Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-04-09

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 130813418

Έκδοση 1

BRIEFING090408

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 9 Απριλίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

" Αύριο στις 10.30 θα γίνει η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ύστερα από αίτημα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Καρατζαφέρη, με θέμα την ονομασία της FYROM.

" Την Παρασκευή, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης στην Ελλάδα, του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Τσεχίας κ. Μίρεκ Τοπολάνεκ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Τσέχο Πρωθυπουργό, στις 12.30. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τον Τύπο και γεύμα εργασίας.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μήπως έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Μόσχα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι ακόμη. Δεν έχω κάτι περισσότερο από αυτά που σας είπα προχθές, ότι δηλαδή υπάρχει πρόσκληση, γίνεται συζήτηση των διπλωματών εκατέρωθεν. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η ημερομηνία.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, τι έχει να απαντήσει η κυβέρνηση σε εκείνους τους Σκοπιανούς πολίτες, οι οποίοι ξαφνικά διεκδικούν ακόμη και εκτάσεις στη χώρα μας; Και ένα δεύτερο ερώτημα, αν μου επιτρέπετε, τι απαντά επίσης η κυβέρνηση στο αν υπάρχει «μακεδονική εθνότητα», «μακεδονική γλώσσα», όπως λένε οι Αμερικανοί.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό το οποίο κάνει η χώρα μας σήμερα, είναι να μπορέσει να βρει λύσεις στο πρόβλημα το οποίο έχουν οι δύο χώρες μεταξύ τους στο θέμα του ονόματος. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πιστεύετε ότι δεν έχει σχέση το ζήτημα που θέτουν οι Αμερικανοί περί ύπαρξης «μακεδονικής εθνότητας και μειονότητας» με το θέμα της ονομασίας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η απάντησή μου είναι σαφής. Εκείνο το οποίο έχουμε ως διαφορά με τη FYROM, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, είναι η διαφορά του ονόματος. Τα υπόλοιπα θέματα τα οποία αναφέρονται  διαβάζω και εγώ διάφορα- είτε έχουν λυθεί από διεθνείς συνθήκες, είτε δεν θεωρώ σκόπιμο να κάνω κάποιο σχόλιο.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να ρωτήσω, αν η κυβέρνηση ήταν ενήμερη και τι προτίθεται να κάνει για το θέμα που αποκαλύπτει σήμερα ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», σχετικά με 2.500 μετανάστες που υπό συνθήκες σκλαβιάς, δουλεύουν στην Ηλεία.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να σας πω, κατ` αρχάς, κάτι το οποίο γνωρίζετε, είναι αυτονόητο και το έχουμε πει και άλλες φορές: Είμαστε χώρα υποδοχής λαθρομεταναστών. Θα ξεκινήσω από αυτό. Μάλιστα, αναλογικά με το μέγεθος και τον πληθυσμό μας, είμαστε η χώρα υποδοχής του υψηλότερου αριθμού λαθρομεταναστών το χρόνο. Πέρυσι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκαναν οι αρμόδιοι υπουργοί, ο αριθμός των λαθρομεταναστών ανήλθε στις 112.000. Θέλω, επίσης, να σημειώσω ότι ενώ υπήρξαν τριτοκοσμικές συνθήκες στην «υποδοχή», εδώ και λίγους μήνες λειτουργεί ήδη το πρώτο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στη Σάμο και λειτουργεί, επίσης, το δεύτερο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στον Κυπρίνο του Έβρου. Δύο ακόμη κέντρα δρομολογούνται να δημιουργηθούν, το ένα στη Νότιο Κρήτη και το άλλο στην Κω. Τα ήδη λειτουργούντα κέντρα, επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, έχουν αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γι` αυτό και στα δύο νέα, έχουμε επιδιώξει -και είναι πολύ πιθανό, θεωρούμε πιθανό- να έχουμε και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να κινηθούμε ακόμη πιο γρήγορα. Ο αριθμός, όπως σας είπα, είναι πάρα πολύ μεγάλος. Αντιλαμβάνεται κάποιος το πρόβλημα. Είναι ένα θέμα που έχει θέσει πολλές φορές ο Πρωθυπουργός και σε Συμβούλια, αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί στους ομολόγους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο θέμα γενικώς των μεταναστών: Και σε αυτό τον τομέα, η κυβέρνηση αυτή έκανε πάρα πολλά πράγματα, τα οποία έπρεπε να είχαν γίνει χρόνια πριν. Σας θυμίζω τη νομοθεσία που είναι μια από τις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές νομοθεσίες. Σας θυμίζω ότι έχουν δοθεί ήδη δύο ημερομηνίες, με μεγάλη ελαστικότητα  η μια υπάρχει ακόμη και σήμερα- νομιμοποίησης των παρανόμως διαβιούντων στην Ελλάδα. Στην πρώτη έκαναν χρήση αυτού του δικαιώματος 170.000 μετανάστες. Συνεχίζεται η δεύτερη και υπολογίζουμε ότι θα περάσουμε τον αριθμό των 200.000 μεταναστών οι οποίοι ήταν παράνομοι στη χώρα μας και νομιμοποιούνται με διαδικασίες που ετέθησαν από αυτόν τον σύγχρονο ευρωπαϊκό νόμο που έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συγκεκριμένα ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλος. Καθιερώσαμε επίσης το καθεστώς των επί μακρώς διαμενόντων.

