους και τι θέλουν να πουν.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Αλλά κι εσείς επιβεβαιώνετε τον τριτοκοσμικό χαρακτήρα που έχουν τα κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αμφιβάλω εάν συμμερίζονται οι παριστάμενοι συνάδελφοί σας στην αίθουσα τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίον εκφράζεστε για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Μάλλον εσάς χαρακτηρίζουν οι λέξεις τις οποίες χρησιμοποιείτε. Ο κ. Σαραντάκος έχει το λόγο.

ΒΛΑΧΟΣ: Επειδή είπατε για τους συναδέλφους, επειδή προσπαθήσατε να δημιουργήσετε ένα κλίμα εναντίον του κυρίου συναδέλφου από τους άλλους συναδέλφους, παρεμβαίνω στην έκκλησή σας αυτή. Εσείς επειδή υπερασπίζεστε τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό, κάποιος ονόματι Φλωρίδης που μπορεί στη Νέα Δημοκρατία να λέγεται Αντώναρος ή Ρουσόπουλος, δεν έχει το δικαίωμα να έχει μια προσωπική δική του άποψη; Άλλωστε αυτό δεν είπατε για τον κ. Γεωργιάδη; Ότι έχει μια δική του προσωπική άποψη που συμφώνησε με αυτά που είπε ο κ. Φλωρίδης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω καμία δήλωση για όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Το Σαββατοκύριακο δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, ο κ. Παυλόπουλος και κ. Ρουσόπουλος, εξαπέλυσαν ευθείες επιθέσεις εναντίον ΜΜΕ. Ο μεν κ. Παυλόπουλος είπε σε επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, που ακόμα περιμένουν τον διορισμό τους να μην ακούν τα κανάλια. Ο κ. Ρουσόπουλος είπε χθες στο Αγρίνιο ότι κάποια κανάλια «έθαψαν» τη συμβολή της κυβέρνησης στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Είναι μια γενική τακτική αυτή; Ήταν τυχαίο αυτό το γεγονός;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Ρουσόπουλος ήταν πολύ συγκεκριμένος και ακριβής.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Προφανώς συγκεκριμένος.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Νομίζω ότι όποιος καλόπιστος παρακολουθήσει τα επιχειρήματα που παρουσίασε ο κ. Ρουσόπουλος δεν έχει παρά να συμφωνήσει μαζί του. Στο δε συγκεκριμένο θέμα -θα το θυμάστε ασφαλώς- την προπερασμένη Πέμπτη, με ρωτήσατε εμένα προσωπικά, εδώ στην αίθουσα, για δήθεν κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, επειδή εκείνη την ημέρα είχαν διακοπεί οι συνομιλίες και είχε οριστεί νέα συνάντηση για την ερχόμενη Δευτέρα, όπου και επήλθε τελικά συμφωνία. Και είπα ότι θα πρέπει να μην βιαζόμαστε, να μην καταστροφολογούμε, να μην προσπαθούμε να τα δούμε μονόπλευρα. Χαρακτήρισα ως θετική την απόφαση ότι θα πήγαιναν σε επόμενη συνάντηση τη Δευτέρα. Ορισμένοι έσπευσαν, δεν αναφέρομαι σε εσάς κ. Σαραντάκο, να κρίνουν εκ των προτέρων, να καταδικάσουν ως αποτυχημένο το διάλογο των κοινωνικών εταίρων, ο οποίος όμως είχε θετική κατάληξη, εξασφαλίζοντας εργασιακή ειρήνη και κοινωνική συνοχή. Λέτε να κάνουν λάθος οι κοινωνικοί εταίροι που κάθισαν γύρω από ένα τραπέζι και μετά από έναν αριθμό συζητήσεων κατέληξαν σε συμφωνία;

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Εγώ ρώτησα για το θέμα της τακτικής.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Στο συγκεκριμένο θέμα σας απέδειξα ότι βεβαίως τα ΜΜΕ πήραν τη θέση για την οποία@.

ΒΛΑΧΟΣ: Ένας. Μιλάτε για έναν δημοσιογράφο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Διαβάστε τις εφημερίδες της περασμένης Δευτέρας, που κυκλοφόρησαν, πριν επέλθει η συμφωνία, να δείτε τι έγραφαν.

ΒΛΑΧΟΣ: Έχετε πει, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις διαπραγματεύσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Βεβαίως και δεν παρεμβαίνει.

ΒΛΑΧΟΣ: Άρα, δεν έχετε καμία συμβολή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση, ενθαρρύνοντας τους κοινωνικούς εταίρους να μετάσχουν στο διάλογο, δημιουργεί εκείνο το πλαίσιο, στο οποίο οι κοινωνικοί εταίροι θα μπορέσουν να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, να ανταλλάξουν απόψεις και να βρουν την κοινή συνισταμένη, που συμφέρει τους ίδιους και τον τόπο.

