Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 07-06-07

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2007

Αριθμός Δελτίου: 77413874

Έκδοση 1

brf0706

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2007

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, αύριο Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις 12.00, θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν η κυβέρνηση έχει κάποιο σχόλιο σχετικά με την τελευταία εξέλιξη σε σχέση με τη διαδικασία της επαναγοράς του ομολόγου. Για να καταγραφεί, αναφέρω ότι η JP MORGAN απάντησε ότι δεν πρόκειται να κάνει νέα προσφορά στα Ταμεία. Δεδομένου ότι τα Ταμεία αντιπρότειναν στην τράπεζα την επαναγορά του ομολόγου με επιπρόσθετο κόστος για την τράπεζα το ποσό που αντιστοιχεί στους τόκους του κεφαλαίου εάν αυτοί ήταν κατατεθειμένοι στην Τράπεζα της Ελλάδας. Θέλω ένα σχόλιο από την κυβέρνηση, δεδομένου ότι μέλη των διοικήσεων των Tαμείων, δηλώνουν ότι η κυβέρνηση τους έχει αφήσει ξεκρέμαστους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει η δήλωση την οποία έκανε ο Υπουργός Απασχόλησης κ. Βασίλης Μαγγίνας, την περασμένη Τρίτη, προχθές μόλις. Είπε ότι πιστεύει πως οι διοικήσεις των Ταμείων, πέρα από σκοπιμότητες, θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις με αποκλειστικό στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων τους.

ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Επ` αυτού. Η κυβέρνηση συστήνει ευθέως στα Ταμεία να πάρουν ατόκως, να επιστρέψουν ατόκως το ομόλογο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση τοποθετείται με τον τρόπο που σας είπα.

ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, δεσμεύτηκε ότι δεν θα τεθεί θέμα απιστίας για τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση τοποθετείται με τον τρόπο που σας είπα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ο τρόπος αυτός μετακυλείει τις ευθύνες στις διορισμένες διοικήσεις των Tαμείων. Τα Tαμεία παρόλο όσα, είναι διορισμένα, δεν είναι εκλεγμένα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εξακολουθείτε, βεβαίως, να λέτε μέσα σ` αυτήν την αίθουσα κάτι το οποίο έχουμε διευκρινίσει κατ` επανάληψη. Πρώτον, τα Ταμεία λειτουργούν ανεξάρτητα. Παίρνουν τις αποφάσεις τους, όπως λέει και ο νόμος. Ανεξάρτητα. Δεύτερον, οι διοικήσεις των Tαμείων, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, αποτελούνται από άτομα τα οποία δεν υποδεικνύει, δεν διορίζει η κυβέρνηση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν είναι θέμα ποσοστού, είναι θέμα ουσίας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ναι και τα προεδρεία είναι διορισμένα από την κυβέρνηση και αυτά παίρνουν τις αποφάσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Δεδομένου ότι είχατε δεσμευτεί ως κυβέρνηση από την αρχή ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ, αφού γι` αυτά τα ταμεία βλέπουμε ότι η επιστροφή του ομολόγου ναυαγεί, μένει κάποια άλλη λύση εκτός από το να καλυφθούν τα διαφυγόντα χρήματα από το δημόσιο προϋπολογισμό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι απαντήσεις μου είναι απολύτως σαφείς. Ό,τι είχα να πω για το θέμα, το είπα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Προς τι αυτή η μυστικοπάθεια με τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις του Πρωθυπουργού σε διάφορα έργα; Γιατί δημοσιοποιούνται ελάχιστες ώρες πριν; Έχει κάποιους λόγους ο Πρωθυπουργός να περιοδεύει στα κρυφά σχεδόν στα έργα που πραγματοποιούνται;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τι είναι αυτά που λέτε; Είναι οι δημοσιογράφοι παρόντες.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μόνο τα κανάλια έχει. Γιατί δεν το ανακοινώνει νωρίτερα, φοβάται μήπως...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι δημοσιογράφοι είναι παρόντες. Ο Πρωθυπουργός ήταν, όπως ξέρετε, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί από εσάς, δεν ξέρω πόσοι, αλλά εν πάση περιπτώσει θυμάμαι ότι είδα ορισμένους, ήταν παρόντες. Αυτό το Σαββατοκύριακο έχει μια σειρά δημοσίων εμφανίσεων. Όλα αυτά είναι γνωστά.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μόνο η συνοδεία των καναλιών ενδιαφέρει τον Πρωθυπουργό, όταν κάνει τις περιοδείες; Δεν τον ενδιαφέρει να υπάρχει και ο κόσμος, ας πούμε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλοι οι δημοσιογράφοι είναι καλοδεχούμενοι.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επ` αυτού. Ακούστηκε κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού στην Ψυτάλλεια ότι το πρόβλημα με τη μεταφορά της λυμματολάσπης θα έχει λυθεί σε ένα εξάμηνο. Εάν δεν απατώμαι, σε ένα εξάμηνο έχει πει ο κ. Σουφλιάς ότι θα γίνουν και εκλογές. Θα είναι προεκλογική η λύση δηλαδή του προβλήματος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχετε μια περίεργη τάση να συνδέετε διάφορα πράγματα -- ευχαρίστως να σας διαβάσω τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του κ. Σουφλιά-- και παρακάμπτετε την ουσία του συγκεκριμένου θέματος στο οποίο έδωσε λύση μετά από απώλεια δέκα περίπου ετών από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, η σημερινή κυβέρνηση.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, το πρόβλημα με τη λυμματολάσπη το παρέλαβε η κυβέρνηση, να το πω έτσι, αμέσως μόλις κέρδισε τις εκλογές. Εδώ και τρία χρόνια απλά η λυμματολάσπη χύνεται στο Σαρωνικό και βρωμίζει τις ακτές.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ας σας ενημερώσω, λοιπόν, πώς έχουν τα πράγματα: Στην Ψυτάλλεια, όπως είπε σήμερα ο κ. Σουφλιάς, είχε γίνει ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. Το έργο της ξήρανσης της λάσπης έπρεπε να έχει κατασκευαστεί και να λειτουργεί από το 1995 --δύο κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, δύο Πρωθυπουργοί ΠΑΣΟΚ-- όταν από την πρώτη φάση του βιολογικού καθαρισμού άρχισαν να παράγονται 250 τόνοι λυμματολάσπης ημερησίως. Μετά από πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντάχθηκε στις σχετικές χρηματοδοτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δεύτερη φάση του βιολογικού καθαρισμού, το 2000. Όμως δεν κατασκευάστηκε, παρόλο που με έξι συμπληρωματικές συμβάσεις εκτοξεύτηκε το κόστος των έργων της δεύτερης φάσης του βιολογικού καθαρισμού της Ψυτάλλειας, στα 202 εκατ. ευρώ από 128 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός, 80 εκατ. ευρώ επάνω. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2003, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, καταδίκασε την Ελλάδα και αφαίρεσε 30 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση του έργου της δεύτερης φάσης. Θέσαμε λοιπόν, είπε ο κ. Σουφλιάς, ως άμεση προτεραιότητα την αντιμετώπιση αυτού του περιβαλλοντικού εγκλήματος και το πετύχαμε τηρώντας πλήρως το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Η κατασκευή του εργοστασίου ξήρανσης ολοκληρώθηκε και από την 1η Ιουνίου άρχισε η δοκιμαστική λειτουργία του. Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία.

ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα να ρωτήσω, εάν έχει η κυβέρνηση κάποιο σχόλιο για τις ιδιαίτερα σκληρές ποινές που επιβλήθησαν σε πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις του Παντείου Πανεπιστημίου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω κανένα σχόλιο, αφού η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη εξέδωσε την ετυμηγορία της για μια υπόθεση που απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη. Μια υπόθεση που αφορούσε στην κατάχρηση δημοσίου χρήματος και μάλιστα στον πολύ ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Δεν θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία της αξιόποινης πράξης με τις ποινές οι οποίες επιβάλλονται;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να κάνω κανένα σχόλιο για την απόφαση της Δικαιοσύνης.

