Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-11-27

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 172136343

Έκδοση 1

brf2711

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Με συγχωρείτε για την καθυστέρηση. Οφείλεται όπως σας είχα πει και χθες, στη διεξαγωγή των συνομιλιών μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας, υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και της κυπριακής αντιπροσωπείας υπό τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Χριστόφια. Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο κυβερνήσεων, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά το γεύμα εργασίας, το οποίο παρέθεσε ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, προς τιμήν του Προέδρου κ. Χριστόφια, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως τη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι οποίες διεξήχθησαν σε πολύ εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ο Πρόεδρος κ. Χριστόφιας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση με διεξοδικό τρόπο για την πορεία και τις προοπτικές των δικοινοτικών διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν στις 3 Σεπτεμβρίου, μεταξύ των δύο Κοινοτήτων στην Κύπρο, την Ελληνοκυπριακή και την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Όπως γνωρίζετε, η έναρξη της νέας διαπραγματευτικής διαδικασίας ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλιών του Προέδρου κ. Χριστόφια. Στόχος των συζητήσεων, οι οποίες διεξάγονται με βάση τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας και οι δύο χώρες η Ελλάδα και η Κύπρος είναι πλήρη μέλη, είναι η αναζήτηση μιας λύσης για το Κυπριακό, με βάση μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, μια διεθνή προσωπικότητα, μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια.

Σας είναι γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει απολύτως τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Χριστόφια, με διαρκή συνεργασία και πλήρη συντονισμό των δύο κυβερνήσεων. Ένα συντονισμό, ο οποίος στις παρούσες συνθήκες γίνεται ακόμη πιο στενός.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, σύμφωνα με τις απόψεις κορυφαίου στελέχους, κορυφαίου Υπουργού, οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις καταλογίζουν πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Ποια είναι η άποψη της κυβέρνησης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα μου πείτε ποιον εννοείτε. Ανωνύμως δεν σχολιάζω ποτέ.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Είπα, κορυφαίου Υπουργού. Του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Υπουργού Άμυνας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γνωρίζετε ότι ο κ. Μεϊμαράκης έκανε μια δήλωση χθες, με την οποία λέει ότι πράγματα τα οποία αποδίδονται στον ίδιο και συγκεκριμένα σε ιδιωτική συνομιλία την οποία είχε με δημοσιογράφους, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι η ερμηνεία που κάνω εγώ, διότι γνωρίζετε τι ακριβώς είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Ουδεμία αναφορά έκανε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. «Σε Υπουργούς» είπε επί λέξει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μεϊμαράκης. Αυτή η δήλωση βάζει με σαφή τρόπο τελεία και παύλα σε παραφιλολογία η οποία προεκλήθη από ερμηνεία, όπως είπα, μιας ανεπίσημης συνομιλίας που είχε ο Υπουργός Άμυνας κ. Μεϊμαράκης με δημοσιογράφους.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επειδή αναφερθήκατε σε δήλωση του κ. Μεϊμαράκη, εγώ τη μόνη επίσημη - -όπως λέτε εσείς- - δήλωση του κ. Μεϊμαράκη που ξέρω είναι ότι ουδέποτε δήλωσε πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες Υπουργών.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μάλιστα, αυτό εννοώ.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν έχει κάνει, όμως, δήλωση ότι αποδίδονται εσφαλμένα κουβέντες που είπε σε ιδιωτική συνομιλία με δημοσιογράφους και δεδομένου ότι αυτή μια...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι μια δική μου ερμηνεία την οποία κάνω και ως τέτοια χρησιμοποιείστε την.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ακριβώς. Έτσι, για του λόγου το ακριβές.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μάλιστα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Από την άλλη, η κυβέρνηση θεωρεί πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το θέμα του Βατοπαιδίου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως. Είναι σαφής και γνωστή η θέση της κυβέρνησης. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Η υπόθεση ερευνάται από την Εξεταστική Επιτροπή, σε βάθος. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην έρευνα την οποία διεξάγει η Εξεταστική Επιτροπή, σε βάθος, όπως επίσης έχουμε εμπιστοσύνη στην έρευνα, η οποία διεξάγεται από τη Δικαιοσύνη για την ίδια υπόθεση, σε βάθος. Υπενθυμίζω για μια ακόμη φορά ότι εκείνη η οποία ζήτησε τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής είναι η σημερινή κυβέρνηση. Και είναι άλλοι οι οποίοι προσπαθούν με διάφορα διαδικαστικά τρικ - -αν μου επιτρέπετε την έκφραση- - διαδικαστικούς ελιγμούς, να παρατείνουν και ενδεχομένως να ευτελίσουν τη λειτουργία της Επιτροπής.

