Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 07-02-22

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007

Αριθμός Δελτίου: 58862143

Έκδοση 1

brf2202

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2007

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κ. Παπανδρέου, έκανε μια δήλωση. Αφού εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, κατέληξε λέγοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια εθνική πολιτική στο Κυπριακό, η οποία δεν υπάρχει. Και ρωτώ: Πρώτον, υπάρχει ή δεν υπάρχει εθνική πολιτική στο Κυπριακό. Και δεύτερον, αυτή η πολιτική την οποία ασκεί η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι άραγε εθνική πολιτική; Τι είναι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η πολιτική που ασκείται από την ελληνική κυβέρνηση, που ασκείται από την ελληνική Πολιτεία στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής είναι υπεύθυνη. Είναι μια πολιτική η οποία εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα, προάγει τις θέσεις μας σε όλα τα επίπεδα όπου συζητούνται θέματα εξωτερικής πολιτικής. Γνωρίζετε, επίσης, ότι συζητείται και στο εσωτερικό της χώρας σε πολλά επίπεδα. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχε συνεδριάσει τόσες πολλές φορές το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχαν συζητηθεί και στα πλαίσια της λειτουργίας του Κοινοβουλίου τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τόσο συχνά, τόσο σε βάθος, τόσο τεκμηριωμένα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Και ο λόγος του κ. Παπανδρέου τι σημαίνει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Χθες, κ. Εκπρόσωπε, από εδώ, από το briefing, σας ρώτησα εάν ασκούνται πιέσεις στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για να υπερψηφίσουν ορισμένα άρθρα στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος και με αποπήρατε, λέγοντας «μα, τι είναι αυτά που λέτε».

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σας αποπήρα. Προς Θεού. Απάντηση σας έδωσα.

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Εν πάση περιπτώσει. Μου είπατε «τι είναι αυτά που λέτε» και δεν υπάρχει καμία πίεση. Σήμερα, κυκλοφόρησε ένα έγγραφο το οποίο είναι από τον κ. Σταύρου, με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ δίνεται μια γραμμή στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για ποια άρθρα και ποιες διατάξεις πρέπει να ψηφίσουν. Αυτό πώς το ερμηνεύετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μένω σε αυτό που σας είπα χθες. Η τοποθέτηση και η ψηφοφορία του κάθε βουλευτή στα θέματα της συνταγματικής αναθεώρησης εναπόκειται στη συνείδησή του.

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Αυτό εδώ πέρα, όμως, το έγγραφο δεν αντιβαίνει σε αυτό που λέτε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν το γνωρίζω, αλλά σας λέω ότι εκείνο το οποίο μετράει στη σημερινή ψηφοφορία είναι η έκφραση κατά συνείδηση του κάθε βουλευτή. Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Επιτρέψτε μου κ. Εκπρόσωπε. Εδώ πέρα υπάρχει μια ολόκληρη λίστα με υποδείξεις για συγκεκριμένα άρθρα και με μεγάλη λεπτομέρεια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι δεν γνωρίζω το κείμενο ή το έγγραφο το οποίο επικαλείστε. Και εν πάση περιπτώσει, ισχύει κατά την ψηφοφορία αυτό το οποίο σας έχω πει. Αυτό εκφράζει την κυβερνητική θέση.

