Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 07-12-13

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007

Αριθμός Δελτίου: 110605423

Έκδοση 1

brf1312

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2007

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής βρίσκεται, όπως γνωρίζετε, σήμερα στη Λισαβόνα, όπου σε λίγο θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή της Συνταγματικής Συνθήκης. Αργότερα, ο Πρωθυπουργός θα λάβει μέρος σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας και ακολούθως, θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου σήμερα το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αύριο το πρωί, στις 10.00, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Χανς Γκερτ Πέτερινγκ. Κατόπιν, θα μετάσχει στην πρωινή και στην απογευματινή, Σύνοδο Εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Πριν από την αναχώρησή του για την Αθήνα, προβλέπονται δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως γίνεται συνήθως, μετά από κάθε Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, αποτελεί πεδίο επαναπροσδιορισμού των θέσεων, των προτάσεων της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, η χθεσινή μεγάλη, κατά κοινή ομολογία, κινητοποίηση των εργαζομένων; Δεδομένου ότι βγήκε ο κ. Κακλαμάνης, ο Δήμαρχος της Αθήνας, και εξέφρασε τη χαρά του για τη μαζική συμμετοχή στη χθεσινή πορεία, γιατί έτσι, είπε, ότι η κυβέρνηση θα πάρει πιο σωστές αποφάσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας έχω πει, είναι δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να μετέχουν σε διαδηλώσεις, δημόσιες συγκεντρώσεις, συναθροίσεις, οι οποίες, σύμφωνα με το νόμο, γίνονται σε ειρηνικό πλαίσιο. Η κυβέρνηση, όπως έχουμε πει επίσης, ακούει τις απόψεις στο πλαίσιο του διαλόγου, της συζήτησης, η οποία γίνεται για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, την ανάγκη της οποίας έχει διαπιστώσει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Με όλο το θάρρος, είπατε την ανάγκη της οποίας, της αναμόρφωσης του Ασφαλιστικού, συμμερίζεται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει διαπιστώσει, είπα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Το έχει διαπιστώσει. Από πού το κρίνετε; Υπάρχουν αριθμητικά δεδομένα; Γιατί χθες, τουλάχιστον, η συγκέντρωση είχε κάποια αριθμητικά δεδομένα, δηλαδή, ήταν κάποιες χιλιάδες κόσμος που στην ουσία διαφώνησε με την πολιτική αυτή ή με τις κατευθύνσεις της πολιτικής σας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών --όπως έχω πει και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, σε αυτή εδώ την αίθουσα-- έχει διαπιστώσει και το έχει διαπιστώσει σε πολλά επίπεδα, με πολλές εκφράσεις, ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας χρειάζεται αναμόρφωση. Η κυβέρνηση είχε αναλάβει προεκλογικά τη συγκεκριμένη δέσμευση, να προχωρήσει στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος στην επόμενη, δηλαδή στην τρέχουσα τετραετία. Και αυτό ακριβώς κάνουμε. Είχαμε καλέσει, όπως γνωρίζετε, και έχουμε καλέσει σε διάλογο και τους κοινωνικούς εταίρους και τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου από κοινού να εξευρεθούν εκείνες οι λύσεις, οι οποίες θα είναι οι καλύτερες δυνατές για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, σαφώς φαίνεται ότι επιζητά λύση στο Ασφαλιστικό...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Χαίρομαι που το αναγνωρίζετε.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Παράλληλα, όμως, φαίνεται από όλες τις μέχρι τώρα εκδηλώσεις, τις ίδιες αναγνώσεις φαίνεται ότι έχουμε, τα ίδια πράγματα αντιλαμβανόμαστε, φαίνεται να διαφωνεί με τις επιλογές που έχει προκρίνει η κυβέρνηση. Υπάρχει μεν η βούληση για αλλαγές, θέλει ο ελληνικός λαός αλλαγές, διαφωνεί παρά ταύτα με τις επιλογές της κυβέρνησης. Αυτό είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαλόγου, ο οποίος θεσμικά διεξάγεται στη Βουλή των Ελλήνων. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τότε --όπως γνωρίζετε-- θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτό το οποίο έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει, στη σύνταξη του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, το οποίο ακριβώς θα θέσει τις βάσεις για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Και θα προχωρήσει, βεβαίως, στη Βουλή, όπως γίνεται σε κάθε Δημοκρατία, στην ψήφιση των σχετικών διατάξεων. Το ζητούμενο για όλους είναι να εξασφαλιστεί, για όλους τους Έλληνες, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, η μακροβιότητα του ασφαλιστικού συστήματος, η εξασφάλιση των παροχών, η εξασφάλιση όσο το δυνατόν καλύτερων απολαβών για τους Έλληνες συνταξιούχους και μάλιστα, σε βάθος χρόνου.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, γνωρίζετε ποιος έδωσε εντολή για τη σύλληψη των εναεριτών, τρεις ώρες μετά τα επεισόδια, ο Εισαγγελέας ή η Αστυνομική Διεύθυνση; Και πώς ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απ` ό,τι γνωρίζω και το λέω χωρίς να υπεισέρχομαι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, την εντολή έδωσε η Εισαγγελία.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Συγνώμη κ. Εκπρόσωπε, αλλά με όσα είπατε παραπάνω, νομίζω ότι σαν να μην έλαβε η κυβέρνηση το μήνυμα που έστειλε η χθεσινή ογκώδης διαδήλωση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αντιλαμβάνομαι τι θέλετε να πείτε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν θεωρείτε εσείς ότι χθες η διαδήλωση των εργαζομένων έστειλε ένα μήνυμα σαφέστατα, καταφανέστατα αντίθετο προς τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης στο θέμα του Ασφαλιστικού;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπε ο κ. Ρουσόπουλος προχθές, το έχω πει και εγώ πολλές φορές, σε αυτή την αίθουσα, η κυβέρνηση ακούει όσες απόψεις εκφράζονται. Ο διάλογος γίνεται σε ένα θεσμοθετημένο πλαίσιο και οι απόψεις όσων έχουν να καταθέσουν απόψεις στο πλαίσιο αυτό του διαλόγου, στον οποίο έχει καλέσει η κυβέρνηση όλους όσοι έχουν λόγο σε αυτό το θέμα, καταγράφονται. Πρέπει, όμως, να προσέλθει κανείς στο διάλογο και να καταγράψει τις απόψεις του.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, εκτός από τους εργαζομένους, πρέπει να σας έχει προβληματίσει ότι εναντίον των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση έχουν ταχθεί στο σύνολό τους και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα, εμένα μου έκανε ιδιαίτερα εντύπωση και θα ήθελα να το σχολιάσετε, η χθεσινή ανακοίνωση που υπήρχε στην ΕΡΤ, που λόγω απεργίας δεν είχε πρόγραμμα, που έλεγε ακριβώς και το διαβάζω: «Συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, στον προϋπολογισμό λιτότητας, στην καλπάζουσα ακρίβεια και ανεργία». Όταν αυτά τα λέει το κρατικό κανάλι, φαντάζομαι ότι θα σας έχει προβληματίσει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να σχολιάσω, σε καμία περίπτωση, απόψεις, τοποθετήσεις, τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, πέντε ημέρες μετά τα δημοσιεύματα του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ», που αφορούσε την υπόθεση του κ. Μαγγίνα, το ΙΚΑ, ή η Επιθεώρηση Εργασίας έχει ερευνήσει την υπόθεση, αν υπάρχει κάποια παράβαση, άσχετα με το τι υποστηρίζει ο Υπουργός, για να διαπιστωθεί και από τις αρμόδιες υπηρεσίες αν ευσταθούν οι εξηγήσεις οι οποίες έχει δώσει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουν απαντηθεί όλα αυτά τα θέματα. Οι απαντήσεις που έχουμε δώσει για τον κ. Μαγγίνα εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο.

ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Στο ίδιο θέμα, κύριε Εκπρόσωπε, επειδή επικαλείται εδώ και τρεις-τέσσερις ημέρες η κυβέρνηση τη δήλωση, απάντηση που έχει δώσει ο Υπουργός Απασχόλησης κ. Μαγγίνας. Στην ουσία του θέματος, ο κ. Μαγγίνας λέει σε αυτή την ανακοίνωση που έχει βγάλει ότι δεν έχει καμία σχέση εργασίας με τη συγκεκριμένη οικογένεια των Ινδών οικονομικών μεταναστών και ότι τη φιλοξενεί δωρεάν, ότι είναι η μόνη σχέση που υπάρχει σε αυτό το θέμα. Ωστόσο, στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», υπάρχουν δηλώσεις αυτών των ανθρώπων που λένε ότι πληρώνονταν από τον Υπουργό. Η κυβέρνηση ερευνά να βρει που βρίσκεται η αλήθεια;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα: Όσα έχει πει ο κ. Μαγγίνας στην ανακοίνωσή του, κρίνονται από την κυβέρνηση απολύτως ικανοποιητικά.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, επιτρέψτε μου να επανέλθω στο θέμα της διαδήλωσης. Είπατε μόλις ότι ο διάλογος γίνεται θεσμικά στη Βουλή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κατά κύριο λόγο, όπως είπα, θεσμικά στη Βουλή. Το θεσμοθετημένο πλαίσιο είναι η Βουλή.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Αυτό το οποίο θέλω να σας ρωτήσω είναι, για την κυβέρνηση δηλαδή δεν έχει καμία αξία η διαμαρτυρία πολλών χιλιάδων πολιτών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μόλις πριν από λίγα λεπτά είπα ότι η κυβέρνηση ακούει τις άλλες απόψεις. Και ακούγοντας τις άλλες απόψεις, προχωρεί στη δέσμευση την οποία έχει αναλάβει έναντι, όχι μόνο των πολιτών οι οποίοι ανανέωσαν την εντολή τους προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όλων εκείνων των πολιτών που έχουν διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια την απόλυτη ανάγκη που υπάρχει για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Προχωρεί, λοιπόν, η κυβέρνηση στην υλοποίηση της δέσμευσης την οποία έχει αναλάβει.

ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, λέτε ότι η κυβέρνηση ακούει και τις άλλες απόψεις. Προηγουμένως είπατε ότι οι απόψεις ακούγονται και καταγράφονται. Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής: Δικηγόροι, μηχανικοί, δημοσιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, διαφώνησαν με τις όποιες προτάσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα από τον κ. Μαγγίνα. Αυτό το οποίο είπατε προηγουμένως, σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα «βάλει νερό στο κρασί της» και θα διαφοροποιήσει τις όποιες προτάσεις μέχρι τώρα έχουν γίνει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες απόψεις, συγκεκριμένες τοποθετήσεις, συγκεκριμένες θέσεις, τις οποίες έχει παρουσιάσει. Σας υπενθυμίζω, για μια ακόμη φορά, ότι μέχρι πριν από πολύ λίγο καιρό κάποιοι επέκριναν, κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι δεν είχε καταθέσει προτάσεις δήθεν και γι` αυτό δεν προσέρχονταν στο διάλογο. Τώρα, που δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία --όπως δεν υπήρχε και τότε, γιατί οι προτάσεις της κυβέρνησης είχαν διατυπωθεί ούτως ή άλλως-- ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι γνωστές, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι` αυτούς οι οποίοι εξακολουθούν να αρνούνται να προσέλθουν στο διάλογο. Αντιθέτως, διακρίνω μια προσπάθεια ορισμένων σαν να θέλουν να πάνε το όλο θέμα πίσω. Να μη δοθούν οι λύσεις που κρίνονται από όλους ότι είναι αναγκαίες, ότι πρέπει να δοθούν. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλη αναβολή.

ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, επειδή επαναλαμβάνετε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει τις προτάσεις της και επειδή υπάρχει μια διαμάχη και μια αντιδικία και σε πολιτικό επίπεδο γύρω από το θέμα, θα ήθελα να μου πείτε σε ό,τι αφορά την ενοποίηση των Ταμείων, ποια είναι η συγκεκριμένη θέση της κυβέρνησης; Υπάρχει γενική κατεύθυνση ενοποίησης των Ταμείων, αλλά ενοποίηση από 155 φορείς, σημαίνει να τους κάνουμε 80, να τους κάνουμε 20, να τους κάνουμε και πέντε. Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σήμερα μόλις, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση ο κ. Μαγγίνας στη Βουλή, είπε ότι οι 155 ασφαλιστικοί φορείς έχουν διοικητικές και λειτουργικές δαπάνες 1,6 δις ευρώ. Αναλογιστείτε τι σημαίνει αυτό. Υπάρχει κάποιος Έλληνας πολίτης ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει βάσιμα ότι ένα τέτοιο ποσό, το οποίο μπορεί να πάει αλλού --ένα πολύ μεγάλο μέρος του ποσού αυτού μπορεί να πάει αλλού-- ότι ένα τέτοιο ποσό δικαιολογείται να διατίθεται απλά και μόνο από την πολυδιάσπαση, εάν είναι σωστή η λέξη, από τον πολύ μεγάλο αριθμό των Ταμείων που υπάρχουν; Ο κ. Μαγγίνας είπε, επίσης, ότι από το νοικοκύρεμα και την αναμενόμενη ενοποίηση των Ταμείων θα προκύψει προσδοκόμενο όφελος της τάξεως του 35%. Δηλαδή, από αυτό το 1,6 δις ευρώ, 600 εκατ. ευρώ περίπου θα εξοικονομηθούν και θα μπορούν να πάνε ως πραγματικό όφελος στους συνταξιούχους. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να γίνει η ενοποίηση. Όσον αφορά δε τα στοιχεία της ενοποίησης, ο κ. Μαγγίνας έχει τοποθετηθεί γι` αυτά σε έναν από τους τρεις κύκλους για τους οποίους είχε υπάρξει κοινή συμφωνία να γίνει ο διάλογος, άλλο αν δεν προσήλθαν ορισμένοι. Συνεπώς, τα στοιχεία υπάρχουν. Είναι κατατεθειμένα, είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της Βουλής όπου έγινε ο εν λόγω διάλογος.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει ένα βήμα καλής θέλησης, καλής διάθεσης --πέστε το όπως θέλετε-- για να αναθερμάνει αυτό το διάλογο; Στελέχη κυβερνητικά υποστηρίζουν ότι ο διάλογος αυτός ουσιαστικά έχει ατονήσει, δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι όπως πάει, τέλος πάντων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αν δεχθώ, που δεν το δέχομαι, ότι ο διάλογος έχει ατονήσει, ο διάλογος δεν έχει ατονήσει με υπαιτιότητα της κυβέρνησης. Είναι ανοικτές οι πόρτες του διαλόγου για όσους θέλουν να μετάσχουν. Άλλοι είναι εκείνοι οι οποίοι δεν μετέχουν στο διάλογο. Σας είπα και προηγουμένως ότι υπήρχε μια προσχηματική άρνηση συμμετοχής, γιατί δήθεν δεν υπήρχαν οι προτάσεις της κυβέρνησης. Τώρα, υπάρχουν οι προτάσεις της κυβέρνησης, ωστόσο δεν προσέρχονται άλλοι ώστε να γίνει η συζήτηση. Μα, πώς θα γίνει η συζήτηση όταν κάποιοι αρνούνται να μετάσχουν; Πώς θα ακουστούν υπεύθυνα οι απόψεις άλλων όταν δεν προσέρχονται εκεί που γίνεται ο διάλογος, ώστε να τις καταθέσουν;