Τώρα, σε ό,τι αφορά ζητήματα σαν αυτά τα οποία μου αναφέρατε, θέλω να σας πω ότι αυτό που έχει σημασία, είναι να τηρείται ο νόμος. Και αυτό που μπορεί να κάνει η ελληνική Πολιτεία είναι να ελέγχει εάν τηρούνται όλες εκείνες οι προβλέψεις του νόμου και των άλλων νόμων για τους όρους εργασίας καθενός μετανάστη, όπως και καθενός Έλληνα εργαζόμενου.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Ωστόσο, κύριε Υπουργέ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, απ` ό,τι φαίνεται, μάλλον η Πολιτεία δεν έχει ελέγξει το καθεστώς τόσο διαμονής, όσο και εργασίας, καθότι κάποιοι λένε ότι δουλεύουν ανασφάλιστοι. Οπότε, να υποθέσω ότι δεν το ήξερε τελικά η κυβέρνηση; Ότι το έμαθε σήμερα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ενημέρωση που έχω από το αρμόδιο υπουργείο είναι ότι δεν υπάρχει κανενός είδους καταγγελία, η οποία να αναφέρεται σε αυτό το οποίο μου αναφέρετε. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι βέβαιο ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου κινούνται και με βάση τα δημοσιεύματα. Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι η πολιτική ευαισθησία, η κοινωνική ευαισθησία μιας Πολιτείας, φαίνεται στο σύνολο των δράσεων τις οποίες αναλαμβάνει. Και το σύνολο των δράσεων που σας ανέφερα, αποδεικνύουν ακριβώς αυτή την κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε συμπολίτες μας οι οποίοι προέρχονται από άλλα μέρη του κόσμου.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα στα καμένα στην Πάρνηθα, ήθελα να ρωτήσω, ο Πρωθυπουργός δεν αισθάνεται την ανάγκη να δει πώς έχει προχωρήσει το έργο της κυβέρνησης για την αναδάσωση; Που δεν έχει προχωρήσει, δηλαδή, καθόλου.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός έχει διαρκή ενημέρωση. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουν γίνει πάρα πολλές ενέργειες από τα αρμόδια υπουργεία. Είχαμε πριν από τρεις μήνες περίπου και περισσότερο, λίγο μετά τις εκλογές, -πολύ γρήγορα μάλιστα, ένα μήνα μετά τις εκλογές- την ευκαιρία να ακούσουμε τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό, στη διπλανή αίθουσα. Σε αυτή την ημερίδα μίλησαν δεκάδες επιστήμονες, που είχαν κληθεί από το υπουργείο για να καταθέσουν όχι απλώς τις απόψεις τους, αλλά και τις προτάσεις για το πώς πρέπει να κινηθούμε. Τα θέματα αντιμετωπίζονται σε μεγάλο εύρος χρόνου. Γιατί, για παράδειγμα, στο ζήτημα της αναδάσωσης, γνωρίζετε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. «Αίφνης» -γιατί είναι γνωστό τουλάχιστον σε όσους έχουν μεγαλώσει στην επαρχία και γνωρίζουν την αγροτική ζωή- ζητήματα αναδάσωσης σε περιοχές όπου κάηκαν ελαιόδεντρα δεν τίθενται. Και εν πάση περιπτώσει δεν τίθενται ακόμη, γιατί είναι γνωστό ότι η ελιά, όπως και πολλά άλλα δέντρα, αναφύονται ακόμη και αν έχουν καεί τα κλαδιά τους, ακόμη και αν έχει καεί ο κορμός. Θα πρέπει, λοιπόν, να τηρήσουμε τις επιστημονικές εκείνες συνθήκες, τους επιστημονικούς κανόνες, προκειμένου να προχωρήσουν και τα ζητήματα της αναδάσωσης, όπως προχωρούν και πολλά άλλα ζητήματα. Δεν είναι μόνο αυτό το θέμα. Για παράδειγμα, στο ζήτημα των ζωοτροφών έχουν ήδη διατεθεί 4 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο το οποίο οι περισσότεροι Έλληνες βοήθησαν να δημιουργηθεί, προκειμένου οι κτηνοτρόφοι μας που επλήγησαν να μπορούν να έχουν μέσα στο χειμώνα τις ζωοτροφές που τους είναι απαραίτητες για τα κοπάδια τους. Υπάρχουν πολλές ενέργειες που γίνονται και το ενδιαφέρον εμφανίζεται σε αυτές τις ενέργειες. Βεβαίως και το ενδιαφέρον να μετέχει κάποιος σε μια επίσκεψη, είναι σημαντικό. Κανείς δεν θέλει να το απαξιώσει αυτό. Έχει, ήδη, συμβεί με τον Πρωθυπουργό -σας θυμίζω- και στη διάρκεια των πυρκαγιών και αμέσως μετά και πολύ μετά τις εκλογές.