ΒΛΑΧΟΣ: Να σας ρωτήσω εάν φταίνε τα ΜΜΕ με το γεγονός ότι τρεις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό στα Κύθηρα δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Το καμπαναριό κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των τουριστών, τα σπίτια είναι μισογκρεμισμένα οι δρόμοι είναι μισοχαλασμένοι. Κανείς δεν έχει πάει να φτιάξει το νησί, επί τρεις μήνες. Φταίνε τα ΜΜΕ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Συγχέετε δύο πράγματα που δεν έχουν σχέση το ένα με το άλλο. Θα μου επιτρέψετε να ενημερωθώ και να σας απαντήσω.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Μια διευκρίνιση θα ήθελα μόνο. Με την ανάλυση που κάνατε θα πρέπει να θεωρήσουμε διόλου τυχαία την επίθεση κατά ΜΜΕ από τους κυρίους Παυλόπουλο και Ρουσόπουλο. Μιλάω για τους δύο υπουργούς που τοποθετήθηκαν το Σαββατοκύριακο πάνω σε δύο διαφορετικά.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι υπουργοί έκαναν συγκεκριμένες επισημάνσεις, οι οποίες και ισχύουν στο ακέραιο.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός στη Συνδιάσκεψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέφερε επί λέξει, πως οργανωμένα συμφέροντα προσπαθούν να εκβιάσουν την κυβέρνηση. Χθες, ο κ. Ρουσόπουλος από το Αγρίνιο έκανε λόγο για λυσσαλέα επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Δεν θέλω να μου σχολιάσετε τη δήλωση του Πρωθυπουργού, θέλω όμως να μου πείτε ποια ΜΜΕ εννοούσε ο υπουργός Τύπου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Πρέπει να ενημερωθούμε ποια είναι αυτά τα ΜΜΕ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Κακαλής έχει το λόγο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η κυβέρνηση δεν καταδικάζει τον προπηλακισμό της δημοσιογράφου από σεκιουριτάδες στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο με αποτέλεσμα τώρα η συνάδελφος να χαροπαλεύει; Καμία καταδίκη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η χρήση βίας πολύ περισσότερο όταν στρέφεται εναντίον δημοσιογράφων, οι οποίοι εκτελούν το καθήκον τους, είναι καταδικαστέα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Όμως, το λέτε καθυστερημένα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχετε δίκιο. Εάν δεν με απατά η μνήμη μου, έκανε δήλωση ο κ. Σιούφας. Θα μου επιτρέψετε να ανατρέξω και να σας το επιβεβαιώσω αργότερα.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Επανερχόμενος στο θέμα του κ. Φλωρίδη, ήθελα να ρωτήσω: Ο κ. Φλωρίδης εξέφρασε τις απόψεις του, δεν σας ζητώ να τις ξανασχολιάσετε, αλλά η κυβέρνηση θεωρεί ότι το υπάρχον πλαίσιο είναι επαρκές και ικανοποιητικό για να αντιμετωπίσει την ανεργία και τα συναφή προβλήματα στο χώρο της εργασίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ποιο υπάρχον πλαίσιο; Τι εννοείτε;

