Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 06-11-16

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006

Αριθμός Δελτίου: 41242591

Έκδοση 1

Brf1611

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2006

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΚΟΡΑΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο Δικηγορικός Σύλλογος θέτει τρία ζητήματα. Το πρώτο, εγκαλεί την Επιτροπή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ότι δεν ασκεί με επάρκεια το θεσμικό της ρόλο, ότι έχει αφήσει αναπάντητα ή δεν την έχουν απασχολήσει ουσιώδη ζητήματα προσωπικών δεδομένων, τα οποία ξεκινούν από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων μέχρι τις κάμερες στους δρόμους, μέχρι και τα τηλεδικεία. Το δεύτερο, είναι σε ό,τι αφορά τους μισθούς των ανεξάρτητων αρχών τους οποίους κρίνει ότι είναι πάρα πολύ υψηλοί και δημιουργεί δύο κατηγορίες εργαζομένων και αφορά την κυβέρνηση. Και το τρίτο, που επίσης αφορά την κυβέρνηση, έχει να κάνει με διαφωνία του σε ό,τι αφορά τη δημιουργία του Συνταγματικού Δικαστηρίου και το εμπόδιο που επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση στις διεκδικήσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα από τα άλλα δικαστήρια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο.

ΚΟΡΑΗ: Δηλαδή, δεν ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για το τι λέει ένας κορυφαίος...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είπα ότι δεν ενδιαφέρεται η κυβέρνηση. Είπα ότι η κυβέρνηση δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Χθες, ο κ. Ρουσόπουλος μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου να έχουμε μια εικόνα ποια είναι τα έργα που τελικά δεν θα χρηματοδοτηθούν από το Γ΄ Κ.Π.Σ.. Επειδή από το Υπουργείο Οικονομίας επιστρέφεται η παραπομπή, με την έννοια ότι δεν μας δίνεται τελικά ο κατάλογος των έργων., έχετε την καλοσύνη να μας πείτε ποια είναι τελικά τα έργα, τα οποία δεν προχώρησαν και δεν θα χρηματοδοτηθούν από το Γ΄ Κ.Π.Σ.;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν όσα σας είπε χθες ο κ. Ρουσόπουλος. Για τεχνικά θέματα σας παραπέμπω στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Άλλωστε, σχετική δήλωση έκανε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Χρ. Φώλιας, την οποία παρακαλώ να αναγνώσετε. Εκείνο το οποίο θα ήθελα να κρατήσω από τη δήλωση του κ. Φώλια είναι ότι κανένα έργο δεν ακυρώνεται.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Χθες, ήταν η επέτειος των 23 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του κ. Ταλάτ. Εκεί, κατά παράβαση του διεθνούς Δικαίου, παρέστη και ο κ. Γκιούλ, ο οποίος έκανε και σκληρές δηλώσεις, μεταξύ των οποίων ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε λύση του Κυπριακού εάν δεν αναγνωριστεί το ψευδοκράτος του Ταλάτ. Διερωτώμαι, με τέτοιες δηλώσεις είναι δυνατόν να αναμένουμε ότι το Δεκέμβριο θα μπορέσει η Τουρκία να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία εκ των οποίων είναι η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα πω αυτό το οποίο έχουμε επαναλάβει πολλές φορές σε όλα τα επίπεδα. Η Τουρκία έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, συγκεκριμένες συμβατικές υποχρεώσεις, τις οποίες πρέπει να εκπληρώσει στο ακέραιο, προκειμένου να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της διαδρομή.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Αναφέρεται σήμερα στον Τύπο ότι οι Αμερικάνοι διπλωμάτες που βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο διακηρύττουν σε Έλληνες και ξένους διπλωμάτες ότι, προκειμένου να βοηθήσουν την Τουρκία για την ενταξιακή της πορεία, ο κ. Ερντογάν είναι έτοιμος να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Έχετε τέτοια πληροφόρηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω καμία τέτοια πληροφόρηση. Σας επαναλαμβάνω ότι η Τουρκία έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των 25 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι των εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ένωσης κρατών δηλαδή, στην οποία η Τουρκία έχει κάνει αίτηση, ώστε να γίνει πλήρες μέλος. Προκειμένου η Τουρκία να γίνει πλήρες μέλος, προκειμένου να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, πρέπει η Τουρκία να εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, ξέρω ότι δεν σχολιάζετε δημοσκοπήσεις. Όμως, επειδή η χθεσινή δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στον ALPHA μπορεί να σας έκανε λίγο πιο χαρούμενος, δεν ξέρω εάν θέλετε να τη σχολιάσετε, αφού παρουσιάζει τη Νέα Δημοκρατία να έχει διαφορά από το ΠΑΣΟΚ τριών ποσοστιαίων μονάδων και τον Πρωθυπουργό 18 ολόκληρες μονάδες...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η κ. Μπακογιάννη χθες έδωσε μια δέσμη προτάσεων σε ό,τι αφορά στο θέμα των συμβασιούχων στον Πρωθυπουργό. Ισχύει αυτό και τι περιλαμβάνουν αυτές οι προτάσεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω να υπάρχει τέτοια πρόταση. Για όλα τα θέματα των συμβασιούχων έχει απαντήσει διεξοδικά και με πολύ κατατοπιστικό τρόπο, όπως γνωρίζετε, προχθές στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Όσα είπε εκεί ο Υπουργός ισχύουν στο ακέραιο.