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Η ύπαρξη και μόνον αυτού του εγγράφου δεν δημιουργεί μια πίεση στους βουλευτές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει καμία απολύτως πίεση. Μένω στη χθεσινή μου δήλωση.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Είπατε ότι μένετε μόνο στην αρχή ότι ο κάθε βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όμως και θα αναφερθώ ονομαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην κ. Ελσα Παπαδημητρίου, έχουν διαφωνήσει με το περιεχόμενο και την κατεύθυνση που δίνει η κυβέρνηση στο άρθρο 24. Και μάλιστα εκφράζουν δημοσίως σοβαρές επιφυλάξεις, όπως λένε, για την κατεύθυνση της κυβερνητικής πρότασης. Επ` αυτού τι λέτε; Υπάρχει ενδεχόμενο να τροποποιηθεί...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς, δεν έχετε αντιληφθεί ότι έχουμε φτάσει στην ώρα της ψηφοφορίας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Όχι, εγώ το έχω αντιληφθεί. Λέω, στην επόμενη Βουλή, στην αναθεωρητική θα παραμείνει ως έχει το εν λόγω άρθρο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία η οποία ακολουθείται κατά την αναθεώρηση. Σας παρακαλώ να ενημερωθείτε σφαιρικά και πλήρως για τη διαδικασία ώστε να αντιληφθείτε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε τώρα και το τι θα γίνει στην επόμενη Βουλή, η οποία θα είναι --όπως σας έχω πει--υποχρεωτικά αναθεωρητική.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Αυτές οι συστάσεις που μου απευθύνατε αφορούν και στον κ. Μητσοτάκη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: ... τον επίτιμο Πρόεδρο, ο οποίος μίλησε μόλις χθες και είπε να διευρυνθεί η ατζέντα της αναθεώρησης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τοποθετήθηκα επ` αυτών των θεμάτων μόλις χθες ή προχθές. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Άλλωστε, όσα μου είπατε αποδεικνύουν αυτό που λέω εγώ: Ότι οι βουλευτές τοποθετούνται κατά συνείδηση στα θέματα της συνταγματικής αναθεώρησης.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Στην προμετωπίδα των προεκλογικών εξαγγελιών της Νέας Δημοκρατίας ήταν και η δέσμευση για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5%, συνοδευόμενη από τη διακήρυξη ότι η Παιδεία είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Παρόλα αυτά, επί τρία χρόνια, όχι μόνο δεν αυξήθηκαν οι δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, για την Παιδεία, αλλά καθηλώθηκαν. Πρόκειται για μια ανακολουθία προεκλογικών λόγων και έργων ή για μια συνειδητή επιλογή που οδηγεί στα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή στη λειτουργία των πανεπιστημίων ως επιχειρήσεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα μου επιτρέψετε, για μια ακόμη φορά, να αναφερθώ σε θέματα χρηματοδότησης της Παιδείας γενικά και σε θέματα χρηματοδότησης της Ανώτατης Παιδείας ειδικότερα. Πρώτον: Σε ό,τι αφορά στο σκέλος της δημόσιας χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση αυτή κινείται τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, κατά μέσο όρο στο 1,3% του ΑΕΠ, ποσοστό το οποίο είναι το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Όταν λέτε «κινείται», τι εννοείτε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι ποσοστό επί του ΑΕΠ. Είμαι πολύ σαφής σε αυτό το οποίο λέω. Δεύτερον: Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα οι πόροι για την Ανώτατη Εκπαίδευση είναι αποκλειστικά και μόνο δημόσιοι, ενώ στις άλλες χώρες της Ευρώπης οι πόροι προέρχονται και από τα ιδιωτικά κεφάλαια. Συνεπώς, διάφορα δημοσιεύματα που επιμένουν να εμφανίζουν τη χώρα μας ως «ουραγό» στη χρηματοδότηση προς την Ανώτατη Εκπαίδευση, αποδεικνύονται τουλάχιστον αναξιόπιστα και προκαλούν εύλογες απορίες ως προς τη σκοπιμότητά τους, καθώς κάνουν επιλεκτική χρήση στοιχείων. Έρχομαι τώρα, στο θέμα της χρηματοδότησης της Παιδείας γενικότερα και επαναλαμβάνω στοιχεία που σας έχουμε ξαναδώσει: Από το 2004 έως το 2006, δηλαδή, με τη σημερινή κυβέρνηση, τα κονδύλια για την Παιδεία αυξήθηκαν κατά 1.411 εκατομμύρια ευρώ. Κατά τα τελευταία έξι χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ --έξι χρόνια σε σύγκριση με λιγότερα από τρία της Νέας Δημοκρατίας-- αυξήθηκαν κατά 1.635 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, το ίδιο σχεδόν ποσό σε έξι χρόνια με ΠΑΣΟΚ έναντι τριών ετών κατά τη διακυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία. Το ποσό για την Παιδεία αυξάνεται συνέχεια και αυξάνεται με ρυθμούς οι οποίοι είναι πολύ ψηλότεροι, υπερδιπλάσιοι από τον ετήσιο πληθωρισμό. Συγκεκριμένα: Το 2005 σε σχέση με το 2004 αυξήθηκαν κατά 7,4%, το 2006 σε σχέση με το 2005 κατά 9,5% και η πρόβλεψη ¬--το λέω διότι δεν έχουμε ακόμη τα οριστικά στοιχεία-- για το 2007 σε σχέση με το 2006, σύμφωνα με τις προβλέψεις που κάνουμε, κατά 6,1%. Πρόκειται λοιπόν για σημαντική παραπληροφόρηση, όταν λένε κάποιοι και ειδικά αυτοί οι οποίοι δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόγραμμα για την Παιδεία --και δεν αναφέρομαι βέβαια κ. Κακαλή σε εσάς, αυτό είναι σαφές-- ότι δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση της Παιδείας, ότι δήθεν δεν υπάρχει αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία. Οι αριθμοί είναι τα πιο αδιάψευστα στοιχεία.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε. Όλα αυτά που είπατε δεν αναιρούν το γεγονός, ούτε εσείς το διαψεύσατε, ότι ως ποσοστό του ΑΕΠ οι δαπάνες για την Παιδεία δεν έχουν αυξηθεί, αντίθετα έχουν μειωθεί.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τα πανεπιστήμια και η ελληνική Παιδεία δεν ζουν με αναφορές σε ποσοστά...