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Να σας πάω λίγο στο κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας, αυτό του εντοπισμού αθλητών με ουσίες απαγορευμένες στον οργανισμό τους και να ρωτήσω, αν θεωρείτε πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα και επί των ημερών σας, αλλά και επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, η πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραμματείας ή του Υφυπουργείου Αθλητισμού έκανε τη δουλειά της σε ό,τι αφορά τον έλεγχο και την επιστασία των ομοσπονδιών, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αλλά φαίνεται πως είχαν πλήρη γνώση για τα σκευάσματα, τα οποία έφταναν τελικά στους αθλητές.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως ενημερώθηκα από τον αρμόδιο υπουργό και τον αρμόδιο υφυπουργό, η Πολιτεία έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Για παράδειγμα, ελέγχονται τα σκευάσματα τα οποία δίδονται στις ομοσπονδίες από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων; Ελέγχονται. Τώρα, εάν κάποιοι παρανομούν και παίρνουν σκευάσματα εκτός αυτών, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι σε μια φράση θα μπορούσαμε να συμπυκνώσουμε αυτή την υπόθεση, όπως και πολλές άλλες υποθέσεις: Δεν ζούμε σε μια χώρα όπου κατοικούν ανήλικοι πολίτες και μόνοι ενήλικοι είναι κάθε φορά η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, είτε είναι του ΠΑΣΟΚ, είτε της Νέας Δημοκρατίας. Ζούμε σε μια χώρα ενηλίκων πολιτών, επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν και την ατομική τους ευθύνη και οι οποίοι οφείλουν να τηρούν τους νόμους. Εάν υπάρχει ανάγκη να προστεθούν διατάξεις σε νόμους, όπως είπε ο κ. Λιάπης πρόσφατα, αυτό η Πολιτεία, ανάλογα με τα θέματα που αντιμετωπίζονται -και σε μια εποχή όπως η δική μας, αναφύονται διαρκώς νέα θέματα- τότε οφείλει να το πράξει και το πράττει.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η Πολιτεία έχει ευθύνη για να ελέγξει ευρύτερα τα σκευάσματα που κυκλοφορούν; Διαβάζουμε σήμερα ότι 11 εκατομμύρια ανεξέλεγκτα σκευάσματα κυκλοφορούν. Επ` αυτών δεν έχει ευθύνη η Πολιτεία, μόνο ότι δίνεται στις ομοσπονδίες;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σας είπα ότι όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα περνούν από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Εάν υπάρχουν παρανόμως διακινούμενα σκευάσματα, εκείνο το οποίο έχει ευθύνη η Πολιτεία να κάνει, είναι να εντοπίζει αυτές τις παρανομίες με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ναι, αλλά κυκλοφορούν 11 εκατομμύρια χωρίς να τα έχετε εντοπίσει. Αυτό σημαίνει ότι η Πολιτεία ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά της;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω να είναι αυτός ο αριθμός, τον οποίο αναφέρετε, των σκευασμάτων τα οποία δεν ελέγχονται. Μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλος αριθμός για να μην ελέγχονται όλα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Εκείνο το οποίο μπορώ να σας πω, με τη διαβεβαίωση των αρμοδίων με τους οποίους συνομίλησα, είναι ότι τα σκευάσματα που διατίθενται στις ομοσπονδίες, όπως και άλλα που διατίθενται σε γυμναστήρια και λοιπά, είναι σκευάσματα που πρέπει να έχουν την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Επ` αυτού να σας πω ότι, χωρίς να παριστάνουμε τους ειδικούς...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ούτε εγώ είμαι άλλωστε.

