Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 07-01-30

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007

Αριθμός Δελτίου: 54653311

Έκδοση 1

brf3001

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2007

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στις 13.30, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, με τον Ιταλό Υπουργό Ανάπτυξης κ. Μπερσάνι.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, η κυβέρνηση θεωρεί πλήρη και ικανοποιητική την απάντηση που έδωσε μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Μιχαλολιάκος για τα όσα του καταμαρτυρεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει απαντηθεί το θέμα από τον κ. Μιχαλολιάκο.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Συμμερίζεστε τις πληροφορίες που λένε ότι τα στοιχεία στο ΠΑΣΟΚ τα δίνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαντούβαλος, για την υπόθεση Μιχολολιάκου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω καμία τέτοια πληροφόρηση. Απάντησε ο κ. Μιχαλολιάκος. Επ` αυτού του θέματος δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Η κυβέρνηση θεωρεί επαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσε ο βουλευτής Χανίων κ. Νικηφοράκης σε σχέση με τη δραστηριότητα του αστυνομικού φρουρού του, μετά τα νέα στοιχεία που προκύπτουν ότι το θέμα ερευνάται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., κλιμάκιο της οποίας έχει μεταβεί στα Χανιά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει η απάντηση που έδωσε χθες, ο κ. Ρουσόπουλος. Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Γιατί δεν δόθηκαν στον κ. Αλμούνια τα στοιχεία για την αύξηση του ΑΕΠ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρόκειται για ένα ειδικό θέμα του οποίου δεν μπορώ να γνωρίζω, αυτή τη στιγμή, όλες τις παραμέτρους. Είναι φυσικό η επεξεργασία των στοιχείων αυτών να απαιτεί κάποιο χρόνο. Παρακαλώ να απευθυνθείτε για λεπτομέρειες στο αρμόδιο Υπουργείο.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κατ` αρχάς, ο κ. Αλογοσκούφης ήξερε ότι απαιτεί κάποιο χρόνο και είχε πει ότι θα δοθούν ως τις 31/12. Δεν δόθηκαν. Το γεγονός ότι ήταν κεντρική επιλογή της κυβέρνησης η απογραφή, δεν μπορείτε να με παραπέμπετε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω την αίσθηση ότι συνδέετε δύο διαφορετικά πράγματα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Καθόλου. Γιατί με την απογραφή μπήκαμε σε επιτήρηση. Τώρα με τα νέα στοιχεία θα βγούμε από την επιτήρηση. Ο κ. Αλογοσκούφης δεν θέλει να βγούμε τον Ιούνιο, που θα βγει και η Γερμανία, για να πάμε Οκτώβρη γιατί θα του ζητάνε όλες οι κοινωνικές τάξεις, παροχές. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν μπερδεύω καθόλου τα πράγματα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κάνετε άλματα, τα οποία δεν μπορώ να παρακολουθήσω.

ΜΠΑΛΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, πριν λίγο, ο κ. Παυλόπουλος έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μίλησε για την αλλαγή στην πολιτική επιστράτευση. Υπάρχει όμως, σε ισχύ η επιστράτευση των ναυτεργατών. Με αυτή την υπόθεση τι θα γίνει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως γνωρίζετε, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν είχε ανακοινωθεί η επιστράτευση των ναυτεργατών ότι θα προσαρμόσει το νομικό πλαίσιο στις απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας. Αυτό και γίνεται τώρα. Εξυπακούεται ότι ενόψει αυτών των νέων ρυθμίσεων, τις οποίες ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός κ. Παυλόπουλος μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, θα αρθεί και η υφιστάμενη επιστράτευση.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, με ημερομηνία 16 Ιουνίου, είναι ένα έγγραφο το οποίο έφερε στην επικαιρότητα η εφημερίδα «ΤΟ ΘΕΜΑ», γίνονταν υποκλοπές μέσω των κέντρων του ΟΤΕ, σε Δράμα, Αλεξανδρούπολη και Αθήνα. Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει και έγγραφο του ΟΤΕ με το οποίο ο Οργανισμός παραδέχεται ότι αδυνατεί να διασφαλίσει το απόρρητο των επικοινωνιών. Το ερώτημα είναι: Κατ` αρχήν, γιατί αυτή η υπόθεση «κουκουλώθηκε» και δεν δόθηκε στη δημοσιότητα και το δεύτερο, εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει κάτι για να θωρακίσει τον Οργανισμό και να διασφαλίσει τις συνομιλίες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αναφέρεσθε σε πληροφορίες, τις οποίες εγώ δεν θέλω μεν να αμφισβητήσω, αλλά δεν τις γνωρίζω. Είναι θέμα μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Ξέρετε πώς λειτουργούν οι Ανεξάρτητες Αρχές. Φαντάζομαι ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές, μέσα στο πλαίσιο της λειτουργίας τους, θα κάνουν ότι απαιτείται.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Υπάρχει μια επιστολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Χρήστο Παναγόπουλο, την οποία θεωρώ ότι έχετε υπόψη σας επειδή έχει δημοσιευθεί στον Τύπο. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να ρωτήσω εάν η επιστολή αυτή έχει κοινοποιηθεί και στην αρμόδια Γενική Γραμματεία που είναι πολιτική προϊσταμένη της ΕΡΤ και εάν υπάρχει κάποιο κεντρικό σχόλιο της κυβέρνησης σε σχέση με την αλληλογραφία Υπουργού με τον Πρόεδρο της κρατικής τηλεόρασης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει τέτοια κοινοποίηση. Βεβαίως, γνωρίζω την επιστολή. Θα ήθελα να σας πω ότι είναι σεβαστή η άποψη του Υπουργού. Είναι, όμως, σεβαστή και η ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης στην άσκηση της δημοσιογραφίας, όπως σεβαστή είναι από αυτή την κυβέρνηση -και το υπογραμμίζω για μια ακόμη φορά- και η λειτουργία κάθε μέσου ενημέρωσης.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δηλαδή, δεν συμμερίζεστε την άποψη ότι η ΕΡΤ είναι γραφείο Τύπου των αναρχικών.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο,τι είχα να πω, το είπα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η κυβέρνηση υιοθετεί την άποψη που εκφράζει ο κ. Πολύδωρας ότι οι αναρχικοί περίπου είναι ημιτρομοκράτες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι είναι σεβαστή η άποψη του Υπουργού. Πέραν τούτου, δεν έχω να προσθέσω κάτι.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι θεμιτή κατ` αρχήν -αφήνω το περιεχόμενο της επιστολής- μια τέτοια παρέμβαση εκ μέρους ενός Υπουργού σε σχέση με τη δημόσια τηλεόραση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η άποψη ενός Υπουργού είναι σεβαστή. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει το δικαίωμα ενός Υπουργού να γράψει μια επιστολή.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επειδή δεν κατάλαβα την ερώτηση προηγουμένως, ούτε και την απάντηση που δώσατε, είπατε ότι δεν γνωρίζετε να υπάρχει τέτοια κοινοποίηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ακριβώς.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σε ποιον; Στον αρμόδιο Υπουργό (δεν ακούγεται) τον κ. Ρουσόπουλο;

