Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 06-05-23

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 23 Μαΐου 2006

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΒΛΑΧΟΣ: Τι έχετε να μας πείτε για το συμβάν στο Αιγαίο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή τη στιγμή, οι πληροφορίες που έχω είναι λίγες. Ενημερώθηκα, πριν από λίγο, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι είχαμε μια πρόσκρουση, ένα συμβάν μεταξύ ενός ελληνικού και ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους στην περιοχή νότια της Καρπάθου. Αυτή τη στιγμή συλλέγονται πληροφορίες. Εκείνο που έχω να σας πω είναι ότι τα ελληνικά μέσα διάσωσης, SUPER PUMA και πλωτά μέσα βρίσκονται, αυτή τη στιγμή, καθ` οδόν προς το σημείο όπου έγινε το συμβάν, νοτίως της Καρπάθου.

ΒΛΑΧΟΣ: Είναι συμβάν ή είναι είσοδος τουρκικού στον ελληνικό εναέριο χώρο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Από τις πρώτες πληροφορίες που έχω -και υπογραμμίζω ότι το λέω με μεγάλη επιφύλαξη- γινόταν, προφανώς, μια προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους.

ΒΛΑΧΟΣ: Άρα, έχουμε εισβολή@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ πολύ.

ΒΛΑΧΟΣ: Και εγώ ρωτώ, έχουμε εισβολή και αναχαίτιση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πάνω από το Αιγαίο γίνεται αυτό, που αποκαλούμε στην τεχνική γλώσσα «εμπλοκές».

ΒΛΑΧΟΣ: Γιατί εισβάλουν στον ελληνικό χώρο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ. Αυτή τη στιγμή, έχω λίγες πληροφορίες τις οποίες και σας μεταφέρω. Από εδώ και πέρα, για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ να απευθυνθείτε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΒΛΑΧΟΣ: Για να γίνει αναχαίτιση, σημαίνει ότι υπάρχει εισβολή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα κάνουμε, αυτή τη στιγμή, πλήρη ανάλυση για την κατάσταση στο Αιγαίο. Εγώ σας μεταφέρω τα πρώτα στοιχεία, όπως μου δόθηκαν πριν από λίγα μόλις λεπτά, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΒΛΑΧΟΣ: Υποβαθμίζετε, όμως, το γεγονός.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Καθόλου δεν το υποβαθμίζω.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Μάθαμε εάν σώθηκαν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω πληροφορίες επί του παρόντος. Αυτή τη στιγμή δεν έχει πρωταρχική σημασία πώς χαρακτηρίζουμε τεχνικά ό,τι συνέβη. Είναι ένα πραγματικό γεγονός, το οποίο είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Στα διεθνή ύδατα έγινε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είμαι σε θέση, αυτή τη στιγμή, να σας πω περισσότερες πληροφορίες.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τους τύπους των αεροσκαφών τους ξέρετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εάν είμαι σωστά πληροφορημένος είναι F-16, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τις οποίες μεταφέρω με μεγάλη επιφύλαξη. Μόλις υπάρξει πλήρης συλλογή των πληροφοριών που απαιτούνται, βεβαίως και θα σας δοθούν. Καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας θα είμαι στη διάθεσή σας, πέρα από τις πληροφορίες που θα έχετε εσείς ή οι συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το αρμόδιο υπουργείο.

ΒΛΑΧΟΣ: Θα επιστρέψει ο κ. Καραμανλής από το Παρίσι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ.