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που πηγαίνει αύριο ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι στα πλαίσια των τακτικών ενημερωτικών συναντήσεων, τις οποίες έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μπορείτε να μας πείτε σε τι διαφέρουν οι «γαλάζιες φιέστες» με τον κ. Καραμανλή, από τις «πράσινες φιέστες» με τον κ. Σημίτη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αντιλαμβάνομαι το ερώτημά σας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ο Πρωθυπουργός μίλησε σήμερα ότι δεν κάνει φιέστες. Τι ακριβώς κάνει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και πάλι δεν αντιλαμβάνομαι το ερώτημά σας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν διαβάσατε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πού ακριβώς αναφέρεστε;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ακριβώς στη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση δεν κάνει φιέστες σε αντίθεση με τους προκατόχους της. Σε τι διαφέρουν οι δικές σας φιέστες από των προκατόχων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν βλέπω κανένα τέτοιο χαρακτηριστικό στη σημερινή παρουσία του Πρωθυπουργού.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Για πόσο θα συνεχίσει τις προεκλογικές περιοδείες ο Πρωθυπουργός, χωρίς να ανακοινώνει και την ημερομηνία των εκλογών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχετε θέσει το ερώτημα με  φαντάζομαι κουραστική--επαναληπτικότητα, ακόμη και για τους συναδέλφους σας στην αίθουσα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Κουραστικό είναι αυτό που κάνει ο Πρωθυπουργός.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Καθόλου. Ο Πρωθυπουργός έχει πει το αυτονόητο και σας το επαναλαμβάνω και εγώ για ακόμη μια φορά: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα να ρωτήσω, εάν κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, μετά την κλήση, από την πλευρά του εισαγγελέως, του κ. Ευγένιου Παπαδόπουλου πρώην ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης ως υπόπτου, τεκμαίρεται πολιτική ευθύνη σε ό,τι αφορά την απελθούσα, την προηγούμενη διοίκηση του Υπουργείου Απασχόλησης για το ζήτημα των ομολόγων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω τοποθετηθεί για το θέμα της δικαστικής διερεύνησης του θέματος. Ισχύουν όσα σας έχω πει.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Επειδή το ερώτημα είναι τελείως διαφορετικό. Έχει να κάνει πια με τη δικαστική εξέλιξη. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ένα πρόσωπο που τοποθετήθηκε από τον πρώην Υπουργό Απασχόλησης στη θέση του ειδικού Γραμματέα. Τον καλεί ο εισαγγελέας ως ύποπτο. Αυτό κατά την κυβέρνηση αποτελεί διαδικασίας απόδοσης πολιτικής ευθύνης στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία; Δεν λέω για την τωρινή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μόνη σας χρησιμοποιήσατε τη λέξη κλειδί: «Εξέλιξη». Δεν πρόκειται να σχολιάσω, σε καμία περίπτωση, την εξέλιξη της δικαστικής διερεύνησης του θέματος.

ΜΠΕΣΚΕΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, δεν σχολιάζετε, αλλά σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι την ευθύνη τη φέρουν αποκλειστικά άπληστοι χρηματιστές και ανίδεοι διοικητές.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω υπόψη μου τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Αλλά γνωρίζω αυτά που έχει πει ο κ. Αλογοσκούφης στο παρελθόν. Και ως αρμόδιος Υπουργός, τοποθετείται υπεύθυνα.