ΣΠΥΡΑΚΗ: Δεν υπάρχει Υπουργός Τύπου, υπάρχει Γραμματεία Επικοινωνίας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας επαναλαμβάνω ότι, εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει τέτοια κοινοποίηση.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε δημοσιεύματα για έναν πόλεμο της νύχτας που γίνεται. Για νονούς που εξοντώνονται μεταξύ τους. Υπάρχει ένα ερώτημα, η ελληνική αστυνομία τι κάνει; Είναι μήπως κάποιο σχέδιο να εξαλείψει την εγκληματικότητα, αφήνοντάς τους να σκοτωθούν μεταξύ τους;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν μπορώ να υπεισέλθω σε τέτοια θέματα με τον τρόπο που εσείς τα προσεγγίζετε. Η αστυνομία -το έχω πει επανειλημμένως σε αυτή την αίθουσα- έχει μια συγκεκριμένη αποστολή, την οποία και επιτελεί. Έχει αποστολή την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Υπάρχουν νόμοι και παρά την ύπαρξη νόμων, διαχρονικά στην ιστορία, η διάπραξη παράνομων πράξεων δεν μπορεί να αποφευχθεί. Αποστολή, λοιπόν, όλων εκείνων οι οποίοι έχουν ταχθεί για τη διατήρηση της τάξης, της ηρεμίας, της ασφάλειας, είναι να διαλευκάνουν τις παράνομες αυτές πράξεις και να οδηγούν στις συλλήψεις των ενόχων.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Ήθελα να ρωτήσω εάν με βάση τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν τον τελευταίο καιρό, η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη στο βαθμό της εκπλήρωσης της αποστολής εκείνων που πρέπει να διαλευκάνουν και να πατάξουν τις παράνομες πράξεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω τοποθετηθεί επανειλημμένα τις τελευταίες βδομάδες για το συγκεκριμένο θέμα σε σχεδόν ταυτόσημες ερωτήσεις οι οποίες μου έχουν υποβληθεί. Η άποψή μου αυτή, την οποία έχω εκφράσει δημόσια με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ισχύει στο ακέραιο.

ΜΑΝΗ: Να επανέλθω στο θέμα του κ. Μιχαλολιάκου. Η γραπτή δήλωση που εξέδωσε χθες δεν διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει το γεγονός. Το παρακάμπτει και απλά κατηγορεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι συστηματικά βάλουν εναντίον του. Το γεγονός ότι για την ουσία δεν μιλά, ικανοποιεί την κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μένω στην απάντηση του κ. Μιχαλολιάκου.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Η Γραμματεία και ο κ. Ρουσόπουλος είναι πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ. Σας μειώνει το γεγονός ότι ο κ. Πολύδωρας καταγγέλλει πως εξομοιώνονται αστυνομικοί και αναρχικοί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω τοποθετηθεί επί του θέματος. Είναι σαφή τα όσα σας είπα. Μην ξεχνάτε ότι η ελληνική Πολιτεία -και αυτό είναι κάτι που ο κ. Ρουσόπουλος και εγώ το έχουμε πει επανειλημμένα σε αυτή την αίθουσα- οφείλει να τηρεί τους κανόνες, τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ναι, αυτό είναι μια γενική αρχή. Εγώ σας ρώτησα επί του προκειμένου. Αν σας μειώνει αυτή η εξομοίωση που κάνει ο κ. Πολύδωρας ότι ναι, εξομοιώνει βανδάλους, παρανομούντες, βιαιοπραγούντες με την αστυνομία, που είναι η ήρεμη δύναμη όπως λέει της δημοκρατικής νομιμότητας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μπορείτε να μας προσδιορίσετε χρονικά πότε περίπου θα γίνει η άρση της επιστράτευσης των ναυτεργατών; Με την κατάθεση του νομοσχεδίου του κ. Παυλόπουλου...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι ένα τεχνικό ερώτημα στο οποίο δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ανεξάρτητα από αυτό ή με βάση το καινούργιο νομοσχέδιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπα ότι με την προώθηση των νέων ρυθμίσεων οι οποίες προσαρμόζουν, όπως θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το κείμενο νομικό πλαίσιο στη σύγχρονη πραγματικότητα, είναι εύλογο, ευνόητο, ότι θα αρθεί η συγκεκριμένη επιστράτευση.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, στο θέμα των υποκλοπών παραπέμψατε στην ΑΔΑΕ. Ωστόσο, το πολιτικό ερώτημα είναι εάν σήμερα η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να διαβεβαιώσει ότι στην ελληνική επικράτεια δεν γίνονται κανενός είδους υποκλοπές.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουμε τοποθετηθεί συγκεκριμένα επ΄ αυτού του θέματος πολλές φορές. Όσα σας έχουμε πει στο παρελθόν, εξακολουθούν να ισχύουν. Μην ξεχνάτε ότι είναι η ελληνική κυβέρνηση εκείνη η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία για την διαλεύκανση της υπόθεσης υποκλοπών της οποίας θύματα -το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά- ήταν ο Πρωθυπουργός και η σημερινή κυβέρνηση. Η σημερινή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι πρέπει να χύνεται άπλετο φως σε οποιεσδήποτε τέτοιες υποθέσεις υπάρχουν.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Συμμερίζεστε την άποψη που έχουν εκφράσει και δημόσια βουλευτές του κόμματός σας, ότι η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ένα κλίμα συναίνεσης που υπάρχει με το ΠΑΣΟΚ γιατί αυτό διευκολύνει την προώθηση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία και στην αντιμετώπιση των φοιτητικών κινητοποιήσεων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν περιμένετε από εμένα ασφαλώς να τοποθετηθώ όταν αναφέρεστε συλλήβδην, αορίστως και γενικά σε δηλώσεις.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Βάσει αυτού το λέω...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα το επαναλάβω για μια ακόμη φορά: Η σημερινή κυβέρνηση -και αυτό το έχει αποδείξει στην πράξη- εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχει κάνει ένα συγκεκριμένο, λεπτομερειακό, ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους ή τουλάχιστον με όσους θέλησαν να μετάσχουν σε αυτό το διάλογο και δεν απουσίασαν προσχηματικά, ώστε να εξευρεθούν εκείνες οι λύσεις για το χώρο της Παιδείας που η μεγάλη πλειοψηφία -και γι` αυτό είμαι βέβαιος- των Ελλήνων πολιτών, θεωρεί ότι πρέπει να δοθούν. Η προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα, με κύριο στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας στη χώρα μας αποτελεί, όπως γνωρίζετε, βασικό μέλημα της σημερινής κυβέρνησης.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, άλλη ήταν η ερώτηση. Ρώτησα αν εκτιμάτε ότι είναι αποτελεσματική η συναίνεση που προσφέρει το ΠΑΣΟΚ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όποιος μετέχει εποικοδομητικά στο διάλογο και προσφέρει ιδέες, προτάσεις, λύσεις, σε αυτό τον κοινό στόχο που πρέπει να έχουμε όλοι μας, είναι ασφαλώς καλοδεχούμενος.

ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, νωρίς σήμερα το πρωί, ομάδα φοιτητών πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από τον προαύλιο χώρο του ναού που βρίσκεται στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η λειτουργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Φώναζαν συνθήματα και μάλιστα απαίτησαν να σταματήσει η λειτουργία. Θα ήθελα παρακαλώ το σχόλιο της κυβέρνησης γι` αυτό το γεγονός.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι απαράδεκτες ενέργειες, τις οποίες καταδικάζουμε με απόλυτη σαφήνεια.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, θεωρείτε επαρκή την τεκμηρίωση του κ. Γιακουμάτου για «λαμόγια» του ΠΑΣΟΚ, όταν χθες στις διευκρινιστικές του δηλώσεις το μόνο που βρήκε να πει ήταν για τον γάμο του Άκη Τσοχατζόπουλου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει τοποθετηθεί ο κ. Ρουσόπουλος. Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Για τα επεισόδια σήμερα το πρωί στου Ζωγράφου, πιστεύετε ότι φταίει το άσυλο και εκεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θεωρώ ότι η βεβήλωση χώρων λατρείας όπου οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα -και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα- να προσέρχονται για να ασκούν αυτό το δικαίωμα το οποίο έχουν, είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η κυβέρνηση πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ έχουν κοινές επιδιώξεις και κουλτούρα, όπως αναφέρεται σε αυτό το πρωτόκολλο που υπέγραψαν στην Κέρκυρα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει η τοποθέτηση που έκανε χθες ο κ. Ρουσόπουλος.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Μια ερώτηση σε σχέση με την εγκληματικότητα. Προκύπτει ότι από το 2002 μέχρι σήμερα -και αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δίνουν οι ίδιες οι αστυνομικές αρχές- υπάρχει μια διόγκωση του οργανωμένου εγκλήματος, λαθρεμπόριο, εκβιασμοί, προστασία μαγαζιών κλπ. Αυτό είναι πολιτικό ερώτημα, δεν αφορά μόνο την ΕΛ.ΑΣ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ό,τι είχα να σας πω, το είπα. Η Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με ένα συγκεκριμένο έργο το οποίο, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, επιτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 30 January 2007 - 22:01:36 UTC