ΒΛΑΧΟΣ: Ρωτώ, υπάρχει τέτοια σκέψη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, καμία τέτοια σκέψη.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Έχει ενημερωθεί ο κ. Καραμανλής;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ ενημερώθηκα πριν από λίγα λεπτά. Ο Πρωθυπουργός τηρείται ενήμερος.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών; Έχουν δοθεί εξηγήσεις ή πρόκειται να γίνει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είμαι σε θέση να υπεισέλθω σε τέτοια ειδικά θέματα, τα οποία δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή. Όπως είδατε, καθυστέρησα λίγα λεπτά να προσέλθω για το briefing, προκειμένου να συλλέξω εκείνες τις αρχικές πληροφορίες, τις οποίες φαντάζομαι ότι θα θέλατε να έχετε.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Υπό το φως και αυτής της εξέλιξης, αλλά και της κατάστασης στην τουρκική οικονομία, στην τουρκική εσωτερική τάξη, το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση εξακολουθεί να πιστεύει ότι η εξαγορά της τουρκικής τράπεζας από την Εθνική ήταν μια σώφρων κίνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μη συγχέουμε πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση το ένα με το άλλο. Δεν πρόκειται να σχολιάσω τις πρωτοβουλίες επιχειρήσεων που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σχετικά με το θόρυβο που γίνεται γύρω από την υποψηφιότητα της κ. Καραχασάν, θεωρείτε ότι όλος αυτός ο θόρυβος βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα και ότι με αυτό τον τρόπο ορίζονται ξένες δυνάμεις ως επιδιαιτητές στα δικά μας θέματα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο,τι είχα να πω γι` αυτό το θέμα, το έχω πει στο press-room. Το θέμα έχει εξαντληθεί.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν έχει εξαντληθεί πολιτικά, γιατί η υποψηφιότητα της κ. Καραχασάν δημιουργεί ένα θόρυβο και με τις επιστολές που στέλνει ο κ. Ιλχάν δημιουργείται ένας άλλος θόρυβος.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επί όλων αυτών των θεμάτων έδωσα αναλυτικές απαντήσεις τις τελευταίες ημέρες στο press-room.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εγώ ρωτώ, εάν βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από την κ. Καραχασάν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

ΒΛΑΧΟΣ: Ποιο είναι το σχόλιο της κυβέρνησης στην προτροπή του επιτετραμμένου των ΗΠΑ στην Αθήνα ότι επιτέλους η Ελλάδα πρέπει να αφήσει την ουδετερότητά της και να πάρει μια θέση στο θέμα του Ιράν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα του Ιράν έχει εκφραστεί επανειλημμένως, με απόλυτη σαφήνεια, από την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η θέση αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας. Προσβλέπει στη διατήρηση ενός κλίματος ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μέσα στην οποία ζούμε. Η θέση αυτή εξακολουθεί να έχει απόλυτη ισχύ.

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: Ήθελα να ρωτήσω, καταρχήν εάν έχει οριστικοποιηθεί η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στη Λάρισα και δεύτερον, πριν από λίγο ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε μεγάλα θέματα, όπως η παιδεία δεν επιδιώκει τη συναίνεση και τη σύνθεση απόψεων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να σας ανακοινώσω τίποτα σχετικά με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, ειδάλλως θα το είχα κάνει. Όσον αφορά το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφερθήκατε: Με δική του απόφαση ο κ. Παπανδρέου αρνείται κάθε αλλαγή και κάθε μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Δική του επιλογή είναι να επενδύσει στην πόλωση και την οξύτητα. Δική του πρωτοβουλία είναι να ακολουθήσει το δρόμο του ανεύθυνου λαϊκισμού. Η σημερινή επίκληση της συναίνεσης είναι απόδειξη απύθμενης υποκρισίας, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν ο κ. Παπανδρέου φέρει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που παρέλαβε η Νέα Διακυβέρνηση στο χώρο της παιδείας, αφού ο ίδιος διετέλεσε, επί σειρά ετών, υπουργός Παιδείας.

ΒΛΑΧΟΣ: Χθες, δεν ακούσατε τον κ. Καραμανλή που είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο ότι «δεν θέλουμε πόλωση»; Σήμερα πολώνετε τα πράγματα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα κ. Βλάχο.

ΒΛΑΧΟΣ: Ναι, αλλά είστε εκτός γραμμής του Πρωθυπουργού.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τα σχόλιά σας μπορείτε να τα κάνετε εκεί όπου εργάζεστε.