ΦΟΥΡΛΗΣ: Ο κ. Φλωρίδης έκανε προτάσεις για αλλαγή του πλαισίου. Εισηγήθηκε ένα σκανδιναβικό μοντέλο ή κάποια κομμάτια από αυτό. Η κυβέρνηση έχει λειτουργήσει με ένα πλαίσιο στην Ελλάδα, το οποίο προφανώς ισχύει για τις εργασιακές σχέσεις και έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας. Το θεωρεί επαρκές αυτό το πλαίσιο που υπάρχει σήμερα η κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουμε πει επανειλημμένως ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε ορισμένες μεταρρυθμίσεις, όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις που έχουν ολοκληρωθεί. Πιστεύουμε ότι με αυτές τις αλλαγές που έγιναν και που εφαρμόζονται βήμα-βήμα και αποτελεσματικά -θα χρησιμοποιήσω την έκφραση που ορισμένοι από εσάς, για την οποία με κατακρίνατε- θα ωφεληθούν όλοι σε βάθος χρόνου. Και δεν εννοώ ότι θα χρειαστεί να περιμένει κάποιος πολύ καιρό για να δει τα αποτελέσματα, αλλά εννοώ ότι οι εν λόγω αλλαγές θα εξασφαλίσουν σε διάρκεια χρόνου καλύτερους όρους δουλειάς, καλύτερους όρους απασχόλησης, περισσότερες θέσεις εργασίας σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομία. Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό είναι που η σημερινή κυβέρνηση, με όλα τα μέτρα τα οποία λαμβάνει και με όλες τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες εφαρμόζει, θέλει να πετύχει. Και είναι σίγουρη ότι θα το πετύχει.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Το πρώτο μου ερώτημα αφορά στη μεταρρύθμιση των ΔΕΚΟ, μια και αναφέρεστε στις μεταρρυθμίσεις. Ήθελα να ρωτήσω εάν μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε, έχει υποβληθεί από μια έστω διοίκηση ΔΕΚΟ από αυτές που χαρακτηρίζονται ζημιογόνες, πρόταση για αλλαγή του κανονισμού προσωπικού;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες, οι οποίες θα τηρηθούν. Αυτό σας το έχουν πει και οι αρμόδιοι υπουργοί, το επαναλαμβάνω κι εγώ για μια ακόμη φορά. Όλα όσα προβλέπονται στο νόμο θα τηρηθούν. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, εντός του οποίου θα γίνουν όσα προβλέπονται από το νόμο.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Μέχρι τώρα, όπως ξέρουμε από το ρεπορτάζ δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση για αλλαγή κανονισμού προσωπικού. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει τέτοια πρόταση, υποθέτω ότι οι κανονισμοί προσωπικού, θα μείνουν ως έχουν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να απαντήσω σε υποθετικές ερωτήσεις.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν στο πλαίσιο της αλλαγής των κανονισμών στις ΔΕΚΟ η κυβέρνηση ενθαρρύνει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και το διευθυντικό δικαίωμα στις μεταθέσεις και τα επιδόματα, όπως φαίνεται από τις συμβάσεις που υπέγραψαν στο Προαστιακό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι συμβάσεις που έχει υπογράψει από την ίδρυσή της η εταιρεία «Προαστιακός Α.Ε.» με το προσωπικό της (υπάλληλοι σταθμών, υπάλληλοι γραφείων, διοικητικό προσωπικό ή προσωπικό συρμών) είναι ατομικές συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Οι εν λόγω συμβάσεις εργασίας έχουν συνταχθεί από την ίδρυση της εταιρείας «Προαστιακός Α.Ε.» τον Απρίλιο του 2003 και περιέχουν τους ίδιους κύριους όρους μέχρι και σήμερα.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Έχω να κάνω δύο ερωτήσεις. Η πρώτη, έχει να κάνει με την κοινή εμφάνιση του κ. Καραμανλή με τον κ. Βουλγαράκη. Ρωτά, εάν για την κυβέρνηση αποτελεί αυτό ένα είδος πολιτική στήριξη ως προς τον κ. Βουλγαράκη και όσα άκουσε τις τελευταίες ημέρες. Και η δεύτερη, εάν γνωρίζετε τι έγινε τελικά με τους φοιτητές που εξύβριζαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκδιώχθηκαν, διαγράφησαν τελικά από τη ΔΑΠ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όσον αφορά την πρώτη ερώτησή σας, είναι απολύτως φυσικό να συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το Σάββατο, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο υπουργός Πολιτισμού. Η συγκεκριμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργού Πολιτισμού. Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα: Ισχύουν όσα έχει πει έως τώρα η κυβέρνηση.

ΜΑΝΗ: Η ελληνική κυβέρνηση παίρνει μηνύματα από την υποχώρηση της γαλλικής κυβέρνησης στο θέμα του συμβολαίου πρώτης απασχόλησης των νέων. Μηνύματα ως προς τις δικές της μεταρρυθμίσεις. Δηλαδή, μέχρι πού μπορεί να το φθάσει. Γιατί, είδατε νομίζω αυτό που έγινε στη Γαλλία.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό που γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο έχει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

ΜΑΝΗ: Είπατε ότι δεν απαντάτε σε υποθετικές ερωτήσεις. Αλλά, δεν μας προκύπτει καμία ΔΕΚΟ που να προχωρείτε σε εφαρμογή του κανονισμού προσωπικού.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επαναλαμβάνω: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υποστηρίζουν στη μεγάλη τους πλειοψηφία τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Έχετε να μας πείτε, εάν υπάρχει ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός το Σάββατο να επισκεφθεί το Νομό Ημαθίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι. Δεν έχω να σας ανακοινώσω κάτι σχετικά με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού. Όταν υπάρξει κάτι θα το μάθετε εγκαίρως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιας και μιλήσατε προηγουμένως για τις ΔΕΚΟ, την περασμένη Πέμπτη έγινε μια στάση εργασίας στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας. Θα το έχετε υπόψη σας, φαντάζομαι.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι. Δεν το γνωρίζω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η διοίκηση της εταιρείας προσέφυγε στα δικαστήρια να κηρυχθεί αυτή η στάση παράνομη και καταχρηστική, όπως γίνεται συνήθως. Παράλληλα, όμως, ζήτησε την προσωποκράτηση των συνδικαλιστών και επιβολή αποζημίωσης 5.000 ευρώ -αν θυμάμαι καλά- ως διαφυγόντα κέρδη από το Σωματείο. Θεωρείτε ότι αυτό εμπίπτει μέσα στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, της νέας λογικής; Είναι μια κίνηση της διοίκησης της εταιρείας για προσωποκράτηση των συνδικαλιστών και αποζημίωση 5.000 ευρώ που πρώτη φορά ακούω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 10 April 2006 - 15:05:10 UTC