ΣΠΥΡΑΚΗ: ... ότι υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα να εμφανιστούν σκευάσματα ως συμπληρώματα διατροφής και να μην περάσουν από τον έλεγχο του ΕΟΦ, όπως εσείς λέτε ότι είναι υποχρεωμένα να περάσουν τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Το λέω και εντοπίζοντας ένα κενό και για το αν η κυβέρνηση σκέφτεται να δει και αυτή την παράμετρο. Το θέμα των συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία διακινούνται σωρηδόν και σε γυμναστήρια και σε άλλους χώρους που υπάρχουν αθλητικές δραστηριότητες.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι έχει κάνει ήδη ανακοινώσεις και ο κ. Λιάπης και ο κ. Ιωαννίδης γι` αυτά τα θέματα και για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ή να συμπληρωθούν.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η κυβέρνηση έχει αναθέσει και περιμένει από τη Δικαιοσύνη άλλη μια φορά να «καθαρίσει» με αυτή την υπόθεση;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν ζούμε σε μια κοινωνία η οποία ορίζεται από νόμους, οφείλουμε να σεβόμαστε τις διαδικασίες. Τι εννοείτε; Είναι σαν να απαξιώνετε το θέμα της Δικαιοσύνης. Καθένας έχει ένα ρόλο. Κάθε θεσμός έχει το ρόλο του και κάθε παράγοντας οφείλει να υπηρετεί αυτό το θεσμικό του ρόλο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Εννοώ ότι...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Με συγχωρείτε που σας διακόπτω, γιατί δεν το συνηθίζω. Δηλαδή, η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει -όπως η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση- τη Δικαιοσύνη ή άλλες αρχές, οι οποίες είναι κατοχυρωμένες στο Σύνταγμά μας, ούτε το επιθυμεί, ούτε και πρέπει.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι όπως έχει αποδειχθεί και σε άλλες υποθέσεις η Δικαιοσύνη δεν έχει τα μέσα για να «καθαρίσει» αυτά τα σκάνδαλα. Τα μέσα τα έχει το κράτος με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Εκεί είναι το θέμα. Μήπως η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει τις πολιτικές πρώτα απ` όλα ευθύνες στη Δικαιοσύνη;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η αλήθεια είναι ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι στο κράτος. Η Δικαιοσύνη έχει τους δικούς της μηχανισμούς από τη στιγμή που αρχίζει μια έρευνα για να μπορέσει να προσεγγίσει την αλήθεια, να την αναδείξει και να πάρει την απόφασή της. Σε κάθε περίπτωση, όμως, γνωρίζετε ότι σε μια κοινωνία είτε είναι σύγχρονη είτε παλαιότερη, δεν μπορεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να υπερβαίνουν συγκεκριμένο αριθμό. Όπως δεν μπορούμε να έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων που εργάζονται στους αγορανομικούς ελέγχους, το ίδιο δεν μπορούμε να έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε μια σειρά από ελέγχους. Αναφέρθηκε προηγουμένως και πολύ σωστά το θέμα των ανθρώπων οι οποίοι ζουν σε συνθήκες  διάβασα και εγώ τα σχετικά ρεπορτάζ- που δεν θα χαρακτηριζόντουσαν ανθρώπινες. Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι παίρνοντας αφορμή είτε από καταγγελίες, είτε αυτοβούλως, είτε από δημοσιεύματα, προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν μπορεί για κάθε Έλληνα πολίτη να υπάρχει και ένας άλλος που θα τον παρακολουθεί. Και για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε και πρέπει, σε μια Δημοκρατία.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 9 April 2008 - 13:53:28 UTC