ΒΛΑΧΟΣ: Έχετε θέση για το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί αυτή τη συναίνεση, ενώ εσείς τώρα μας λέτε ότι δεν θέλετε αυτή τη συναίνεση και επιρρίπτετε ευθύνες στον κ. Παπανδρέου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς δεν καταλάβατε τι είπα, γεγονός που με εκπλήσσει.

ΒΛΑΧΟΣ: Για ποιο λόγο; Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί, ενώ σας λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συναίνεση, εσείς λέτε όχι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Παπανδρέου δεν θέλει συναίνεση.

ΒΛΑΧΟΣ: Τώρα, εάν το έχει μετανιώσει, θα του δώσετε συναίνεση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση έχει καλέσει όλα τα κόμματα, που εκπροσωπούνται στη Βουλή, μεταξύ των οποίων βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ, να μετάσχουν στο διάλογο για την παιδεία. Το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από το διάλογο για την παιδεία, την επόμενη ημέρα που έγιναν δεκτές οι προτάσεις του.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Είπατε ότι δεν σχολιάζετε τις κινήσεις επιχειρήσεων που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ωστόσο και ο κ. Αλογοσκούφης και το ΠΑΣΟΚ έχουν συμφωνήσει και έχουν πολιτικά καλύψει την κίνηση, της διορισμένης διοίκηση αυτής της Εθνικής, για την εξαγορά της τουρκικής Τράπεζας, βάζοντας σε κίνδυνο και τα συμφέροντα των ταμείων και τα συμφέροντα των αποταμιευτών. Πώς λέτε ότι δεν σχολιάζετε κινήσεις, όταν έχει ήδη πολιτικά στηρίξει αυτή την κίνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Από πού προκύπτει αυτό;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με τις δηλώσεις κάλυψης που έχει κάνει μέχρι τώρα ο κ. Αλογοσκούφης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Αλογοσκούφης δεν έχει πει τίποτα από όλα αυτά που μόλις είπατε εσείς.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Έχει συμφωνήσει με την εξαγορά της τουρκικής Τράπεζας από την Εθνική.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες, τις οποίες αναλαμβάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις γενικά προς τις γειτονικές χώρες. Διότι η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων εκεί -το είπα άλλωστε κι εγώ χθες, προφανώς το έχετε ξεχάσει- οι επενδύσεις που πραγματοποιούν οι ελληνικές επιχειρήσεις στις γειτονικές χώρες, συμβάλλουν, μεταξύ των άλλων, στη διατήρηση και την εμπέδωση της σταθερότητας σε αυτές τις περιοχές.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Ο κ. Αλογοσκούφης είπε χθες ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα εάν βγουν τα ταμεία από την Εθνική και στη θέση τους μπει κάποιος άλλος επενδυτής. Όλοι μιλούν για τη Citibank. Διερωτώμαι, γιατί η κυβέρνηση δεν βλέπει πρόβλημα στην μείωση της οικονομικής θέσης των ταμείων πάνω στην οποία στηρίζονται και οι ασφαλισμένοι για το μέλλον τους

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκείνο το οποίο είπε ο κ. Αλογοσκούφης χθες και προχθές και πριν από πολλές ημέρες -και το επαναλαμβάνω κι εγώ σήμερα- είναι ότι τα ταμεία θα κάνουν ό,τι προβλέπει ο νόμος και ό,τι επιτάσσει το συμφέρον των ασφαλισμένων.

