Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-11-11

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 169240360

Έκδοση 1

brf1111

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Αύριο Τετάρτη, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, και θα ασχοληθεί με θέματα της αρμοδιότητάς του.

Στις 11.00 θα συνεδριάσει, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, η Κυβερνητική Επιτροπή και θα ασχοληθεί με θέματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Χθες ο κ. Τατούλης, στη σελίδα που έχει στο διαδίκτυο, μετά τη διαγραφή του, χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «επικίνδυνο». Έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τα σχόλια αυτά χαρακτηρίζουν εκείνον τον οποίο τα κάνει. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, πέρα από όσα είπα χθες.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες που λένε ότι ο κ. Αθανασόπουλος έχει ήδη υποβάλει παραίτηση στον κ. Αλογοσκούφη, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ή όχι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τοποθετήθηκα χθες. Είναι σαφή τα όσα είπα. Δεν έχω υπόψη μου καμία τέτοια κίνηση.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ. Ζαγορίτης σήμερα το πρωί, μιλώντας στη ΝΕΤ, άφησε να εννοηθεί ότι θα αντικατασταθεί ο κ. Αθανασόπουλος, εάν επιμείνει στις αυξήσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μου υπεβλήθησαν, όπως θυμάστε, πολλές ερωτήσεις γι` αυτό το θέμα, χθες. Η θέση την οποία έχω και αυτό το οποίο προσπάθησα να σας εξηγήσω είναι σαφές: Ο Διοικητής ενός οργανισμού, η Διοίκηση ενός οργανισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο ενός οργανισμού, επεξεργάζεται διάφορες προτάσεις, διάφορες ιδέες. Οι ιδέες αυτές δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση. Εκείνη η οποία αποφασίζει, όπως γνωρίζετε, βάσει των κανόνων που ισχύουν, είναι η κυβέρνηση. Και περιμένουμε, όπως σας είπα - -το λέω για μια ακόμη φορά- - και από τις Διοικήσεις αυτών των οργανισμών, να επιδεικνύουν την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ναι, αλλά μέχρι τώρα η κυβέρνηση όλες αυτές τις ιδέες τις έχει κάνει αποδεκτές στο σύνολό τους...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα σας διορθώσω και θα μου είναι πολύ δυσάρεστο...

ΚΑΚΑΛΗΣ: Για πέστε μου, ποια δεν έχει αποδεχθεί μέχρι τώρα; Τις αυξήσεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ανατρέχοντας, θα δείτε ότι πολλές από τις προτάσεις που στο παρελθόν είχαν υποβάλει Διοικήσεις οργανισμών και ΔΕΚΟ, δεν έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση. Ευχαρίστως, αν θέλετε, να ανατρέξω και να σας φέρω αύριο μερικές απ` αυτές τις αποφάσεις. Σας λέω δε ότι αυτές είναι προτάσεις οι οποίες δεν είναι δεσμευτικές για την κυβέρνηση. Είναι σαφές αυτό το οποίο λέω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Παρόλα αυτά τις κάνατε αποδεκτές μέχρι τώρα, στο όνομα ότι ήταν ανώνυμες εταιρείες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά: Είναι πολλές οι περιπτώσεις κατά τις οποίες τα κυβερνητικά στελέχη δεν έκαναν δεκτές τέτοιες εισηγήσεις. Αυτός είναι μάλιστα ο σωστός όρος.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω κ. Εκπρόσωπε είναι, αφού η κυβέρνηση διαφωνεί με τις συγκεκριμένες προτάσεις, γιατί αφήνει εδώ και δέκα ημέρες να σέρνεται ένα θέμα με το οποίο διαφωνεί και στο τέλος θα «φάει» και τον κ. Αθανασόπουλο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι εισηγήσεις που γίνονται - -και γίνονται πολλές εισηγήσεις προς την κυβέρνηση- - δεν έχουν τη μορφή αποφάσεων. Είναι σαφές αυτό το οποίο λέω.

