Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-04-18

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 132469627

Έκδοση 1

BRIEFING(180408)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 18 Απριλίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα στις 29 Απριλίου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

Α. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για ομάδα Ρουσόπουλου και ομάδα Καραχάλιου, υπονοώντας ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι είναι στα pay roll των δύο συγκεκριμένων. ΄Εχει κάποιο σχόλιο η κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουν δοθεί απαντήσεις σε όλα αυτά, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης που έγινε σήμερα.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Χθες, η τηλεόραση του ALPHA παρουσίασε ένα ρεπορτάζ και φαίνεται τελικά ότι ο κ. Μολυβιάτης κάνει έκκληση να κάνουν ότι μπορούν οι Υπουργοί, η κυβέρνηση για να μπορέσουν τελικά οι πυρόπληκτοι να λάβουν την ενίσχυση, τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί γι` αυτούς. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αρκετοί ιδιώτες σκέφτονται να ζητήσουν τα χρήματα πίσω, αφού τόσους μήνες μετά δεν έχουν φθάσει στον τελικό τους προορισμό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είναι καλά γνωστό ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει σκύψει πάνω από τα προβλήματα τα οποία προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, του περασμένου Αυγούστου, σε πολλές περιοχές της χώρας, με επίκεντρο βέβαια την Πελοπόννησο, αλλά όχι μόνο. Είναι γνωστή σε όλους η άμεση βοήθεια, που παρασχέθηκε χωρίς καμία γραφειοκρατική δυσκολία, σε όλους όσοι υπέστησαν κάποιες ζημιές. Και ορισμένοι συμπολίτες μας υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές. Αυτή ήταν η πρώτη άμεση βοήθεια για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών. Από τότε γίνονται πολλές ενέργειες, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει και όσο αφορά σπίτια, και άλλες κατασκευές που είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς, είτε υπέστησαν μεγάλες ζημιές αλλά και για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες στο φυτικό πλούτο και στο ζωικό πλούτο της χώρας. Δεν συμμερίζομαι τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε εδώ αυτή η ερώτηση. Ο κ. Μολυβιάτης ασφαλώς, συμβάλλει αποφασιστικά, ώστε τα χρήματα αυτά να πάνε σε εκείνους που πραγματικά δικαιούνται και τα έχουν ανάγκη. Αλλά και από την πλευρά της η Πολιτεία με μια σειρά άλλων πολλών μέτρων, έχει συμβάλει αποφασιστικά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην ανακούφιση των πληγέντων. Πολλά σχετικά στοιχεία περιλαμβάνονται σε πολύ πρόσφατες ανακοινώσεις, πέρα από τις τρέχουσες ανακοινώσεις που κάνουν κατά καιρούς τα αρμόδια Υπουργεία, τα Υπουργεία που εμπλέκονται σε αυτό το θέμα. Θα ήθελα να πω ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, προχθές μόλις, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέκος Κοντός έκανε λεπτομερή αναφορά σε όλα όσα έχουν γίνει και όσα συνεχίζουν να γίνονται. Επίσης, υπάρχει η πολύ πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλιά, όπου παρουσιάζεται τι ακριβώς έχει γίνει στον δικό του τομέα. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, εξάλλου, ότι πολύ τακτικά και εμείς από αυτή τη θέση, ο κ. Ρουσόπουλος και εγώ, έχουμε αναφερθεί, ακριβώς για να υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης στα μέτρα που λαμβάνονται, στις πρωτοβουλίες που παίρνονται από την κυβέρνηση και σε βελτιώσεις, βεβαίως, που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια όλων αυτών των μηνών, όπου κρίθηκε ότι έπρεπε να γίνουν βελτιώσεις. Υπάρχει, φερ` ειπείν, σας το λέω ενημερωτικά, -είμαι βέβαιος ότι το ξέρετε- μια απόφαση μεταξύ των άλλων του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γιώργου Σουφλιά, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όποιον έχει χάσει το σπίτι του και δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας ή έχει ατελείς τίτλους ιδιοκτησίας, να μπορεί να χτίσει, εφόσον διαθέτει και άλλο οικόπεδο στον ίδιο οικισμό, στον ίδιο δήμο, στην ίδια κοινότητα, σπίτι εκεί με αυτές τις ευνοϊκές διαδικασίες και τη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας, αλλά και τη συνδρομή του Ειδικού Ταμείου, το οποίο διαχειρίζεται αυτά τα χρήματα υπό την προεδρία, υπό την επίβλεψη του Υπουργού κ. Μολυβιάτη.