ΒΛΑΧΟΣ: Θεωρεί η κυβέρνηση ότι, αυτή τη στιγμή, το ελληνικό χρηματιστήριο δέχεται επίθεση κερδοσκόπων με δεδομένο ότι τα πρώτα δέκα λεπτά συνεδρίασης ανέβηκε 2%, και στα επόμενα δέκα λεπτά είχε μειωθεί κατά 4%, δηλαδή διαφορά 6% και αυτή τη στιγμή ανεβοκατεβαίνει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η σημερινή κυβέρνηση, κατά παγία παράδοση, δεν σχολιάζει ποτέ τις εξελίξεις του δείκτη του χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Μπορεί, όμως, η κυβέρνηση να σχολιάσει κάποιες πολιτικές δηλώσεις που γίνονται για την επιχειρηματική αυτή πρωτοβουλία και να αξιολογήσει εάν έχουν συνέπειες στην πορεία του χρηματιστηρίου και στην τιμή της μετοχής της Εθνικής, γιατί εδώ βλέπουμε ότι γίνονται κάποιες πολιτικές δηλώσεις, οι οποίες δημιουργούν ένας κλίμα, ως προς τις κινήσεις που κάνουν οι επενδυτές και αυτό έχει επίπτωση στο χρηματιστήριο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο, να κάνω κανένα απολύτως σχόλιο, το οποίο αφορά τη λειτουργία, τις εξελίξεις ή τις κινήσεις του χρηματιστηρίου.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Για τις πολιτικές δηλώσεις όμως που επηρεάζουν@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω σε ποιες πολιτικές δηλώσεις αναφέρεστε. Εγώ γνωρίζω την πολιτική δήλωση, την οποία κάνει κεντρικά η κυβέρνηση δι` εμού.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Υπάρχουν κάποιες δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που μιλούν για τον κίνδυνο υφαρπαγής του ελέγχου της Εθνικής από κάποιες άλλες Τράπεζες του εξωτερικού. Επ` αυτού, εσείς τι απαντάτε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα μόλις προ ολίγου. Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει, σε καμία περίπτωση, πρωτοβουλίες επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θεωρείτε ότι κάποια στελέχη εκατέρωθεν ή από την αξιωματική αντιπολίτευση κινδυνολογούν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να κάνω κανένα σχόλιο πέρα από τα σχόλια που έκανα ήδη.

ΒΛΑΧΟΣ: Δεν ενδιαφέρεται η κυβέρνηση αν αλλάξει χέρια η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ό,τι είχα να πω για το συγκεκριμένο θέμα, το είπα.

ΒΛΑΧΟΣ: Μα είναι συγκεκριμένο το ερώτημά μου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και σας απάντησα και εγώ προηγουμένως, πολύ συγκεκριμένα. Η δήλωση που έκανα καλύπτει όλες τις ερωτήσεις που έγιναν και αυτές που πιθανώς θα γίνουν. Με οποιονδήποτε τρόπο κι αν γίνουν.

ΒΛΑΧΟΣ: Άρα, η Εθνική ως ιδιωτική εταιρεία, μπορεί να αλλάξει χέρια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα: Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει σε καμία περίπτωση τις πρωτοβουλίες, τις εξελίξεις οι οποίες γίνονται μέσα σε μια επιχείρηση που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

ΒΛΑΧΟΣ: Αυτό έγινε κατανοητό. Άρα λοιπόν με αυτό τον τρόπο λέτε ότι ο κ. Αράπογλου@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κύριε Βλάχο, τα σχόλια, τα συμπεράσματά σας@

ΒΛΑΧΟΣ: Δεν είναι σχόλιο. Ερώτηση είναι: Μπορεί ο κ. Αράπογλου να επιλέξει ανάλογα με το συμφέρον των μετόχων, να δώσει την Εθνική Τράπεζα σε άλλη ιδιοκτησία. Αυτό θέλω να ρωτήσω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τα σχόλια, τα συμπεράσματα, οι αναλύσεις@

ΒΛΑΧΟΣ: Ερώτηση είναι κύριε Εκπρόσωπε. Δημοσιογράφος ήσασταν. Μπορείτε να ξεχωρίσετε την ερώτηση από την ανάλυση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είμαι Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δεν είμαι δημοσιογράφος.