ΤΕΡΖΗΣ: Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο κ. Μεϊμαράκης εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση, νομιμοποιούμαστε, λοιπόν, κι εδώ να τη συζητήσουμε και να μη μιλάμε για ανεπίσημες δηλώσεις. Ο κ. Μεϊμαράκης, λοιπόν, όπως ανέφερε και ο συνάδελφος, δεν λέει στην ανακοίνωση του ότι δεν αναφέρθηκε σε πολιτικές ευθύνες. Λέει ότι δεν αναφέρθηκε σε πολιτικές ευθύνες Υπουργών, προλαμβάνοντας την ερμηνεία που έδωσε το ΠΑΣΟΚ ή απαντώντας σε αυτό που είπε το ΠΑΣΟΚ. Και ερωτώ: Η κυβέρνηση τι θεωρεί ως πολιτική ευθύνη, για να το ξεκαθαρίσουμε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν προτίθεμαι να κάνω συζήτηση για το θέμα της πολιτικής ευθύνης. Παρακαλώ να απευθυνθείτε σε συνταγματολόγους ή ειδικούς για να κάνετε θεωρητική συζήτηση για το τι είναι πολιτική ευθύνη. Όπως γνωρίζετε, η Εξεταστική Επιτροπή έχει ένα συγκεκριμένο έργο το οποίο της έχει ανατεθεί να το επιτελέσει. Θα το επιτελέσει. Εμείς πιστεύουμε - -σας το έχω πει και δεν έχω καμία δυσκολία να το επαναλάβω- - ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Παρόλα ταύτα, δεν είχαμε καμία δυσκολία να ζητήσουμε τη σύσταση της Επιτροπής.

ΤΕΡΖΗΣ: Τότε για να συνεχίσω, πλην του κ. Μεϊμαράκη που ήταν μια ιδιωτική συζήτηση, υπάρχουν βουλευτές, αλλά υπάρχει και ο Υπουργός Τουρισμού που είπε ότι πληρώνουμε το Βατοπαίδι στις δημοσκοπήσεις. Το έκανε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση. Και αναρωτιέμαι, αφού δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, γιατί η κοινή γνώμη μέσω των δημοσκοπήσεων, έχει αυτή την εικόνα για την κυβέρνηση ως προς το Βατοπαίδι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Διότι ενδεχομένως έχει δημιουργηθεί μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα από ορισμένους. Αυτό δεν οδηγεί υποχρεωτικά στην ύπαρξη πολιτικών ευθυνών. Κάθε άλλο.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Καταρχήν, να σας ρωτήσω αν θεωρείτε και αν συμφωνείτε εσείς ότι αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όπως διαμορφώθηκε εξαιτίας της υπόθεσης με τη Μονή Βατοπαιδίου έχει πράγματι πλήξει πολιτικά, σε όποιο βαθμό αυτό συνέβη, την κυβέρνηση όπως εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις. Αν συμφωνείτε καταρχήν με αυτό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Και δεύτερον, αν μου επιτρέπετε, όσον αφορά στο θέμα των πολιτικών ευθυνών, ανεξαρτήτως του πώς ορίζονται οι πολιτικές ευθύνες με βάση την κοινή αποδεκτή συνταγματική ερμηνεία, θα ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή είπατε ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια εν εξελίξει Εξεταστική Επιτροπή. Σε περίπτωση που τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής καταλήξουν στην ύπαρξη πολιτικών ευθυνών, θα συναινέσει η Νέα Δημοκρατία στη σύσταση, στην προώθηση της Προανακριτικής Επιτροπής ή θα έχει μια νέα φυγομαχία όπως την περασμένη φορά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρώτον, η Νέα Δημοκρατία δεν φυγομάχησε ποτέ. Δεύτερον, η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση έχουν τοποθετηθεί με απόλυτη σαφήνεια και στο θέμα της Προανακριτικής Επιτροπής. Τρίτον και τελευταίο, επειδή όλα τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τηλεοπτικούς ή δημοσιογραφικούς χρόνους, θα παρακαλούσα και τους δημοσιογράφους να αναμείνουν και εκείνοι, όπως αναμένουν όλοι, την ολοκλήρωση της έρευνας από την Εξεταστική Επιτροπή.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Άρα και εσείς ως κυβέρνηση περιμένετε τα συμπεράσματα της Εξεταστικής Επιτροπής και επομένως δεν προτρέχετε να πείτε ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Από όσα γνωρίζω και από όσα έχω διαπιστώσει μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν πολιτικές ευθύνες.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Συνεπώς, παρακολουθείτε το περιεχόμενο της Εξεταστικής Επιτροπής, άρα έχετε άποψη και γνώμη επί του τι συμβαίνει στην Εξεταστική Επιτροπή για να λέτε ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ασφαλώς και έχω γνώση.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Μόλις τώρα δηλώσατε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν μου προκύπτουν, αν προτιμάτε αυτή την έκφραση. Δεν μου έχουν προκύψει. Είναι ακριβώς η ίδια φράση.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ακριβώς.