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Να ρωτήσω κάτι διευκρινιστικό; Δηλαδή, κατά την άποψη της κυβέρνησης, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μου είναι γνωστό ότι ακούγονται διαμαρτυρίες, φερ` ειπείν, για την ταχύτητα, για το ρυθμό της βοήθειας η οποία δίδεται στον αγροτικό τομέα. Θα ήθελα να σας παραπέμψω και πάλι στην προχθεσινή ανακοίνωση, την πολύ εκτενή του κ. Αλέκου Κοντού, όπου αναλυτικά αναφέρεται ποια ποσά έχουν δοθεί, πότε έχουν δοθεί, για ποιο σκοπό έχουν δοθεί, με ποιες διαδικασίες έχουν δοθεί, ποιοι είναι αυτοί που εισπράττουν τα ποσά αυτά, ως δικαιούχοι και βεβαίως, τι απομένει ακόμη να γίνει. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν δεσμεύσεις σε αυτό το συγκεκριμένο τομέα, και θα ήθελα να το υπενθυμίσω αυτό, από συγκεκριμένους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι ορίζουν τον τρόπο αποζημίωσης, όχι μόνο από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά και από τα δημόσια οικονομικά. Αυτούς τους κανονισμούς, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε όλοι χωρίς παρεκκλίσεις. Αυτό που έγινε, σε σχέση με το παρελθόν, είναι ότι αν συγκρίνει κανείς τι εφαρμόστηκε σε ανάλογες καταστροφές στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η έγκριση αυτού του συγκεκριμένου προγράμματος αποκατάστασης χρειαζόταν περίπου διαδικασία δύο ετών, εμείς κινηθήκαμε γρήγορα και συμφωνήσαμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε χρόνο ρεκόρ, πέντε μηνών. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έγινε, δηλαδή, το μέγιστο που επιτρέπεται από τις δεσμεύσεις και τα προγράμματα ΠΣΕΑ. Αυτή τη στιγμή, 230 εκτιμητές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εργάζονται εκτιμώντας τις ζημιές. Έχει ολοκληρωθεί η δουλειά τους στο πάγιο και στο ζωικό κεφάλαιο. Συνεχίζεται η εκτίμηση στο φυτικό κεφάλαιο, η οποία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν την άνοιξη, όταν θα υπάρξει πλήρης εικόνα αναβλάστησης, έτσι λέγεται ο τεχνικός όρος, των δένδρων που κάηκαν. Αμέσως μετά, θα έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο κάνοντας χρήση εξαιρέσεων του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, τους αγρότες που επλήγησαν. Αλλά θα ήθελα να σας παρακαλέσω, για μια ακόμη φορά, και ευχαρίστως να σας τη διανείμω να διαβάσετε την πολύ λεπτομερή ανακοίνωση που έκανε ο Υπουργός κ. Αλέκος Κοντός, μόλις προχθές, στις 16 Απριλίου.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, η κυβέρνηση καλύπτει την πρωτοφανή ενέργεια της ηγεσίας του Αρείου Πάγου να ασκήσει πειθαρχική δίωξη εναντίον του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων, του κ. Μπάγια;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αναφέρομαι ποτέ σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και λειτουργεί ανεξάρτητα.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, θέλω να επανέλθω στο προηγούμενο θέμα. Φαίνεται, όμως, ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις των αρμοδίων Υπουργείων δεν ήταν τόσο πειστικές γιατί σήμερα φερ` ειπείν, διαβάζουμε και πρωτοσέλιδα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η αναφορά που έκανα έχει σχέση και με το συγκεκριμένο δημοσίευμα το οποίο λέτε. Αυτή η απόφαση εδράζεται, στηρίζεται πάνω σε δεσμεύσεις τις οποίες έχει η χώρα μας στα πλαίσια της λειτουργίας των σχετικών κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόλα ταύτα, όπως σας είπα, όλες οι ενέργειες τις οποίες κάναμε ώστε αυτό το έκτακτο πρόγραμμα βοήθειας, στήριξης και των ίδιων των ανθρώπων, αλλά και του εισοδήματός τους, προωθήθηκαν και εγκρίθηκαν, δεν μ` αρέσει η λέξη που τη χρησιμοποιώ, σε χρόνο ρεκόρ, αλλά εννοώ σε χρόνο, ο οποίος είναι πολύ συντομότερος, καταφανώς συντομότερος του χρόνου από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα και έχουν υποβάλλει ανάλογα αιτήματα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Τόσο οι πυροπαθείς, όσο και ο ελληνικός λαός, θυμούνται πολύ καλά την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να λέει ότι θα κάνει τα πάντα για να μείνουν στον τόπο τους, να μην φύγουν από τον τόπο τους και θα βοηθήσει γενικότερα στην ανασυγκρότηση της περιοχής. Τώρα, αίφνης, ανακαλύπτει δεσμεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις οποίες τους αφαιρεί το δικαίωμα να παίρνουν τις αποζημιώσεις και δήθεν βάζει 50 εξαιρέσεις στο πρόγραμμα των ενισχύσεων με υπουργική απόφαση; Αυτό είναι εμπαιγμός και κοροϊδία.