ΒΑΓΙΑΝΟΣ: Ο Πρωθυπουργός αύριο θα παραβρεθεί στη Βουλή στη συγκεκριμένη συζήτηση που έχει ζητήσει η κ. Παπαρήγα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μάλιστα. Νομίζω ότι ήδη έχει γίνει η σχετική ανακοίνωση, όπως επιβάλλει η κοινοβουλευτική τάξη από τη Βουλή.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Σήμερα το πρωί, είχαμε ένα συμβάν στη Ρηγίλλης. Αστυνομικοί επιχείρησαν την κατάληψή της. Θέλω να κάνετε ένα σχόλιο για το συγκεκριμένο και θέλω να ρωτήσω πραγματικά την εκτίμηση της κυβέρνησης. Εάν πιστεύει ότι η στάση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των αιτημάτων των αστυνομικών (δεν ακούγεται) παραίτησης, ενθαρρύνει τέτοιου είδους λογικές.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλα αυτά τα θέματα έχουν συζητηθεί τις προηγούμενες ημέρες, εξαντλητικά θα έλεγα. Όπως γνωρίζετε, έχετε ενημερωθεί για τις συνεννοήσεις που έγιναν την περασμένη Παρασκευή μεταξύ του κ. Αλογοσκούφη και του κ. Πολύδωρα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Για το συγκεκριμένο συμβάν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έγιναν ανακοινώσεις από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ήταν και ο κ. Πολύδωρας μαζί τους;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μετά την ψήφιση της οδηγίας Μπολκενσταϊν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η κυβέρνηση θα θελήσει και πώς να εμποδίσει μια επιχείρηση που θα εμφανίζει έδρα τη Βουλγαρία ή τη Ρουμανία να φέρνει εργαζόμενους στη χώρα μας, είτε με αποδοχές των χωρών αυτών, είτε βαφτίζοντάς τους ελεύθερους επαγγελματίες ή αυταπασχολούμενους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι το περιεχόμενο της ερώτησής σας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Λέω ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για να πιεστούν προς τα κάτω τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα μέσω αυτής της οδηγίας. Επειδή μερικά πράγματα παραμένουν ασαφή, η βούληση της κυβέρνησης ποια είναι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν νομίζω ότι αποδίδετε στις πραγματικές του διαστάσεις το κείμενο που ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εν πάση περιπτώσει, η ελληνική κυβέρνηση, όπως γνωρίζετε, ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που έχει η χώρα μας ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δηλαδή θα εφαρμόσει πλήρως την οδηγία, αυτό λέτε. Εκεί ρίχνει το βάρος και όχι ότι θα υπερασπιστείτε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Ελλάδα όπως γνωρίζετε είναι από το 1981 πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει λοιπόν υποχρέωση ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εφαρμόζει ό,τι είναι δεσμευτικό για τα κράτη  μέλη της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η οδηγία λέει σαφώς ότι δεν επιτρέπεται στα κράτη  μέλη να θέσουν περιορισμούς στους παρέχοντες υπηρεσίες, τους επαγγελματίες που θα έρθουν, παρά μόνο για λόγους δημόσιας τάξης, ασφάλειας ή προστασίας του περιβάλλοντος. Δεν μιλάει πουθενά για ... .