ΜΠΕΣΚΕΝΗΣ: Συνεπώς, συνάγεται ότι δεν θα περιμένουμε απόδοση πολιτικών ευθυνών, εφόσον...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να προσθέσω κάτι στα όσα έχω πει για το θέμα των ομολόγων. Το θέμα έχει εξαντληθεί και έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων Αρχών.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, τη Δευτέρα, με αφορμή το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο κ. Γκουτζάνης εάν θυμάμαι καλά, είχε ρωτήσει για το θέμα της λυμματολάσπης τον κ. Ρουσόπουλο. Ο κ. Ρουσόπουλος είχε πει ότι «πολύ σύντομα θα έχετε απάντηση στο ερώτημα το τι θα γίνει με τη λυμματολάσπη». Προφανώς, λοιπόν, η κυβέρνηση είχε προγραμματίσει αυτό που έγινε σήμερα. Ήξερε ότι ο Πρωθυπουργός θα πάει σήμερα και θα εξαγγείλει το έργο, θα ανακοινώσει τη λειτουργία του έργου. Παρά ταύτα και ενώ φαίνεται ότι ήταν γνωστό από τη Δευτέρα ότι θα πήγαινε ο Πρωθυπουργός, η δική μας ενημέρωση για το σημερινό γεγονός έγινε σήμερα, στις 6 το πρωί. Για ποιο λόγο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όταν οριστικοποιείται μια δημόσια εμφάνιση του Πρωθυπουργού, ενημερώνεστε.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Εξι η ώρα το πρωί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, επειδή επαναλαμβάνετε συνεχώς ότι το θέμα με τα ομόλογα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος, έχει εξαντληθεί, παρά ταύτα όμως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ καθόλου δεν εξαντλείται. Και αντιθέτως, ο κ. Παπανδρέου σε κάθε ευκαιρία, όπως χθες, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στην ουσία επιδιώκει τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Και μιλάμε για το θέμα των ομολόγων. Είτε γιατί δεν έχουν ασκηθεί ακόμη οι διώξεις, κατά την άποψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είτε για διάφορους άλλους λόγους. Η δική σας στάση ποια είναι απέναντι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στην ουσία σας καταγγέλλει για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι Έλληνες πολίτες και μνήμη έχουν και κρίση και ικανότητες να συγκρίνουν. Και ξέρουν πολύ καλά ποιος ήταν εκείνος στο παρελθόν που προσπάθησε να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη και ποιος είναι σήμερα που με αντίστοιχες επεμβάσεις προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Είπατε ότι, εφόσον είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα, εσείς δεν σχολιάζετε. Σωστά; Πώς ξέρουν οι Υπουργοί ότι από αυτή την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας δεν θα προκύψουν ευθύνες και πολιτικών προσώπων; Δεν είναι αυτό σαφής παρέμβαση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα. Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν πρόκειται να τοποθετηθώ σε αυτή την υπόθεση.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Μα, αυτό είναι σαφής παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να μην φτάσει σε πολιτικά πρόσωπα και να μην...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Άλλοι κάνουν παρέμβαση και όχι η κυβέρνηση.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: ... να μην προκύψουν πολιτικές ευθύνες. Αυτό κάνει η κυβέρνηση από την αρχή κ. Εκπρόσωπε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι δική σας άποψη, την οποία προφανώς καταθέτετε. Είναι σχολιασμός.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Και περίπου του 70% των Ελλήνων, όπως προκύπτει από όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, ήθελα να σας ρωτήσω κάτι για την έκθεση εκείνη του ART Αθήνα. Η καλλιτέχνις της οποίας το έργο αποσύρθηκε από εκείνη την έκθεση, μιλάει αύριο το μεσημέρι, στο συνέδριο που γίνεται για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το πρώτο ερώτημα είναι, εάν γνωρίζετε αν θα παραστεί η καλλιτέχνις και το δεύτερο είναι εάν υπήρχε τώρα η δυνατότητα για τις προσκλήσεις και ποιοι θα μιλούσαν στο Συνέδριο, πιστεύετε ότι θα την καλούσαν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω υπόψη μου το πλήρες πρόγραμμα των εν λόγω εκδηλώσεων. Συνεπώς δεν μπορώ να τοποθετηθώ.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Χθες, θα είδατε τα πλάνα, φαντάζομαι, με τον κ. Ευθυμίου, τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, να παρουσιάζει κάτι δισέλιδα, τα οποία προσκόμισε ο κ. Δούκας στη Βουλή ως συμβάσεις για τα επτά επιπλέον δομημένα ομόλογα που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών. Θεωρείτε ότι μέσα σε αυτές τις δύο σελίδες περιέχονται τόσο συμπυκνωμένα όλοι οι όροι και οι συμφωνίες για την έκδοση του κάθε ενός δομημένου ομολόγου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει απαντηθεί το θέμα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 7 June 2007 - 13:50:17 UTC