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ερμηνεύετε πράγματα, επιτρέψετε μου να σας πω, με τρόπο οποίος δεν νομίζω ότι έχει σχέση με την πραγματικότητα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Τώρα τις βρήκατε τις δεσμεύσεις απέναντι στην Ε.Ε.; Τώρα τις ανακαλύψατε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχετε διαβάσει την ανακοίνωση του Υπουργού κ. Κοντού;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Εδώ βλέπω όλες τις εξαιρέσεις στην κοινή υπουργική απόφαση που βγήκε, 50 εξαιρέσεις από το πρόγραμμα ενισχύσεων...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι θα κάνουμε χρήση όλων των εξαιρέσεων που μας επιτρέπουν οι κανονισμοί. Προφανώς δεν έχετε σαφή αντίληψη πως λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Κοινότητα, της οποίας είμαστε μέλος. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει η χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία λειτουργεί με ορισμένους κανόνες και τους κανόνες αυτούς, εμείς τους σεβόμαστε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Εάν εφαρμοστούν οι κανόνες αυτοί θα ξεκληριστούν οι πυρόπληκτοι, δεν θα έχουν κανένα λόγο να μείνουν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η μεγάλη πλειοψηφία των πυροπλήκτων ξέρει πολύ καλά όσα ουσιαστικά και συγκεκριμένα έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση για να απαλύνει και τον πόνο τους και τη ζημιά την οποία υπέστησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, χθες στη Βουλή, ο κ. Καρατζαφέρης, είπε επί λέξει: Στη DEUTSCHE TELEKOM βάλανε οι Αμερικανοί 120 εκατομμύρια ποινή για χειραγώγηση μετοχών. Αυτός είναι ο εταίρος του ΟΤΕ. Ένας παγαπόντης που οι Αμερικανοί (δεν ακούγεται) συλληφθήκατε να κλέβετε οπώρες. Δεν προσέχετε, δεν μαθαίνετε, δεν θέλετε. Εγώ ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ανεξάρτητα από πού ή από ποιον προέρχονται τέτοιου είδους δηλώσεις, δεν υπάρχει θέμα ηθικής τάξης για μια τέτοια συνεργασία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση τοποθετήθηκε γι` αυτό το θέμα, μόλις προ ολίγου, απαντώντας για μια ακόμη φορά σε σχετική ερώτηση στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο κ. Αλογοσκούφης, πριν από λίγα λεπτά, τοποθετήθηκε στη Βουλή. Δεν έχω να πω για το θέμα του ΟΤΕ και του στρατηγικού εταίρου, ο οποίος αναζητείται, τίποτε παραπάνω από όσα έχουμε πει.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, έχει οργιάσει η φημολογία ότι μετά το Πάσχα θα έχουμε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Έχετε κάποιο σχόλιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Σύμφωνα με υπολογισμούς που κάνουν οι οικολογικές οργανώσεις, οι περυσινές πυρκαγιές στοίχισαν από 3 μέχρι 5 δις ευρώ. Δεν θυμάμαι, ακριβώς, τον αριθμό της κυβέρνησης, πόσο δίνει, αν είναι εύκολο να μας το πείτε, αλλά παρόλα αυτά, το ποσό αυτό είναι πολύ μεγάλο. Η κυβέρνηση, δηλαδή, προτιμά να δίνει πάντα κονδύλια για να πληρώνει αποζημιώσεις και όχι για πρόληψη; Τα οποία κονδύλια για πρόληψη είναι σε άθλια επίπεδα και εφέτος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και σε ερώτηση που έγινε επ` αυτού σήμερα στη Βουλή, απήντησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Σας παραπέμπω, λοιπόν, στην απάντηση του Πρωθυπουργού.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Την άκουσα την απάντηση του Πρωθυπουργού. Ρωτάω, όμως, με βάση το δεδομένο, το στοιχείο αυτό. Το κόστος από τις περυσινές πυρκαγιές είναι 3 μέχρι 5 δις ευρώ. Το ξέρετε, το έχετε υπολογίσει σαν κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκείνο το οποίο ξέρω είναι ότι οι συγκεκριμένοι πληγέντες έχουν κάνει αιτήσεις, προκειμένου να αποκατασταθούν τα σπίτια τους, να αποκατασταθεί η παραγωγή τους, να αποκατασταθεί το χαμένο τους εισόδημα. Θα ήθελα, όμως, να σας πω και κάτι το οποίο περιέχεται επειδή προφανώς δεν έχετε διαβάσει τις ανακοινώσεις στην ανακοίνωση του κ. Σουφλιά: Αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, ότι το 70% των δικαιούχων δεν διαμένουν στην Ηλεία. Λιγότεροι από τους μισούς δικαιούχους έχουν υποβάλλει αιτήσεις, προκειμένου...