ΚΑΚΑΛΗΣ: 5% επί του ΑΕΠ είχατε υποσχεθεί.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ζουν με συγκεκριμένα ποσά τα οποία διοχετεύονται προς αυτούς τους τομείς εντός των δυνατοτήτων που έχει η ελληνική οικονομία για την οποία ξέρετε σε τι χάλια την παρέλαβε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις η σημερινή κυβέρνηση. Τα ποσά αυτά αυξάνονται με ρυθμό που είναι ικανοποιητικός. Δεν ισχυρίζομαι ότι μας ικανοποιεί απόλυτα. Σας έδωσα, όμως, τα νούμερα που κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, ήθελα να ρωτήσω, εάν ήταν σε γνώση της κυβέρνησης, το χαρτί που επικαλέστηκε και ο συνάδελφος και το οποίο δόθηκε χθες το βράδυ στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και που στην πραγματικότητα αποτελούσε χάρτη οδηγιών για τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επικαλείστε, για μια ακόμη φορά, ένα στοιχείο το οποίο δεν έχει καμία αξία. Έχω ήδη τοποθετηθεί.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Το άλλο που θα ήθελα να σας ρωτήσω, είναι εάν η κυβέρνηση έχει να δώσει κάτι περαιτέρω σε ό,τι αφορά το χθεσινό δείπνο του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, δεδομένου ότι από τις δηλώσεις των δύο αρχηγών δόθηκε δημοσιογραφικά η εντύπωση ότι Αθήνα και Λευκωσία έχουν διακριτές απόψεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα της εκμετάλλευσης της υφαλοκρηπίδας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν συμμερίζομαι την ερμηνεία την οποία δίνετε. Μένω στις δημόσιες τοποθετήσεις των δύο πολιτικών ανδρών.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Επί του ιδίου θέματος έχω δύο ερωτήσεις. Πρώτη ερώτηση: Πέρυσι τέτοια εποχή περίπου η κυπριακή κυβέρνηση είχε στείλει ένα πλοίο στη Μερσίνα και ο κ. Ιακώβου είχε ξεχάσει να ενημερώσει την κ. Μπακογιάννη επειδή ήταν εν πτήσει, είχε πει. Φέτος, η κυπριακή κυβέρνηση συνομολόγησε μια συμφωνία με τον Λίβανο, αλλά επίσης ο κ. Λιλίκας, δεν πρόλαβε να ενημερώσει την κ. Μπακογιάννη γιατί όλα έτρεξαν πάρα πολύ γρήγορα. Το πρώτο ερώτημα είναι εάν είστε ικανοποιημένοι από αυτή την εξήγηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουν τοποθετηθεί και οι δύο πλευρές επ` αυτού με απόλυτα ικανοποιητικό τρόπο.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Έχει περιγραφεί το περιστατικό. Δεν έχει αξιολογηθεί.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει τοποθετηθεί η κ. Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στην Επιτροπή της Βουλής. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Δεύτερη ερώτηση: Ο κ. Παπαδόπουλος, χθες, σε δήλωσή του είπε ότι ένας από τους λόγους που επίσης δεν ενημέρωσαν την ελληνική κυβέρνηση, ήταν για να μην την επιβαρύνει με φορτίο. Θέλω να σας ρωτήσω, εάν εσείς θεωρείτε φορτίο την κυπριακή πρωτοβουλία για την ανεύρεση πετρελαίου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας έχω απαντήσει επανειλημμένως ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, το οποίο στα πλαίσια της κυριαρχίας την οποία ασκεί έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, όταν ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι θέλει για το καλό σας να μην σας επιβαρύνει με φορτίο, εσείς του απαντάτε ότι δεν είναι φορτίο αυτό. Αυτό (δεν ακούγεται)...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα. Τοποθετήθηκα ως Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, επιτρέψτε μου να επανέλθω λίγο σε αυτό το θέμα. Εάν κάποιος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παρεκκλίνει αυτής της γραμμής...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει γραμμή.

