Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 07-01-11

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007

Αριθμός Δελτίου: 51073206

Έκδοση 1

brf1101

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2007

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, αύριο στις 10 το πρωί, θα έχει συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, τι γνώμη έχει ο Πρωθυπουργός για αυτή την καταστροφή που λέγεται «Προκόπης Παυλόπουλος»; Έκανε το νόμο για το βασικό μέτοχο, παγίδευσε και εσάς. Έκανε το νόμο για τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων, τα επέστρεψε πίσω το ΣτΕ. Τώρα, έκανε το προσχέδιο νόμου για τον τρόπο εκλογής των οργάνων της ΚΕΔΚΕ, το επέστρεψε το ΣτΕ. Τρία αιχμιακά γεγονότα τα οποία τελικά έχουν αποδειχθεί αντισυνταγματικά, μη αρμόζοντα με τις κείμενες διατάξεις.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σας βρίσκω αδιάβαστο. Μόλις πρόσφατα, σας θυμίζω, ότι ο νόμος για το βασικό μέτοχο κρίθηκε συνταγματικότατος από το ΣτΕ, ενώ αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παυλόπουλος είναι υπουργός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όχι του ΠΑΣΟΚ. Δεν συμφωνώ με το χαρακτηρισμό, ο οποίος απάδει του προσώπου και του δικού σας και φυσικά και του κ. Παυλόπουλου. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι η χθεσινή απόφαση, από ό,τι γνωρίζω, δεν έχει καθαρογραφεί, δεν έχει γνωστοποιηθεί. Ωστόσο, από πληροφορίες μαθαίνω και εγώ ότι στο μείζον ερώτημα εάν είναι συνταγματική ή όχι η κίνηση του κ. Παυλόπουλου, ως υπουργού Εσωτερικών, να αυξήσει τον αριθμό των εκπροσώπων στην ΤΕΔΚ, η απόφαση κρίθηκε συνταγματική με ψήφους 9-0. Αυτό πληροφορούμαι από δημοσιογράφους. Δεν έχω διαβάσει το κείμενο. Δεν το έχω δει ακόμα. Στο ερώτημα «εάν ήταν συνταγματική η αύξηση του αριθμού των εκλεκτόρων» επίσης συντριπτική πλειοψηφία αντίστοιχη με την προηγούμενη, όπως είπα, την έκρινε συνταγματική. Στο ερώτημα «εάν έπρεπε να υπάρχουν εκπρόσωποι των κοινοτήτων στην ΤΕΔΚ», είχαμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Ο κ. Παυλόπουλος γνωρίζετε ότι, σε συμβούλια από 17 μέλη και άνω, είχε ορίσει ένα ποσοστό εκλεκτόρων της τάξεως του 75% από την πλειοψηφία και 25% από τη μειοψηφία. Αυτό είναι το μόνο το οποίο άλλαξε από 75%-25% σε 60%-40%, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες των δημοσιογράφων, γιατί επαναλαμβάνω ότι δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα η απόφαση. Νομίζω ότι έχετε πέσει θύμα μάλλον κάποιας κακής πληροφόρησης και διαστρέβλωσης της υπόθεσης.

ΣΜΥΡΝΗΣ: Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για τις δηλώσεις Μανιατάκη, ώστε να υιοθετηθεί και στη ΔΕΗ το μοντέλο του ΟΤΕ;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να σας πω πρώτον, ότι η ΔΕΗ, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ανήκει κατά 51% στο Δημόσιο. Και δεύτερον, τα των προσλήψεων στη ΔΕΗ -η οποία είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο- έχουν οριστεί από το νόμο περί ΔΕΚΟ. Έχουν υπογραφεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Επίσης, σήμερα ή αύριο, ανακοινώνονται προσλήψεις 2.035, κυρίως τεχνικών, υπαλλήλων για τη ΔΕΗ. Για οτιδήποτε περαιτέρω, τεχνικής φύσεως, παρακαλώ να απευθυνθείτε στο υπουργείο Ανάπτυξης.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Θα ανακοινωθεί η κάθοδός σας στο υπόλοιπο Αττικής;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο θεσμικός ρόλος μου αλλά και ο χώρος δεν επιτρέπουν, όπως γνωρίζετε και από άλλες ερωτήσεις, να αναφέρομαι σε καθαρά κομματικά θέματα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Συνήθως κάνετε εξαιρέσεις. Κάντε μια εξαίρεση.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ειδικά για μένα, όχι.

ΣΜΥΡΝΗΣ: Υπήρξε μια απόφαση, νομίζω οριστική, ότι ο κ. Μιχαλολιάκος δεν είχε πέσει τελικά θύμα τρομοκρατικής επίθεσης. Αυτό θα επηρεάσει καθόλου το δικαίωμα που είχε για συνταξιοδότηση;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Χαίρομαι που αναφέρατε το ρήμα «νομίζω», γιατί δεν είναι αυτή η απόφαση. Έχω ήδη απαντήσει δύο φορές για το θέμα. Σας παραπέμπω στις σχετικές ερωτήσεις που έγιναν πριν από τις γιορτές.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 11 January 2007 - 13:16:16 UTC