ΚΑΚΑΛΗΣ: Άλλο ρώτησα εγώ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και εγώ σας απαντώ.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Προτιμάτε να δίνετε χρήματα για αποζημιώσεις, παρά για πρόληψη; Αυτό ρωτάω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προκειμένου να αποζημιωθεί κάποιος, πρέπει να υποβάλλει τη σχετική αίτηση. Συνεπώς, εάν κάποιος διαμαρτύρεται μη έχοντας υποβάλλει την αίτηση, φοβούμαι ότι κινδυνεύει να χάσει το δίκιο που ενδεχομένως, έχει με το μέρος του. Βάσει των στοιχείων που έδωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα κονδύλια τα οποία διατίθενται για την πρόληψη.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, άκουσα τι είπατε για τον ΟΤΕ και τον στρατηγικό εταίρο. Ωστόσο, θέλω να σας ρωτήσω, να θέσω υπόψη σας, ότι χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε στη Βουλή σε καταγγελία μαζί και επίθεση κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι δεν προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό για τον ΟΤΕ, δέχθηκε τη διαμεσολάβηση της MIG, με αποτέλεσμα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου πάνω από 805 εκατομμύρια ευρώ. Και επιπλέον υποστήριξε ότι πρόκειται για εμφανή περίπτωση απιστίας, εις βάρος του Δημοσίου. Έχετε κάποιο σχόλιο για όλα αυτά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουν απαντηθεί όλα αυτά στη Βουλή, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και δεν κρίνω σκόπιμο να πω ο,τιδήποτε άλλο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η «Νέα Μακεδονία» είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως υποστήριξε χθες η κ. Μπακογιάννη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως ξέρετε, έχουμε μια διαδικασία, μια διαπραγμάτευση υπό εξέλιξη. Όσο βρίσκεται αυτή η διαδικασία σε εξέλιξη, εγώ δεν πρόκειται να κάνω κανένα σχόλιο που να έχει σχέση με ονοματολογία.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μα, έκανε η Υπουργός Εξωτερικών. Αυτό λέω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ δεν πρόκειται να κάνω κανένα σχόλιο. Όπως αντιλαμβάνεστε, η Υπουργός Εξωτερικών τοποθετείται αυθεντικά επί όλων των θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς της.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Άρα αποτελεί βάση για συμβιβασμό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω τίποτε παραπάνω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Έχω άλλη μια ερώτηση. Για τη δίωξη του κ. Μπάγια, ήθελα να ρωτήσω. Μπορεί η κυβέρνηση να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο για τον επιτήδειο ουδέτερο, όταν επί θητείας της γίνεται δίωξη, όταν διώκεται η ελεύθερη έκφραση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα, προ ολίγου, ακριβώς στην ίδια ερώτηση, διαφορετικά διατυπωμένη, που μου έκανε ο συνάδελφός σας κ. Γαργαλάκος. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δεν υπεισέρχομαι, ούτε σχολιάζω ποτέ, θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Είναι πολιτικό θέμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κατά την αντίληψή σας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ναι, προφανώς.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το θέμα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, για εμάς, δεν είναι πολιτικό θέμα. Είναι θέμα λειτουργίας του Συντάγματος.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Πάσχα.

Θα τα πούμε τη Δευτέρα του Θωμά.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 18 April 2008 - 14:02:46 UTC