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τα ειδικά θέματα τα οποία περιέχονται στο συγκεκριμένο κείμενο, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορώ να τα γνωρίζω. Παρακαλώ, λοιπόν, να απευθυνθείτε στο αρμόδιο Υπουργείο. Σας έκανα μια γενική τοποθέτηση όσον αφορά στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει κάθε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, έχετε πει τις θέσεις σας για τους συμβασιούχους, αλλά υπάρχει στο προσκήνιο μια νουνεχής πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ. Μάλιστα, η ΚΕΔΚΕ προσδιορίζει ότι αφορά γύρω στα 10.000 άτομα που έχουν επαρκή χρόνο και έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τη δουλειά που κάνουν και βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Μήπως τουλάχιστον θα μπορούσε να κοιτάξει με κάποια καλή διάθεση αυτή την πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έκανε πάρα πολύ λεπτομερείς αναφορές, όπως σας είπα, προχθές ο κ. Παυλόπουλος. Αναφέρθηκε σε αυτή την αίθουσα χθες, επίσης, πολύ λεπτομερειακά και διεξοδικά ο κ. Ρουσόπουλος. Προφανώς, όπως είπε και χθες ο κ. Ρουσόπουλος, δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι αυτό το θέμα έχει λυθεί εδώ και δυο χρόνια.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Έχει λυθεί κατά ατυχή τρόπο, προφανώς και από αστοχίες του πολιτικού συστήματος. Προσφέρει μια διέξοδο, ένα φως στο τούνελ η πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχετε το δικαίωμα να κάνετε τις κρίσεις που επιλέγετε. Σας είπα τη θέση της κυβέρνησης για την οποία άλλωστε με ρωτήσατε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δυο ερωτήσεις θα ήθελα να κάνω, αλλά για ένα θέμα. Σε σχέση με τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστών της Αστυνομίας έξω από τη Ρηγίλλης. Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι κατακριτέα αυτή η συμπεριφορά και εάν θεωρεί ότι αυτή τη συμπεριφορά την υποδαύλισε και την πυροδότησε με τη στάση του ο ίδιος ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης ο κ. Πολύδωρας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μα τι είναι αυτά που λέτε;