ΤΕΡΖΗΣ: Προτιμούμε την απόλυτη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν μου προκύπτουν πολιτικές ευθύνες.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Μάλιστα. Είστε σαφής. Να θεωρήσουμε τότε ότι δεν συμμερίζεστε τις απόψεις βουλευτών, επωνύμως της κ. Πατριανάκου που μιλάει για σκάνδαλο στην υπόθεση Βατοπαιδίου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τις θέσεις της κυβέρνησης τις εκφράζω εγώ. Και δεν σχολιάζω ποτέ απόψεις βουλευτών. Δεν θα το κάνω ούτε αυτή τη φορά.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Βεβαίως, η ερώτησή μου αφορούσε στο αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι σκάνδαλο η υπόθεση Βατοπαιδίου. Αυτή ήταν η ευθεία ερώτησή μου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μόνος σας το είπατε, «υπόθεση Βατοπαιδίου».

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ναι, εγώ λέω συμμερίζεται πως είναι σκάνδαλο η κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ τη λέω υπόθεση.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός, το Σαββατοκύριακο, θα ταξιδέψει στην Εύβοια; Υπάρχει μία τέτοια πληροφορία. Την επιβεβαιώνετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όταν υπάρξει κάτι για επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε κάποια περιοχή της Ελλάδας, θα το πληροφορηθείτε. Αυτή τη στιγμή, δεν έχω να σας ανακοινώσω κάτι.

ΠΑΡΤΑΛΙΔΗΣ: Έχω δύο ερωτήσεις που συνοψίζονται στο φαινόμενο της ανασφάλειας που χαρακτηρίζει και που αισθάνονται οι πολίτες στην Αττική, αλλά και στην επαρχία. Επειδή βρισκόμαστε στις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και ξέρουμε ότι ο ΟΓΑ θα πληρώσει το πρώτο δεκαήμερο δώρα, επιδόματα κ.λ.π., αυτό είναι μία πρόκληση για τους κλέφτες. Η πρώτη ερώτησή μου είναι: Θα λάβει η κυβέρνηση τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας έναντι της ανασφάλειας που χαρακτηρίζει τους πολίτες; Και η δεύτερη ερώτηση: Έχετε δει στο εξωτερικό, εγώ ας μιλήσω για το Παρίσι, στο Μετρό όταν σημειώνεται μία κλοπή ή εντοπίζεται ένας κλέφτης, αμέσως ακούτε τα μεγάφωνα - -όχι αυτό που γίνεται μόνο στο αεροδρόμιο που λένε κοιτάξτε τις αποσκευές να μην σας κλέψουν και λένε προσέξτε-- εδώ, αν και έχω αναφέρει και στο παρελθόν συγκεκριμένα περιστατικά, δεν υπήρξε τέτοια ανακοίνωση. Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν γίνεται ανακοίνωση; Μη φοβηθούν οι επιβάτες; Τι συμβαίνει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ να απευθυνθείτε στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να σας ενημερώσουν σχετικά.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θα επανέλθω και πάλι στο θέμα των πολιτικών ευθυνών κατ εμέ, όχι κατ εσάς, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κακλαμάνη χθες στη Βουλή, ο οποίος αναφέρθηκε στην τριπλέτα, θα έλεγα των Υπουργών Δούκα, Δρυ και Φωτιάδη που άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχουν ευθύνη πολιτική για το θέμα του Βατοπαιδίου και στις σημερινές δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, ο οποίος είπε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και σε Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ όπως υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες σε Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας. Και επειδή το λένε ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ποια είναι η άποψή σας για τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου περί πολιτικών ευθυνών και Υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Διαφοροποιεί τους εν λόγω κυρίους κάτι από τη βουλευτική ιδιότητα την οποία έχουν;