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: ... Και ψηφίσει κατά συνείδηση...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επιμένετε. Και επαναλαμβάνω: Δεν υπάρχει γραμμή.

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Ωραία, την υπόδειξη, λοιπόν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει γραμμή, ούτε υπόδειξη. Οι βουλευτές ψηφίζουν κατά τη συνταγματική αναθεώρηση, κατά συνείδηση.

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Δεν θα έχουν καμιά επίπτωση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα. Εδράζετε την ερώτησή σας σε λάθος προϋποθέσεις.

ΣΜΥΡΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, λέτε ότι δεν υπάρχει υπόδειξη ή γραμμή τη στιγμή που δεν έχει σταλεί το έγγραφο. Μας είπατε ότι δεν γνωρίζετε το έγγραφο αυτό, δεν το έχετε δει. Πώς γνωρίζετε, λοιπόν, τι λέει μέσα και αν όντως περνάει μια γραμμή που μπορεί να είναι λάθος πρωτοβουλία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γνωρίζω την τοποθέτηση της κυβέρνησης.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Λοιπόν, για να γίνει κατανοητό, αμφισβητείτε την ύπαρξη του εγγράφου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι δεν γνωρίζω την ύπαρξη τέτοιου εγγράφου. Ακούστε ακριβώς τις δηλώσεις που έκανα προ ολίγου.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν χρειάζεται να τις επαναφέρω, γι` αυτό σας ρωτάω. Την αμφισβητείτε την ύπαρξη του εγγράφου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επαναλαμβάνω: Σας είπα ότι δεν γνωρίζω την ύπαρξη τέτοιου εγγράφου. Παρόλα ταύτα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας --όπως θέλω να ελπίζω και οι βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά όπως γνωρίζετε οι βουλευτές δύο κομμάτων και κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξαν τον ανεύθυνο δρόμο της αποχής-- ψηφίζουν κατά συνείδηση κατά τη συνταγματική αναθεώρηση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Προς τι αυτή η σκόπιμη διγλωσσία στο θέμα του ασφαλιστικού από τη μεριά των Υπουργών της κυβέρνησης. Από τη μια έχουμε τον κ. Τσιτουρίδη να διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας στις εισφορές και λοιπά και από την άλλη ο κ. Αλογοσκούφης να το αφήνει ανοικτό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει καμία διγλωσσία. Η θέση της κυβέρνησης είναι απολύτως σαφής.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ποια είναι αυτή; Του κ. Αλογοσκούφη ή του κ. Τσιτουρίδη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουμε τοποθετηθεί. Γίνεται ένας διάλογος προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα εκείνα τα στοιχεία και να συζητηθεί το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Άρα, λέτε εσείς αυτό που είπε ο κ. Αλογοσκούφης και όχι αυτό που είπε ο κ. Τσιτουρίδης. Ο κ. Τσιτουρίδης απέκλισε όμως να υπάρξει λύση στο ασφαλιστικό στην κατεύθυνση της αλλαγής των ορίων ηλικίας και των εισφορών, της μείωσης των συντάξεων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι σαφές αυτό που είπα. Δεν υπάρχει καμία απόκλιση στις τοποθετήσεις των μελών της κυβέρνησης.

ΣΜΥΡΝΗΣ: Υπάρχει κάποια εξέλιξη για την κάλυψη της θέσης του διοικητή του ΙΚΑ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι. Όταν υπάρξει κάτι θα το πληροφορηθείτε αρμοδίως.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σαββατοκύριακο μήπως; Σε νεκρό χρόνο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν συνηθίζει η κυβέρνηση αυτή ποτέ να αιφνιδιάζει. Δεν το έχει κάνει ποτέ και ούτε πρόκειται να το κάνει.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Αυτό είναι γεγονός.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αιφνιδιάζονται μόνο οι ανέτοιμοι.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 22 February 2007 - 15:38:19 UTC