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Ρώτησα, αν η κυβέρνηση προτίθεται να κάνει κάποιο βήμα για να αναθερμάνει το διάλογο. Στο θέμα της χρηματοδότησης, μπορεί να κάνει κάτι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση «κάνει το βήμα». Καλεί συνεχώς σε διάλογο και τονίζει ότι υπάρχει προθυμία, απόλυτη προθυμία, για διάλογο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Να εικάσουμε από όσα λέτε ότι στην περίπτωση που δεν επαναληφθεί ο διάλογος ή δεν προσέλθουν, τέλος πάντων, όσοι δεν έχουν προσέλθει μέχρι τώρα, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει στο ακέραιο αυτά που εμφανίζονται ως εξαγγελθείσες προθέσεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας είπα, ο διάλογος συνεχίζεται. Η κυβέρνηση ακούει τις απόψεις. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, όταν ετοιμαστεί το νομοθέτημα το οποίο θα ορίζει ό,τι πρέπει να γίνει ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος, τότε θα γίνει και με ακρίβεια γνωστό ποια θα είναι η τελική μορφή αυτού του νομοθετήματος.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Αυτό σημαίνει ότι θα πάρετε πίσω κάποιες από τις σκληρές απόψεις σας. Αυτό λέτε τώρα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ σας είπα ότι πρέπει οι προτάσεις να κατατίθενται.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε οι υπαίτιοι για την χρεοκοπία κάποιων Ταμείων, θα τιμωρηθούν ή ζητάτε να πληρώσει το μάρμαρο ο ελληνικός λαός, να βάλουν πλάτη οι ασφαλισμένοι, να δεχθούν τις αλλαγές αυτές, αλλά ρωτάω: Για την κακοδιαχείριση μέχρι τώρα θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκείνο το οποίο μετράει αυτή τη στιγμή είναι το μέλλον, η εξασφάλιση του μέλλοντος για όλους τους Έλληνες πολίτες. Και με τις αλλαγές να είστε βέβαιοι ότι το μέλλον είναι εξασφαλισμένο, όπως φαίνεται άλλωστε από τις προτάσεις της κυβέρνησης. Αλλά θα είναι και τελικά τέτοιες οι αλλαγές που δεν θα βλάψουν σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων και των Ελλήνων συνταξιούχων.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Όταν οι κυβερνητικές προτάσεις πάρουν τη μορφή νομοθετήματος, τότε θα έχουμε ένα νέο γύρο διαλόγου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όταν υπάρξει το νομοθέτημα, όπως ξέρετε, ο τελικός διάλογος γίνεται πλέον στη Βουλή. Στην επιτροπή όπου έρχεται το σχέδιο νόμου και στην Ολομέλεια όπου τελικά συζητείται, στην τελική του μορφή, και ψηφίζεται. Και αυτή είναι η κορυφαία μορφή διαλόγου που γίνεται στα πλαίσια του Κοινοβουλίου.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Μήπως έχετε κάποια πληροφορία, κάποια ένδειξη ότι υπάρχουν κάποιες καταγγελίες για πολεοδομικές αυθαιρεσίες Υπουργού της κυβέρνησης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν ξέρω πως σχολιάζετε την τελευταία δημοσκόπηση της MRB, μάλλον ένα συγκεκριμένο της στοιχείο, το οποίο έχει να κάνει με τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών, όπου μάλλον δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές για την κυβέρνηση, καθώς το 45% περίπου θεωρεί πως οι προσδοκίες είναι χειρότερες. Αυτό μάλλον, το εμφανίζει η κυβέρνηση είναι χειρότερο από αυτό που η ίδια η κοινή γνώμη προσδοκούσε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Μόλις προχθές αναφέρθηκε ο κ. Ρουσόπουλος στις δημοσκοπήσεις. Είπε την παγία μας θέση, την οποία την ξέρετε όλοι. Είναι ανώφελο να την επαναλάβω.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν είναι, δηλαδή, ένα μήνυμα δυσάρεστο προς την κυβέρνηση...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για ευρήματα δημοσκοπήσεων.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε θα ήθελα να επανέλθω στο θέμα αυτό με τις κάμερες χθες. Επιδοκιμάζει ή όχι η κυβέρνηση τη σύλληψη συνδικαλιστών αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έγινε η παρακολούθηση και εν τέλει η σύλληψή τους;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο, όσον αφορά τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 13 December 2007 - 14:34:36 UTC