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ο κ. Πάγκαλος μιλάει, όμως, για πολιτικές ευθύνες Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς δεν έγινα αντιληπτός. Οι δύο κύριοι που μου αναφέρατε ότι έκαναν δηλώσεις έχουν βουλευτική ιδιότητα. Δεν έχουν;

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Βεβαίως.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζω δηλώσεις βουλευτών.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ : Ούτε του ΠΑΣΟΚ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ακόμη περισσότερο του ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΡΖΗΣ: Αν επικαλεστώ την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τον κ. Δένδια, θα θελήσετε να σχολιάσετε την άποψή του περί σκανδάλου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ασφαλώς και όχι.

ΤΕΡΖΗΣ: Πάντως μου κάνει εντύπωση που η κυβέρνηση, που εσείς τοποθετήστε για το Βατοπαίδιο ως «υπόθεση», όταν η κοινή γνώμη έχει ήδη διαμορφωμένη άποψη για σκάνδαλο, χωρίς απαραιτήτως να σημαίνει αυτό ότι στο σκάνδαλο εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η λέξη που χρησιμοποιείτε έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία εγώ ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν θέλω να χρησιμοποιήσω για έναν πάρα πολύ απλό λόγο: Διότι εγώ επιλέγω να χρησιμοποιώ μία ουδέτερη έκφραση για ένα θέμα που βεβαίως απασχολεί την κοινή γνώμη. Χαρακτηρισμούς, εγώ γι` αυτά τα θέματα δεν θα κάνω.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Επειδή δεν σχολιάζετε δηλώσεις πολιτικών στελεχών της εσωτερικής πολιτικής σκηνής ...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι, δεν είναι ακριβές αυτό. Εγώ σχολιάζω και τοποθετούμαι για την κυβέρνηση. Δεν σχολιάζω τον οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη που λέει διάφορα πράγματα.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Θα ήθελα να αναφερθείτε στη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά το πακέτο στήριξης των κοινωνικών στρωμάτων με συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα εκταμιεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά πόσον η ελληνική κυβέρνηση, εφόσον έχει βρει τα 28 δις ευρώ για να στηρίξει και να ενισχύσει την ρευστότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, αν προτίθεται να εξασφαλίσει και το ποσό αυτό, το οποίο της συστήνει η Ευρωπαϊκή Ένωση να δοθεί προκειμένου να ενισχυθούν κοινωνικά και η κατανάλωση και οι κατώτερες και ασθενέστερες οικονομικές κοινωνικές τάξεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρώτον: Δεν εξευρέθη ποσό 28 δις. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού αναφέρεται σε κρατικές εγγυήσεις. Παρακαλώ, λοιπόν, να ανατρέξετε σε προηγούμενες εκτενείς ανακοινώσεις που έχει κάνει και ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομίας και εγώ, για να πληροφορηθείτε περί τίνος πρόκειται. Δεύτερον: Για το συγκεκριμένο θέμα των χθεσινών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ακόμα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας, δεδομένου ότι θα συζητηθούν προσεχώς στο ECOFIN και κατόπιν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συνέλθει στις 11 και 12 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, τοποθετήθηκα χθες. Ο Πρωθυπουργός τοποθετήθηκε μόλις προ ολίγου, σε σχετική ερώτηση που του έγινε, αμέσως μετά τις συνομιλίες με τον κ. Χριστόφια. Δεν έχω να προσθέσω κάτι στη δήλωση του Πρωθυπουργού.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 27 November 2008 - 20:05:40 UTC