ΒΛΑΧΟΣ: Ήσασταν δημοσιογράφος και μπορείτε να ξεχωρίσετε την ερώτηση από τη θέση. Ερώτηση είναι λοιπόν: Με αυτόν τον ουδέτερο τρόπο, αφήνετε το δικαίωμα στον κ. Αράπογλου να κρίνει αν μπορεί να δώσει τη διοίκηση της Εθνικής σε άλλα χέρια, αυτό μας λέτε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και σας απαντώ. Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει με κανέναν τρόπο πρωτοβουλίες και κινήσεις οι οποίες γίνονται από μια επιχειρήσεις που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Τελικά κύριε Εκπρόσωπε, ποιο είναι το κόστος της Eurovision;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς δεν ήσασταν εδώ χθες. Σας παραπέμπω λοιπόν στις χθεσινές μου απαντήσεις. Εντός των προσεχών ημερών, θα μιλήσει γι` αυτά ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλος.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση πιστεύει ότι με την αύξηση των προστίμων στους οδηγούς, θα μειώσει τα τροχαία ατυχήματα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επ` αυτού έκανε, χθες, αναλυτικές δηλώσεις ο Υπουργός Μεταφορών κ. Λιάπης. Έβαλε το συγκεκριμένο θέμα στο πλαίσιο στο οποίο πρέπει να το δει κανείς. Σας παραπέμπω στην ανακοίνωση που λέει ακριβώς τι πρέπει να γίνει. Η εφαρμογή του ΚΟΚ, ο εκσυγχρονισμός του, διάφορα στοιχεία τα οποία ανέφερε, όλα αυτά ασφαλώς@

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και ο διπλασιασμός των προστίμων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να κάνω σχόλια επί ειδικών θεμάτων. Σας είπα, όλα αυτά στόχο έχουν την εξασφάλιση καλύτερης οδικής ασφάλειας και την αποτελεσματική μείωση του φόρου αίματος που πληρώνει η ελληνική κοινωνία κάθε χρόνο στους δρόμους.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει και εισπρακτικά@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Σταματήστε να προσεγγίζετε τα πράγματα έτσι κοντόφθαλμα. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η βελτίωση ποιότητας στη ζωή μας. Δεν γίνονται για να μπούνε μερικές χιλιάδες ευρώ περισσότερα στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα βελτιώσετε και τους δρόμους;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλα γίνονται με πρόγραμμα.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω, πώς θα σχολιάζατε μια πρόταση για τη διαμόρφωση ομοσπονδίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στη FYROM.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Από πού, από ποιόν έγινε αυτή η πρόταση;

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Από τον κ. Παπαθεμελή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζω ποτέ δηλώσεις βουλευτών και μάλιστα ενός βουλευτή, ο οποίος είναι και ανεξάρτητος.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, επειδή επανειλημμένα όμως έχετε καλέσει τον κ. Παπανδρέου, ζητώντας του να πει τι φρονεί για απόψεις που έχει διατυπώσει ο κ. Μάνος, δεν θα έπρεπε και εσείς να πείτε μια άποψη επί του θέματος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Να σας πω: Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα.

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ: Θα ήθελα να επιστρέψουμε στο χώρο της Παιδείας. Χθες μας είπατε ότι στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τους Πρυτάνεις διαπιστώθηκε συναίνεση. Ωστόσο τα Πανεπιστήμια, σήμερα και για κάποιες ημέρες, παραμένουν κλειστά. Άρα@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι υπάρχει ευρεία συναίνεση. Υπάρχει σε πολλά θέματα, σε βασικούς άξονες -δεν έχω τη δήλωση τη χθεσινή εδώ- αν θυμάμαι καλά. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Άλλωστε και μεταξύ των Πρυτάνεων δεν υπάρχει πλήρης ομοφωνία. Σημασία έχει ότι ο διάλογος για την Παιδεία προχωράει.

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ: Ικανοποιήθηκαν κάποια από τα αιτήματά τους;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σημασία έχει ότι ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί -εξ` όσων γνωρίζω άλλωστε την Παρασκευή υπάρχει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία- σε βάθος σε όλα αυτά τα θέματα και έτσι θα σας δοθεί η ευκαιρία να έχετε και από την πλευρά της κυβέρνησης, όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 23 May 2006 - 13:05:10 UTC