Α. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Θεωρείτε ότι είναι ισχυρή πλειοψηφία των 151 βουλευτών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα στην ίδια ερώτηση χθες και σας παραπέμπω σε αυτήν. Δεν έχει αλλάξει κάτι από χθες. Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά, αποτελεσματικά, ουσιαστικά, τη δουλειά της.

Α. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ζητάτε και επισήμως από τον κ. Τατούλη να αφήσει τη βουλευτική του έδρα από τη στιγμή που εξελέγη υπό τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γιατί το λέτε αυτό;

Α. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Γιατί κορυφαία στελέχη του κόμματος έχουν από το πρωί, σε δηλώσεις σε ραδιόφωνα, σε εφημερίδες, ζητούν αυτό: Ότι ο κ. Τατούλης πρέπει να αφήσει τη βουλευτή του έδρα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω εγώ να προσθέσω κάτι σε αυτά που λένε τα κορυφαία στελέχη του κόμματος στα οποία αναφέρεστε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δηλαδή, ο επόμενος βουλευτής που θα κάνει κριτική ή θα αμφισβητήσει τις επιλογές του Πρωθυπουργού, θα τεθεί εκτός κόμματος; Θέλω να πω, ο Πρωθυπουργός είναι στο απυρόβλητο της κριτικής των βουλευτών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επειδή δεν ήσασταν παρών χθες, σας παραπέμπω στις χθεσινές ανακοινώσεις που έκανα και οι οποίες έχουν απαντήσει όλα αυτά τα ερωτήματα. Δεν πρόκειται να επανέλθω. Για μας το θέμα αυτό έχει εξαντληθεί.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Το διάβασα το briefing, αλλά δεν έχετε απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω απαντήσει σε όλες τις συναφείς ερωτήσεις. Το θέμα για μας έχει εξαντληθεί.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Λέτε ότι οι διοικητές των οργανισμών, ανεξάρτητα από το πώς λειτουργούν, κάνουν εισηγήσεις για τις οποίες τελικά αποφασίζει η κυβέρνηση. Σωστά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε αυτά τα θέματα.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Και λέτε ότι καλείτε τις διοικήσεις αυτές να επιδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία που χρειάζονται οι στιγμές. Το κατάλαβα σωστά μέχρι εδώ ή όχι; Αυτό σημαίνει ότι καλείτε τον κ. Αθανασόπουλο ή να προσαρμοστεί στις εντολές σας ή να φύγει; Ή οποιονδήποτε άλλο μην το προσωποποιήσουμε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εσείς απλώς καλείστε να δέχεστε την απάντηση που σας δίνω. Οι ερμηνείες είναι δικές σας.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μπορείτε να μας πείτε με ποια κριτήρια η κυβέρνηση διόρισε επικεφαλής του Ταμείου Κατά της Φτώχειας τον κ. Αναλυτή; Μήπως επειδή έχει θητεύσει στο ΣΕΒ και γνωρίζει τη φτώχεια από τα μέσα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω ακριβώς το θέμα στο οποίο αναφέρεστε. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήμουν εκείνος, ο οποίος, εδώ σε αυτό το χώρο, θα απαξίωνα οποιονδήποτε άνθρωπο, ο οποίος έχει μια μακρά διαδρομή στη χώρα μας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, αλλά είναι κατ` εξοχήν πολιτική και συμβολική κίνηση η οποία δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει ούτε καν τα ψίχουλα. Τα ψίχουλα δεν θα φτάσουν ποτέ στους φτωχούς. Όταν βάζεις να διαχειριστεί ένα που δεν...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προσπαθώ να καταλάβω ποια είναι η ερώτησή σας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η ερώτηση ήταν σαφής από την αρχή. Ποια ήταν τα κριτήρια που διαλέξατε τον πρώην αντιπρόεδρο του ΣΕΒ επικεφαλής του Ταμείου Κατά της Φτώχειας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αντιλαμβάνομαι ότι σας είναι δύσκολο να δεχθείτε ότι ορισμένοι άνθρωποι με μακρά διαδρομή διαθέτουν εκείνες τις διοικητικές ικανότητες, οι οποίες χρειάζονται για τη διαχείριση ενός τέτοιου Ταμείου.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 11 November 2008 - 22:13:06 UTC