Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-05-28

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008

Αριθμός Δελτίου: 139646973

Έκδοση 1

BRIEFING(280508)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 28 Μαΐου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

" Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής με θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης. Όπως σας είχα πει από χθες, συζητήθηκαν κυρίως τα θέματα ενέργειας. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Φώλιας έχει ήδη κάνει εκτενείς δηλώσεις, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

" Ο Πρωθυπουργός, αύριο στις 10 το πρωί, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

" Στον κόσμο του Διαδικτύου μπαίνουν από τις αρχές του Ιουνίου 469 δήμοι της χώρας, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούν τους δημότες τους μέσω των διαδικτυακών πυλών. Το έργο, συνολικού ύψους 28,8 εκατ. ευρώ, αφορά δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 20.000 κατοίκων. Μέσω της δημοτικής διαδικτυακής πύλης παρέχονται υπηρεσίες πληροφόρησης των πολιτών, αλληλεπιδραστικές υπηρεσίες, όπως ηλεκτρονικές αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, αιτήματα και καταγγελίες, αλλά και υπηρεσίες ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως πληρωμή δημοτικού φόρου, πληρωμή προστίμου του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πληρωμή τελών ύδρευσης κ.τ.λ.

" Εκκρεμεί απάντηση σε χθεσινό ερώτημα του κ. Κακαλή σχετικά με το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης την οποία έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης. Το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής θα ενεργοποιηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2008. Το Ταμείο χρηματοδοτείται με πόρους, οι οποίοι φθάνουν σταδιακά τα επόμενα χρόνια τα 2 δις ευρώ σε ετήσια βάση. Μέσω του Ταμείου θα δίνονται στοχευμένες εισοδηματικές ενισχύσεις στις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Υπουργέ, στην Κυβερνητική ρυθμίστηκαν και τα τεχνικά ζητήματα στα οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι οποίες υπήρχαν, είχαν διαπιστωθεί διαφωνίες μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και υπουργείου Οικονομίας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, γιατί είχαν ρυθμιστεί ήδη από τα δύο υπουργεία.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Κύριε Υπουργέ, με συγχωρείτε που θα επιμείνω σε αυτό, αλλά παρά το γεγονός ότι χθες εσείς μας είπατε ότι είχατε μια τηλεφωνική επικοινωνία και ότι οι διαφορές των δύο υπουργείων οφειλόταν στη ρύθμιση τεχνικών ζητημάτων, οι οποίες ήταν στο δρόμο, οι πληροφορίες επιμένουν ότι στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών υπάρχει σοβαρή επιφύλαξη για μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης και τα οποία έχουν επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα. Συζητήθηκε, αντιμετωπίστηκε αυτό το θέμα και πώς θα προχωρήσει;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι αληθής η πληροφορία σας και θα το διαπιστώσετε αύριο στη συνέντευξη Τύπου, η οποία θα δοθεί από τον κ. Φώλια και τους συναρμόδιους υπουργούς.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Στη συνέντευξη θα είναι παρών και ο κ. Αλογοσκούφης;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα είναι παρών ο κ. Μπέζας, ο κ. Κοντός  εξ όσων γνωρίζω- θα είναι ο κ. Βλάχος κ.τ.λ.

ΚΑΤΣΑΒΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή προανήγγειλε την έκδοση υπουργικής απόφασης, με την οποία θα μπαίνει πλαφόν 10% στα επιτόκια των πιστωτικών καρτών. Ήθελα να ρωτήσω, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τις τράπεζες, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης αυτής;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Με βρίσκετε απροετοίμαστο για το θέμα. Δεν το γνωρίζω. Εφόσον έχετε υπομονή να περιμένετε μέχρι αύριο, θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Έχετε απάντηση στα όσα είπε χθες ο κ. Γιαννόπουλος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ότι ωφεληθήκαμε μόνο εμείς, ούτε το Δημόσιο, ούτε οι μικρομέτοχοι από τη συμφωνία ΟΤΕ-DEUTSCHE TELEKOM.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, κανένα σχόλιο.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, φαντάζομαι θα έχετε ενημερωθεί ότι στις 13 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας θα κλείσει το λιμάνι του Πειραιά, διαμαρτυρόμενος για την κακή συνεργασία που υπάρχει με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο κρατάει κάθε μήνα ενάμιση εκατομμύριο περίπου ευρώ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος, από χρέη της προηγούμενης δημοτικής Αρχής. Σας αναφέρω και την ημερομηνία, γιατί 13 Ιουνίου είναι του Αγίου Πνεύματος και θα είναι τριήμερο. Ήθελα να ρωτήσω, η κυβέρνηση σκέφτεται να παρέμβει ώστε να ρυθμιστούν αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πειραιά, σε σημείο μάλιστα που να φτάνει στα όρια της χρεωκοπίας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ένα πολύ εξειδικευμένο θέμα, το οποίο δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω στις λεπτομέρειές του. Αντιλαμβάνεστε ότι εγώ είμαι Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Δεν μπορώ να γνωρίζω τα προβλήματα που έχει ένας δήμος -ασχέτως του εάν είναι ένας πολύ μεγάλος δήμος- με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Φαντάζομαι, όμως, ότι εάν απευθυνθείτε από την πλευρά σας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, θα σας δώσουν μια απάντηση. Αφού υπάρχει ήδη δημοσιοποιημένη η άποψη της μιας πλευράς, θα πρέπει να υπάρχει δημοσιοποιημένη και η άποψη της άλλης πλευράς.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Υπάρχει απάντηση. Εγώ ρωτάω επειδή θα κλείσει το λιμάνι και αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρχουν και πολλές αντιδράσεις από τους ανθρώπους που θέλουν να φύγουν τριήμερο. Είναι λογικό αυτό.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μπορώ να τοποθετηθώ επί του θέματος, καθόσον σας λέω ότι είναι βέβαιο πως υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν γνωρίζω, για ένα, φαντάζομαι, σημαντικό θέμα ώστε να φτάσει σε αυτή την απόφαση ο δήμαρχος, αλλά σημαντικό εξίσου, για να επιμένει προφανώς στην άποψή του -απ` αυτά που μου λέτε εσείς δεν το γνωρίζω- και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Αληθεύουν τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας να έχει βρεθεί αντιμέτωπος με μπλοκάρισμα λογαριασμού του, μετά από εντολή της Αρχής για το «βρώμικο χρήμα»; Σήμερα σας λέω ότι εκτός από το χθεσινό δημοσίευμα που υπήρχε σε εφημερίδα, σήμερα υπάρχει αναλυτικό δημοσίευμα στο «ΒΗΜΑ», το οποίο αναφέρεται στο πρόσωπο, το φωτογραφίζει και λέει ότι το πρόσωπο αυτό βρέθηκε αντιμέτωπο με αυτή την εξέλιξη, μετά από εντολή της Αρχής.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ρωτήθηκα χθες. Δεν μπορώ να έχω περισσότερη ενημέρωση, γιατί εφόσον είναι ζητήματα που αφορούν τη συγκεκριμένη Αρχή, αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να απευθυνθείτε σε αυτή, για να πάρετε απαντήσεις.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Άλλο ένα στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σηφουνάκης, στο ραδιόφωνο του  ALPHA , είπε ότι έχουν ανοίξει οι πόρτες της φυλακής για το θέμα ΟΤΕ-DEUTSCHE TELEKOM. Υπάρχει κάποιο σχόλιο από την κυβέρνηση γι` αυτό;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 28 May 2008 - 14:45:39 UTC