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Μία ερώτηση κάνω. Δεν θεωρείτε ότι είναι υπεύθυνος ο κ. Πολύδωρας, ο οποίος στην ουσία, νομίζω ότι ο ίδιος βγήκε μπροστάρης, αν μου επιτρέπεται αυτή η έκφραση...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μόλις απάντησα.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Χθες στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών και σήμερα στις εφημερίδες καταγράφεται η άρνηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να παραλάβει εξοπλισμό από τη Γερμανία, είτε αυτά είναι υποβρύχια, είτε αυτά είναι άρματα. Εξοπλισμό με προβλήματα. Επειδή σε ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η κίνηση του κ. Μεϊμαράκη γίνεται κατ΄ εντολήν του Πρωθυπουργού. Γι΄ αυτό θέτω το ερώτημα σε εσάς εάν γνωρίζετε εάν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες και σε ποια κατεύθυνση είναι αυτές.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θυμίζω ότι πρόκειται για παραγγελίες που είχαν γίνει και συμβάσεις που είχαν συναφθεί, και στις δυο περιπτώσεις, από την προηγούμενη κυβέρνηση. Και πολύ ορθά η σημερινή κυβέρνηση ελέγχει  όπως έχει καθήκον  την πλήρη εκπλήρωση των όρων των σχετικών συμβάσεων. Πρόκειται για δυο διαφορετικά θέματα. Αφενός μεν, το θέμα  όπως είπατε  του υποβρυχίου, όπου, όπως με ενημέρωσαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπήρξε μια διαπραγμάτευση η οποία δεν κατέληξε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατά συνέπεια ισχύει η θέση που έχει εκφράσει η κυβέρνηση: Ότι δεν θα παραληφθεί το υποβρύχιο, εάν δεν ικανοποιηθούν οι υπηρεσιακές και τεχνικές προδιαγραφές του υποβρυχίου όπως προβλέπει η σύμβαση. Και το δεύτερο θέμα, είναι το θέμα που αφορά στα άρματα μάχης. Εκεί δεν τίθεται  όπως με ενημέρωσαν πάλι  θέμα παράδοσης τώρα, είναι σε πρώιμο στάδιο η υπόθεση. Γίνανε και γίνονται δοκιμές, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

ΜΑΝΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, από την δημοσκόπηση της MRB προκύπτει ότι οι πολίτες  ναι μεν, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας  εμπιστεύονται λιγότερο τη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Έχει χτυπήσει καμπανάκι στην κυβέρνηση ότι πρέπει να ξαναδεί την κοινωνική της πολιτική; Το ρωτάω γιατί προχθές ο Πρωθυπουργός σε μια πολύ σύντομη, 10λεπτη ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε έξι φορές στους όρους κοινωνική πολιτική, κοινωνική συνοχή και κοινωνικό κράτος.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για τη σφυγμομέτρηση, όπως σας είπα.

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Χθες είχα ρωτήσει τον κ. Ρουσόπουλο και μου απάντησε ότι η κυβέρνηση ξεκάθαρα, ρητά και κατηγορηματικά, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Και μάλιστα, αυτή η ρητή και κατηγορηματική δήλωση, ουσιαστικά παραπέμπει στην πρόθεση της κυβέρνησης να σταματήσει και να αλλάξει αυτή την αντίληψη που θέλει να χρησιμοποιείται η σύμβαση ως προθάλαμος για μια θέση στο Δημόσιο. Θα ήθελα να μου πείτε εκτιμάτε ότι η μοριοδότηση του 50% στους συμβασιούχους αλλάζει αυτή την αντίληψη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις σχετικά με τη μοριοδότηση. Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν. Όποιος ενδιαφέρεται δεν έχει παρά να ακολουθήσει τις διατάξεις τις οποίες προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Θέλω να πω όμως ότι αυτό δεν δημιουργεί στους συμβασιούχους μία αίσθηση ότι εάν επιμείνουν, εάν συνεχίσουν...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα λίγο πριν έρθετε. Ισχύουν όσα έχει πει ο κ. Παυλόπουλος...

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Μια εκτίμησή σας θέλω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και σας είπα. Δεν πρέπει να δημιουργείται τέτοια εντύπωση. Το θέμα έχει ρυθμιστεί νομοθετικά εδώ και δυο χρόνια. Δεν είναι κάτι το οποίο έγινε σήμερα, χθες και προχθές. Έχει γίνει πριν από δυο χρόνια με ξεκάθαρες ρυθμίσεις.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η αυριανή παρουσία του Πρωθυπουργού στη Βουλή έχει να κάνει με το περιεχόμενο της ερώτησης της κ. Παπαρήγα ή με το ότι την έκανε η κ. Παπαρήγα; Το ρωτάω αυτό γιατί στο παρελθόν έχει κάνει άλλες ερωτήσεις ο κ. Αλαβάνος και ο Πρωθυπουργός δεν έχει παραστεί και δεν έχει απαντήσει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Νομίζω ότι συνδέετε πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση το ένα με το άλλο.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 16 November 2006 - 14:44:03 UTC